Skifteri me bisht të kuq kundër supe të kuqe (8 dallime)

Skifteri me bisht të kuq kundër supe të kuqe (8 dallime)
Stephen Davis
Skifteritë me shpatulla kanë më shumë të bardha në krahët dhe në shpinë.Krahasimi i pamjes së pasmezonat periferike që ndërthuren me pyje.

Ky ndryshim në habitat kontribuon edhe në madhësitë e ndryshme të tyre. Hawks me supe të kuqe, madhësia më e vogël i ndihmon ata të manovrojnë mes pemëve kur fluturojnë nëpër pyll.

5. Nëse bishti është i kuq, është një Skifiteri me bisht të kuq

Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të dalluar midis një Skifteri me bisht të kuq dhe një skifter me shpatulla të kuqe. Nëse bishti i skifterit që po shikoni është i kuq, nuk ka dyshim se ai është një Skifteri me bisht të kuq. Asnjë skifter tjetër në Amerikën e Veriut nuk ka të njëjtin lloj bishti të kuq.

Skifteritë me shpatulla të kuqe kanë një bisht të zi me shirita të ngushtë të bardhë.

Sigurisht që vetëm për ta bërë atë konfuz, skifterët e mitur me bisht të kuq nuk kanë ende një bisht të kuq. Bishti i tyre ka ngjyrë kafe dhe të bardhë. Shiritat e errët në bishtin e Skifterit me shpatulla të Kuqe do të jenë më të errëta dhe më të trasha.

6. Skifterët me bisht të kuq kanë pjesën e poshtme shumë të kuqe

Krahasimi i pamjes së përparmetë pyllit. Ata mund të zgjedhin të jenë pranë ujit, si p.sh. pellgje, përrenj ose këneta.

Skifteri me bisht të kuq

Skifteri me bisht të kuq në fluturimemërtimin e merr nga pendët e bishtit ngjyrë ndryshku, të cilat janë të dukshme nga lart dhe poshtë. Në pjesën e sipërme, ato kanë një ngjyrë të pasur bakri që shtrihet deri në majat e puplave. Në pjesën e poshtme, ngjyra e bakrit zbehet dhe kufizohet me shirita të bardhë në fund të puplave të bishtit.

Skifteri me supe të kuqe

Skifteri me supe të kuqe

Skifterat me bisht të kuq dhe me shpatulla të kuqe janë skifterë me emër të ngjashëm që jetojnë në Amerikën e Veriut. Këta zogj grabitqarë janë të zakonshëm në të gjithë gamën e tyre dhe mund të jetë e vështirë të dallohen nga distanca. Në këtë artikull do të shikojmë 8 nga ndryshimet kryesore midis Skifterit me bisht të kuq dhe me supe të kuqe. Pastaj në fund do të mësojmë më shumë për secilën specie.

Shiko gjithashtu: 13 fakte rreth Vermilion Flycatchers (Foto)

8 Dallimet midis skifterëve me bisht të kuq dhe me shpatulla të kuqe

Skifterat me bisht të kuq dhe me shpatulla të kuqe janë të dy zogj grabitqarë që hanë zvarranikë të vegjël, gjitarë dhe amfibë. Pavarësisht pamjes së tyre të ngjashme, ka mënyra për të dëgjuar dhe parë karakteristikat që i bëjnë ato unike.

1. Thirrjet e Skifteri me bisht të kuq janë vetëm një notë, ndërsa Skifterat me shpatulla të kuqe janë dy

Skifteri me bisht të kuq e quan një të vetme "keeeeeaaa". Mund të tingëllojë si një ulërimë ose ulërimë shumë e ngjirur, dhe është më e tërhequr, duke zgjatur për një numërim prej 2-3 sekondash. Kjo thirrje më së shpeshti jepet kur ata janë në rritje.

Shiko gjithashtu: Simbolizmi i pëllumbit (kuptimet dhe interpretimet)

Kjo dallohet lehtësisht nga "keee-yaah" me dy nota të Skifteri Red-shouldered, e cila është më e lartë dhe më e qartë në ton. Nota e dytë zbret me zë dhe shpesh ata e përsërisin këtë thirrje disa herë radhazi. Ata mund ta bëjnë këtë gjatë fluturimit ose kur janë ulur.

Skifteri me shpatulla të kuqe me gjahun e tijspecie skifterësh. Këta zogj më të mëdhenj kanë një hapje më të gjerë krahësh, një gjoks në formë fuçie dhe një bisht të shkurtër por të gjerë.

Skifterat me supe të kuqe janë më të përmasave mesatare. Ato duken më delikate, por më të gjata, pasi bishti i tyre është proporcionalisht më i gjatë me madhësinë e trupit të tyre.

3. Skifterat me shpatulla të kuqe jetojnë kryesisht në lindje të SHBA-së, por skifterët me bisht të kuq jetojnë nga bregu në breg.

Skifteritë me bisht të kuq janë shumë të përhapur në të gjithë SHBA-në Në fakt, ata janë ndoshta skifterët më të zakonshëm në veri Amerikën. Hawks me shpatulla të kuqe ndajnë disa nga të njëjtën gamë, por jo të gjitha. Hawks me shpatulla të kuqe gjenden kryesisht në Shtetet e Bashkuara lindore dhe në një brez të hollë përgjatë bregut perëndimor të Kalifornisë. Ju nuk do t'i gjeni në shtetet jugperëndimore, veriperëndimore, rrafshnaltat veriore ose të maleve shkëmbore.

Skifteri i mitur me bisht të kuq

4. Skifterat me bisht të kuq jetojnë në zona të hapura, ndërsa skifterët me shpatulla të kuqe preferojnë pyjet.

Skifterat me bisht të kuq janë shumë më të zakonshëm në fusha, livadhe dhe peizazhe të hapura. Madhësia e tyre më e madhe funksionon në avantazhin e tyre atje, pasi ata mund të kapin rrjedha më të fuqishme lart dhe të fluturojnë në distanca më të mëdha kur gjuajnë gjahun. Nga shkretëtira në kullotë në pyje të thyer, nuk ka shumë vende që ata do t'i shmangin.

Skifterat me shpatulla të kuqe preferojnë të qëndrojnë në pyll dhe të mos lëvizin nëpër hapësira të gjera të hapura ose shkretëtirë të thatë si të kuqe- kusherinj bisht. Ju mund të shihni skifterët me shpatulla të kuqe brendakufizuar në tokat në lindje të lumit Misisipi. Në jug të Amerikës, ato mund të shihen gjatë gjithë vitit. Disa jetojnë gjithashtu në bregun perëndimor të Kalifornisë në jug të Gadishullit Baja.

Identifikimi i shenjave

Skifteri me shpatulla të kuqe e ka marrë emrin e tij nga - e keni marrë me mend - supet e tij të kuqe. Këto shpatulla të errëta prej bakri janë të pranishme si te meshkujt ashtu edhe te femrat. Ata gjithashtu kanë një kokë dhe gjoks ngjyrë bakri dhe janë më të vegjël se Skifterat me bisht të kuq.

Bishti i një Skifteri me shpatulla të kuqe adhuron më shumë se ai me bisht të kuq. Është gjithashtu e ngjyrosur shumë ndryshe. Nga ana e poshtme është kafe me disa shirita të bardhë. Nga lart është e zezë me shirita të bardhë.

Përfundim

Tani që keni një pasqyrë të qartë të dallimeve dhe ngjashmërive midis Skifterit me bisht të kuq dhe Skifterit me shpatulla të kuqe, do të jeni gati të dilni në natyrë dhe t'i identifikoni ato veten.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.