Simbolizmi kardinal (kuptimet dhe interpretimet)

Simbolizmi kardinal (kuptimet dhe interpretimet)
Stephen Davis
konsiderohej sekret, misterioz dhe jo i besueshëm. Kardinalët janë krejt e kundërta, me ngjyrat e tyre të ndezura dallohen lehtë dhe janë mjaft të rehatshëm me njerëzit dhe nuk fshihen në bimësi të dendur.

Por më shumë se kaq, ata janë këngëtarë me zë të lartë. Të dy meshkujt dhe femrat këndojnë, gjë që është e pazakontë në mesin e zogjve këngëtarë ku zakonisht këndojnë vetëm meshkujt. Për shkak se të dy gjinitë kanë aftësinë për të kënduar, dhe e bëjnë këtë shpesh dhe me zë të lartë, ata u konsideruan nga shumë kultura si të ndershëm dhe të besueshëm, dhe jo të fshehtë.

Shiko gjithashtu: 17 zogj që fillojnë me shkronjën S (Foto)

I Dërguari Shpirtëror

Kardinalët kanë pasur prej kohësh lidhje me Zotin. Ata shihen si vizitorë nga qielli, ose si të aftë për të udhëtuar midis tokës dhe qiellit. Kardinalët gjithashtu janë lidhur me engjëjt ose udhëtimin me engjëjt. Në këtë mënyrë njerëzit shpesh i shohin ato si mesazhe nga njerëzit e dashur që kanë vdekur, ose Zoti i dërgon si mesazhe shprese për të ngritur shpirtin.

Imazhi: Harvey Reed

Kardinalët janë zogj të zakonshëm që janë me ngjyra të ndezura dhe që vështirë të humbasësh. Me bukurinë e tyre tërheqëse dhe këngën melodioze të lartë, nuk është çudi që ata kanë frymëzuar folklorin dhe mitet. Në këtë artikull ne do t'ju japim njohuri në lidhje me ëndrrat kryesore, tatuazhet, totemet, rëndësinë shpirtërore, simbolika të ndryshme kardinale dhe më shumë.

Çfarë simbolizon një kardinal?

Ndërsa më shumë se një zog në botë ndan emrin kardinal, për qëllimet e këtij artikulli do të diskutojmë Kardinalin Verior, që gjendet në të gjithë SHBA-në lindore, Kanada dhe Meksikë. Puplat e bukura të kardinalëve, sjelljet dhe këngët e tyre, të gjitha kontribuojnë në kuptimet e tyre të ndryshme simbolike.

Këtu janë disa nga simbolika më të zakonshme që lidhen me kardinalët:

 • Dashuria & Pasion
 • Romancë
 • Gëzimi
 • Besnikëri
 • Fat të mirë & Shpresa
 • Lajmëtar shpirtëror
 • Sinqerisht

Dashuria, pasioni dhe romanca

Kardinalët në përgjithësi janë zogj monogamë që çiftëzohen gjatë gjithë jetës. Meshkujt dhe femrat punojnë së bashku për të ndërtuar fole dhe për t'u kujdesur për të vegjlit e tyre. Për shkak të kësaj, ata shpesh shoqërohen me dashuri. Kardinalët janë simbole të partneritetit dhe përkushtimit romantik.

Ngjyra e kuqe e ndezur e meshkujve, të cilën ata e përdorin për të tërhequr femrat, lidhet gjithashtu me dashurinë. Mendoni vetëm për ditën e Shën Valentinit dhe zemrat, ne e kemi lidhur prej kohësh ngjyrën e kuqe me dashurinë dhe pasionin.

Gëzimi

Kardinalët meshkuj janë këngëtarë me zë të lartë, veçanërisht gjatë pranverës. Ata ulen në majat e pemëve dhe kalojnë pjesën më të madhe të ditës duke na dërguar thirrjet e tyre bilbil. Femrat janë po aq të afta, por edhe këndojnë.

Ky është një tingull shumë i njohur për ata që jetojnë në të njëjtën zonë me kardinalët, dhe shumica e njerëzve thonë se kënga e tyre tingëllon e lumtur dhe u sjell lumturi kur e dëgjojnë . Në fakt, vëzhguesit e zogjve përdorin shpesh fjalën "gëzim" për të përshkruar tingullin e bilbilit të kardinalëve, si në "gëzim-gëzim-gëzim".

Besnikëri

Kardinalët janë zogj jo migrues , kështu që brenda rrezes së tyre ato mbeten brenda territorit të tyre gjatë gjithë vitit. Shumë vëzhgues të shpendëve mendojnë se të shohin kardinalë është mjaft e besueshme, pasi ato mund të dallohen në të katër stinët e vitit. Kjo gjithashtu do të thotë se në përgjithësi familjet priren të qëndrojnë së bashku shumë më gjatë se zogjtë e tjerë këngëtarë.

Fat i mirë

Shumë kultura i shikonin kardinalët si zogj me lidhje pozitive, ndonjëherë edhe si të favorizuar nga Perëndia për të dhënë mesazhe qiellore. Për këtë arsye, shikimi i kardinalëve shpesh merret si një shenjë e fatit të mirë. Të shohësh një kardinal të kuq të ndezur mes borës ose ngjyrave të shurdhër të dimrit mund të jetë një pamje mjaft shpresëdhënëse dhe gjallëruese. Kjo ka të ngjarë të jetë një arsye tjetër që ata shihen se sjellin shpresë dhe fat të mirë.

Ndershmëria

Zogjtë që janë të qetë dhe që duan të qëndrojnë të fshehur mes pemëve dhe shkurreve kanë historikishtËndrra kardinale mund të tregojë se së shpejti do të gjeni energji të përtërirë.

Kardinalët shoqërohen me fat të mirë dhe kur shihen në ëndërr mund të tregojnë një kthesë pozitive të ngjarjeve për karrierën ose shëndetin tuaj. Nëse keni qenë të shqetësuar për rezultatin e një takimi të ardhshëm, një kardinal tregon se do të keni sukses.

Nëse shihni një kardinal fluturues: sigurohuni që po i komunikoni mendimet dhe ndjenjat tuaja atyre përreth jush

Një kardinal kalon rrugën tuaj: sigurohuni që të qëndroni të vendosur përballë suksesit

Nëse ëndërroni për një palë kardinalësh: mund të shihni ardhjen e një anëtari të ri të familjes ose do t'ju duhet të përdorni punën ekipore për të përfunduar një projekt.

Një që ëndërroni për një kardinal të vdekur: kjo mund të tregojë se një kapitull i jetës suaj po përfundon dhe një i ri do të fillojë së shpejti.

Fluturimi me një kardinal: Nëse jeni duke fluturuar me kardinalin ndërsa flini, do të shihni se nga këndvështrimi i një zogu që fluturon lart mbi tokë, shqetësimet tuaja janë në fakt shumë të vogla. Ëndrra e një kardinali duhet t'ju ndihmojë të qëndroni në rrugën tuaj dhe të arrini qëllimet tuaja pa i lënë problemet tuaja t'ju rrëzojnë. Merrni frymëzim nga ndjenja e fluturimit në ëndërr për t'u ngritur mbi çdo gjë që ju pengon.

Ëndërrimi i një kardinali mund të nënkuptojë gjithashtu se një i dashur që ka vdekur po ju viziton. Ndjenja e pranisë së tyre në gjumin tuajshpresojmë se do t'ju sjellë paqe dhe rehati kur të zgjoheni.

Simbolizmi në vizitat ose takimet me kardinalët

Kuptimi i një takimi me një kardinal mund të ndryshojë në varësi të kohës, vendit dhe detajeve të vizita. Për shembull, nëse një kardinal vjen për t'ju vizituar menjëherë pas humbjes së një personi të dashur, shumë kultura e interpretojnë këtë si një shenjë që i dashuri juaj ende ju shikon dhe dëshiron t'ju inkurajojë të vazhdoni të ecni përpara. Ekziston një thënie e zakonshme "kur kardinalët janë këtu, engjëjt janë afër." Nëse hasni një kardinal ndërsa jeni në mes të vendimit nëse do të shfrytëzoni ose jo një mundësi, kjo shihet si një shenjë se duhet të vazhdoni me projektin.

Kardinalët janë ndër zogjtë që janë monogamë dhe qëndrojnë me partnerin për një kohë të gjatë. Një palë kardinalësh do të punojnë së bashku për të rritur një familje zogjsh të vegjël dhe për të jetuar të lumtur së bashku. Për shkak të kësaj, të shohësh një kardinal në ditën e dasmës suaj thuhet se është një shenjë me fat e një martese të lumtur në të ardhmen.

Megjithatë, edhe nëse nuk keni ndonjë simbolikë të veçantë për kardinalët, shumica e njerëzve do të pajtoheshin se ata janë një nga zogjtë e tyre të preferuar për t'u parë në oborr. Ju mund të tërheqni lehtësisht kardinalët me farat e lulediellit dhe ushqyesit e shpendëve.

Betëytnitë rreth kardinalëve

 • Nëse shihni një kardinal, një i dashur i vdekur ështëduke ju bërë të ditur se po ju vëzhgojnë
 • Një kardinal i parë në dritare është një ogur i fatit
 • Një kardinal i kuq i parë në dimër do të thotë një pranverë e begatë
 • A trokitja e kardinalit në xhamin tuaj të dritares paralajmëron vdekjen
 • Kardinalët e parë në një ditë dasme janë një ogur i një martese të gjatë dhe të lumtur

Kardinalët si Kafshët shpirtërore & Totemët

Kafshë shpirtërore kardinale

Kardinalët janë herët për t'u ngritur, këndojnë me zhurmë dhe ju tërheqin vëmendjen me ngjyrat e tyre. Kafsha shpirtërore kardinale mund t'ju inkurajojë të gjeni zërin tuaj dhe të jeni të vërtetë me veten tuaj unike. Njihni fuqinë tuaj personale.

Kafsha shpirtërore kardinale shoqërohet gjithashtu me të qenit kokëfortë në drejtim të arritjes së qëllimeve tuaja. Ata ju inkurajojnë të përdorni vetë-mbështetjen dhe disiplinën tuaj për t'ia arritur përfundimit të angazhimeve dhe qëllimeve afatgjata.

Kafshë Totem Kardinal

Me një kardinal si kafshën tuaj totem, ka të ngjarë të keni një shpirt elastik dhe të jeni gati të përballeni pa frikë çdo gjë që ju del përpara. Kjo ndodh sepse kardinalët dihet se janë të dukshëm dhe aktivë çdo muaj të vitit, pavarësisht nga moti i ftohtë.

Ndryshe nga zogjtë e tjerë që lëvizin në një klimë më të ngrohtë kur moti ndryshon për t'u bërë i ftohtë, kardinalët qëndrojnë në vend për kohëzgjatja e dimrit, duke toleruar çdo mot dhe vështirësi që vjen në proces. Kjo u ka fituar atyre një reputacion për të qenëi ashpër, i vendosur dhe i aftë për të përballuar çdo gjë. Njerëzit që kanë një kardinal si totem të tyre priren të kenë të njëjtën elasticitet dhe aftësi për të përballuar çdo sfidë që paraqitet.

Kuptimi shpirtëror dhe kulturor i kardinalëve

Kardinalët janë vendas vetëm në Amerikën e Veriut, dhe për këtë arsye nuk përmenden drejtpërdrejt në Bibël ose në shkrimet e shenjta. Megjithatë ata kanë qenë prej kohësh të lidhur me Zotin, veçanërisht duke qenë në gjendje të bartin mesazhe nga Zoti.

Disa mendojnë se kardinali është një përfaqësim i mirë i Frymës së Shenjtë. E kuqja e kardinalit simbolizon gjakun e Krishtit dhe dhuratën e tij të jetës së përjetshme.

Të shohësh një kardinal aty pranë thuhet në disa kultura dhe sisteme besimi se do të thotë se engjëjt janë të pranishëm. Ndërsa mund të mos jeni në gjendje ta shihni engjëllin, kardinali ju jep një shenjë vizuale se një qenie qiellore është afër që ju viziton në Tokë.

Kardinali ka për qëllim t'ju tregojë se i dashuri juaj i humbur po ju inkurajon për të shkuar përpara. Në kohë zie, të shohësh një kardinal mund t'i ndihmojë të pikëlluarit të ndiejnë se i dashuri i tyre nuk është kurrë larg tyre.

Simbolizmi i kardinalit vendas amerikan

Simbolizmi kardinal vendas amerikan ndryshon sipas fisit, me shumë fise duke pasur një legjendë që përqendrohet rreth zogut. Ndërsa historitë mund të ndryshojnë në detaje, zogu ka një rol të rëndësishëm në traditat e secilit prej tyre.

Për shembull, kardinali thuhej se ishte mishërimi ibija e diellit nga populli Cherokee. E kuqja e gjallë e zogut iu dha specieve nga dielli, kështu që mund të ndiqej lehtësisht kudo që shkon. Mitologjia Cherokee thotë se të shohësh një kardinal duke fluturuar në diell është një shenjë e fatit.

Njerëzit Choctaw kishin një histori për një kardinal që luante mblesëri. Në shumë fise, lidhja u bë midis kardinalëve dhe dashurisë, dhe ato shiheshin si shenja të marrëdhënieve të ardhshme ose suksesit të marrëdhënieve.

Simbolizmi i tatuazhit kardinal

Ndërsa secili person ka arsyet e veta për të zgjedhur një kardinal për një tatuazh, disa nga kuptimet më të zakonshme janë:

 • Përfaqësimi i një personi të dashur që ka vdekur
 • Përfaqësimi i një martese të lumtur
 • Lumturia dhe shpresa
 • Vetëvlerësimi dhe fuqia personale
 • Dashuria dhe pasioni
 • Fillimet e reja
 • Engjëjt
 • Përfaqësimi i shteteve ku është zogu zyrtar i shtetit: Illinois, Indiana, Ohio, Kentucky, North Carolina, West Virginia dhe Virxhinia

A janë kardinalët me fat?

Kardinalët shpesh shihen si fat të mirë ose një shenjë inkurajimi pozitiv dhe dihet se sinjalizojnë praninë e një mundësie fatlume në jetën tuaj . Duke qenë se kardinalët dihet se janë të shkathët, duke shfrytëzuar mundësinë për të gjetur ushqim dhe elementë të tjerë që u nevojiten për të mbijetuar, një vizitë nga një person shpesh mund të përkojë me fillimin e një kohe të përshtatshme në jetën tuaj. Një pamje kardinalenë një moment të tillë mund të jetë një sinjal që ju duhet të ecni përpara dhe të prisni vetëm fatin më të mirë kur ta bëni këtë.

E bukur dhe dinjitoze, mund të ketë shumë kuptime që i atribuohen kardinalit nëpër kultura ose fe. Herën tjetër kur dikush kalon rrugën tuaj, ose dëgjoni këngën e bukur të zogjve që vjen nga njëra, merrni një minutë për të vlerësuar këtë mrekulli natyrore dhe qëndrueshmërinë që ajo simbolizon.

Përfundim

Kardinalët janë thënë se simbolizon një sërë kuptimesh, nga shpirtrat e të dashurve që shikojnë ata në Tokë deri te një mundësi për një fillim të ri në jetë. Një takim me një kardinal të jetës reale zakonisht shihet si një ogur i mirë, një shenjë se duhet të vazhdoni në rrugën tuaj aktuale, ose një shenjë pozitive e një të dashur që ka ndërruar jetë duke ju buzëqeshur.

Shiko gjithashtu: Ushqyesit më të mirë për qukapikët (6 zgjedhje të shkëlqyera)Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.