Simbolizmi Robin (Kuptimi dhe interpretimet)

Simbolizmi Robin (Kuptimi dhe interpretimet)
Stephen Davis
kujtim i shpresës dhe fillimeve të reja. Ka shumë mënyra për ta përshkruar këtë në një formë arti.

Disa kuptime më të zakonshme pas tatuazheve robin janë:

 • Të heqësh dorë nga pikëllimi
 • Të pranosh dashurinë për një të dashur të larguar
 • Besnikëri
 • Mirënjohja
 • Liria
 • Besimi
 • Përulësia

Ndonjëherë, bërja e tatuazheve në foletë e robinave është po aq popullore sa të bësh një tatuazh i vetë robinit. Ngjyra blu e ndezur e vezëve Robin dhe natyra e ëmbël e gazmore theksojnë mirësinë, butësinë dhe paqen.

Robin i rritur duke ushqyer të vegjlit e tyrendonjëherë janë edhe zogjtë e fundit që dëgjoni të këndojnë në mbrëmje.

Edhe pse janë këngëtarët e parë të mëngjesit, robinat nuk janë të ndezur ose me ngjyra të ndezura. Gjoksët e tyre delikate të kuqe janë e vetmja gjë për ta që është një ngjyrë e habitshme. Kjo mund të interpretohet nga disa si përulësi dhe një besim i qetë në aftësitë dhe vlerën e tyre.

Kujtesa e një njeriu të dashur të humbur

Rabelët e rritur shpesh kthehen në zonën ku kanë lindur dhe kanë ardhur. Ndonjëherë, ata janë besnikë ndaj së njëjtës pemë për vite, duke folezuar brenda degëve të saj çdo pranverë pa dështuar.

Historikisht, robinët mund të stërviten dhe zbuten nga njerëzit. Disa njerëz kanë përjetuar një robin të egër duke vizituar dritaren e tyre pas vdekjes së një të dashur. Mund të jetë një kujtesë e shpirtit të personit të cilit i interesonte të fluturonte dhe të ishte i lirë.

Rreziku i afërt

Disa e shohin gjoksin e kuq të robinit si një shenjë rreziku ose fatkeqësie të afërt. Nëse një robin është ulur në mënyrë paqësore diku dhe papritmas fluturon me nxitim pa ndonjë shkak të dallueshëm, mund të jetë arsyeja që qëndron pas këtij simbolizmi.

Meqenëse robinët janë kafshë kaq paqësore, një robin i çrregullt ose i hutuar mund të merret nga disa si një paralajmërim për një sfidë ose problem të ardhshëm për të cilin duhet të përgatiten.

Imazhi: 272447

Robinët janë zogj të bukur që janë ndërthurur me kulturën njerëzore për qindra vjet. Mitet, folklori dhe poezia fokusohen në këta zogj dhe vezët e tyre blu të ndezura. Ky artikull do t'ju ofrojë gjithçka që dëshironi të dini rreth simbolizmit të robinit, ëndrrave, kafshëve shpirtërore, tatuazheve dhe bestytnive. Le të hidhemi brenda!

Çfarë simbolizon një Robin?

Së pari, duhet të sqarojmë se për cilin lloj robin është ky artikull. Sot, ne po diskutojmë robin amerikan, i cili jeton në të gjithë Amerikën e Veriut. Ky robin mund të gjendet pothuajse kudo në kontinent. Pavarësisht nëse jetoni në Paqësorin Veriperëndimor ose në Bregun e Gjirit, ka të ngjarë që të jeni njohur me këtë zog të shkathët dhe muzikor.

Nëse shihni një robin, ai mund të simbolizojë ndonjë nga këto gjëra:

 • Fillime të reja
 • Mirënjohje
 • Besim i qetë
 • Kujtesa e një njeriu të dashur të humbur
 • Rreziku i afërt

Fillime të reja

Robinët janë omnivorë. Së bashku me frutat, ata hanë krimba dhe insekte të tjera që dalin nga toka pas një shiu. Pas një stuhie, mund të shihni një robin që kërkon ushqim mes barit për një krimb. Ndërsa qiejt kthjellohen, shikoni që robina të përfitojë nga ajo që la pas shiu – tokë pjellore dhe ushqim të bollshëm.

Ardhja e pranverës sjell kthimin e robinave në shumë zona të Shteteve të Bashkuara. Ashtu si lulet dhe bimët lulëzojnë dhe rriten në motin e ngrohtë tëkërcënuar nga ndryshimet klimatike.

Përfundim

Nuk është çudi me gamën e madhe të këtij zogu të zakonshëm që shumë njerëz kanë zhvilluar idetë e tyre për atë që simbolizojnë robinat. Ajo që është më e rëndësishmja është se çfarë ndjenjash dhe emocionesh sjellin tek ju personalisht kur i takoni.

Dalja e tyre në oborre në pranverë, këndimi i gëzuar dhe vezët blu shpesh i japin robinëve një shoqërim pozitiv me fillime të reja, fillime të reja , gëzim, familje dhe bollëk. Kur të shihni më pas një robin, mbani mend se ka gjëra të mira që presin dhe se lumturia është afër qoshes.

në pranverë, robinët lulëzojnë, çiftëzohen dhe rritin zogjtë në temperatura më të ngrohta. Shumë njerëz i lidhin robinat me pranverën dhe vezët e tyre blu si një simbol të pranverës.

Mund të shihni një robin nënë ose baba që sjell një krimb në fole. Ju mund të dalloni robinët e rinj në tokë ndërsa mësojnë të fluturojnë.

Kjo mund të simbolizojë një fillim të ri në jetën tuaj. Konsideroni gjërat në jetën tuaj që janë ndenjur ose mund të kenë ndonjë ndryshim. Ashtu si robin, përdorni këtë kohë për t'u hapur dhe rritur. Hapni krahët dhe arrini qëllimet tuaja!

Mirënjohja

Në botën e sotme moderne, mund të jetë e lehtë të harrojmë të gjitha gjërat që kemi tashmë. Robin, një zog shtegtar, na kujton të mos marrim familjen, miqtë dhe pasuritë tona si të mirëqena.

Shumë vëzhgues të shpendëve i shohin robinat si emblema falënderimi. Robinët marrin atë që mund të marrin; ata kërkojnë ushqim çdo ditë dhe besojnë se do të kenë mjaftueshëm për t'i mbajtur deri nesër.

Veza e Robinit

Besim i qetë

Robinët janë ndër zogjtë e parë që këndojnë kur lind dielli. Cicërima e tyre melodioze mund të dëgjohet edhe përpara se rrezet e para të dritës të shfaqen mbi horizont.

Shumë njerëz dëgjojnë këngën e vetmuar të robinit dhe mendojnë se ajo ka një lloj guximi dhe besimi për të. Robin është mjaft i guximshëm për të kënduar i pari, duke lënë vendndodhjen e tij të dihet nga të gjithë, madje edhe grabitqarët e mundshëm. Robins këndojnë shpesh dhe dorritje dhe fillime të reja. Nga ana kulturore, robinat kanë simbolizuar ardhjen e stinëve të reja për qindra vjet. Rrjedhimisht, një ëndërr me një robin në të mund të tregojë se është koha juaj për t'u rritur.

Ato shpesh tregojnë gjithashtu se ka mundësi në jetën tuaj për të cilat ndiheni të emocionuar dhe të frymëzuar, duke ndezur pasionin tuaj për lëvizin në një drejtim të ri.

Nëse jeni duke mbajtur zi për një humbje ose po arrini në fund të një sezoni në jetën tuaj, të ëndërroni për një robin mund t'ju ndihmojë të shihni perspektiva të reja dhe të fitoni mbyllje për përfundimet e lirshme.

Pasja e ëndrrave antagoniste ose negative për robinat njihet tradicionalisht si një shenjë se diçka negative ose po ndodh ose do të ndodhë. Këto ngjarje mund të mos shmangen. Edhe kështu, është e mundur të rikuperoni prej tyre.

Nëse kapni një robin: është një shenjë se diçka e keqe do të ndodhë. Kjo mund të nënkuptojë probleme të afërta shëndetësore ose debate me familjen.

Nëse shihni një robin ndërsa dielli po shkëlqen: do të thotë se gjëra të mira do të ndodhin. Përqafoni këto ndryshime pozitive në jetën tuaj dhe ecni përpara me besim.

Nëse shihni një robin që fluturon përreth: kjo mund të jetë një shenjë se do të keni një ndryshim karriere ose një promovim.

Nëse shihni një robin të vdekur: mund të sjellë në ballë të mendjes tuaj të gjitha problemet dhe shqetësimet që keni për jetën. Ndërsa këto çështje dhe shqetësime janëtë mëdha, nuk janë të pakapërcyeshme.

Nëse shihni robina që ushqehen në oborrin tuaj: lajmet do të vijnë për ju! Kjo tenton të tregojë lajme të mira që vijnë në rrugën tuaj, duke treguar potencialisht bollëk dhe mundësi.

Nëse ëndërroni për pendët e gjalla të një robini: mund të jeni të përqendruar në ngjyrat e ndezura sepse keni një ngjyrë të ndritshme e ardhmja përpara jush. Të kesh ëndrra për një robin mund të tregojë shpresë dhe potencial për një të ardhme të mirë.

Simbolizmi në vizitat ose takimet me robinët

Shumë kultura i shohin vizitat nga robinët si një përvojë thellësisht shpirtërore. Robins mund të simbolizojnë një sërë gjërash shpirtërore. Këto përfshijnë vizita nga të dashurit e vdekur, shpresë në fillime të reja dhe besim në Zot. E gjitha varet nga kush jeni dhe në çfarë lloj situatash jeni në momentin e shikimit.

Shiko gjithashtu: 20 lloje zogjsh që fillojnë me N (Foto)

Robinat janë të zakonshme në oborret e shtëpisë dhe për këtë arsye mund të mos ndezin aq shumë eksitim sa një zog që do të ishte e rrallë të hasje. Megjithatë, nëse diçka e rëndë ka qenë në mendjen tuaj dhe të shohësh një robin ose të dëgjosh një të kënduar të duket si një përvojë kuptimplotë, atëherë është!

Ngjashëm, kultura të ndryshme kanë histori të ndryshme në lidhje me simbolikën e takimit me një robin.

Betëytnitë rreth Robins

Në Shtetet e Bashkuara, shumë njerëz besojnë se të shohësh një robin është shenja e parë e pranverës. Ndërsa shumë robina kthehen në folenë e tyre pranverore dhe verorebaza në pranverë, shumë të tjerë as nuk migrojnë fare.

Kjo bestytni mund të jetë e vërtetë në disa zona të Shteteve të Bashkuara, ku rrobët migrojnë. Por në vende si Michigan, ku robinët nuk migrojnë më shumë se 60 milje, mund të jetë më pak e vërtetë për një pretendim.

Por edhe në zonat ku shumica e robinëve qëndrojnë të vendosur gjatë gjithë vitit, ata priren të shpenzojnë më shumë koha në pyll gjatë dimrit. Më pas në pranverë, kur toka shkrihet, ata kthehen në oborre dhe parqe periferike, duke krijuar iluzionin se e kishin lënë shtetin gjatë dimrit.

Traditat e vjetra thonë se nëse nusja sheh një robin në rrugën e saj për në kishë, martesa e saj do të bekohet.

Robinët si kafshë shpirtërore & totemet

Robin Spirit Animal

Robinët si kafshë shpirtërore theksojnë fillimet e reja dhe kënaqësinë. Ata përfaqësojnë mirënjohjen për atë që kanë dhe mund të arrijnë në një sërë habitatesh, nga shkurret e shkretëtirës deri te pyjet e harlisur të butë.

Kafsha shpirtërore robin do t'ju ndihmojë të kapërceni atë që ju ka lënduar dhe të hiqni dorë nga gjërat që ju pengojnë. Do t'ju shtyjë përpara dhe do t'ju mbështjellë me krahë shprese dhe optimizmi.

Robinët janë gjithashtu besnikë. Ata nuk kanë frikë të kthehen në një vend ku kanë jetuar më parë. Ata mund t'ju nxisin të merrni vendime që ju shtyjnë ju dhe familjen tuaj në një drejtim të ri ku mund të rriteni në potencialin tuaj të plotë.

Robin Totem Animal

Njerëzit që besojnë robinstë jesh kafsha e tyre totem mund të jetë më e gëzuar, optimiste dhe më e emocionuar për jetën se të tjerët. Ata presin me padurim fillimet e reja dhe fuqizohen nga ndryshimi i stinëve. Shpresa është në strukturën e atyre që janë; ata janë një mik i madh kur ndihesh i mërzitur.

Ata gjithashtu mund të shijojnë shumëllojshmëri. Të kesh gishta në shumë byrekë nuk do të ishte e pazakontë për dikë me një robin si kafshën e tyre totem. Ata duan të jenë pjesë e gjithçkaje dhe nuk kanë frikë të bëjnë të ditur mendimet e tyre.

Ata mund të kenë edhe talent muzikor; këndimi është veçanërisht i zakonshëm në mesin e njerëzve që mendojnë se robin është kafsha e tyre totem.

Shiko gjithashtu: A hanë ketrat nga ushqimet e shpendëve gjatë natës?

Kuptimi shpirtëror dhe kulturor i robinëve

Në Shtetet e Bashkuara, pjesa më e madhe e simbolikës kulturore rreth robinëve u prezantua nga kolonët evropianë të cilët tashmë ishin të njohur me Robin evropian. Ndërsa këto janë dy lloje të ndryshme, të dyja ndajnë ngjyrën portokalli-kuqe në gjoksin e tyre.

Gjatë treqind viteve të fundit, kjo simbolikë është integruar me simbolizmin ekzistues të robinëve vendas amerikanë, si dhe me atë të kulturave të tjera .

Disa nga kuptimet shpirtërore të robinave lidhen me krishterimin. Një legjendë thotë se gjoksi i kuq i robinit është kaq i ngjyrosur sepse u shpua aksidentalisht nga një gjemb kur u përpoq të çlironte Krishtin nga kurora e tij me gjemba.

Pas këtij akti vetëmohues të mëshirës, ​​gjoksi i robinit mbeti i kuqsi shenjë e vetëmohimit dhe dëshirës së tij për të ndihmuar të tjerët. Shumë njerëz ngushëllohen në këtë histori të robinit bujar e vetëmohues, dhembshuria e të cilit e shtyu atë të shpërfillte dhembjet e tij për hir të dhënies së një ndihme tjetër.

Simbolizmi Robin vendas i Amerikës

Disa kultura vendase amerikane besonin se robinët ishin një shenjë e familjes dhe besnikërisë. Ata e bazuan këtë në sjelljen natyrale të robinëve.

Në natyrë, robinët shpesh kërkojnë ushqim për manaferrat, insektet dhe krimbat së bashku në tufa. Ata punojnë së bashku për të gjetur burime ushqimore. Prindërit Robin punojnë së bashku si një ekip për të ushqyer zogjtë e tyre. Ata vazhdimisht ofrojnë insekte dhe krimba për pasardhësit e tyre për rreth dy javë.

Përkushtimi i prindërve Robin për të ushqyer të vegjlit e tyre ishte një frymëzim për familjet e reja në fis.

Fisi Iroquois besonte se rrethi i bardhë rreth syrit të robinit tregonte se ai mund të shihte të ardhmen. Ky fis, i cili jetonte historikisht në veri të Nju Jorkut, i konsideronte robinët të kishin aftësi shpirtërore për të treguar ngjarjet e ardhshme.

Fisi Blackfoot besonte se robinët sillnin paqe me ta në kohë lufte. Hopi, një fis në atë që tani është Shtetet e Bashkuara jugperëndimore, i pa robinët si roje të këndit jugperëndimor të krijimit.

Simbolizmi i tatuazhit Robin

Nëse bëni një tatuazh të një robin, mund të jeni në prag të fillimit të një pune, marrëdhënieje ose skenë të re në jetën tuaj. Robins janë të shkëlqyer
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.