21 Soorten uilen in de Verenigde Staten

21 Soorten uilen in de Verenigde Staten
Stephen Davis

Uilen, mysterieus en wijs, zijn een favoriete vogel voor velen. Ze kunnen klein genoeg zijn om in de palm van je hand te passen, of groot genoeg om het tegen een havik op te nemen. In dit artikel gaan we kijken naar alle soorten uilen die je in de Verenigde Staten kunt vinden.

Soorten uilen in de Verenigde Staten

Er wordt momenteel gedacht dat er ongeveer 21 soorten uilen in de Verenigde Staten en Canada voorkomen, exclusief de zeldzame dwaalgasten die af en toe worden gezien. Laten we eens kijken naar foto's van elk van deze soorten en leren welke habitats ze verkiezen en waar je ze zou kunnen vinden.

Wilt u weten welke uilensoorten u in een bepaalde staat kunt vinden, klik dan hier.

1. Kerkuil

Kerkuil
  • Wetenschappelijke naam: Tyto alba
  • Lengte: 12,6-15,8 in
  • Spanwijdte: 39,4-49,2 in
  • Gewicht: 14,1-24,7 oz

Kerkuilen worden jaarlijks aangetroffen in het grootste deel van de Verenigde Staten, met uitzondering van de staten langs de noordgrens van het land waar ze zeldzaam of afwezig zijn. Ze zijn voornamelijk te vinden in open habitats zoals graslanden, velden, ranches, landbouwgrond en stroken bos.

Kerkuilen nestelen graag in kunstmatige constructies met veel dakranden en balken, zoals schuren, zolders en kerktorens. Hieraan hebben ze waarschijnlijk hun naam te danken. Ze nestelen ook in boomholten, grotten en kliffen. Kerkuilen zijn zeer nachtdieren en het is onwaarschijnlijk dat ze overdag te vinden zijn.

In de schemering en gedurende de nacht vliegen ze laag over velden, waarbij ze hun verbazingwekkende gehoor gebruiken om muizen en andere knaagdieren op te sporen. Hun grote, spookachtige witte gezicht en buik kunnen een griezelig gezicht zijn als je een glimp van ze opvangt bij weinig licht!

2. Barred Owl

  • Wetenschappelijke naam: Strix varia
  • Lengte: 16,9-19,7 in
  • Spanwijdte: 39,0-43,3 in
  • Gewicht: 16,6-37,0 oz

De prachtige bruin-wit gestreepte rode uil komt voornamelijk voor in het oosten van de Verenigde Staten en Canada, hoewel er ook enkele zijn die een verspreidingsgebied hebben in het noordwesten van de Stille Oceaan. Deze vogels blijven graag dicht bij huis, en verlaten vaak niet eens een straal van 10 mijl.

Hoewel hun verspreidingsgebied vaak overlapt met dat van de groothoornuil, houden ze er niet van om in hetzelfde gebied als de groothoornuil te vertoeven. Groothoornuilen gaan zelfs achter de eieren van de sperweruil, de jonge vogels en soms zelfs de volwassen dieren aan.

Barred owls geven de voorkeur aan gemengde en volwassen bomen in de buurt van water, vooral als er grote sporen van ononderbroken bos zijn. U kunt ze tijdens een wandeling overdag zien roesten in bomen. Ze zijn echter 's nachts het meest actief als ze jagen.

Hun luide en unieke roep wordt beschreven als klinkend als "wie kookt voor jou? Wie kookt voor jou?". Tijdens de balts voert een paar een duet uit van allerlei soorten geroep, getoeter, gekras en gekir.

3. Bosuil

Boreale uil
  • Wetenschappelijke naam: Aegolius funereus
  • Lengte : 8.3-11.0 in
  • Gewicht : 3.3-7.6 oz
  • Vleugelspan : 21.6-24.4 in

Boreale uilen leven, zoals hun naam al aangeeft, in de boreale bossen van sparren, berken en sparren die zich uitstrekken over Alaska, Canada en Eurazië. Er komen er niet veel in de Verenigde Staten, maar er is een populatie die een verspreidingsgebied heeft dat begint in het noorden van Idaho en Montana en doorloopt tot in Colorado.

Het zijn mysterieuze vogels en vaak moeilijk te zien, vooral overdag. Ze slapen elke dag in een andere boom, dus verwacht niet dat je ze op dezelfde plek vindt als waar je ze gisteren zag. Ze zullen echter wel een nestkastje gebruiken als je toevallig in hun buurt woont.

Het zijn kleine uilen, ongeveer zo groot als een roodborstje, met grote, vierkante koppen, gedrongen lichamen en korte staarten. s Nachts zitten ze op stok en wachten op prooien zoals kleine zoogdieren en vogels voordat ze naar beneden duiken en hun maaltijd met hun klauwen grijpen.

Boreale uilen zijn meestal stil en roepen niet zo vaak. Maar in de late winter tot in de lente verandert dit gedrag als de mannetjes vaker roepen om partners. Luister 's nachts naar deze snelle roepjes voor een betere kans om ze te vinden.

4. Holenuil

Holenuilen
  • Wetenschappelijke naam: Athene cunicularia
  • Lengte: 7,5-9,8 in
  • Spanwijdte: 21,6 in
  • Gewicht: 5.3 oz

Holenuilen komen het hele jaar door voor in een groot deel van Texas en Florida, en in de meeste gebieden langs de zuidgrens van de VS. Tijdens het broedseizoen in de zomer trekken ze verder noordwaarts naar gebieden in het midden en westen van de VS.

Deze uilen zijn vrij klein met lange poten, en ze leven ondergronds in holen. Soms graven ze deze holen zelf, en soms nemen ze holen over van andere dieren zoals prairiehonden of grondeekhoorns. Er is zelfs geconstateerd dat ze door de mens gemaakte constructies zoals pijpen, emmers en duikers gebruiken als holen.

Je vindt ze in open habitats zoals woestijnen en graslanden. Ze zijn soms moeilijk te zien omdat ze erg klein zijn in vergelijking met het weidse landschap dat ze als hun thuis beschouwen, en in hun holen nauwelijks boven de horizon uitsteken. Holenuilen zijn het meest actief bij zonsopgang en zonsondergang.

5. Krijsende uil

Afbeelding: MiniMe-70
  • Wetenschappelijke naam: Megascops asio
  • Lengte: 6,3-9,8 in
  • Spanwijdte: 18,9-24,0 in
  • Gewicht: 4,3-8,6 oz

Deze kleine uil komt het hele jaar door voor in het grootste deel van de oostelijke helft van de Verenigde Staten.

Uilen komen voor in drie tinten verenkleed, grijs, bruin of "rood" (wat eigenlijk roodbruin is). Welke kleur ze ook hebben, de patronen op hun veren bieden een uitstekende camouflage om op te gaan in boomschors.

Hun naam doet misschien vermoeden dat ze een krijsend of schreeuwend geluid maken, maar dat is niet waar. Ze toeteren niet, maar maken trillende geluiden of "hinniken" dat klinkt als een paard met hoge tonen.

Als u een nestkast van de juiste grootte plaatst, kunt u oostelijke ransuilen naar uw tuin lokken. Deze kleine uilen voelen zich thuis in landbouwgronden, stadsparken en voorstedelijke buurten. Vrijwel overal waar wat bomen staan.

6. Elf Uil

Afbeelding: Dominic Sherony
  • Wetenschappelijke naam: Micrathene whitneyi
  • Lengte: 4,9 - 5,6 in
  • Gewicht: 1.4 oz
  • Spanwijdte: 10.5 in

Velduilen zijn vrij zeldzaam in de Verenigde Staten. Tijdens het broedseizoen zijn ze te vinden in zuidelijk Arizona, zuidwestelijk New Mexico en delen van westelijk Texas. Daarna trekken ze terug naar Mexico voor de niet-broedmaanden.

De uil wordt beschouwd als 's werelds kleinste roofvogel, met een lengte van minder dan 15 cm. U kunt de uil herkennen aan zijn kleine formaat, het ontbreken van oortjes die hem een ronde kop geven, en zijn bruingrijze veren. Hij voedt zich voornamelijk met insecten en geleedpotigen, maar eet soms ook kleine hagedissen.

Deze uilen zijn alleen 's nachts actief. Luister naar ze langs canyon- en woestijnwegen. Hun roep wordt vaak beschreven als "keffend" en klinkt een beetje als een puppy. Ze kunnen jagen rond lichten die insecten aantrekken.

7. Ruwe dwerguil

foto door: Ninahale
  • Wetenschappelijke naam: Glaucidium brasilianum
  • Lengte: 6.5 -7 in
  • Gewicht: 2.2 - 2.7 oz
  • Spanwijdte: 14.5-16 in

De dwergooruil, die alleen voorkomt in het zuidoosten van Arizona en het zuidelijke puntje van Texas, wordt in de Verenigde Staten als bedreigd beschouwd, maar is nog steeds wijdverbreid in Midden- en Zuid-Amerika.

Daarom worden ze in beide staten als zeldzaam beschouwd, maar kunnen ze af en toe nog worden gezien in mesquitebossen langs rivieren en in woestijnen gedomineerd door saguaro-cactussen.

Deze soort jaagt tijdens de schemering en het ochtendgloren en kan overdag actief blijven en zich voeden met zangvogels, insecten, kleine zoogdieren en hagedissen.

8. Branduil

Branduil
  • Wetenschappelijke naam: Psiloscops flammeolus
  • Lengte: 5,9-6,7 in
  • Gewicht: 1,5-2,2 oz
  • Spanwijdte: 15.9-16.1

De flapooruil komt alleen tijdens het broedseizoen vanuit Mexico naar de VS, hoewel er niet veel bekend is over hun migratie. Ze zijn te vinden in kleine groepen in het westen in volgroeide bergbossen.

Deze uilen zijn vrij klein, en brengen het grootste deel van hun tijd door in de top van grote groenblijvende bomen, dus ze zijn vrij moeilijk te vinden. De gemakkelijkste manier om ze te vinden is waarschijnlijk op geluid. Ze hebben een repetitieve, lage toon.

Hun dieet bestaat voornamelijk uit vliegende insecten zoals krekels, motten en kevers, waar ze 's nachts op jagen. Ze hebben roodgrijze veren, zijn goed gecamoufleerd, en lijken op krijsende uilen maar dan met kortere oorpluimen.

9. Grote Grijze Uil

Grote Grijze Uil
  • Wetenschappelijke naam: Strix nebulosa
  • Lengte : 24.0-33.1 in
  • Gewicht : 24.7-60.0 oz
  • Vleugelspan : 53,9-60,2 in

Grijze uilen komen het hele jaar door voor in Alaska en Canada, maar niet op veel plaatsen in de VS. Ze hebben het hele jaar door een verspreidingsgebied in enkele noordwestelijke staten, en een potentieel wintergebied in gebieden rond de Grote Meren en New England.

Deze grote uilen hebben ronde koppen met gele ogen en een "strikje" in de nek, een strook witte veren met zwart in het midden. Grote grijze uilen leven in dichte altijd groene bossen in het noorden, en jagen op woelmuizen, grondeekhoorns, eekhoorns en andere kleine zoogdieren in weiden en open plekken. In de VS houden ze van dennen- en sparrenbossen in de buurt van bergweiden.

Grauwe uilen bouwen hun eigen nesten niet, maar hergebruiken een oud raven- of roofvogelnest, de top van een gebroken boom, of zelfs door mensen gemaakte platforms of klompen maretak. Hun gehoor is zo goed dat ze alleen op geluid kunnen jagen, en hun krachtige klauwen kunnen door harde sneeuw heen breken om dieren eronder te grijpen.

10. Grote Gehoornde Uil

Grote Gehoornde Uil
  • Wetenschappelijke naam: Bubo virginianus
  • Lengte: 18,1-24,8 in
  • Spanwijdte: 39,8-57,1 in
  • Gewicht: 32.1-88.2 oz

Steenuilen zijn een van de meest voorkomende en herkenbare uilen in Noord-Amerika vanwege hun grote omvang, gele ogen en "horens", pluimen die aan weerszijden van hun kop omhoog steken. Ze blijven het hele jaar door in het grootste deel van Canada, de Verenigde Staten en Mexico.

Deze uilen komen voor in vele habitats, waaronder bossen, moerassen, woestijnen en stedelijke gebieden zoals stadsparken. Hun verenkleed kan variëren in kleur, maar de meeste zijn koel of warmbruin.

Steenuilen hebben een gevarieerd dieet, bestaande uit zoogdieren, vogels, reptielen, insecten en vissen. Hun getoeter is waar de meeste mensen aan denken als ze denken aan het geluid dat uilen maken, en wordt vaak gebruikt in tv en films.

11. Ransuil

Ransuil
  • Wetenschappelijke naam: Asio otus
  • Lengte: 13,8 - 15,8 in (hoogte)
  • Spanwijdte: 35,4 - 39,4 in
  • Gewicht: 7,8 - 15,3 oz

Ransuilen zijn trekvogels. Sommige blijven het hele jaar door in de Verenigde Staten, maar vele komen alleen in de winter naar de Verenigde Staten en brengen de zomers door in Canada. Hun favoriete habitat zijn dennenbossen of bossen in de buurt van grasland en weilanden.

Hun felgele ogen, witte V-vormige gezichtspatroon, ronde gezichtsschijf, en lange verenpluimen die recht omhoog wijzen kunnen hen een voortdurend verbaasde uitdrukking geven. Het zeer afgeronde gezicht met de witte V is een goede manier om ze te onderscheiden van grote gehoornde uilen.

Door hun uitstekende camouflage en hun geheimzinnige manier van broeden in dichte bossen zijn ze moeilijk te vinden.

U kunt luisteren naar hun lange en lage geroep tijdens lente- en zomeravonden, maar in de winter zijn ze tamelijk stil. Buiten het broedseizoen roesten ze echter samen in zwermen, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn dan een eenzame uil.

12. Mexicaanse gevlekte uil

Mexicaanse gevlekte uil
  • Wetenschappelijke naam: Strix occidentalis lucida
  • Lengte: 16-19 in
  • Gewicht: 19,5-23 oz
  • Spanwijdte: 42-45 in

De Mexicaanse gevlekte uil is een van de 3 ondersoorten van gevlekte uilen, en ook een van de grootste uilensoorten in Noord-Amerika. Hij staat op de lijst van bedreigde diersoorten van zowel de Amerikaanse als de Mexicaanse regering. Buiten Mexico kun je ze het hele jaar door aantreffen in New Mexico, Utah, Arizona en Colorado, maar ze worden als vrij zeldzaam beschouwd.

De Mexicaanse gevlekte uil is donker bruingrijs met witte strepen en een bleek gezicht. Ze hebben een afgeronde kop zonder oorpluimen.

Ondanks hun grootte zijn deze uilen zeldzaam en moeilijk te vinden. De Mexicaanse ondersoort komt voor in bossen met dennen-eiken of gemengde groenblijvers, waaronder douglassparren en dennen. Ze nestelen en slapen in smalle ravijnen met steile wanden. Het dieet van gevlekte uilen bestaat voornamelijk uit kleine tot middelgrote knaagdieren, maar kan ook konijnen, grondeekhoorns, vleermuizen, kleinere uilen, vogels en insecten omvatten. Ze jagen vooral 's nachts, maarkan beginnen in de schemering.

13. Havikuil

Afbeelding: Sorbyphoto
  • Wetenschappelijke naam: Surnia ulula
  • Lengte : 14,2-17,7 in
  • Gewicht : 8.5-16.0 oz
  • Vleugelspan : 27,9 in

Noordelijke havikuilen komen over het algemeen voor in Canada en Alaska, maar hun wintergebied strekt zich soms uit tot in het noorden van de Verenigde Staten.

Deze uilen migreren gewoonlijk niet, dus als ze in de VS opduiken, is dat meestal na een goed broedseizoen, wanneer de populatie toeneemt, maar het aantal prooidieren afneemt. Dit betekent dat sommige uilen veel verder reizen dan normaal om voedsel te vinden. Gelukkig voor de vogelaars!

Net als veel uilen hebben ze grote, ronde koppen met gele ogen en een wit gezicht. Maar net als haviken jagen ze overdag rond zonsopgang en zonsondergang, waarbij ze boven in de bomen zitten en dan achter hun prooi aan glijden. Net als haviken hebben ze een geweldig gezichtsvermogen en kunnen ze hun prooi al op een halve kilometer afstand zien.

Als ze in de V.S. komen, zoeken ze meestal naar oevers van meren, weilanden en beboste landbouwgronden.

14. Dwerguil

foto door: Greg Schechter
  • Wetenschappelijke naam: Glaucidium gnoma
  • Lengte : 6.4-7.1 in
  • Gewicht : 2.1-2.5 oz
  • Vleugelspan : 14.5-16 in

Noordelijke dwergooruilen zijn algemeen verspreid in het bergachtige westen van de Verenigde Staten. Ze zijn overdag actief, waardoor ze iets gemakkelijker te zien zijn dan de meeste andere nachtuilen, maar ze zijn ook vrij klein en hebben de neiging om op hun baarzen te zitten wachten op een prooi - dus je moet je ogen goed open houden.

Probeer vertrouwd te raken met hun hoge toeters en bellen, zodat het minder moeilijk wordt om ze te lokaliseren. Let ook op groepen zangvogels die commotie maken. Als ze een dwergooruil vinden, zullen ze die vaak opjutten en proberen weg te jagen. Ze willen deze uil niet in de buurt hebben, omdat hij vaak kleine zangvogels eet.

Noordelijke dwergooruilen hebben zeer ronde koppen zonder oorpluimen. Hun buik heeft verticale bruine strepen, terwijl hun kop en rug bruin zijn met witte spikkels.

15. Bosuil

Noordelijke Zaagbekuil
  • Wetenschappelijke naam: Aegolius acadicus
  • Lengte: 7.1-8.3 inches
  • Gewicht: 2.3-5.3 oz
  • Spanwijdte: 16,5-18,9 inch

Bosuilen zijn klein met een ronde kop en gele ogen. Naast hun kleine formaat zijn er nog enkele andere redenen waarom deze uilen notoir moeilijk te vinden zijn.

Hun gevlekte bruine verenkleed gaat gemakkelijk op in de bomen rondom hen, vooral wanneer ze onbeweeglijk op een tak zitten. Deze uilen zijn ook van nature geheimzinnig, en zijn alleen 's nachts actief, zodat je ze niet tegenkomt als het licht is.

De beste manier om een noordelijke zaagwetsuil te vinden is om zijn roep te leren en er 's nachts naar te luisteren, vooral tussen januari en mei, wanneer ze het vaakst roepen. Ze hebben een duidelijke roep die klinkt als een mes dat met een slijpsteen wordt geslepen, waardoor ze de naam "zaagwets" verdienen. Hun te-laat-roep is een reeks gefloten noten van dezelfde toonhoogte.

Ze blijven het hele jaar in het noordoosten, aan de westkust en in de westelijke bergen, maar zijn in de meeste andere staten meestal alleen wintergasten. Ze geven de voorkeur aan dichte en volgroeide bossen, en hun dieet bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren zoals muizen en woelmuizen.

16. Velduil

Velduil
  • Wetenschappelijke naam: Asio flammeus
  • Lengte: 15 in
  • Spanwijdte: 38 in
  • Gewicht: 12 oz

Velduilen brengen de zomer bijna uitsluitend door in Canada, Alaska en het noorden van de Verenigde Staten. In de winter reizen ze naar het midden en zuiden van de VS en kunnen het hele jaar door in het noordwesten blijven.

Zoals hun naam al zegt, hebben ze wel "oorpluimen", maar die zijn zo kort dat ze bijna nooit zichtbaar zijn. Zoek ze in de winter in moerassen, grind- en steengroeven, velden, bossen en struikgewas. Hun populatie in een bepaald gebied kan van jaar tot jaar variëren in nauwe relatie tot de populatie van hun prooien zoals mollen, ratten, konijnen en wezels.

Er wordt aangenomen dat hun populaties in het algemeen afnemen, omdat ze bijzonder gevoelig zijn voor habitatverlies en versnippering doordat de grote open graslanden die ze nodig hebben, worden omgevormd tot landbouwgrond, weidegrond, recreatiegebieden en woningbouw.

Ze komen eigenlijk op veel plaatsen in de wereld voor, en kunnen lange afstanden afleggen over de open oceaan.

17. Sneeuwuil

Sneeuwuil
  • Wetenschappelijke naam: Bubo scandiacus
  • Lengte: 20,5-27,9 inch
  • Gewicht: 56,4-104,1 oz
  • Spanwijdte: 49,6-57,1 inch

Sneeuwuilen hebben een overwinteringsgebied in het grootste deel van Canada, maar deze uil komt tijdens de winter elk jaar verder naar het zuiden van de Verenigde Staten. Het aantal uilen en de locatie in de VS kan van jaar tot jaar nogal verschillen.

Deze prachtige uilen migreren ver naar het noorden naar de arctische gebieden van Canada en Groenland om te broeden tijdens de zomer. Ze jagen op hun favoriete zomer voedsel, lemmingen, alle uren van de dag.

Als er sneeuwuilen bij u in de buurt zijn, zijn ze niet zo moeilijk te herkennen als andere uilen door hun helderwitte verenkleed. In tegenstelling tot de meeste andere uilen zijn ze dagactief. Ze geven de voorkeur aan open plekken om te jagen, zoals velden en stranden. Zoek ze op de grond op besneeuwde stranden, of in de open lucht.

Sneeuwuilen zijn reizigers en blijven vaak niet dicht bij huis als ze volwassen zijn. Uilen uit hetzelfde nest die werden opgespoord zijn honderden kilometers van elkaar verwijderd in tegengestelde richtingen gevonden.

18. Californische gevlekte uil

Californische gevlekte uil
  • Wetenschappelijke naam: Strix occidentalis occidentalis
  • Lengte : 18,5-18,9 in
  • Gewicht : 17,6-24,7 oz
  • Vleugelspan : 39.8 in

Gevlekte uilen leven het hele jaar door in een paar verspreide gebieden in Californië, maar het is uiterst zeldzaam om ze te vinden. De populatie is sterk afgenomen door het kappen van oerbossen, het leefgebied van de gevlekte uil. Ook de concurrentie met rode uilen maakt het overleven moeilijker.

Gevlekte uilen zijn iets kleiner dan sperweruilen, met brede, afgeronde vleugels, korte staarten en ronde koppen. Ze hebben een meestal donkerbruin verenkleed, met witte vlekken.

Hun gezichtsschijven zijn ook voorzien van een witte "X" die hen helpt te identificeren. Zoals de meeste uilen zijn gevlekte uilen 's nachts actief, wanneer ze jagen op kleine prooien, meestal knaagdieren. Hun luide, diepe geroep kan in stille nachten in de buurt van bossen soms meer dan een kilometer ver weerklinken.

19. Gevlekte uil

Gevlekte uil

Kyle Sullivan, Bureau of Land Management via Flickr

  • Wetenschappelijke naam: Strix occidentalis caurina
  • Lengte : 18,5-18,9 in
  • Gewicht : 17,6-24,7 oz
  • Vleugelspan : 39.8 in

De laatste van de gevlekte uilen op onze lijst, de noordelijke gevlekte uil, komt voor in delen van Californië, Oregon en Washington.

Deze ondersoort heeft volwassen naaldbossen nodig die groot en ongesegmenteerd zijn met een dicht bladerdak. Hoewel ze op de sperweruil lijken, is hun algemene kleur eerder donkerbruin dan grijs.

Gevlekte uilen eten kleine tot middelgrote zoogdieren, maar ook insecten en kleine vogels. Soms slaan ze extra voedsel op in boomtakken of onder boomstammen.

De gevlekte uil, met inbegrip van deze ondersoort, heeft een afnemende populatie als gevolg van habitatverlies met een geschatte wereldwijde broedpopulatie van slechts 15.000 uilen. Een andere factor die bijdraagt aan hun afnemende populatie is de sperweruil, die groter en agressiever is, en waarvan bekend is dat hij ze verjaagt wanneer ze hetzelfde verspreidingsgebied delen.

20. Bosuil

foto door: Shravans14
  • Wetenschappelijke naam: Megascops kennicottii
  • Lengte: 7,5 - 9,8 in
  • Spanwijdte: 21,6 - 24,4 in
  • Gewicht: 3.5 - 10.8 oz

Westelijke Screech-owls zijn het hele jaar door te vinden langs de kust van het westen van Noord-Amerika en in veel staten van het westen van de VS.

Visueel zijn er geen grote verschillen tussen de oostelijke en westelijke soorten. Ze hebben wel een verschillend geluid. Terwijl de oostelijke soort een aflopende hinnik heeft, heeft de westelijke krijsuil een reeks snelle geluidjes. Ze hebben niet de neiging hun verspreidingsgebied te overlappen.

Ze nestelen in boomholten in zowel landelijke als stedelijke gebieden. Als ze zich in boomholten verbergen zijn ze door hun perfect gecamoufleerde verenkleed erg moeilijk te vinden. Het zijn kleine uilen ter grootte van een roodborstje met gedrongen lichamen en korte staarten. Hun meestal grijsbruine verenkleed met gestreepte onderzijde camoufleert ze uitzonderlijk goed tegen bomen als ze overdag in holen nestelen.

21. Whiskered Screech-Owl

Afbeelding: Bettina Arrigoni
  • Wetenschappelijke naam: Megascops trichopsis
  • Lengte: 6,9 - 7,4 in
  • Gewicht: 3 - 3.5 oz
  • Spanwijdte: 15,7-19,7 in

Deze soort leeft voornamelijk in Mexico en delen van Midden-Amerika, maar kan worden gevonden in het uiterste zuiden van Arizona en New Mexico. Ze lijken erg op de bovengenoemde Westelijke krijsende vogel, maar zijn iets kleiner.

Whiskered screech-owls houden van eikenbossen op grotere hoogte en worden soms samen met Western Screech-owls aangetroffen in de lagere delen van canyons in zuidelijk Arizona. Ze jagen vanaf de schemering de hele nacht door en nestelen in natuurlijke boomholtes van eiken of platanen, of holtes die door spechten zijn achtergelaten.




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis is een fervent vogelaar en natuurliefhebber. Hij bestudeert al meer dan twintig jaar het gedrag en de leefomgeving van vogels en heeft een bijzondere interesse in vogels kijken in de achtertuin. Stephen is van mening dat het voeren en observeren van wilde vogels niet alleen een plezierige hobby is, maar ook een belangrijke manier om contact te maken met de natuur en bij te dragen aan inspanningen voor natuurbehoud. Hij deelt zijn kennis en ervaring via zijn blog Bird Feeding and Birding Tips, waar hij praktisch advies geeft over het aantrekken van vogels naar uw tuin, het identificeren van verschillende soorten en het creëren van een natuurvriendelijke omgeving. Als Stephen niet aan het vogelspotten is, houdt hij van wandelen en kamperen in afgelegen wildernisgebieden.