Simbolizmi i bufit (kuptimet dhe interpretimet)

Simbolizmi i bufit (kuptimet dhe interpretimet)
Stephen Davis

Ndoshta nuk është befasi që ka shumë simbolikë rreth kukuvajkave. Me përmasat e tyre të mëdha, sytë e mëdhenj, fluturimin e heshtur dhe zakonet misterioze të natës, ata janë një krijesë shumë intriguese.

Mund të habiteni kur zbuloni se çfarë thuhet se simbolizojnë bufat në botën shpirtërore. Në disa kultura është e zakonshme që dikush të ketë frikë pas një vizite nga një buf, simbolika e bufit është më e detajuar se ajo që mendoni se është. Për shembull, bufat njihen për mençurinë dhe mbrojtjen e tyre të pafund.

Çfarë simbolizon një buf?

Ne mund të kuptojmë se çfarë simbolizojnë bufët bazuar në pamjen dhe sjelljet e tyre. Nëse keni parë ndonjëherë një buf, mund të vini re sytë e tij të mëdhenj, kamuflimin e ekspertëve dhe aftësinë për t'u ulur shumë pa lëvizur duke lëvizur vetëm kokën, të cilën ata mund ta rrotullojnë aq larg nga të dyja anët, pothuajse është në gjendje të bëjë një rreth të plotë.

Puplat e tyre të veçanta e bëjnë fluturimin e tyre pothuajse të heshtur. Shumica e kukuvajkave janë të natës, gjë që i bën ata të duken misterioz pasi janë të vështirë për t'u parë ose dëgjuar gjatë ditës.

Tingujt e tyre mund të jenë çdo gjë nga kërcitjet e buta deri te kërcitjet e forta dhe britmat, të cilat mund të duken veçanërisht të frikshme duke i bërë jehonë në errësirë pyll natën.

Këtu janë disa nga simbolika më të zakonshme të lidhura me bufat:

 • E vërteta / Sinqerisht
 • Dituria dhe dinakëria
 • Guximi dhe mbrojtja
 • Dorëtarët tek të tjerëtnjë udhërrëfyes mbrojtës kur shkonin në luftë. Dhe, që bufat madje u jepnin motivim para ndonjë beteje të madhe. Grekët kishin shumë besim tek bufat dhe çfarë përfaqësonin për ta për shkak të mënyrës se si perëndeshë Athena e çmonte shokun e saj të bufit.

  Owls në folklorin anglez

  Shumë është shkruar për bufin e hambarit nga Anglia e shekullit të 18-të dhe 19-të. Poetët e kohës shpesh i përdornin bufat si “zogj të dënimit”, dhe gjatë kësaj periudhe kur një i sëmurë dëgjonte një ulërimë bufi teksa po fluturonte pranë dritares së tyre, merrej si ogur që ata me siguri do të vdisnin.

  Në shekujt e mëparshëm, vezët e bufit përdoreshin në trajtime mjekësore. Vezët e papërpunuara u përdorën për të trajtuar alkoolizmin dhe vezët e gatuara në hi u përdorën në ilaçe për përmirësimin e shikimit. Lëngu i bufit përdorej në supa për të trajtuar fëmijët me kollën e mirë.

  Ndonjëherë bufat u konsideruan edhe si parashikues të motit. Një buf ulëritës parashikoi një stuhi që po afrohej ose një rënie të temperaturës. Por nëse bufi dëgjohej duke thirrur gjatë motit të keq, kjo do të thotë se parashikimi së shpejti do të ndryshonte për mirë.

  Kafshë dhe toteme me frymë bufi

  Kafshë me shpirt bufi

  Bufi si një kafshë shpirtërore ka simbolikë të fortë të lidhur me qartësinë dhe të qenit vëzhgues. Kur bufi ulet në një gjymtyrë peme për të vëzhguar rrethinën e tij, ai i sheh të gjitha me ata sy të kujdesshëm.

  Kafsha shpirtërore e bufit mund t'ju ndihmojë të ngadalësoni dhe vëzhgoni, si fjalë për fjalë ashtu edhe intuitivisht, për të gjeturgjërat që ju kanë shpëtuar. Siç u përmend më parë, puna në hije është e lidhur me bufat, duke gërmuar brenda vetes për të parë vendet ku keni ngecur, shpaketoni dhe punoni nëpër ato bllokime për të dalë me një perspektivë të re. Bufi ju inkurajon të shihni të kaluarën e sipërfaqes së situatave, deri në thelbin e çështjes.

  Buftat gjithashtu kanë dëgjim të mrekullueshëm. Veshët e tyre nuk rreshtohen në mënyrë të përsosur horizontalisht si ne, por janë pak të anuar. Kjo u jep atyre aftësinë për të përcaktuar burimin e tingujve më të vegjël.

  Kur i telefononi kafshës shpirtërore të bufës, mund t'i kërkoni që t'ju ndihmojë të dëgjoni më qartë, të dëgjoni me të vërtetë ata përreth jush dhe mendimet në mendjen tuaj, për të ndërprerë zhurmën në mesazhin thelbësor të rëndësishëm.

  Kafshë bufi Totem

  Totemi i bufëve është i lidhur fort me spiritualitetin brenda, mprehtësinë dhe intuitën. Totemi i bufëve mund t'ju udhëheqë përmes konfuzionit dhe t'ju mësojë të prekni ndjenjat tuaja të zorrëve. Kini besim në zërin tuaj të brendshëm dhe "radarin shpirtëror" për njerëzit dhe situatat në jetën tuaj.

  Simbolizmi i tatuazhit të bufit

  Ndryshe nga simbolika e tjera të bufëve në lidhje me fatin e keq dhe shenjat e vdekjes, një tatuazh i bufit zakonisht nënkupton diçka krejtësisht të ndryshme në kulturën e sotme. Disa nga kuptimet më të zakonshme të tatuazheve të bufëve janë:

  • Shpirt i shkujdesur dhe i pavarur
  • Mendimtar i pavarur
  • Ndjekja e intuitës
  • I hapur shpirtërishtMe mendje
  • Dituria
  • Magjia dhe njohuritë e lashta
  • Simbol i një tranzicioni të rëndësishëm jetësor
  • Një dritë që shkëlqen përmes errësirës
  Bufët duke fjetur në shenjtoren e pemës

  A janë bufat fat të keq?

  Bufat kanë një histori të gjatë për t'u konsideruar si fat i keq ose ogur i keq. Nga shoqërimi i tyre me shtrigat e deri te shpirtrat e të vdekurve, njerëzit kanë qenë prej kohësh të frikësuar prej tyre dhe kuptimit të tyre. Nga Bibla e deri te shumë bishta amerikanë vendas, ata shpesh kishin një reputacion të keq.

  Megjithatë, si shumë krijesa, e kundërta ishte e vërtetë në disa kultura. Disa amerikanë vendas i shikonin bufat si krijesa dembelë ose logjike pa ndonjë rëndësi të veçantë. Ndërsa fiset e tjera apo grekët e lashtë shihnin urtësi dhe një frymë mbrojtëse tek bufi.

  Në shoqërinë e sotme disa bestytni mund të mbeten, por në aspektin e "fat të keq" bufët në të vërtetë shihen vetëm si krijesa drithëruese të lidhura me Halloween. Unë mendoj se shumica e njerëzve sot do t'i lidhnin po aq lehtë me një shpirt inteligjent, të mençur dhe do të kënaqeshin me praninë e tyre dhe zogjtë e bukur e magjepsës.

  Përfundim

  Bufat kanë një histori të gjatë si zogj për t'u frikësuar që banojnë në errësirë ​​dhe sjellin fat të keq me ta. Megjithatë, po aq lehtë mund të gjesh simbolikën historike të urtësisë dhe natyrës së tyre mbrojtëse.

  Sido që ta ndash atë, ata janë zogj të fuqishëm që rrethojnë shumë mister dhe magjepsje. Bufat na kujtojnë të shikojmënën sipërfaqe deri në rrënjë, kërkoni të vërtetën përmes hetimit shpirtëror dhe t'i besoni intuitës sonë të fuqishme.

  Pavarësisht nëse jeni duke bërë një tatuazh bufi ose duke u përpjekur të deshifroni një ëndërr rreth tyre, nuk është e dëmshme të lexoni dhe merrni një kuptim më të qartë.

  sferat
 • Qartësia
 • Pavarësia

E vërteta & Sinqerisht

Shpesh thuhet se nuk mund ta mashtrosh një buf. Ndoshta kjo është për shkak se sytë e tyre të mëdhenj duket se shohin drejtpërdrejt përmes jush. Bufat mund të jenë një kujtesë për t'i qëndruar besnikë vetes dhe asaj që duam për të ardhmen tonë.

Mos lejoni që të tjerët t'ju largojnë nga rruga që e dini se është e përshtatshme për ju. Ata gjithashtu paralajmërojnë për mbajtjen e sekreteve. Sekretet dhe gënjeshtrat zbulohen pothuajse gjithmonë dhe ne mund të lëndojmë ata që na rrethojnë kur zbulohet e vërteta.

Dituria & Dinak

Ndoshta origjina e mençurisë së bufit filloi me perëndeshën greke Athena, e njohur për mençurinë dhe ndikimin e saj në luftë, dhe shoqëruesin e saj të bufit. Mund të jetë gjithashtu heshtja dhe natyra e tyre misterioze që i bën njerëzit të mendojnë se bufat kanë sekrete dhe njohuri të lashta.

Bufat mund të simbolizojnë përdorimin e inteligjencës suaj për të zbuluar problemet. Për të parë të dukshmen dhe për të gërmuar më thellë, hetoni të gjitha rrugët përpara se të arrini në përfundime. Gjithashtu, për të mbajtur një mendje të hapur dhe për të marrë mençuri nga të gjitha burimet. Është gjithmonë më e vështirë të arrish në rrënjë të një çështjeje me një këndvështrim mendjengushtë.

Guximi dhe mbrojtja

Si zogj grabitqarë, bufat janë gjahtarë të egër dhe gjithashtu duhet të kujdesen për veten gjatë pjesës më të madhe të jetës së tyre pasi, jashtë riprodhimit, ata janë mjaft të vetmuar. Ndryshe nga zogjtë e tjerë, bufat do t'i mbrojnë të vegjlit e tyre për muaj të tërë derisa të rriten mjaftueshëm për t'u kujdesur për veten. Kjopërfshin shmangien e shumë grabitqarëve të mundshëm.

Grekët i shikonin bufët si mbrojtës dhe besonin se nëse shihej një buf duke fluturuar mbi një ushtar ose një ushtri, ata do të kishin fitore siç do të ruante bufi ato.

Dorëtarët në sferat e tjera

Lidhja e tyre me natën shpesh çon në besimin se bufët ishin portierë në sferat e tjera, veçanërisht ato që lidhen me jetën e përtejme. Disa kultura besonin se pas vdekjes, ato do të shoqëronin shpirtin tuaj dhe do të siguroheshin që të mos humbisni në rrugën tuaj për në jetën e përtejme. Në këtë mënyrë bufat mund të simbolizojnë mesazhe nga ata që kanë kaluar, si dhe të jenë tregues të aftësisë psikike dhe të mprehtë.

Pavarësia

Bufat janë të njohur për zhvillimin e tyre të pavarur. Është e rrallë të gjesh një grup bufash kur ata janë jashtë për të gjuajtur për ushqim. Ata gëzojnë paksa shumë të punojnë vetë.

E vetmja kohë kur do të gjeni bufë së bashku është kur ata çiftëzohen ose për të qëndruar ngrohtë. Në disa raste, ata mësojnë njëri-tjetrin për terrenet më të mira të gjuetisë. Në përgjithësi, ata pëlqejnë të mbajnë veten dhe zgjedhin kur duan të shoqërohen.

imazhi: Pixabay.com

Çfarë simbolizojnë ëndrrat e bufëve?

Në shumicën e rasteve, është e rëndësishme që ju të vëzhgoni ndjenjat që keni pasur në ëndrrën tuaj. Të qenit në harmoni me emocionet tuaja në një ëndërr me një buf ju ndihmon të kuptoni se cili është mesazhi i përgjithshëm iëndërr mund të ketë qenë.

Ëndrrat për bufat janë interpretuar nga shumë kultura gjatë historisë. Këtu janë disa kuptime simbolike të bufave në ëndrrat tuaja:

 • Një buf i vdekur ose që po vdes: një shenjë që ju duhet të bëni ndryshime të rëndësishme në jetën tuaj për të përmirësuar situatën tuaj. Mund të jetë një marrëdhënie që duhet të përfundojë, kohë për të kërkuar një punë të re, etj.
 • Një buf që fluturon lart mbi ju: mund t'ju duhet të adoptoni një "perspektivë më të lartë" për një çështje aktualisht në mendjen tuaj. Ju duhet të distancoheni dhe ta shikoni çështjen më shumë logjikisht sesa emocionalisht, ose të merrni një mendim të jashtëm dhe të paanshëm.
 • Një buf që ulëritës do të thotë që ju duhet të hapni mendjen tuaj nënndërgjegjeshëm.
 • Nëse ushqeni një buf: ka diçka në jetën tuaj që po mësoni që do të ishte e dobishme për t'i mësuar të tjerët
 • Nëse jeni duke parë një buf hani: jeni duke përpunuar njohuri të rëndësishme, shpesh shpirtërore, që do t'ju ndihmojnë të fitoni një perspektivë të re në jetë
 • Një buf zbret në shpatullën / krahun tuaj: keni qenë ose duhet ki besim tek intuita jote dhe dije se ajo po të drejton në drejtimin e duhur
 • Një buf bie mbi kokën tënde: ke menduar shumë për një çështje. Ndaloni së menduari shumë dhe filloni të veproni
 • Një buf i ulur do të thotë që duhet të vini më shumë në kontakt me instinktet dhe aftësitë tuaja intuitive.
 • Një buf po sulmonju: ju mund të ndjeni një të vërtetë për veten tuaj që keni dashur ta mbani të fshehur është ekspozuar. Gjithashtu, mund të përfaqësojë ndjenjën se gjërat në jetën tuaj po ndryshojnë shpejt dhe kjo po ju shkakton ankth dhe stres.
 • Një buf ju kafshon fytyrën: keni probleme me mendimet negative rreth pamjes dhe vetëvlerësimit tuaj

Bufta mund të shfaqen në ëndrra kur jeni duke bërë "punë në hije". Puna në hije është një term që përdoret kur njerëzit gërmojnë thellë në psikikën e tyre për të zbuluar dhe zbuluar emocione të vështira si frika, trishtimi, turpi dhe trauma.

Duke u përpjekur për të kuptuar këto emocione më të thella dhe më të errëta, trauma mund të përpunohet . Bufi mund të simbolizojë se jeni në rrugën e duhur me punën tuaj në hije, ose se ndoshta ka emocione që i keni shtyrë poshtë dhe që duhen ekzaminuar.

Në fund të fundit është se shpesh ëndrrat e bufave në çfarëdo cilësie do të thotë se ka diçka në jetën tuaj që duhet të ekzaminohet. Koha për t'u përqëndruar në atë që shkakton ankth ose shqetësim dhe për të nxjerrë në dritë çështjet në mënyrë që të përpunohen dhe të ecni përpara.

Simbolizmi në vizitat ose takimet me bufat

Ka shumë besime se çfarë do të thotë të shohësh një buf në jetën reale. Megjithatë, më e zakonshme është se ky është një mesazh nga sfera shpirtërore. Është e rrallë të hasësh një buf, prandaj kur ndodh, njerëzit shpesh e shohin atë si një shenjë.

Në raste të caktuara, kjo mund të nënkuptojë se ju jenigati për të kaluar nëpër shumë ndryshime në jetën tuaj. Dhe, duke qenë se bufat janë gjuetarë të pavarur, mund të jetë një mesazh domethënës për t'ju kujtuar se duhet të përqendroheni në kryerjen e disa gjërave vetë. Gjithashtu, t'i qëndroni besnik vizionit tuaj dhe t'i besoni instinkteve tuaja.

Për shembull, duhet të konsideroni të ndryshoni mënyrën se si keni ndjekur qëllimet tuaja. Kjo mund të jetë një kohë e mirë për një introspeksion se si keni përfshirë njerëz të tjerë në planet tuaja. Për të arritur potencialin tuaj të vërtetë, një takim me një buf mund të simbolizojë se duhet të shikoni mënyra të ndryshme për të bërë gjëra.

Nëse keni pasur vështirësi emocionale, kjo mund të jetë një shenjë që vërtet duhet të punoni thellë për traumën tuaj. Kërkimi i terapisë ose kalimi i kohës në punë në hije është i nevojshëm për të përballuar emocionet e dhimbshme dhe për të qenë në gjendje t'i kaloni ato një ditë.

Disa njerëz i shohin gjithashtu takimet me bufët si një shenjë se jeni gati të zbuloni diçka të rëndësishme për veten tuaj që nënvetëdija juaj ishte fshehur.

Kushtojini vëmendje asaj që po mendoni dhe ndjeni në këtë kohë, pasi mund të keni një kuptim të rëndësishëm për mënyrën se si keni jetuar jetën tuaj, pse po angazhoheni në sjellje të caktuara, ose çfarë duhet të bëni për të përmirësuar situatën tuaj.

Betëytnitë rreth bufave

Fakti që nuk mund t'i shihni bufat gjatë ditës është arsye e mjaftueshme që ajo të ngrejë shumë besime paragjykuese.Lidhja e tyre me natën, pamja e tyre nganjëherë drithëruese me sy të mëdhenj të zinj dhe thirrjet bezdisëse kanë arritur kulmin në disa bestytni mjaft negative.

Bufi afrikan është lidhur me magjinë. Në shumë kultura afrikane, bufat njihen si zogj që mbartin energji negative që i bën të rinjtë dhe të pambrojtur të sëmurë. Ky zog njihet në mënyrë të famshme si një zog që ju bën të ndjeni frikë kur e takoni.

Është shumë e zakonshme që njerëzit të besojnë se të shohësh një buf do të thotë se vdekja po troket në derën tënde. Këta zogj janë parë si lajmëtarë të vdekjes në shumë pjesë të botës, si dhe si përcjellës për në jetën e përtejme. Në kulturën vendase të Amerikës, simbolizmi i bufëve në vdekje daton që nga traditat e Apache-s dhe Navajos.

Ka histori të treguara për bufat që flasin emrat e njerëzve të cilët më vonë do të rezultonin të vdisnin. Në fakt, këto kultura ende besojnë se nëse ndodh të dëgjoni ose shihni një buf, duhet të siguroheni që të qëndroni brenda për të pritur lajmin e keq të ardhshëm.

Disa bestytni interesante përfshijnë:

 • Ngrënia e syve të tyre mund të përmirësojë shikimin tuaj.
 • Disa kultura besojnë se ato janë shpirtra mbrojtës gjatë luftërave.
 • Ata mbajnë shpirtrat e njerëzve dhe nuk duhet të dëmtohen.
 • Ata janë të lidhur me magjinë dhe se shtrigat mund të shndërrohen në kukuvajka
 • Është fat i keq të dëgjosh një bufi hoot tri herë
 • Nëse një buf është fole në njështëpi e braktisur, do të thotë se shtëpia është e përhumbur

Kuptimet shpirtërore dhe kulturore të bufave

Bufat në krishterim

Mënyra që bufët perceptohen nga shumë njerëz sot mund të gjurmohen që në kohët e lashta biblike. Nuk ka pasur asnjë shkrim të shenjtë që i ka pikturuar bufat një dritë të mirë.

Bibla e ka përshkruar një buf si një kafshë të papastër që nuk është e përshtatshme për askënd që ta konsumojë. Në Levitiku, Moisiu i urdhëron izraelitët të mos konsumojnë si ushqim disa kafshë «të papastra», duke përfshirë krokodilët, lakuriqët e natës, korbat dhe bufat. Këto janë të gjitha krijesat që janë njohur si simbole të mosbindjes dhe shkretimit në shumë histori biblike.

Në Bibël për bufat flitet edhe për vetminë, shterpësinë dhe shkretimin. Kjo u pa kur përshkruheshin tokat e shkretëtirës dhe rrënojat e braktisura të Egjiptit dhe Tokës së Shenjtë, ku dihej se banonin bufat. Ishte një imazh i fuqishëm për këta njerëz të hershëm, për të parë kafshët që jetonin mes rrënojave dhe tokave të braktisura.

Simbolizmi i bufëve vendas të Amerikës

Kulturat vendase amerikane respektojnë shpirtrat e kafshëve dhe i nderojnë ato pavarësisht oguret e këqija që mbajnë me vete. Kjo mund të shihet me simbolikën e bufit në kulturat e tyre. Më shpesh, bufët shiheshin si simbole të vdekjes në mesin e fiseve vendase amerikane.

Ata mendohej se komunikonin me të vdekurit dhe mbanin mesazhe nga varri, ose jepninparalajmërime për ata që thyen ligjin fisnor. Në fetë Aztec dhe Mayan, bufat shpesh përshkruheshin si shoqërues të perëndive të vdekjes.

Dëgjimi i një bufi që bërtiste gjatë natës shpesh konsiderohej një ogur i pafat. Ato u përdorën gjithashtu për t'i trembur fëmijët dhe për t'i mbajtur ata që të enden natën, me histori që thoshin nëse nuk qëndroni brenda natës dhe qëndroni i qetë, një buf do të vinte dhe do t'ju merrte me vete.

Disa kultura vendase të Amerikës besonte se bufat janë shpirtra që ndryshojnë formën. Përveç kësaj, ata besonin se bufat ishin shtriga dhe mjekë që ishin shndërruar në natë.

Por jo të gjithë i shihnin bufat si të frikshme. Fisi Hopi përdori një buf gropues si një nga kafshët e klanit të tyre dhe e shihte bufin e madh me brirë si një "ligji pa humor". Dakota Hidatsa mendonte se bufat që gërmonin ishin shpirtra mbrojtës për luftëtarët e tyre. Disa fise e shihnin bufin si një kërcënues të pafavorshëm që u dëbua për të dalë vetëm natën si ndëshkim për të qenë dembel ose i bezdisshëm.

Bufat në mitologjinë greke

Perëndeshë e mençurisë, Athena, ishte aq e impresionuar nga karakteristikat e një bufi, saqë e dëboi shokun e saj të sorrës për një. Kjo mendohet të jetë origjina e simbolizmit të bufëve të lidhur me mençurinë dhe njohurinë. Në fakt, ka tekste që flasin se si një buf ishte një mbrojtës i madh i Akropolit në Greqinë e Lashtë.

Shiko gjithashtu: Si të bëni ushqimin e kolibrit (recetë e lehtë)

Për më tepër, grekët besonin se prania e bufëve ishte

Shiko gjithashtu: 21 lloje zogjsh me sqepa të verdhë (Foto)Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.