Ushqyesit më të mirë të shpendëve me kapacitet të madh (8 opsione)

Ushqyesit më të mirë të shpendëve me kapacitet të madh (8 opsione)
Stephen Davis

Sapo të bëhet e ditur se oborri juaj ka ushqim falas, zogjtë do të fillojnë të shfaqen në numër më të madh. Nëse keni ushqyes të vegjël që nuk mund të mbajnë shumë fara, mund të arrijë atje ku duhet të rimbushni ushqyesit mjaft shpesh. Kështu që për këtë artikull përmbledha disa nga ushqyesit më të mirë të zogjve me kapacitet të madh që mund të gjeja dhe i vendosa në listën e mëposhtme.

Ne kemi përdorur personalisht disa nga këta ushqyes si North States Superfeeder, Squirrel Buster Plus dhe Droll Yankees Flipper. Të tjera nuk i kemi përdorur, por ato kontrollojnë të gjitha kutitë dhe duken si ushqyes të fortë, kështu që i shtova në këtë listë.

Shiko gjithashtu: 20 fakte të mahnitshme rreth bufëve të mëdhenj me brirë

Përfundova me një listë me 8 ushqyes të ndryshëm zogjsh me kapacitet të madh. Ata të gjithë mbajnë shumë fara zogjsh dhe shoqërohen nga shumë komente të mira.

Le t'i hedhim një sy.

8 nga ushqyesit më të mirë të zogjve me kapacitet të madh

Pushka më e mirë– Woodlink Absolute – Mban 15 lbs fara

Tuba më e mirë – Squirrel Buster Plus – Mban Farë 5,1 lbs

Vlera më e mirë – Stokes Select Giant Feeder – Mban 10 lbs fara

U përpoqa të mbaja kapacitetin minimal në rreth 5 lbs farë për ushqyesit e listës së mëposhtme të shpendëve.

Ushqyesi më i mirë i pleshtit me kapacitet të madh

Kapaciteti : 15 lbs farë

Prova kundër ketrit : Po

Lloji ushqyes : plesht metalik

Woodlink Absolute ka qenë një kapacitet i madh popullorushqyes rezistent ndaj ketrit prej vitesh. Është i gjithi metal, mban 15 paund farë, është i papërshkueshëm nga ketri dhe mund të varet ose të montohet në shtyllë. Ai përfshin një shtyllë dhe pajisje montimi. Zogjtë janë në gjendje të ushqehen si nga pjesa e përparme ashtu edhe nga mbrapa e këtij ushqyesi me plesht. Ka cilësime të rregullueshme të peshës për mekanizmin kundër ketrit.

Shfaq në Amazon

2. Squirrel Buster Plus Wild Bird Feeder

Ushqyesi më i mirë i tubave me kapacitet të madh

Kapaciteti : 5.1 lbs seed ea.

Squirrel prove : Po

Lloji ushqyes : Tube

Squirrel Buster Plus është pjesë e Squirrel Buster Lineup. Ky ushqyes zogjsh është një nga ushqyesit më të njohur dhe më të njohur të shpendëve të mbrojtur nga ketrat. Ata janë bërë shumë mirë dhe kur vjen puna për të mbajtur ketrat jashtë farës suaj, ata me të vërtetë funksionojnë. Ata mbajnë rreth 5 kg farë secila, por i kanë ato në një pako prej 2 për ne që ushqejmë më shumë zogj se zakonisht. Në përgjithësi, një furnizues i shkëlqyeshëm.

Shfaq në Amazon

3. Superfeeder i Shteteve të Veriut

Kapaciteti : 10-12 lbs fara

Prova nga ketri : Jo

Lloji i ushqyesit : tub trefishtë

Ne sapo e morëm këtë ushqyes, në fakt ishte një dhuratë për Krishtlindje. Nuk është aq i këndshëm sa dy të parët në këtë listë, por është një ushqyes i mirë. Fatkeqësisht nuk është i mbrojtur nga ketri, por unë jam duke kërkuar të gjej një mbytje ketri për të. Unë mendoj se një rrëmujë si kjo mund të funksionojë. Nëna ime e ka këtëi njëjti ushqyes dhe i pëlqen, do të shohim se si do të mbajë e imja. Deri këtu mirë!

Shfaq në Amazon

4. Droll Yankees Flipper

Kapaciteti : 5 lbs fara

Squirrel prove : Po

Lloji i ushqyesit : Tube

Me një kapacitet prej 5 lbs është Droll Yankees Flipper, i cili i largon ketrat në një mënyrë të ndryshme nga çdo tjetër në këtë listë. Kur zbulon një ketër në purtekë, ai fillon të rrotullohet dhe ketri fluturon. Përveç kësaj, është një ushqyes cilësor i shpendëve nga një kompani e njohur dhe mban një sasi të mjaftueshme farash. Ushqyes i ngurtë i shpendëve.

Shfaq në Amazon

5. Heritage Farms Delux Gazebo Bird Feeder

Kapaciteti : 10 lbs fara

Prova nga ketri : Jo

Lloji i ushqyesit : Plekë belveder

Kjo ushqyes pleshti në formën e një belveder ka një pamje unike dhe me klas. Është një ushqyes i varur dhe kishte shumë hapësirë ​​rreth tabakasë së farës për shumë zogj që uleshin. Pjesa e sipërme hapet për mbushje të lehtë dhe njësia mban rreth 10 paund farë. Është prej plastike, kështu që mund të plasaritet lehtësisht nëse bie, prandaj sigurohuni që të jetë varur mirë.

Shfaq në Amazon

6. Stokes Select Giant Combo Feeder

Ushqyes me kapacitet të madh me vlerë më të mirë

Kapaciteti : 10 lbs fara

Prova nga ketri : Jo

Lloji ushqyes : tub dyfishtë

Unë e kam këtë opsion nga Stokes si zogu më i mirë me kapacitet të madh ushqyes, nëse jeninë një buxhet. Është bërë nga bakri i veshur me pluhur, kështu që megjithëse nuk është teknikisht i papërshkueshëm nga ketri, është të paktën i papërtypshëm. Mban deri në 10 paund farë zogu në 2 ndarje të ndryshme farash. Përveç kësaj, Stokes thotë se ata dhurojnë një pjesë të vogël të fitimeve të tyre për ruajtjen e habitatit të shpendëve.

Shfaq në Amazon

7. Ushqyes i varur metalik Meleave Heavy Duty

Kapaciteti : 6,5 lbs fara

Prova nga ketri : Jo

Lloji i ushqyesit : Rrjetë

Ky ushqyes i madh katror është bërë nga një rrjetë metalike e rëndë. Ka shumë stacione nga të gjitha anët dhe një lug i hapur ku mund të ushqehen zogjtë. Zogjtë e vegjël dhe të mëdhenj do të ishin të rehatshëm në këtë ushqyes.

Megjithatë, për shkak se fara është e ekspozuar ndaj elementeve, unë nuk do ta merrja këtë nëse zogjtë tuaj nuk mund ta përfundojnë të gjithë farën brenda pak ditësh. Nuk do të dëshironit që fara që është lagur të qëndrojë për një kohë të gjatë në këtë ushqyes dhe të ketë mundësi të mykohet.

Shfaq në Amazon

8. Ushqyes zogjsh të varur me lopatë prej bakri dhe prej kedri me rrjetë

Kapaciteti : 16 lbs

Prova nga ketri : Jo

Lloji i ushqyesit : Hopper

Nuk është me të vërtetë një ushqyes pleshti, dhe sigurisht nuk është një ushqyes tubash. Ky ushqyes shumë i madh kedri dhe metali i shpendëve ka pamje mjaft unike dhe mund të ushqejë shumë zogj menjëherë. Përveç 16 paundëve të farës që pretendon se mban, ajo ka 8 ulëse në anët plus pozitën e mbështjellur nëfundi prej kedri. Përsëri, jo i qëndrueshëm ndaj ketrit, por është estetikisht i këndshëm me çatinë dhe ndjesinë e tij pothuajse të stilit japonez.

Shfaq në Amazon

Disa gjëra për t'u marrë parasysh

Qëllimi i përgjithshëm

Pse po kërkoni një ushqyes zogjsh me kapacitet të madh? Nëse thjesht dëshironi një ushqyes më të madh, në mënyrë që të mos keni nevojë ta mbushni me farë aq shpesh, atëherë ndonjë nga ushqyesit në këtë listë mund të funksionojë për ju.

Megjithatë, nëse keni nevojë për disa veçori të tjera ose keni disa kërkesa pastaj merrni parasysh edhe artikujt e mëposhtëm.

I papërshkueshëm nga ketri

Njerëzit që janë jashtë botës së ushqyerjes së shpendëve ndoshta nuk e kuptojnë se çfarë është puna e madhe për ushqyesit e shpendëve të mbrojtur nga ketrat. Ketrat do të kapërcejnë lehtësisht një ushqyes zogjsh, aq sa zogjtë nuk do të mund as të hanë prej tij.

Kjo do të thotë se në thelb sapo keni blerë një ushqyes ketri. Nëse jeni mirë me këtë ose nuk keni shumë ketra në oborrin tuaj, atëherë mos u shqetësoni për një veçori të mbrojtur nga ketrat. NËSE keni një tufë pemësh dhe ketrash në oborrin tuaj, mund të dëshironi një ushqyes zogjsh me kapacitet të madh, rezistent ndaj ketrit.

Buxheti

Mund të merrni disa furnizues gjysmë të mirë për nën 25 dollarë, disa do të jenë mbi 100 dollarë. Ashtu si me shumicën e gjërave, ju merrni atë që paguani. Unë sugjeroj fuqimisht që nëse mund ta përballoni atë, merrni një ushqyes më të mirë të nivelit të lartë që do t'ju zgjasë me vite dhe mbështetet nga një kompani e respektuar në industri. une mundemgarantoj personalisht për qëndrueshmërinë dhe shërbimin ndaj klientit të Brome (Squirrel Buster Plus), Droll Yankees (Yankee Flipper), si dhe Stokes.

U përpoqa të kem disa opsione në këtë listë që funksionojnë për buxhetin e të gjithëve. Nëse nuk shqetësoheni për kursimin e disa dollarëve, atëherë mund të shihni rekomandimet tona kryesore më lart.

Pamja dhe stili

A jeni të shqetësuar për pamjen e ushqyesit, apo dëshironi një stil të caktuar? Ju mund të shikoni këtë artikull që tregon 11 stile të ndryshme të ushqyesve të shpendëve për të marrë disa ide. Megjithatë, shumica e ushqyesve të shpendëve me kapacitet të madh do të jenë stile të ngjashme.

Nëse je i hapur për çfarëdo, atëherë ky aspekt nuk duhet të jetë problem. Në fund të fundit, zogjve nuk u intereson se çfarë ngjyre është ushqyesi…. apo e bëjnë?

Përfundo

Kjo shpresojmë se ju dha një ide se çfarë është e disponueshme përsa i përket ushqyesve të shpendëve me kapacitet të madh. Ndonjëherë është më e lehtë të blini shumë ushqyes zogjsh më të vegjël për të ushqyer më shumë zogj.

Megjithatë herë të tjera do të dëshironit të kishit vetëm një ushqyes që është mjaftueshëm i madh për të gjithë. Sido që të jetë, shpresoj se keni gjetur ndonjë vlerë në këtë artikull dhe ndoshta keni gjetur edhe një ushqyes zogjsh me kapacitet shumë të madh që funksionon për ju.

Shiko gjithashtu: 14 zogj me emra të çuditshëm (Info & amp; Foto)

Gëzuar zogjtë!
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.