Simbolizmi i zogut të kaltër (Kuptime dhe interpretime)

Simbolizmi i zogut të kaltër (Kuptime dhe interpretime)
Stephen Davis
shëndet
 • fertiliteti dhe lindja
 • mesazhe nga Zoti
 • fillime të reja
 • besim dhe shpresë
 • Lumturi, pozitivitet

  Me siguri keni dëgjuar për thënien "zogu i kaltër i lumturisë", i cili siç tregohet në këngët dhe tregimet e shumë kulturave për një kohë të gjatë. Pamja simpatike dhe kënga e zogjve blu duket se u sjell gëzim njerëzve kudo që shihen. Prandaj, zogu blu do të shfaqet si një kujtesë për rëndësinë e gëzimit dhe për t'ju ofruar një ndjenjë shprese. Ata mund t'ju vizitojnë kur jeni në mes të sakrifikimit të lumturisë tuaj.

  Imazhi: 272447

  Në Amerikën e Veriut gjenden tre lloje zogjsh blu. Zogu i kaltër lindor, zog i kaltër perëndimor dhe zog i kaltër i malit. Të gjithë janë zogj me ngjyra të ndezura me prirje të ëmbël dhe këngë gazmore. Nuk është çudi që kaq shumë simbolikë janë shfaqur rreth këtyre zogjve të bukur. Në këtë artikull do të shikojmë shumë aspekte të simbolizmit të zogut blu.

  Besohet se zogjtë blu simbolizojnë shumë gjëra, si dashuria dhe shpresa. Kur ëndërroni për zogj blu, thuhet se është përfaqësues i gëzimit dhe prosperitetit. Shumë legjenda të amerikanëve vendas përfshijnë histori rreth Bluezogjve, të cilët besohet se janë një shenjë e fatit të mirë.

  Ky artikull do të eksplorojë rëndësinë e thellë shpirtërore të zogjve blu në marrëdhëniet e tyre me ëndrrat, takimet, mitologjinë dhe tatuazhet.

  Çfarë simbolizon një zog blu?

  Zogët blu gjenden në të gjithë Amerikën e Veriut. Njerëzit priren t'i mendojnë këngët e tyre si të gëzuara, dhe ata nuk konsiderohen si zogj agresivë. Ata janë të vegjël dhe "të lezetshëm", me një ngjyrë blu të shkëlqyeshme që nuk shihet shumë shpesh në mesin e zogjve të zakonshëm përveç jay blu. Ndoshta për këto arsye njerëzit priren të buzëqeshin kur i shohin dhe sjellin ndjenja lumturie dhe gëzimi.

  Disa nga gjërat më të zakonshme që lidhen me zogjtë blu janë:

  • lumturia
  • qetësia
  • besnikëria
  • pozitiviteti
  • rritje
  • prosperitet
  • mirëbesohet nga disa si lajmëtarë të Zotit ose udhërrëfyes shpirtëror.

   Shumë kultura i lidhin zogjtë blu me pjellorinë, por ata mund të përfaqësojnë çdo tranzicion jetësor. Nëse ëndërroni një zog blu ose keni një takim me një të tillë, ka shumë mënyra për ta interpretuar këtë vizitë, por kuptimi kryesor i zogut blu mund të përmblidhet në një fjalë: lumturi. Nëse jetoni në Amerikën e Veriut, mund të tërhiqni zogj blu në oborrin tuaj dhe t'i shijoni vetë!

   këmbëngulje.

   Pjelloria

   Në shumë kultura, zogu blu besohet se simbolizon pjellorinë. Ndoshta ai është bashkëpunëtor i tyre me pranverën ose folezimin në shtëpitë e shpendëve. Por nëse keni qenë duke u përpjekur të mbeteni shtatzënë, një zog blu mund të jetë një simbol i pjellorisë dhe një fëmijë i ri në rrugë.

   Çfarë simbolizojnë ëndrrat e Bluebird?

   Ëndrrat për zogjtë blu janë interpretuar nga shumë kultura gjatë historisë. Këtu janë disa mënyra se si zogjtë tallës interpretohen në ëndrrat sot:

   Ëndrrat e zogjve blu mund të jenë simbolike të rritjes shpirtërore, kështu që kuptimi i ëndrrës mund të jetë se jeni në procesin e rritjes në një marrëdhënie më të thellë me Zotin . Nëse aktualisht ju mungon besimi juaj, të ëndërroni për një zog blu mund të jetë mënyra e Perëndisë për t'ju thënë se ju duhet të zhvilloni më tej aspektin shpirtëror të jetës suaj.

   Zogjtë blu gjithashtu mund të përfaqësojnë engjëjt mbrojtës ose një të dashur që ka kaluar. Zogu blu simbolizon se ata po ju vëzhgojnë ndërsa kaloni një kohë të vështirë.

   Megjithatë, ëndrrat e zogjve blu mund të nënkuptojnë gjithashtu se do të merrni një lajm shumë të mirë ose do të përjetoni një goditje fati që do të rrisë shumë nivelin tuaj të lumturisë në jetën tuaj.

   Shiko gjithashtu: 16 fakte interesante rreth Cooper's Hawks

   Shumë njerëz besojnë që ëndërrimi i një zog blu është një parashikues i fatit të mirë dhe prosperitetit që do të ndodhë në jetën tuaj. Jo, kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që ju do të fitoni lotarinë, por që do të përjetonidiçka pozitive, si p.sh. një punë ose një marrëdhënie e re.

   Zogjtë blu ose pendët e tyre mund t'ju duken edhe në ëndërr në momentet kur jeni përballë një vendimi të vështirë. Nëse nuk jeni të sigurt nëse keni bërë zgjedhjen e duhur, zogu i kaltër mund t'ju vijë në ëndërr si shenjë sigurie.

   Nëse po përballeni me një sëmundje të rëndë, ëndrra e një zog blu mund të simbolizojë paqen dhe shërim.

   Simbolizmi në vizitat ose takimet me zogjtë blu

   Zogjtë blu mund të jenë pak më të guximshëm dhe të shfaqen për t'ju vizituar në oborrin e shtëpisë tuaj në vend që të vijnë tek ju në ëndërr. Ndërsa simbolika është e njëjtë, mesazhi është më urgjent. Kur shihni një zog blu, zakonisht do të thotë se një periudhë e mundimit është gati të marrë fund dhe se do të përjetoni lumturi të madhe në jetën tuaj.

   Nëse tashmë ndiheni të përmbushur në jetën tuaj personale dhe profesionale , atëherë duke parë një zog blu që fluturon nëpër oborrin tuaj mund të shërbejë si një kujtesë për ju që të shpërndani lumturinë te të tjerët. Edhe pse zogjtë e kaltër simbolizojnë gëzimin, një vizitë e zogjve blu nuk mund të nënkuptojë domosdoshmërisht se gëzimi do të zmadhohet në jetën tuaj. Zogu blu mund të jetë duke u përpjekur t'ju tregojë se dikush në jetën tuaj ka nevojë që ju t'i gëzoni.

   Shiko gjithashtu: 15 zogj që fillojnë me F (Foto dhe informacione)

   Siç u përmend më parë, shumë kultura besojnë se një zog blu përfaqëson fertilitetin, kështu që ju mund të dëshironi të filloni përgatitjen për një fëmijë të ri ose të paktën bëni një test shtatzënie nëse merrni një vizitë nga njëBluebird.

   Nëse nuk jeni duke pritur një fëmijë, vizita e zogut blu mund të nënkuptojë thjesht se ju jeni gati të filloni një kapitull të ri në jetën tuaj. Sido që të jetë, jini gati për të bërë disa ndryshime të mëdha, por mos kini frikë të bëni hapin. Zogu i kaltër erdhi për t'ju siguruar se gjithçka do të shkonte në rregull.

   Betëytnitë rreth Bluebirds

   • Të dallosh një zog blu në mëngjes do të thotë se duhet të përgatitesh për telashe
   • Fillimi i fatit të mirë në jetën e një personi
   • Fundi i betejave
   • Zogu i ngordhur përfaqëson shpirtin e një njeriu të dashur që ka kaluar në jetë
   • Engjëjt mbrojtës që kanë aftësinë të largoni shpirtrat e këqij në jetën tuaj

   Zogjtë blu si kafshë shpirtërore & Totemët

   Kafshët shpirtërore dhe totemet

   Zogjtë blu konsiderohen si kafshë shpirtërore dhe ngjyrosja e tyre blu e errët simbolizon besnikërinë, mençurinë dhe besimin. Më domethënëse është përfaqësimi i tyre i parajsës dhe i jetës së përtejme.

   Ngjyra blu, në përgjithësi, lidhet me ndjenjat e paqes dhe harmonisë. Kjo është e përshtatshme për zogun blu, pasi meshkujt dhe femrat punojnë së bashku për të mbrojtur folenë dhe për t'u kujdesur për zogjtë e tyre.

   Zogjtë blu janë këtu për t'u kujtuar njerëzve t'i qasen jetës me një zemër të përulur dhe të mos anashkalojnë bekimet e vogla në jeta. Shpesh, zogjtë blu janë thënë se simbolizojnë besimin. Nëse jeni duke përjetuar një luftë në jetën tuaj, vetëdija e një zogu blu ka për qëllim t'ju japëbesimi për t'i bërë ballë sprovave tuaja në jetë dhe për të zotëruar këmbënguljen dhe qëndrueshmërinë që është e nevojshme për t'ia dalë mbanë kohërave të vështira.

   Fryma e zogut të kaltër është gjithashtu një inkurajues përballë betejave. Na kujton të ngulmojmë në kohë të vështira në vend që të dorëzohemi.

   Kafshë Totem Bluebird

   Nëse keni si totem një zog blu, kjo u tregon të tjerëve se jeni një person i besueshëm, besnik dhe se ata mund të pushojnë dhe të ndihen rehat në praninë tuaj. Një totem blu ju jep shtysë për të ndërmarrë veprime drejt arritjes së qëllimeve dhe ëndrrave tuaja në jetë. Meqenëse zogjtë blu mbeten monogamë gjatë sezonit të shumimit, totemi është simbol i romancës, besnikërisë dhe monogamisë.

   Mbartësit e totemit të zogjve të kaltër janë shumë mbrojtës ndaj shtëpive dhe njerëzve të tyre të dashur, por ky totem vjen me një përgjegjësi të madhe . Totemi i zogut të kaltër do të thotë që ju supozohet t'u ofroni udhëzime shpirtërore të tjerëve dhe t'i ndihmoni ata të forcojnë besimet e tyre shpirtërore.

   Ata me një totem zogu blu kërkojnë gjithashtu paqe dhe duan të jenë paqebërës në konfliktet me të tjerët.

   Kuptimi shpirtëror dhe kulturor i zogjve blu

   Zogjtë blu në krishterim

   Në krishterim, një zog blu është simbol i pavdekësisë dhe përfaqësues i Frymës së Shenjtë. Shumë të krishterë e perceptojnë zogun blu si simbol i ringjalljes së Jezu Krishtit. Bluebirds shpesh shihen si mbrojtësEngjëjt që janë dërguar nga Zoti për të na ruajtur.

   Çuditërisht, pretendohet se askush nuk ka parë ndonjëherë një zog blu të ngordhur, gjë që ka të ngjarë të ushqejë besimin se zogjtë blu janë qenie shpirtërore. Përveç kësaj, dihet se zogjtë blu u shfaqen njerëzve pak para vdekjes së tyre, me sa duket për t'i shoqëruar ata në jetën e përtejme.

   Mos u shqetësoni, të shohësh një zog blu nuk do të thotë gjithmonë se jeta jote do të përfundojë. Zogjtë e kaltër besohet se janë lajmëtarë shpirtërorë nga Zoti dhe shpesh shihen si një mjet udhëzimi shpirtëror. Shpesh, prania e një zogu blu nënkupton një fillim të ri dhe jo një fund.

   Zogët blu në kulturën vendase të Amerikës

   Fiset vendase amerikane u mahnitën nga bukuria e plotë e pendëve të një zogu blu dhe e lidhën zogun me mbretër dhe guxim, por shumë fise gjetën kuptim edhe më të thellë shpirtëror te zogu i kaltër.

   Për shembull, fisi Iroquois beson në rimishërimin, aftësinë e shpirtrave të të dashurve të tyre të vdekur për të jetuar në një formë tjetër. Shumë anëtarë të këtij fisi dihet se e lidhin zogun blu me pavdekësinë, pasi thuhet se këta zogj përfaqësojnë rrethin e jetës.

   Fiset Cherokee dhe Chippewa besojnë se zogjtë blu janë lajmëtarë të dërguar atyre nga Krijuesi of Life për të dhënë informacion në lidhje me mbijetesën e fisit, ndërsa fisi Seneca beson se prania e njëzogu blu që ndjek vdekjen e një personi të dashur do të thotë se shpirti i atij personi ka mbetur edhe një gjë për t'ju thënë përpara se të vazhdojë.

   Mitologjia dhe folklori

   Ndërsa zogjtë e kaltër nuk kanë pasur ndonjë rëndësi të njohur në greqisht mitologjia, Zogjtë e Kaltër janë përmendur vazhdimisht në folklorin francez dhe rus dhe besohet nga këto kultura se sjellin energji pozitive dhe madje janë një manifestim i lumturisë.

   Mitologjia kineze thotë se Zogjtë e Kaltër ishin perëndeshës Xi Wangmu lajmëtarët dhe shikimi i një zogu blu nënkupton që Xi Wangmu ishte i pranishëm dhe ofronte mbrojtje. Koreanët besojnë gjithashtu se zogjtë blu janë lajmëtarët e Zotit dhe se zogjtë vëzhgojnë njerëzit dhe i tregojnë Zotit se çfarë ka bërë ai person. tatuazhi është zakonisht simbol i lumturisë dhe akoma më shumë, lumturisë së përjetshme. Disa nga kuptimet e tjera të zakonshme të tatuazheve të zogut blu janë:

   • Fat të mirë
   • Qielli
   • Engjëjt mbrojtës
   • Qëndrim pa shqetësime
   • Prosperitet dhe fat
   • Pranverë
   • Gëzim
   • Fryma pozitive e atyre që kanë kaluar

   A konsiderohen Bluebirds fat të mirë?

   Zogjtë blu konsiderohen padyshim si fat të mirë, por skeptikët këmbëngulin se çdo sharm i fatit të mirë është për debat. Sigurisht, nëse ëndërroni një zog blu, kjo mund të nënkuptojë shumë mirë se ju do të përjetoni fat të mirë dhe prosperitet në jetën tuaj.

   Këtëprosperiteti mund të vijë në formën e një bekimi financiar, një shtimi të ri në familjen tuaj, përfundimi i një beteje ose dhënia e një provimi kolegji, por meqenëse ka shumë kuptime dhe interpretime të zogut blu, është vërtet e vështirë të thuhet. Por po, lumturia dhe fati janë dy nga gjërat kryesore që simbolizon një zog blu.

   Zogët blu kanë një rëndësi të thellë shpirtërore, kështu që një zog blu mund të jetë përfaqësues i zhvillimit shpirtëror, në vend të rritjes personale ose profesionale. Përveç fatit të mirë, zogjtë blu gjithashtu simbolizojnë shërimin dhe shëndetin e mirë, kështu që 'fati' mund të vijë në formën e një rezultati negativ të testit ose një sëmundje që shkon në falje.

   Ndërsa me siguri mund të përjetoni fat të mirë duke ndjekur një ëndërr apo takim me një zog blu, ajo që është më e rëndësishme është shpresa, dashuria, paqja dhe besimi që një zog blu u jep atyre që kanë fatin të kalojnë rrugën e tij.

   Mendimet e fundit

   Nëse simbolika e zogut blu do të mbështillej me një fjalë të vetme, ajo fjalë do të ishte lumturi. Sigurisht, thuhet se zogjtë e kaltër sjellin fat të mirë, ndihmojnë në tranzicionet e jetës dhe madje janë parashikues të një fëmije të ri në familje, por në fund të fundit është se zogjtë blu sjellin gëzim për ata që përjetojnë praninë e tyre.

   Zogjtë e kaltër simbolizojnë lumturinë, dashurinë, shpresën, gëzimin dhe fatin e mirë. Ata kanë një rëndësi të fortë shpirtërore në fenë e krishterë, fiset vendase amerikane dhe
  Stephen Davis
  Stephen Davis
  Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.