A hanë Robinët në Furnizuesit e Zogjve?

A hanë Robinët në Furnizuesit e Zogjve?
Stephen Davis

Në një moment vura re se kurrë nuk kam parë ndonjë Robin amerikan në ushqimet e mia të shpendëve. Unë shihja rregullisht fije, kardinalë, madje edhe pëllumba zie, por kurrë nuk pashë një nga zogjtë këngëtarë më të zakonshëm në Amerikën e Veriut. Pra, atëherë, a hanë robinët në ushqime zogjsh?

Robinët amerikanë do të hanë në ushqime zogjsh vetëm nëse ju ofroni ushqim që u pëlqen. Robinët zakonisht nuk hanë farat e shpendëve nga ushqyesit, por herë pas here. Disa njerëz raportojnë se shohin robina në ushqimet e tyre të shpendëve në baza të rregullta, ndërsa të tjerë si unë, ende nuk e kanë parë atë.

Çfarë ha Robini Amerikan?

Amerikani Robin është një zog gjithëngrënës dhe ha një shumëllojshmëri të gjerë ushqimesh në mjedisin e tij natyror. Këtu janë disa gjëra të zakonshme që mund të shihni një robin duke ngrënë në të egra:

  • Krimbat e tokës, kërpudhat dhe vemjet
  • Insektet
  • Manakrat
  • Fruta të vogla
  • Dhe farat e rastësishme

Shiko gjithashtu: Ja pse ngjyrosja e kuqe e ushqimit mund të jetë e dëmshme për kolibrat

Më rrallë robinët mund të shihen duke ngrënë:

  • Vezë
  • Gjarpërinjtë e vegjël
  • Bretkosat
  • Hardhucat e vogla
  • Peshqit e vegjël

Si të tërheqni robinat te një ushqyes zogjsh

Nëse doni të tërhiqni robina në ushqyesin tuaj të shpendëve, mund t'u ofroni atyre gjëra të tilla si copa mollësh, manaferra dhe krimba të thara të miellit. Ky artikull se çfarë të ushqeni zogjtë nga kuzhina mund t'ju japë disa ide të tjera. Unë rekomandoj përdorimin e një ushqyesi tokësor, kjo fluturim përmes ushqyesit tokësor në Amazon është e përkryer për ushqimrobina. Ata janë mësuar të gjejnë ushqime të tilla si krimbat e tokës dhe insektet në ose afër tokës, kështu që një ushqyes i mirë i tokës është ideal.

Shiko gjithashtu: Çfarë hanë Baby Blue Jays?

American Robins mund të kontrollojë herë pas here ushqyesit tuaj të farave, por në përgjithësi nuk hanë farat e shpendëve dhe do Zakonisht nuk janë vizitorë të shpeshtë të ushqyesve të farës.

A do të bëjnë fole robinët në një shtëpi zogjsh?

Robinët preferojnë t'i bëjnë foletë e tyre në parvaz si në imazhin e mësipërm. Robinëve nuk u pëlqen të jetojnë në hapësira të mbyllura si shtëpitë e zogjve, kështu që zakonisht nuk do të bëjnë fole në to. Nëse dëshironi që robinët të folezojnë në oborrin tuaj, atëherë ka shumë mënyra për të ndërtuar parvazin tuaj për folenë e robinëve , ose mund të blini një raft foleje të bërë paraprakisht në Amazon. Sigurohuni që ta varni nën një varëse nëse po e montoni në shtëpinë tuaj për të mbrojtur folenë nga shiu.

Përmbledhje

Edhe pse robinat nuk janë shumë të zakonshme rreth ushqyesve, ato janë ende një nga zogjtë e mi të preferuar të oborrit të shtëpisë. I shoh shpesh duke u futur në tokë për krimba në oborrin tim dhe është gjithmonë kënaqësi të hasësh në folenë e një robini.

Ne zakonisht nuk i lidhim ato me ngrënien e farave, por siç mund ta shihni nga videoja më poshtë, ato bëjnë herë pas here.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.