21 Llojet e bufave në Shtetet e Bashkuara

21 Llojet e bufave në Shtetet e Bashkuara
Stephen Davis
pendët e tyre të kamufluara në mënyrë perfekte i bëjnë shumë të vështira për t'u gjetur. Ata janë kukuvajkë të vegjël, me madhësi robin, me trup të trashë dhe bisht të shkurtër. Penda e tyre kryesisht gri-kafe me pjesët e poshtme me shirita i maskon jashtëzakonisht mirë kundër pemëve kur ato janë duke u gërryer në gropa gjatë ditës.

21. Bufi me mustaqe

Imazhi: Bettina Arrigonilart, por numri i kafshëve të tyre pre është ulur. Kjo do të thotë se disa bufa do të udhëtojnë shumë më larg se normalisht për të gjetur ushqim. Me fat për vëzhguesit e zogjve!

Ashtu si shumë kukuvajka, ata kanë kokë të madhe e të rrumbullakët me sy të verdhë dhe fytyra të bardha. Megjithatë, si skifterët, ata priren të gjuajnë gjatë ditës rreth agimit dhe muzgut, duke u ulur në majë të pemëve përpara se të rrëshqasin pas presë. Gjithashtu si skifterët, shikimi i tyre është i jashtëzakonshëm dhe ata janë në gjendje të dallojnë gjahun deri në gjysmë milje larg.

Shiko gjithashtu: Si flenë bufat?

Kur arrijnë në SHBA, ata priren të kërkojnë brigje liqenesh, kullota dhe toka bujqësore të pyllëzuara.

14. Northern Pygmy-Owl

foto nga: Greg Schechterinsektet dhe artropodët, por ndonjëherë hanë hardhuca të vogla.

Këto bufa janë aktive vetëm natën. Dëgjojini ata përgjatë rrugëve të kanionit dhe shkretëtirës. Thirrja e tyre shpesh përshkruhet si "kallëzim" dhe që tingëllon si një qenush. Ata mund të gjuajnë rreth dritave që tërheqin insektet.

7. Buf Pygmy Ferruginous

foto nga: Ninahalepyjet halore që janë të mëdha dhe të pa segmentuara me tenda të dendura. Ndonëse duken të ngjashme me bufin e mbyllur, ngjyra e tyre e përgjithshme është kafe e errët dhe jo gri.

Bufat me njolla hanë gjitarë të vegjël deri të mesëm, si dhe insekte dhe zogj të vegjël. Ata ndonjëherë ruajnë ushqim shtesë në gjymtyrët e pemëve ose nën trungje.

Shiko gjithashtu: Si t'i mbani zogjtë tallës larg nga ushqyesit

Bufi i ndotur, duke përfshirë këtë nëngrup, ka një popullsi në rënie për shkak të humbjes së habitatit me një popullsi mbarështuese globale prej vetëm 15,000 bufash. Një faktor tjetër që kontribuon në rënien e popullatës së tyre është bufi i mbyllur, i cili është më i madh, më agresiv dhe dihet se i largon ata kur ndajnë të njëjtin gamë.

20. Western Screech-Owl

foto nga: Shravans14Shtetet.

Buffat lindore mund të vijnë në tre nuanca të puplave, gri, kafe ose "e kuqe" (e cila është me të vërtetë një kafe e kuqërremtë). Pa marrë parasysh se çfarë ngjyre, modelet në pendët e tyre ofrojnë kamuflim të shkëlqyeshëm për t'u përzier me lëvoren e pemëve.

Emri i tyre mund të sugjerojë se ata lëshojnë një tingull ulëritës ose ulëritës, por kjo nuk është e vërtetë. Ata nuk kërcejnë, por më tepër bëjnë tinguj drithërues ose "ulërimë" që tingëllojnë si një kalë me zë të lartë.

Nëse vendosni një kuti foleje me madhësi të përshtatshme , mund të tërhiqni në oborrin tuaj kukuvajka lindore. Këta bufa të vegjël janë në shtëpi në tokë bujqësore, parqe të qytetit dhe lagje periferike. Pothuajse kudo me pak mbulesë pemësh.

6. Kukukuku

Imazhi: Dominic Sheronysezonin e shumimit, megjithëse nuk dihet shumë për migrimin e tyre. Ato mund të gjenden në xhepa të vegjël përgjatë perëndimit në pyjet e pjekura malore.

Këto bufa janë mjaft të vogla dhe e kalojnë pjesën më të madhe të kohës në majat e pemëve të mëdha me gjelbërim të përhershëm, kështu që janë mjaft të vështira për t'u dalluar. Mënyra më e lehtë për t'i gjetur ato është ndoshta me anë të zërit. Ata kanë një zhurmë të përsëritur, me zë të ulët.

Dieta e tyre përbëhet kryesisht nga insekte fluturuese si kriket, molë dhe brumbuj, të cilët i gjuajnë natën. Ata kanë pendë gri të kuqërremtë, janë të kamufluara mirë dhe i ngjajnë bufave, por me tufa veshësh më të shkurtër.

9. Buf i madh gri

Bufi i madh grimeqë shpesh ha zogj këngëtarë të vegjël.

Bufat pigme veriore kanë koka shumë rrethore pa tufa veshi. Barku i tyre ka vija vertikale kafe, ndërsa koka dhe shpina janë kafe me njolla të bardha.

15. Bufi i sharrës veriore

Bufi i sharrës verioreimazh nga Seth Topham / Byroja e Menaxhimit të Tokës nëpërmjet Flickr
 • Emri shkencor: Asio otus
 • Gjatësia: 13,8 - 15,8 inç (lartësia)
 • Gjerësia e krahëve: 35,4 – 39,4 in
 • Pesha: 7,8 – 15,3 oz

Bufat me veshë të gjatë janë migrues. Ndërsa disa mbeten në SHBA gjatë gjithë vitit, shumë prej tyre vijnë në Shtetet e Bashkuara vetëm gjatë dimrit, ndërsa kalojnë verën në Kanada. Habitati i tyre i preferuar është pisha ose pyjet pranë kullotave dhe kullotave.

Sytë e tyre të verdhë të shndritshëm, modeli i bardhë i fytyrës në formë V, disku i fytyrës së rrumbullakët dhe tufat e gjata me pupla që drejtohen drejt mund t'u japin atyre një shprehje të befasuar vazhdimisht. Fytyra shumë e rrumbullakosur me V të bardhë është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i dalluar ata nga bufat e mëdha me brirë.

Kamuflimi i tyre i shkëlqyeshëm dhe natyra e fshehtë e zhveshjes në pyje të dendura i bëjnë ato të vështira për t'u gjetur.

Mund të dëgjoni zhurmat e tyre të gjata dhe të ulëta në netët e pranverës dhe të verës, por ato janë mjaft të heshtura gjatë dimrit. Megjithatë, ato rrinë së bashku në tufa gjatë sezonit jo të shumimit, kështu që mund ta bëjë më të lehtë gjetjen e tyre sesa një buf i vetëm.

12. Bufi me njolla meksikan

Bufi me njolla meksikanvizitorë vetëm për dimër në shumicën e shteteve të tjera. Ata preferojnë pyjet e dendura dhe të pjekura, dhe kanë një dietë të përbërë kryesisht nga gjitarë të vegjël si minjtë dhe volat.

16. Bufi me veshë të shkurtër

Buku me veshë të shkurtërBufBukuvajka që gërmojnëimazh nga US Fish & Shërbimet e kafshëve të egra nëpërmjet Flickr
 • Emri shkencor: Bubo scandiacus
 • Gjatësia: 20,5-27,9 inç
 • Pesha: 56,4-104,1 oz
 • Gjerësia e krahëve: 49,6-57,1 inç

Bufat me borë kanë një gamë dimërimi në pjesën më të madhe të Kanadasë , por ky buf ka ardhur gjithnjë e më shumë në jug në Shtetet e Bashkuara çdo vit gjatë dimrit. Sasia e bufave dhe vendndodhja në SHBA mund të ndryshojnë pak nga viti në vit.

Këto bufa të bukura migrojnë shumë në veri në rajonet arktike të Kanadasë dhe Grenlandës për t'u shumuar gjatë verës. Ata do të gjuajnë ushqimin e tyre të preferuar veror, lemmingët, gjatë gjithë orëve të ditës.

Nëse ka bufa me borë pranë jush, ata nuk janë aq të vështirë për t'u dalluar sa bufat e tjera për shkak të pendës së tyre të bardhë të ndritshme. Ndryshe nga shumica e bufave të tjera, ato janë ditore dhe kështu aktive gjatë ditës. Ata preferojnë hapësira të hapura për gjueti, si fusha dhe plazhe. Kërkojini ato në tokë në plazhet me dëborë, ose të vendosura jashtë.

Bufat me borë janë udhëtarë dhe shpesh nuk qëndrojnë afër shtëpisë pasi arrijnë moshën madhore. Bufat nga e njëjta fole që u gjurmuan janë gjetur qindra milje larg njëri-tjetrit në drejtime të kundërta.

18. Bufi i ndotur në Kaliforni

Bufi i ndotur i Kalifornisëpastrime. Në SHBA u pëlqejnë pyjet me pisha dhe bredhi afër livadheve malore.

Buffat e mëdhenj gri nuk i ndërtojnë foletë e tyre. Ata do të ripërdorin një fole të vjetër korbash ose grabitqarësh, majën e një peme të thyer, apo edhe platforma të bëra nga njeriu ose tufa veshtullash. Dëgjimi i tyre është aq i mirë sa mund të gjuajnë vetëm me zë, dhe kthetrat e tyre të fuqishëm mund të shpërthejnë nëpër borë të ngjeshur për të kapur kafshët poshtë.

10. Bufi i madh me brirë

Bufi i madh me brirë Strix occidentalis occidentalis
 • Gjatësia : 18,5-18,9 in
 • Pesha : 17,6-24,7 oz
 • Wingspan : 39,8 në
 • Bufa me pika në Kaliforni jetojnë në disa zona me copëza të Kalifornisë gjatë gjithë vitit, por gjetja e tyre është jashtëzakonisht e rrallë. Popullsia e saj ka rënë shumë për shkak të prerjeve të pyjeve të vjetra, habitatit të bufëve me njolla. Konkurrenca me bufat e mbyllura gjithashtu e bën më të vështirë mbijetesën.

  Bufat me pika janë pak më të vogla se bufat me hekura, me krahë të gjerë, të rrumbullakosur, bisht të shkurtër dhe kokë të rrumbullakët. Ato janë të mbuluara kryesisht me pendë kafe të errët, me ngjyrë të bardhë kudo.

  Disqet e tyre të fytyrës kanë gjithashtu një shenjë të bardhë "X" që ndihmon në identifikimin e tyre. Ashtu si shumica e bufave, bufat me pika janë aktive gjatë natës, kur gjuajnë për gjahun e vogël, kryesisht brejtës. Zhurmat e tyre të forta dhe të thella ndonjëherë mund të bëjnë jehonë për më shumë se një milje në netët e qeta pranë pyjeve.

  19. Bufi me njolla veriore

  Buku me njolla veriorellojet e kërcitjeve, tingujve, lopave dhe gurgullimave.

  3. Buf Boreal

  Boreal Owlnë

  Bufi me njolla meksikan është një nga 3 nënllojet e bufave me njolla, si dhe një nga speciet më të mëdha të bufave në Amerikën e Veriut. Është renditur si e kërcënuar nga qeveria e SHBA dhe Meksikane. Jashtë Meksikës, ju mund t'i gjeni në New Mexico, Utah, Arizona dhe Kolorado gjatë gjithë vitit, por konsiderohen mjaft të rralla.

  Bufi me njolla meksikan është një gri e kafe-gri e errët me mure të bardha dhe një fytyrë të zbehtë. Ata kanë një kokë të rrumbullakosur pa tufa veshi.

  Pavarësisht se janë të mëdhenj, këto bufa janë të rralla dhe të vështira për t'u gjetur. Nëngrupi meksikan mund të gjendet në pyjet me pisha-lisi ose me gjelbërim të përhershëm të përzier duke përfshirë bredhin Douglas dhe pishën. Folezojnë dhe strehohen në kanione të ngushta me mure të pjerrëta. Dieta e bufave me njolla përbëhet kryesisht nga brejtës me përmasa të vogla dhe të mesme, por gjithashtu mund të përfshijë lepujt, goferët, lakuriqët e natës, bufat më të vogla, zogjtë dhe insektet. Ata gjuajnë kryesisht natën, por mund të fillojnë në muzg.

  13. Northern Hawk Owl

  Imazhi: Sorbyphoto

  Buftat, misterioze dhe të mençura, janë një zog i preferuar për shumë njerëz. Ato mund të jenë mjaft të vogla për t'u futur në pëllëmbën e dorës tuaj, ose mjaft të mëdha për të kapur një skifter. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë të gjitha llojet e bufave që mund të gjeni në Shtetet e Bashkuara.

  Llojet e bufave në Shtetet e Bashkuara

  Aktualisht mendohet se ekzistojnë rreth 21 lloje të bufave në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Kjo po përjashton endacakët e rrallë që herë pas here mund të dallohen. Le të shohim fotot e secilit dhe të mësojmë se cilat habitate preferojnë dhe ku mund të jeni për t'i gjetur ato.

  Nëse doni të zbuloni se cilat lloje bufash mund të gjeni në një gjendje specifike, klikoni këtu.

  1. Bufja e hambarit

  Buku i hambarit
  • Emri shkencor: Tyto alba
  • Gjatësia: 12,6-15,8 in
  • Gjerësia e krahëve: 39,4-49,2 in
  • Pesha: 14,1-24,7 oz

  Hmbar bufat gjenden çdo vit në pjesën më të madhe të Shteteve të Bashkuara, me përjashtim të shteteve përgjatë kufirit verior të vendit ku ato janë të rralla ose mungojnë. Ato mund të gjenden kryesisht në habitate të hapura si kullota, fusha, ferma, toka bujqësore dhe rripa pyjesh.

  Kuffat e hambarit pëlqejnë të bëjnë fole në struktura të krijuara nga njeriu që kanë shumë qepalla dhe trarë, si hambarë, papafingo dhe xhama të kishave. Kjo është ndoshta një mënyrë se si ata e kanë marrë emrin e tyre. Ata gjithashtu folenë në zgavrat e pemëve, shpellat dhe anët e shkëmbinjve. HambarBufat janë shumë nate dhe nuk ka gjasa të zbulohen gjatë ditës.

  Në muzg dhe gjatë natës, ata fluturojnë ulët mbi fusha duke përdorur dëgjimin e tyre të mahnitshëm për të gjetur minjtë dhe brejtësit e tjerë. Fytyra dhe barku i tyre i madh dhe i bardhë fantazmë mund të jetë një pamje mjaft drithëruese nëse i shihni ato në dritë të ulët!

  2. Bufi i izoluar

  • Emri shkencor: Strix varia
  • Gjatësia: 16,9-19,7 in
  • Gjerësia e krahëve: 39,0-43,3 in
  • Pesha: 16,6-37,0 oz

  Bufi i bukur me shirita kafe dhe të bardhë me hekura gjendet kryesisht në Shtetet e Bashkuara lindore dhe Kanada, megjithëse ka disa që kanë një varg në veriperëndim të Paqësorit. Këta zogj pëlqejnë shumë të qëndrojnë afër shtëpisë, shpesh duke mos lënë një rreze prej 10 miljesh.

  Megjithëse diapazoni i tyre shpesh mbivendoset me bufin e madh me brirë, atyre nuk u pëlqen të jenë në të njëjtën zonë me ta. Bufat e mëdha me brirë në fakt do të shkojnë pas vezëve të bufëve të ndaluar, zogjve të rinj dhe ndonjëherë edhe të rriturve.

  Bufat e mbyllura preferojnë pemë të përziera dhe të pjekura pranë ujit, veçanërisht nëse ka gjurmë të mëdha pylli të pandërprerë. Ju mund t'i dalloni ato në një shëtitje të ngritur në pemë gjatë ditës. Megjithatë, ata janë më aktivë gjatë natës kur gjuajnë.

  Thirrja e tyre e zhurmshme dhe unike përshkruhet se tingëllon si “kush gatuan për ju? Kush gatuan për ju të gjithëve?”. Gjatë miqësisë, një çift i çiftëzuar do të kryejë një duet nga të gjithë
  Stephen Davis
  Stephen Davis
  Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.