Simbolizmi i Zogut tallës (Kuptimi dhe interpretimet)

Simbolizmi i Zogut tallës (Kuptimi dhe interpretimet)
Stephen Davis

Zogjtë tallës janë zogj të zakonshëm që nuk kanë ngjyra të ndezura dhe shpesh anashkalohen. Megjithatë, ka ende shumë simbolika interesante rreth këtij zogu, në të cilin mund të zhytemi bazuar në personalitetin e tij dhe mënyrën se si i kanë parë të tjerët gjatë historisë. Në këtë artikull ne do t'ju japim njohuri në lidhje me ëndrrat e zogjve tallës, tatuazhet, totemet, rëndësinë shpirtërore, simbolika të ndryshme të zogjve tallës dhe më shumë.

Çfarë simbolizon një Zog tallës?

Ne mund të nxjerrim përfundimin se çfarë zogu tallës simbolizon bazuar në mënyrën se si sillen. Nëse e keni parë ndonjëherë një të tillë, mund të keni vënë re se ata janë mjaft të guximshëm dhe agresivë. Ata nuk duket se kanë frikë nga asgjë, madje edhe nga zogjtë, kafshët apo njerëzit më të mëdhenj. Zogjtë tallës njihen edhe për të qenë mjaft të zëshëm, duke kënduar gjatë gjithë orëve të ditës. Ata jo vetëm që kanë disa thirrje me zë të lartë, por gjithashtu mund të imitojnë zogj dhe tinguj të tjerë.

Këtu janë disa nga simbolika më të zakonshme që lidhen me zogjtë tallës:

 • Mbrojtje / Posedim
 • Besim / Forca e Brendshme
 • Imitim / Pasqyrim
 • Pafajësi
 • Kuriozitet

1. Mbrojtja

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen e të vegjëlve të tyre, këta zogj nuk ngatërrohen. Zogjtë tallës janë një zog këngëtar me përmasa të vogla dhe të mesme, por kjo nuk i tremb ata të mos ndjekin ndonjë krijesë të madhe që i afrohet shumë folesë së tyre. Ata do të ndjekin pas skifterëve, gjarpërinjve, maceve, qenve, madje edhe njerëzve! Squawkingme zhurmë dhe bombardime zhytjeje.

Kjo sjellje mund të jetë simbolike e mbiposesivitetit. Por edhe për mbrojtjen dhe për të bërë çdo gjë të nevojshme për të mbrojtur familjen dhe të dashurit e dikujt.

2. Besimi

Siç u tha më lart, sjellja e tyre është e guximshme dhe agresive. Ata duken si zogj të patrembur. Në këtë mënyrë ata gjithashtu mund të simbolizojnë besimin dhe forcën e brendshme, gatishmërinë për t'i bërë ballë çdo pengese pa marrë parasysh madhësinë.

3. Imitim

Zogjtë tallës i përkasin familjes mimid, ku bëjnë pjesë zogjtë që kanë aftësi mimike shumë të zhvilluara. Ata më së shpeshti imitojnë këngët e llojeve të tjera të shpendëve, por edhe çdo zhurmë që dëgjojnë qoftë mekanike apo edhe njerëzore. Disa zogj tallës mund të mësojnë mbi 200 këngë gjatë gjithë jetës së tyre.

Kjo është një aftësi e lezetshme, megjithatë, shpesh shihet se simbolizon mungesën e autenticitetit. Nëse gjithçka që po bëni është të imitoni të tjerët, nuk jeni autentik ose nuk po sillni ndonjë nga personaliteti juaj në tryezë.

4. Pafajësia

Është e vështirë të përmendësh një zog tallës pa menduar për romanin klasik që përmban emrin e tyre, "To Kill a Mockingbird" nga Harper Lee. Në këtë libër, zogu tallës simbolizon pafajësinë dhe idenë e pafajësisë.

Edhe pse kënga e zogjve tallës është një imitim i të tjerëve, është vërtet e bukur të dëgjosh. Ata këndojnë me zë të lartë dhe shpesh me vargje të gjata melodish të ndryshme. Ndoshta është e tyrekëngë me tinguj të gëzuar ose prirjen e tyre për të mbrojtur të rinjtë e tyre, jo nga keqdashja, por nga dashuria, se ata u zgjodhën për të përfaqësuar frymën e pafajësisë.

Në roman, kur personazhi kryesor vret një zog tallës, ka për qëllim të simbolizojë fundin e pafajësisë.

5. Kurioziteti

Zogjtë tallës shpesh shihen si zogj kuriozë. Ata janë inteligjentë dhe vigjilentë ndaj mjedisit të tyre, të gatshëm për të hetuar çdo gjë që u bie në sy. Ky kuriozitet mund t'u shërbejë atyre për të gjetur burime ushqimore ose për të mësuar një tingull të ri që mund të imitojnë për të tërhequr një bashkëshort ose për të trembur një grabitqar.

Çfarë simbolizojnë ëndrrat e zogut tallës?

Së pari, mendoni se si jeni ndjerë nëse shihni një zog tallës në ëndërr. Ku je i frikësuar dhe i frikësuar apo i emocionuar dhe i lumtur? Vetëm kjo mund t'ju ndihmojë të deshifroni nëse ishte një simbol pozitiv apo negativ në ëndrrën tuaj.

Ëndrrat për zogjtë tallës janë interpretuar nga shumë kultura gjatë historisë. Këtu janë disa mënyra se si zogjtë tallës interpretohen në ëndrrat sot:

 • Një Zog tallës ju këndon: nëse një zog tallës po këndon është një këngë imituese në ëndrrën tuaj, mund t'ju thotë se po shpenzoni shumë kohë vetëm duke ndjekur turmën ose duke u përpjekur të kopjoni të tjerët për t'u përshtatur. Mund të jetë koha që të shkëlqejë më shumë nga personaliteti juaj autentik.
 • Të shohësh një zog tallës duke ushqyer të vegjlit e tij: Fillimisht, mund të jetëduke sjellë kujtime të idealeve familjare që i keni harruar prej kohësh. Sa kohë ka kaluar që kur keni folur me të dashurit tuaj? Përpiquni të ktheheni në kontakt me ta nëse mundeni.
 • Besim për të ndryshuar rutinën tuaj: Nëse jeni ndier i bllokuar në jetë dhe se nuk po bëni atë që në të vërtetë dëshironi, zogu tallës mund t'ju kujtojë se ju keni aftësinë për të ndjekur çdo rrugë. Ashtu si zogu tallës mund të imitojë çdo këngë, po ashtu edhe ju mund të jeni kushdo që dëshironi të jeni. Ju jeni më të fortë nga sa e kuptoni dhe mund të jetë koha për të ndryshuar rrugën tuaj në jetë në diçka që ju sjell më shumë gëzim.
 • Ndjenja e kopjimit: a ka dikush në jetën tuaj që mendoni se po ju kopjon ose po përpiqet të marrë meritat për idetë tuaja? Nëse mendoni se dikush po përpiqet t'ju imitojë dhe t'ju lërë në hije, ndoshta në punë, tani është koha për t'u përballur me të.
 • Nëse jeni zogu tallës në ëndrrën tuaj: Të bëhesh zog tallës mund të tregojë që mendoni se po merrni merita për punën e të tjerëve ose po arrini sukses nëpërmjet përdorimit të ideve të dikujt tjetër. Shprehni pendim dhe pranoni përgjegjësinë nëse jeni pllakosur nga faji dhe turpi.
 • Ju vratë një Zog tallës: siç e përmendëm më lart, vrasja e një zogu tallës shpesh shihet si një shenjë e pafajësisë së humbur . A ka pasur ndonjë ngjarje të fundit në jetën tuaj që ju ka bërë të ndryshoni mënyrën se si i shikoni gjërat? Turp për diçka që keni bërë, ose lënduar për diçkaqë ju është bërë, mund të tregojë se ndiheni se keni humbur një pjesë të pafajësisë suaj dhe mund të mos jeni në gjendje t'i shikoni gjërat në të njëjtën dritë.
 • Keni ëndërruar për një Zog tallës që dilte: Çdo lindja është një mrekulli, qoftë një qenie njerëzore, një kafshë apo edhe një zog. Pra, nëse keni ëndërruar ndonjëherë për një ngjarje të pabesueshme, është një shenjë e sigurt se diçka edhe më e pabesueshme është në horizont.
 • Një Zog Tallës i Angry: Të shohësh një zog tallës që të bërtet ashpër në ëndrrat tuaja mund të jetë një shenjë paralajmëruese se po abuzoni me pozitën e autoritetit që keni fituar. Dhe nëse është kështu, duhet të jeni të vetëdijshëm se çdo keqpërdorim i këtij informacioni në të ardhmen do të ketë pasoja të tmerrshme për ju.
 • Të shohësh një Zog Tallës të mbrojë folenë e tij: Kjo mund të tregojë se po ndjen telashe për një të dashur ose anëtar të familjes dhe po ndiheni të mbrojtur. A ka dikush në jetën tuaj që mund të përdorë ndihmën ose mbrojtjen tuaj?

Simbolizmi në vizitat ose takimet me zogjtë tallës

Varësisht nga vendi ku jetoni , zogjtë tallës mund të jenë shumë të zakonshëm dhe zogj që i shihni gjatë gjithë kohës. Megjithatë, nëse vëreni një model interesant ose mendoni se takimi juaj me një shpend tallës ishte unik, këtu janë disa kuptime dhe shenja simbolike të zakonshme.

Nëse vazhdon të shohësh një zog tallës në të njëjtin vend ose mendon se ai të ndjek në një rrugë të përditshme, mund të jetë një telefonatë për të cilën duhet të gjesh kohëshoket dhe familja. Është e lehtë të ngecesh në rutinën e përditshme të jetës dhe të mos shtrihesh tek të tjerët. Zogu tallës mund të shërbejë për t'ju kujtuar të gjeni kohë për ata që kanë më shumë rëndësi për ne. Shtrihuni, planifikoni një takim, vizitoni ata që ju interesojnë.

Betëytnitë rreth zogjve tallës

 • Zogjtë tallës janë krijesa magjike dhe ndonjëherë u përgjigjen pyetjeve që ju i bëni.
 • Zogjtë tallës konsiderohen si simbol i fillimeve të reja dhe pafajësisë
 • Një grua e pamartuar do të martohet brenda një viti pasi një zog tallës fluturon mbi kokën e saj
 • Nëse dëgjoni një zog tallës duke kënduar ndërsa bie në gjumë, do të keni fat

Zogjtë tallës si kafshë shpirtërore & Totemët

Kafsha shpirtërore e zogut tallës

Zogu tallës është një kafshë shpirtërore e dobishme për t'u thirrur kur mendojmë se si pasqyrojmë dhe pasqyrohemi në jetë. A jeni një model i mirë për të tjerët? Merrni kohë për të kultivuar tipare dhe karakteristika pozitive që të tjerët do të duan t'i imitojnë.

Në anën e kundërt të pasqyrës, çfarë sjelljesh mund të zgjidhni nga njerëzit e tjerë? A jeni të zhytur në tiparet e tyre toksike apo po bëni gjëra që nuk ju përshtaten vetëm për t'u përshtatur? Merrni kohë për të konsideruar kë në jetën tuaj respektoni dhe shikoni se kush është, dhe përqendrohuni në tiparet pozitive që mund të mësoni prej tyre, në vend që të përpiqeni të bashkoheni me njerëz që sjellin negativitet në jetën tuaj.

Kur kjo ndodh.për të dëgjuar zërin tuaj, është thelbësore të kërkoni shanset më të mira. Nëse dëshironi që mesazhi juaj të dëgjohet, mos u përpiqni të shkëlqeni të gjithë të tjerët duke e bërtitur nga çatitë.

Kafsha shpirtërore e shpendëve tallës mund të shfaqet gjithashtu kur "foleja" juaj (shtëpia / familja) është nën sulm . Kjo mund të vijë në formën e thashethemeve, argumenteve, xhelozisë ose ndonjë numri veprimesh të tjera negative. Si mbrojtës, shpirti i shpendëve tallës mund t'ju ndihmojë t'ju japë guxim për të mbrojtur hapësirën dhe familjen tuaj, edhe nëse kjo do të thotë të largoni njerëzit toksikë nga jeta juaj.

Mockingbird Totem Anima l

Njerëzit e lindur nën totemin e shpendëve tallës janë shpesh të talentuar. Ata priren të përzihen në turmë, por dinë të dalin në pah kur duhet.

Shiko gjithashtu: 21 fakte interesante rreth kardinalëve

Ata me totemin e shpendëve tallës nuk mashtrohen lehtë. Ata janë vigjilentë dhe mësojnë shpejt, kështu që tërheqja e leshit mbi sytë e tyre nuk është aq e lehtë sa ata "e kanë dëgjuar atë këngë më parë".

Ashtu si zogu tallës, ata paraqesin një qëndrim të patrembur në zemër, të gatshëm për të mbrojtur veten dhe ata që duan pa hezitim. Ata gjithashtu mund ta shtrijnë këtë frymë tek ata me më pak fat në shoqëri ose tek ata që nuk mund të ngrihen për veten e tyre.

Kuptimi shpirtëror dhe kulturor i zogjve tallës

Për disa të krishterë, prania e një zogu tallës migrues është një shenjë e mëshirës dhe dhembshurisë së Zotit. Në Shkrim, thuhet se fëmijët e Perëndisë do të shpërblehennjë jetë me fat të mirë dhe dhembshuri.

Kjo është arsyeja pse zogu tallës mund të përfaqësojë mirësinë dhe mëshirën. Kur një zog tallës ju ndjek, është një ogur me fat për përpjekjet tuaja të ardhshme.

Ato konsiderohen gjithashtu si shenja që engjëlli juaj mbrojtës po ju drejton. Kur ndiheni të vetmuar dhe të pambrojtur, zogu tallës sjell mesazhin se engjëjt tuaj në fakt po kujdesen për ju, duke ju mbrojtur dhe duke ju drejtuar në drejtimin e duhur.

Native Simbolika Amerikane Mockingbird

Zogu tallës i është vlerësuar merita që i mëson Hopi-ve dhe ndonjëherë grupeve të tjera Pueblo të flasin në tregimet e tyre të krijimit.

Shiko gjithashtu: Cili është lloji më i mirë i ushqyesit të shpendëve për kardinalët?

Zogu tallës, sipas mitologjisë indiane Shasta, është një rojtar i shpirtrat e të larguarve.

Simbol i inteligjencës, koka e zogut tallës iu dha të rinjve Cherokee për të ngrënë, sepse ata besonin se kjo do t'i bënte ata më të zgjuar.

Zogjtë tallës nderoheshin si kafshë mjekuese nga Maricopa dhe për të ëndërruar një të tillë ishte një shenjë se dikush ishte pajisur me aftësi të jashtëzakonshme. Zogjtë tallës shiheshin si ndërmjetës në mitologjinë e Pimës dhe Papagos.

Ekziston edhe një legjendë e Majave për zogjtë tallës të quajtur "Si zogu tallës u bë këngëtari më i mirë". Në këtë histori, pavarësisht pamjes së bukur të kardinalit, i cili supozohet se do të ketë aftësinë më të mirë të të kënduarit, është në fytyrë zogu tallës me pamje të zymtë ai që mëson se si të nënshkruajë dhei kalon të gjithë zogjtë e tjerë në pyll.

Simbolizmi i tatuazhit të zogut tallës

Një tatuazh i zogut tallës tregon se ju jeni një person me një shpirt të guximshëm dhe të guximshëm. Disa nga kuptimet më të zakonshme të tatuazheve të shpendëve tallës janë:

 • Pafajësia
 • Lojturia
 • Inteligjenca dhe zgjuarsia
 • Mbrojtja
 • Të qenit një këngëtar i talentuar
 • Imitim dhe pasqyrim
 • Përfaqësimi i shteteve ku ata janë zogu zyrtar i shtetit: Florida, Texas, Tennessee dhe Mississippi

Janë Zogjtë tallës fat të mirë ?

Takimet me zogjtë tallës zakonisht shihen si ogur të mirë ose kanë një mesazh përgjithësisht pozitiv, sipas folklorit dhe mençurisë moderne.

Ato shihen si shenja nga engjëjt mbrojtës , ose kafshë shpirtërore që ju inkurajojnë të shprehni veten, të prekni individualitetin tuaj dhe mbrojtjen e atyre që doni.

Përfundim

Megjithëse zogu tallës është vetëm një zog i vogël, ju mund ta shfrytëzoni forcën e tij për të mirën më të madhe. Të vegjël, por të fuqishëm, këta zogj të thjeshtë do të dalin jashtë në një çast për të mbrojtur familjen e tyre. Kjo frymë e mbrojtjes së ashpër mund të na ndihmojë të ndihemi të fuqizuar dhe të na ndihmojë në fuqizimin e atyre përreth nesh. Aftësitë e tyre në mimikë tregojnë inteligjencën dhe aftësinë e tyre për të mësuar shpejt, duke shërbyer gjithashtu si një kujtesë se ndonjëherë ne duhet të jemi lider në jetën tonë, jo vetëm ndjekës.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.