Zogjtë që pinë nektar nga ushqyesit e kolibrit

Zogjtë që pinë nektar nga ushqyesit e kolibrit
Stephen Davis
mund të bëni nektarin tuaj oriole në të njëjtën mënyrë që bëni nektarin e kolibrit, por ta bëni atë pak më pak të përqendruar. Në vend të raportit 1:4 të sheqerit me ujin që përdorni për kolibrat, përdorni një raport 1:6 për oriolat. Ky duket të jetë standardi nëpër burime me reputacion që kam parë.

Nuk kam gjetur asnjë informacion që thotë se një raport 1:4 do të dëmtojë oriolat, vetëm se 1:6 është më afër nivelit të sheqerit në frutat që do të hanin në mënyrë natyrale, kështu që mund të jetë më i shëndetshëm për ta në atë mënyrë.

Qukapikët

Qukapikët janë mësuar të shijojnë ëmbëlsirat e lëngjeve të pemëve, kështu që nuk është çudi që ata të provojnë fatin e tyre me ushqimin e kolibrit. Speciet më të vogla, të tilla si Downy, janë një vizitor i zakonshëm. Unë kam vizituar Downy's ushqyesit e mi të kolibrit pothuajse çdo vit.

Megjithatë kam parë raporte se edhe Flicker-i i madh Norther Flicker do të pijë një gllënjkë nëse mund të ketë një bazë të fortë. Kjo ndonjëherë mund të jetë problematike pasi qukapikët që janë veçanërisht të përcaktuar mund të dëmtojnë portat ushqyes ose rojet e bletëve duke u përpjekur të arrijnë te nektari.

Shiko gjithashtu: A hanë zogjtë nga ushqyesit gjatë natës?Gila Qukapiku në një ushqyes të kolibritushqyesi nuk do të jetë në gjendje të fusë sqepat e tyre në vrimë dhe të pijë vërtet shumë.

Disa mund të jenë thjesht kureshtarë ose madje mund të tërhiqen nga milingonat ose insektet që po kontrollojnë ushqyesin. Më kanë vizituar qukapikët dhe fincat e shtëpisë, por nuk kanë shkaktuar ndonjë problem që mund të shoh.

House Finch në ushqimin e hummingbird

Shumë prej nesh nxjerrin ushqyes të veçantë nektari çdo pranverë për të provuar të tërheqin kolibra në oborrin tonë. Nëse jeni një nga ata njerëz, mund të pyesni veten nëse kolibri është i vetmi zog që pëlqen të pijë nektar. A ka zogj të tjerë që pinë nektar nga ushqyesit e kolibrit?

Po, në të vërtetë ekziston një shumëllojshmëri mjaft e gjerë e llojeve të shpendëve që shijojnë mirësinë e sheqerosur të nektarit. Në këtë artikull do të zbulojmë se çfarë lloje të tjera zogjsh mund të shihni në ushqyesit tuaj të kolibrit dhe madje çfarë mund të bëni për të inkurajuar zogjtë e tjerë të pinë nga ushqyesit e nektarit.

Zogjtë që pinë nektar nga ushqimet e kolibrit

Sheqeri nuk është ushqimi më i lehtë me energji të lartë për t'u gjetur në natyrë. Kolibrat kanë evoluar çdo gjë, nga forma e sqepit të tyre deri te aftësia për të përfituar nga nektari me energji të lartë që gjendet thellë brenda luleve.

Por edhe zogjtë e tjerë shijojnë sheqerin. Ai siguron kalori dhe energji të shpejta që ndihmojnë në ushqyerjen e metabolizmit të tyre të lartë. Lulet nuk janë burimi i vetëm natyror i sheqerit. Lëngu i pemëve është një burim i shijuar nga shumë zogj (dhe ne në petullat tona!). Disa manaferra dhe fruta përmbajnë gjithashtu sheqerna natyralë të shijuar nga zogjtë.

Për shkak të kësaj, shpesh janë zogjtë që tashmë përfshijnë lëngjet dhe frutat e pemëve në dietën e tyre që tërhiqen nga nektari i kolibrit.

Shiko gjithashtu: 22 fakte interesante rreth zogjve tallësÇafshë me kurorë portokalli në një ushqyes të kolibritdiku për të qëndruar ose për t'u kapur në mënyrë që të ushqeheni. Pra, duke hequr stacionet, ju mund të zvogëloni ose eliminoni shumë aftësinë e çdo zogu tjetër për të hyrë në nektar.Kolibri duke pirë ndërsa rri pezull në një ushqyes pa purtekëzogjtë e Amerikës së Veriut që mund t'i kapni duke u përpjekur të pini një gllënjkë nga ushqyesit tuaj të kolibrit:
  • Orioles
  • Tanagers
  • Chickadees
  • Titmice
  • Grey Catbirds
  • Finches
  • Woodpeckershou
  • Verdins
  • Warblers
  • Papagajtë e arratisur ose të natyralizuar

Orioles

Oriolat janë ndoshta zogjtë më të parë në ushqimet e kolibrit (epo, përveç kolibrit!) Ata i duan frutat dhe shpesh njerëzit i tërheqin në oborrin e tyre duke i nxjerrë gjysmat e portokallit, rrushin. dhe pelte. Kështu që nuk është çudi që ata do të interesoheshin edhe për nektarin.

Në fakt, ju mund të blini ushqyes nektar të krijuar posaçërisht për orioles, si ky i këndshëm nga Perky Pet. Ideja e përgjithshme e ushqyesit është e njëjtë, me disa ndryshime të vogla të dizajnuara për trupa më të mëdhenj të orioles.

Ushqyesit oriolë priren të kenë ngjyrë portokalli si ngjyrë tërheqëse, në vend të të kuqes së ushqyesve të kolibrit. Një ushqyes oriole do të ketë gjithashtu vrima më të mëdha të portit të ushqimit për të akomoduar madhësinë e tyre më të madhe të sqepit. Zakonisht do të ketë edhe stacione më të mëdha dhe mund të përfshijë një vend për të vendosur fruta ose pelte.

Baltimore Oriole në një ushqyes nektarizogj të tillë si oriole dhe tanagers.

Përfundim

Nektari është një burim energjie të shpejtë që gëzojnë shumë lloje shpendësh. Ndërsa ata mund të mos pinë shumë nga lulet në natyrë, kur u jepet një ushqyes nektari, ata do të pinë me kënaqësi. Kjo bëhet problem vetëm nëse ata po i trembin kolibrët tuaj ose po shkaktojnë dëme. Në këtë rast, një ushqyes pa pjerrët ose ushqyes shtesë nektari në oborr do t'ju ndihmojë të shmangni problemet e zakonshme.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.