Simbolika e kolibrit (kuptimet dhe interpretimet)

Simbolika e kolibrit (kuptimet dhe interpretimet)
Stephen Davis
energjitë nëse kolibrat fluturojnë afër fytyrës suaj. Kur një kolibri fluturon lart në fytyrën tuaj, ju duhet të shkruani atë që po mendonit në atë moment pasi mund të ketë rëndësi për të ardhmen tuaj.

Thuhet gjithashtu se forcat shpirtërore po u përgjigjen mendimeve tuaja për një shenjë ose këshillë kur një kolibri rri pezull pranë fytyrës suaj.

Njerëzit që janë të krishterë të devotshëm shpesh marrin shikimin e kolibrave si shenja nga Zoti, duke u thënë atyre se të dashurit e tyre janë kthyer shëndoshë e mirë ose se engjëjt po i rrethojnë.

Betëytnitë rreth kolibrit

 • Kolibri është një shenjë se kohët e vështira janë pas jush.
 • Është një shenjë e mirë nëse zogu i vogël ju viziton duke ndjekur humbja e një shoku të ngushtë ose të një anëtari të familjes.
 • Vdekja e kolibrit është një shenjë që ju jeni gati për të kryer.
 • Kur ju bie në kontakt me një kolibr, do të jesh i bekuar.

Kuptimi shpirtëror dhe kulturor i kolibrave

Totem i kolibritgërshetoni dhe dilni lehtësisht nëpër degë, shmangni pengesat dhe arrijnë burimet ushqimore që kafshët e tjera nuk munden.

Për këto arsye, kolibri mund të simbolizojë fushat e jetës suaj në të cilat mund të aplikoni më shumë fleksibilitet dhe përshtatshmëri. Mos harroni të tërhiqeni dhe t'i shikoni gjërat nga një këndvështrim tjetër.

Sigurohuni që mendja juaj të jetë e shkathët dhe të mos mbyllet me të menduarit e ngurtë. Një vizitë nga një hummingbird mund të jetë një mesazh për të kapur një mundësi dhe një gatishmëri për të lëvizur në çdo drejtim për të arritur qëllimet tuaja. Jini të hapur dhe mendoni jashtë kutisë.

Imazhi nga Steven Patron

Të shikosh një kolifor të fluturojë ose të rri pezull mund të jetë kaq magjepsëse. Por, a keni pasur një takim me një të tillë kohët e fundit apo keni ëndërruar për ta dhe keni pyetur veten për simbolikën e kolibrit? Hummingbirds kanë përfaqësuar kaq shumë gjëra në kultura dhe fe të ndryshme gjatë historisë.

Lumturia, shëndeti, fati i mirë dhe komunikimi nga jeta e përtejme përfaqësohen të gjitha nga kolibri. Për shumë individë, simbolet dhe pamjet e kolibrit zënë një vend të veçantë në zemrat e tyre. Shumë e shohin kolibrin si një kafshë totem të çmuar. Në këtë artikull, ne do të theksojmë se çfarë kuptimi kanë takimet dhe ëndrrat e kolibrit, vlerën e tyre si kafshë shpirtërore, tatuazhe dhe shumë më tepër.

Çfarë simbolizon një zog kolibri?

Mjafton të shohësh një zog në veprim për të ngjallur interesin e kujtdo që e sheh një të tillë. Shkathtësia fizike e kolibrit për të pirë nektar nga lulet, ngjyrat e bukura dhe aftësia e fluturimit sjell kënaqësi. Bazuar në sjelljet, veprimet e tij dhe mënyrën se si ai lëviz në jetë, ne mund të shohim cilësitë e një kolibri dhe t'i zbatojmë mësimet e tij në jetën tonë.

Këtu janë disa nga simbolika më të zakonshme të lidhura me kolibrat:

Shiko gjithashtu: 15 lloje të zogjve gri (me fotografi)
 • Shpejtësia dhe efikasiteti
 • Vetëbesimi dhe individualiteti
 • Shkathtësia
 • Guximi
 • Shërimi
 • Pushimi
 • Lumturia dhe fati i mirë

Shpejtësia dhe efikasiteti

Nëse ka një gjë për të cilën dininga vendet ku në të vërtetë jetojnë kolibrat.

Kolibri në shamanizëm

Shamanët përdorin rituale për të komunikuar me botën shpirtërore dhe për të shëruar veten dhe të tjerët. Ata i shihnin kolibrat si të lidhur me gëzimin dhe dashurinë. Shamanët besonin se kolibrat mund të ndalonin kohën dhe të jepnin mesazhe. Pendët e një kolibri thuhet se hapin çakrën e zemrës për të sjellë ndjenja të dashurisë së pakushtëzuar, gëzimit dhe shërimit të marrëdhënieve.

Kolibrat në krishterim

Kolibrat kanë qenë prej kohësh lidhur me besimin e krishterimit në jetën e përtejme. Edhe pse kolibri nuk përmendet në mënyrë specifike në Bibël, shumë njerëz e interpretojnë pamjen e tij si një shenjë nga një person i dashur i larguar.

Të shohësh një koliber kur është në pikëllim merret si një shenjë se i ndjeri është tani në vend më i mirë, i sigurt dhe i kënaqur. Mund të merret gjithashtu si një kujtesë për t'u fokusuar në gëzimet e thjeshta të jetës gjatë procesit të pikëllimit.

Aztekët

Një nga dy hyjnitë kryesore në fenë Aztec ishte Huitzilopochtli dhe ishte shpesh i përfaqësuar si kolibri. Ai konsiderohej perëndia e luftës dhe e diellit. Ai u ngjiz kur nëna e tij Coatlicue (një aspekt i perëndeshës së tokës) mbajti një top me pendë kolibri që binin nga qielli. Këto pendë përmbanin shpirtin e luftëtarëve, pasi kolibrat në kulturë shpesh shiheshin si rimishërim tëluftëtarë të vdekur. Me vdekjen e një luftëtari, shpirti i tyre fillimisht do të bëhej një me diellin, pastaj pas katër vjetësh do të vazhdonin të jetonin në trupat e kolibrave.

Mayanët

Kolibrat ishin të shenjtë për kulturën Mayan. Ata besonin se ishin krijuar nga perënditë si lajmëtarë të vegjël por të shpejtë që mund të transportonin mendimet e tyre midis botëve. Rreth kësaj u ngrit një bestytni që nëse shihej një kolibr, do të thoshte se dikush tjetër po mendonte për të dhe i uronte mirë. Majat gjithashtu besonin se pendët e kolibrit përmbanin fuqi magjike dhe shëruese.

Shiko gjithashtu: 12 zogj me qafe te gjata (me foto)

Kolibri si kafshë shpirtërore & Totemët

Kolibrat janë nderuar prej kohësh si një shenjë shpirtërore, duke marrë nga mitet, folklori dhe burime të tjera. Kafshët e fuqisë së kolibrit, kafshët shpirtërore ose totemet konsiderohen thelbësore nga disa.

Le të shohim se çfarë është fryma e një kolibri:

Si një kafshë shpirtërore

Besimi vendas i Amerikës në kafshët totem është i lidhur ngushtë me konceptin e një kafshe shpirtërore. "Kafsha shpirtërore" e një personi është një krijesë me një lidhje të ngjashme shpirtërore. Ato mund të jenë reale ose imagjinare, në varësi të kontekstit.

Individët e lidhur ndihmohen nga një udhërrëfyes shpirtëror ose një lajmëtar. Kafsha shpirtërore e një kolibri tregon eksitim dhe butësi.

Nëse i shihni, qoftë në gjumë apo në gjendje zgjimi, zogjtë e kolibrit shërbejnë si një kujtesë e butë për të imituarvitaliteti. Për ta thënë ndryshe, në vend që të fokusohemi në aspektet negative të jetës sonë, ne duhet të përqendrohemi në ato pozitive.

Kolibri si një totem

Paraqitje simbolike të një personaliteti i një personi quhen toteme. Për këtë arsye, shumë foshnja lindin me një kafshë totem si pjesë e psikikës së tyre.

Totemi i kolibrit lidhet me dashurinë për lirinë, ëmbëlsinë dhe ndjenjën e lojërave në jetë. Për ata që janë në kërkim të një kujtese të vazhdueshme të bukurisë në jetën e tyre, një totem kolibri është një dhuratë e përsosur.

Duhet të merren parasysh edhe aspektet më pak fat të personalitetit të dikujt. Duhet shumë energji për të fluturuar si kolibri. Prandaj, personat me këtë totem mund të kenë nevojë të kalojnë më shumë kohë në shtëpi duke u rikuperuar dhe ëndrrat e tyre mund të ndryshojnë vazhdimisht.

Kolibri si një kafshë fuqie

Ka raste kur ju mund të keni nevojë për ndihmën e një kafshe të fuqishme. Ata mund t'ju ofrojnë motivimin, njohuritë dhe aftësitë që ju nevojiten për të luftuar negativitetin.

Në këtë shembull, talenti është në gjendje të mbajë këmbën tuaj duke ruajtur një ndjenjë lehtësie në hapin tuaj. Aftësia e kolibrit për të mbajtur fluturimin dhe lëvizja unike e figurave 8 të krahëve të tyre mund të shërbejnë si frymëzim për këtë dizajn.

Kur ndiheni sikur keni humbur rrugën dhe keni nevojë për një ndjenjë të re emocioni për të vazhduar përpara , thirrni fuqinë e kësajkafsha.

Simbolizmi i kolibrit të popullit vendas të Amerikës dhe Indigjenëve

Folklori, arti dhe totemet vendase amerikane paraqesin të gjitha kolibrin, i cili ka qenë prej kohësh i nderuar nga njerëzit e Amerikës.

Folklori tradicional e përshkruan atë si një zog lajmëtar dhe është i respektuar në shumë kultura.

Kolibri kanë vlerë të veçantë për amerikanët vendas për shkak të lidhjeve të tyre të ngushta me botën natyrore.

Për fise të ndryshme, zogu ka kuptime të ndryshme, si lajmëtar fati, shërues dhe burim vitaliteti. Është gjithashtu e mundur që kolibri të lindë nga një lule, sipas disave.

Bregjet më veriore

Zogu është një bukuri fati për shumë amerikanë vendas që jetojnë përreth Bregdeti veriperëndimor i Paqësorit të Amerikës së Veriut. Në varësi të vendit ku shkoni, mund të shihni shtylla totemi të kolibrit.

Hopit gdhendin një Kachina të një zogu, një gdhendje si shpirt. Duke ndjekur legjendën se kolibrat sollën shiun dhe riferkonduan tokën, ata zënë një vend të veçantë në zemrat e njerëzve.

Kolibri ka qenë prej kohësh i lidhur me drejtimin e njerëzve nga thellësitë e errësirës drejt një vendi ku ka diell, drita dhe jeta.

Kësaj radhe, i njëjti zog u dërgua për të zbuluar se çfarë është përtej qiellit blu në folklorin Navajo. Megjithë kërkimin e tij të gjerë, ai doli duarbosh.

Cherokee

Ka një Cherokee të lashtëlegjenda që thotë se një gruaje që po vdiste kishte nevojë për ilaçe nga një bimë duhani për t'u shpëtuar, megjithatë fisi nuk e dinte vendndodhjen e bimëve. Një mjek mjek u shndërrua në një kolibri të vogël dhe gjeti bimën e kërkuar të duhanit.

Bregu Juglindor

Taino janë një grup indigjenësh që jetonin në Karaibe dhe Shtetet e Bashkuara (Florida). Ata e shohin këtë zog të vogël si një simbol të paqes, rilindjes dhe fillimeve të reja.

Për këtë arsye, ata i kanë quajtur ushtarët e tyre "Luftëtarët e kolibrit" për nder të zogjve.

Puerto Rico

Ekziston një legjendë e tipit Romeo dhe Zhuljeta ku një i ri dhe i ri nga fise të ndryshme ranë në dashuri. Gruas iu premtua martesë me një tjetër dhe i riu iu lut perëndive që ta ndalonin martesën. Zotat e kthyen atë në një lule të kuqe dhe të riun e kthyen në një kolibr, në mënyrë që ajo ta tërheqë përgjithmonë dhe ai ta gjente përgjithmonë.

Simbolizmi i tatuazhit të kolibrit

Një tatuazh i kolibrit tregon se ju jeni një person që shijon kënaqësitë e shumta të jetës. Disa nga kuptimet më të zakonshme të tatuazheve të kolibrit janë:

 • forca dhe këmbëngulja
 • liria dhe shpirti i shkujdesur
 • lumturia dhe gëzimi
 • A kujtim i një të dashur që ka kaluar
 • dashuria për natyrën

A janë kolibrat me fat?

Kolibrat shihen si fat nga pothuajse të gjithë ata qëballafaqohet me to. Kur i shikoni ato, me siguri që të paktën do t'ju bëjnë të buzëqeshni, nëse jo do të ngjallin pak habi si fëmijë në pendët e tyre të bukura me ngjyrë xhevahiri dhe krahët më të shpejtë se jeta.

Kolibri është një emblemë e fatit. Kolibri shihej prej kohësh si një shenjë e fatit të mirë dhe riprodhimit në kulturat në mbarë botën. Për shekuj me radhë, ata janë respektuar për bukurinë dhe forcën e tyre në një sërë kulturash.

Përveç kësaj, ato ngjallin ndjenja të butësisë, lirisë, shpejtësisë, zgjuarsisë dhe shkathtësisë, të cilat të gjitha mund të veprojnë si motivim për ata që hasin sfida në jetën e tyre.

Përfundim

Kolibri, një specie autoktone në Amerikën Veriore dhe Qendrore, kanë një histori të gjatë mitologjie dhe folklori në të gjithë të kulturuarit që i kanë hasur. Qoftë si shamanët, ju besoni se është një lajmëtar dhe mund të ndalojë kohën, ose si të krishterët që mendojnë se sjell një mesazh nga Zoti dhe i larguari, simbolika e kolibrit gjithmonë ka një mesazh pozitiv gëzimi, dashurie, transformimi dhe hapjeje të zemrës suaj. .

kolibri ndoshta është se sa të shpejtë janë. Në momentin që vëreni njërën, ato tashmë janë duke u ngjitur në lulen tjetër. Këta zogj të vegjël rrahin krahët e tyre deri në 200 herë në sekondë dhe arrijnë shpejtësi prej afro 60 milje në orë kur janë në zhytje ajrore.

Shpejtësia e kolibreve mund të na kujtojë të kapim ditën dhe gjithashtu të mos qëndrojmë në situata negative. Kultivoni energjinë dhe butësinë për të lënë pas negativitetin dhe vazhdoni te mundësia tjetër.

Kafsha shpirtërore e kolibrit është një mesazh që nëse ndiheni të bllokuar ose të pasigurt se çfarë të bëni, provoni diçka të re. Dilni nga rënia duke ndryshuar këndvështrimin tuaj dhe kultivoni elasticitetin.

Vetëbesimi dhe individualiteti

Kolibri, si bleta dhe fluturat, është një pjalmues i rëndësishëm. Shumë bimë thjesht nuk mund të ekzistojnë dhe të shumohen pa ndihmën e koliberëve që përhapin polenin e tyre nga një lule në tjetrën.

Kur ndiheni të vegjël ose të parëndësishëm, mbani mend se një person mund të ketë një ndikim të madh. Kolibri ju nxit të veproni sipas qëllimeve tuaja, pavarësisht sa modeste mund të duken për të tjerët. Energjia juaj pozitive mund t'ju ndihmojë në arritjen e qëllimeve tuaja.

Shkathtësia

Kolibrat janë të njohur për shkathtësinë e tyre në fluturim. Jo vetëm që mund të rrinë pezull në vend, por mund të kthejnë një monedhë dhe madje të fluturojnë mbrapa. Midis madhësisë së tyre të vogël dhe shpejtësisë ata mundenkolibri është një përshtatje e përkryer për këtë. Hummingbird është një kafshë shpirtërore që ju inkurajon t'i kushtoni vëmendje asaj që ushqen mendjen dhe trupin tuaj.

Ju duhet të jeni gjithmonë të vetëdijshëm për atë që po vendosni në trupin tuaj, si dhe për atë që ri nxjerr në botë. Pyetja është nëse është simbiotike, e ekuilibruar dhe e shëndetshme. Instinkti i një kolibri është të fluturojë nga një vend në tjetrin. Mos qëndroni të ndenjur në një situatë që nuk ju shërben.

Pushimi mendor dhe fizik

Kolibri, pavarësisht aktivitetit të tij të tërbuar, duhet të bëjë një pushim nga herë pas here. Hummingbirds mund të hyjnë në një gjendje letargjie dhe gjumi të thellë të njohur si torpor për të kursyer energji gjatë netëve të ftohta.

Ju mund të jeni një person që lulëzon duke qenë i zënë dhe gjithmonë duke ecur përpara. Nëse shihni një kolibr të ulur ulur ende ose shihni një koliber gjatë gjendjes së tij të torturës, mund të jetë një mesazh për ju që të ngadalësoni shpejtësinë.

Pa pushim mendor dhe fizik, ne mund të lëndojmë veten ose të futemi në djegie mendore. Një kolibri në pushim mund t'ju kujtojë të lini mënjanë energjinë tuaj të furishme dhe të siguroheni që t'i lejoni vetes pushim dhe pushim. Rimbushni bateritë tuaja dhe përqendrohuni në një kujdes për veten, në mënyrë që të jeni gati për të përballuar sfidat e qëllimeve tuaja.

Lumturia dhe fati i mirë

Kolibri është një shenjë lumturie për shumë njerëz. La dolce vita – jeta e ëmbël – simbolizohet ngakolibra që kërcejnë gjithmonë nga lulja në lule duke kërkuar nektarin e ëmbël brenda. Lëvizjet e tyre janë të lehta dhe të gëzueshme, duke lëvizur në çdo lulëzim dhe duke ndaluar për të shijuar bujarinë e tij.

Kolibri është një kujtesë e vazhdueshme për të shijuar gjërat e vogla në jetë. Jini të pranishëm në këtë moment dhe ndaloni për të gjetur gëzimin në atë që është para jush. Ashtu si kolibrat përdorin sqepat e tyre të gjatë për të hetuar thellë në lule, po ashtu duhet të shikoni përtej jetës së përditshme për të gjetur veshjet e argjendta dhe magjinë e përditshme.

Çfarë simbolizojnë ëndrrat e kolibrit?

Ka shumë mënyra për të interpretuar një ëndërr. Një mënyrë intuitive është të përqendroheni në mënyrën se si ju bën të ndiheni. Kur mendoni për ëndrrën, çfarë emocioni ju lind? Pa e menduar shumë, cili është interpretimi i parë që ju vjen në mendje? Mos e refuzoni atë që ju thotë zëri juaj i brendshëm.

Por sigurisht, ne mund të shohim gjithashtu se çfarë të tjerët kanë përcaktuar simbolikën e kolibrit në ëndrra.

Këtu janë disa asociacione të zakonshme të ëndrrave të kolibrit:

 • Dëshironi të bëheni një zog kolibri : Mund të ndiheni të bllokuar ose të penguar në jetë dhe dëshironi të jeni më shumë me shpirt të lirë
 • Të kesh një marrëdhënie miqësore me një koliber: kjo mund të tregojë një ndryshim në vetëdijen tuaj për veten. Nëse ndjeni një ndryshim në veten tuaj që mund të shkaktojë frikë ndërsa jeni zgjuar, ëndërroni për një kolibr në këtëmënyra mund t'ju inkurajojë të jeni të sigurt në të vërtetën se kush jeni në të vërtetë, mos kini frikë të zbuloni versionin e vërtetë të vetes.
 • Një kolibri ju ndjek / tërhiqet nga ju: ata janë të tërhequr nga cilësitë tuaja të energjisë, dridhjet e larta dhe lidhja me hyjnoren. Ata po ju inkurajojnë që t'i përdorni këto dhurata për të bërë një ndikim pozitiv tek ata që ju rrethojnë.
 • Ju përqafoni ose keni kontakt fizik ngushëllues me kolibrin: keni arritur diçka në jetën tuaj që duhet festohuni, jini krenarë për veten tuaj.
 • Ju keni një koliber të përkëdhelur: kolibrat janë krijesa të egra dhe nuk duhet të jenë robër. Nëse kolibri në ëndërr mbahej si kafshë shtëpiake, kjo mund të tregojë se po ndiheni të bllokuar nga diçka dhe nuk e lini veten tuaj të vërtetë të shkëlqejë. Mos lejoni që të tjerët t'ju mbajnë prapa, jini të lirë si një kolibr.
 • Mbajtja e një kolibri në dorë: është koha për të ndërmarrë veprime për një qëllim ose projekt që ka qenë në horizontin tuaj. Energjia e duhur shpirtërore është rreth jush tani për t'ju ndihmuar me këtë përpjekje të re.
 • Kapja e një kolibri: nëse po përpiqeni në mënyrë aktive të kapni një kolibr në ëndërr, në mënyrë të pandërgjegjshme mund të jeni duke kërkuar diçka të re në jetën tuaj ose duke ndjekur një ëndërr ose ambicie. Hummingbirds janë të shpejtë dhe të vështirë për t'u kapur, kështu që merrni kohë për të menduar për atë që po ndiqni dhe sigurohuni që qëllimetpas saj janë të pastra dhe për mirë dhe jo nga frika apo dëshpërimi.
 • Kolibri që pinë nektar në ëndrrat tuaja : Nëse fokusi i ëndrrave është kolibri që pi nektar, kjo mund të nënkuptojë se ka zona në jetën tuaj ku jeni tepër të kënaqur ose duke qenë tepër materialist
 • Ju shihni një kolibr të ngordhur: kjo mund të tregojë se ju e keni penguar veten nga ndjekja e një mundësie. Keni pasur shumë frikë të hidhni hapin tjetër ose të shtyni një projekt? Mundësitë mund t'ju kalojnë nëse jeni shumë të ndrojtur për t'i kapur ato. Punoni për vetëbesimin në mënyrë që të mund të hapni hapat për të përmbushur mundësitë e ardhshme me çiltërsi dhe vullnet.
 • Një kolibr i vetmuar fluturon pranë teje ose ndalon të të shikojë : Kujtesa për të shijuar gjërat e këndshme në jetë. Gjithashtu mund të jetë një mesazh nga një i dashur i vdekur se ata janë në një vend më të lumtur dhe po ju inkurajojnë të mos shqetësoheni dhe të përqendroheni në gjërat e gëzueshme në jetë. : Një kolibri me ngjyrë mund të ketë gjithashtu një kuptim. E bardha për fillimet e reja, e kuqja për besimin e procesit të asaj që jeni të pasionuar, e zeza për transformimin, bluja për besimin e zërit dhe intuitës suaj të brendshme dhe jeshile për t'ju kujtuar të ushqeni rrugën ose projektin e ri që keni filluar.

Simbolizmi në vizitat ose takimet me kolibrat

Për shumicën e individëve,prania e një kolibri është një tregues i fatit të mirë. Mund të parashikojë gjithashtu ardhjen e kënaqësive të papritura pikërisht në qoshe.

Nëse kohët e fundit keni humbur një person të dashur dhe një zog kolibri ju viziton, mund të jetë mënyra e të dashurit tuaj për t'ju ndihmuar në këtë kohë të vështirë dhe për t'ju kujtuar të përqendroheni te dashuria dhe gëzimi.

Kur një kolibr ju shikon në sy, mund të jetë një shenjë se jeta juaj do të marrë një kthesë të papritur në drejtimin e duhur. Ndoshta kolibri po ju inkurajon të shikoni anën e mirë dhe të vlerësoni kohët e mira.

Ndërsa rri pezull përpara fytyrës suaj, kolibri po shfaq kureshtjen dhe guximin e tyre të natyrshëm. Mos harroni të mbeteni me guxim kureshtarë dhe kërkues të gëzuar në jetën tuaj.

Përveç kësaj, është vërejtur se kolibra i njohin dhe i lidhin njerëzit me një burim ushqimi nëse ushqehen rregullisht në kopshtin tuaj të oborrit. Nëse i ushqeni në mënyrë rutinore dhe jeni shumë jashtë në oborrin tuaj, ata mund të fillojnë t'ju njohin dhe të jenë më të rehatshëm rreth jush.

Një kolibr që ulet në shpatullën ose dorën tuaj është jashtëzakonisht e pazakontë. Prania e një kolibri që ulet mbi ju mund të tregojë një moment qetësie ose një pauzë nga streset e jetës së përditshme. Mund të nënkuptojë gjithashtu një nivel më të thellë besimi ose afërsie me një mik të ngushtë ose një anëtar të familjes.

Ju mund të dëshironi t'i kushtoni vëmendje hyjnores
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.