Simbolizmi i pëllumbit (kuptimet dhe interpretimet)

Simbolizmi i pëllumbit (kuptimet dhe interpretimet)
Stephen Davis
duken se shfaqin dashuri duke u kujdesur për njëri-tjetrin, duke guxuar me njëri-tjetrin dhe duke i dhënë "pushime dashurie". Mami dhe babi pëllumbi janë prindër shumë të përkushtuar, që të dy ndajnë detyrat e inkubacionit dhe të ushqyerjes. Për shkak të kësaj ata shpesh shoqërohen me dashuri, kujdes dhe përkushtim familjar.

Pastërtia

Ngjyra e bardhë është parë historikisht si një ngjyrë e pastërtisë. Pëllumbat e bardhë të pastër nuk gjenden shpesh në natyrë, dhe shumica e parë sot krijohen përmes programeve të mbarështimit. Pra, të shohësh një pëllumb të rrallë, thjesht të bardhë, duhet të ketë qenë një pamje mjaft e mirë për njerëzit e hershëm dhe ka të ngjarë të frymëzoi idenë se duke parë një të tillë mbante një mesazh të veçantë të pastërtisë dhe pafajësisë.

Pëllumb me krahë të bardhëqetësi.

Kuptimi i Pëllumbit të Zi

I quajtur edhe pëllumbi i zi, një pëllumb i zi shfaqet shpesh kur përpiqeni të bëni më të mirën për të bërë përpara pavarësisht sfidave. Nëse jeni në një situatë të vështirë, filloni të bëni përgatitje të mëdha sepse një ndryshim i madh po ju vjen.

Kuptimi i pëllumbit gri

Pëllumbat gri lidhen drejtpërdrejt me ndryshimin. Të hasësh një të tillë do të thotë se e ke kaluar periudhën e tranzicionit dhe tashmë në një fazë rinovimi. Një zgjim psikik po vjen, kështu që më mirë bëhuni gati.

Domethënia e pëllumbit kafe

I njohur edhe si pëllumbi zi, një pëllumb kafe është një shenjë e ndryshimit të familjes, amësisë , dhe fertiliteti, dhe të takosh një të tillë do të thotë se një ngjarje që do të ndryshojë jetën do të ndodhë me anëtarët e familjes suaj. Nëse diçka nuk ndodh në jetën tuaj, do t'i ndodhë dikujt që ka lidhje gjaku.

Kuptimi i pëllumbit të kuq

Në kundërshtim me besimin popullor, një pëllumb i kuq do të thotë diçka pozitive. Takimi me një turtull të kuq do të thotë që jeta juaj është aktualisht e qëndrueshme ose se stabiliteti është gati të vendoset.

Kuptimi i Pëllumbit Blu

Nëse takoni një pëllumb blu, dijeni se më në fund keni gjetur ankorimin dhe ekuilibrin në jetën tuaj. Pëllumbat blu të tokës përfaqësojnë kreativitetin, komunikimin dhe intuitën që do të thotë se mund të ndjeni disa gjëra dhe të zhvilloni ide novatore.

Pëllumbi smerald

Pëllumbi janë zogj të butë, të përhapur në shumë vende dhe janë një nga zogjtë e parë që u zbut nga njeriu. Nuk është çudi që ato kanë kuptim simbolik në shumë kultura. Në këtë artikull ne do t'ju japim njohuri në lidhje me simbolikën e pëllumbave, kuptimet e ëndrrave, rëndësinë shpirtërore dhe më shumë.

Çfarë simbolizon një pëllumb?

Ka shumë lloje pëllumbash në mbarë botën dhe ato përfshijnë të gjithë anëtarët e familjes së pëllumbave. Ndoshta pëllumbi më i famshëm për sa i përket kuptimit simbolik është pëllumbi i bardhë. Sidoqoftë, pëllumbat shpesh grumbullohen të gjithë së bashku për shkak të sjelljeve dhe tingujve të tyre të ngjashëm, pavarësisht se kanë një shumëllojshmëri pendësh.

Disa nga kuptimet simbolike më të njohura të pëllumbave janë:

 • Dashuri
 • Paqe
 • Trishtim
 • Hir
 • Shpresa
 • Pendimi dhe falja
 • Fat i mirë
 • Pastërti dhe pafajësia
 • Kthimi në shtëpi

Paqja

Pëllumbat janë zogj mjaft të butë, veçanërisht kur krahasohen me skifterët, shqiponjat apo edhe jays blu. Në vend të një kërcitjeje të ashpër apo klithmë, tingujt e tyre të butë të gumëzhitjes janë mjaft qetësues. Ata gjithashtu kanë aftësinë të bëhen mjaft të rehatshëm rreth njerëzve dhe janë mbajtur si zogj të zbutur për mijëra vjet. Për shkak të kësaj natyre, pëllumbat shpesh shoqërohen me frymën e paqes, butësisë dhe fatit të mirë.

Dashuria dhe Devotshmëria

Pëllumbat në përgjithësi janë zogj monogamë që çiftëzohen gjatë gjithë jetës. Përveç kësaj, ata në fakti shqetësuar, i shqetësuar apo i shqetësuar? Thirrni kafshën shpirtërore të pëllumbit për lehtësim. Kjo kafshë shpirtërore duhet të ndihmojë gjithashtu nëse jeni në ankth për dashurinë e bashkëshortit tuaj për ju.

Njerëzit që kanë kafshë shpirtërore pëllumbash priren të jenë të qetë, të bukur dhe gjithmonë fokusohen në anën pozitive. Ata janë njerëz të besueshëm, të besueshëm në marrëdhënie, kanë partnerë të besuar me të cilët janë të lidhur për jetën. Pavarësisht se janë mashkull apo femër, ata kanë instinkt të fortë amnor dhe duan të ndjekin qëllimet shtëpiake në shtëpi.

Dove Power Animal

Kafsha e fuqisë së pëllumbit është mirë të kërkohet kur keni nevojë për ndihmë për të sjellë frymën e paqes dhe dashurisë në një situatë të vështirë. Kafsha e fuqisë së pëllumbit mund të ndihmojë në komunikimin tuaj me të tjerët, duke qetësuar zemërimin dhe duke nxitur mirëkuptimin në vend të plagosjes.

Pëllumbat janë gjithashtu të lidhur me shtëpinë dhe familjen dhe janë të mira për t'u përdorur kur ndërtoni shtëpinë tuaj dhe keni fëmijë. Kafsha e fuqisë së pëllumbit mund të ndihmojë në pjellorinë dhe edukimin duke promovuar energji pozitive, dashuri, rehati dhe mbështetje.

Kafsha Totem Dove

Njerëzit e lindur nën totemin e pëllumbave janë shumë të dhembshur. Ju kërkoni qetësi në mjedisin tuaj dhe njiheni si edukatorë për të tjerët. Fraza "dashnor, jo luftëtar" shpesh zbatohet për totemin e pëllumbit. Vetëm sigurohuni që dashuria dhe kujdesi juaj i thellë nuk i lejon të tjerët t'ju manipulojnë dhe të përfitojnë nga natyra juaj e mirë.

Simbolizmi i Pëllumbit vendas të Amerikës

Pëllumbi është një përfaqësim i një pike takimi midis botëve shpirtërore dhe sferës së tokës. Si rrjedhim, gukatimi i një pëllumbi është një mesazh me kuptime të ndryshme midis fiseve vendase amerikane. Është një sinjal për dikë që të lërë të shkuarën, e cila mund t'i pengojë, dhe të lejojë paqen e pëllumbit të vendoset në zemrat e tyre për të ecur përpara.

Në fisin Blackfoot, udhëheqësit e luftës do të shpesh mbajnë pendë pëllumbi si hajmali për t'i ndihmuar ata të sjellin luftëtarët e tyre në shtëpi të sigurt. Kështu ata i shihnin pëllumbat si simbole të mbrojtjes dhe sigurisë.

Aztekët dhe fiset indiane meksikane shpesh e shihnin pëllumbin si një simbol të dashurisë dhe ato përshkruheshin në stolitë e dasmës.

Shiko gjithashtu: Hajdutët e vezëve të shpendëve në oborrin e shtëpisë (20+ shembuj)

Pëllumbat në mitologjinë e lashtë

Grekët e lashtë vendosën pëllumbat në një piedestal të lartë për të simbolizuar dashurinë, pavdekësinë dhe rilindjen. Më e rëndësishmja, pëllumbat do t'u sillnin ushqim dhe pije perëndive dhe perëndeshave në malin Olimp. Imazhet e perëndeshës greke Afërdita shpesh kanë pëllumba që e rrethojnë atë.

Në Mesopotaminë e lashtë, një nga perëndeshat më të rëndësishme Inanna / Ishtar, perëndeshë e dashurisë seksuale dhe e luftës, shpesh lidhej me pëllumbat. Tempujt e saj përshkruajnë figurina pëllumbash plumbi. Më interesante, besohej se pëllumbi ishte një mishërim fizik i perëndeshës së dashurisë, me një imazh në një tempull që përshkruan një pëllumb që vinte nga një palmë.

Zogu ështëe lidhur edhe me perëndeshën Afërditë që përfaqëson dashurinë dhe bukurinë. Venusi dhe Fortuna, perëndeshat romake të dashurisë dhe fatit, kanë gjithashtu përfaqësime pëllumbash.

Simbolizmi i tatuazhit të pëllumbit

Ndërsa secili person ka arsyet e veta për të zgjedhur një kardinal për një tatuazh, disa nga më kuptimet e zakonshme janë:

 • Paqja
 • Dashuria
 • Një palë pëllumbash shpesh simbolizon partneritetin romantik, përkushtimin dhe besnikërinë
 • Frymën e Shenjtë
 • Perënditë e duan
 • Pafajësinë dhe pastërtinë
 • Një simbol i një njeriu të dashur që ka ndërruar jetë
 • Fitorja dhe Suksesi
 • Përkushtimi ndaj familjes
 • Rilindja dhe rinovimi

A janë pëllumbat me fat?

Pëllumbat ose pëllumbat përgjithësisht konsiderohen si shenja të fatit të mirë ose si ogur të mirë. Për shkak se ata janë monogamë, takimi me një të tillë do të thotë se do të ndodhë diçka e mirë në jetën tuaj të dashurisë. Ata përfaqësojnë ose tregojnë fat në dashuri.

Një pëllumb është një bartës i lajmeve të mira në partneritetet romantike. Për shembull, zogu sinjalizon arratisje të reja romantike ose fillimin e marrëdhënieve të reja.

Përfundim

Një pëllumb simbolizon shumë gjëra pozitive në jetë. Është një shenjë e paqes, qetësisë, fillimeve të reja dhe faljes. Për më tepër, pëllumbi përfaqëson pastërtinë dhe shërben për qëllime të ndryshme të qetësisë, edukimit, përkushtimit familjar dhe paqebërjes në mitologji, toteme dhe kafshë shpirtërore. Në përgjithësi, një pëllumb nënkupton hyjninë, dashurinë dhe paqen. Për shkak të këtyrecilësitë, pëllumbat priren të kenë simbolikë dhe shenja shumë pozitive të lidhura me to, dhe gjithmonë sjellin fat të mirë.

qytetet. Në këtë mënyrë pëllumbat mund të simbolizojnë aftësinë për të lundruar në situata të vështira dhe për të gjetur rrugën tuaj në jetë edhe nëse ndiheni të humbur. Pavarësisht se sa larg keni humbur, gjithmonë mund ta gjeni rrugën e kthimit në shtëpi.

Çfarë simbolizojnë ëndrrat për pëllumbat?

Ka disa mënyra për të interpretuar ëndrrat tuaja për pëllumbat. Këto përfshijnë dhënien e qëllimit, shërimin e marrëdhënieve dhe sjelljen e tranzicionit dhe ndryshimit. Le të shohim disa paraqitje të zakonshme të pëllumbave në ëndrra.

Mesazhe nga të dashurit: nëse keni humbur kohët e fundit një të dashur, një ëndërr e një pëllumbi mund të nënkuptojë se ata po ju drejtohen për t'ju bërë të ditur se tani janë në paqe.

Pëllumbi që po ju ndjek: nëse pëllumbi po ju ndjek, interpretimi është se ju jeni ende në procesin e kërkimit të qëllimit në jeta. Nëse jeni duke ndjekur disa objektiva të mëdha dhe keni nevojë për një shenjë se jeni në rrugën e duhur, një ëndërr e tillë duhet të sjellë sigurinë e nevojshme.

Ëndërrimi i një palë pëllumbash: t shfaqja e dy pëllumbave në nënndërgjegjeshëm do të thotë vetë-pranim dhe shërim. Ajo sinjalizon kohën për të shkëputur çdo lidhje toksike dhe për të shëruar marrëdhëniet tuaja me miqtë dhe familjen, si dhe me të dashurin tuaj.

Guajtja e pëllumbit: Guajtja e ëmbël dhe e butë e një pëllumbi në ëndrra simbolizon një zë të brendshëm. Ndaloni ta heshtni atë arsyetim të brendshëm dhe lëreni të dalë.

Pëllumbat fluturues: liria, paqja dheqetësi. Periudha e jetës në të cilën po hyni do të jetë relativisht pa stres. Një grup që fluturon së bashku mund të simbolizojë gjithashtu suksesin në marrëdhënien tuaj romantike.

Pëllumbat që fluturojnë nga një ndërtesë: së shpejti do të lindë një kohë konflikti në punë ose në shtëpi, por do të arrihet një kompromis paqësor.

Pëllumbat e ulur në një tel: kjo mund të simbolizojë komunikimin dhe se ka dikë në jetën tuaj me të cilin duhet të komunikoni më shumë. Kjo mund të jetë nevoja për të kontaktuar dikë me të cilin nuk keni folur për një kohë të gjatë. Rilidheni.

Kërkimi i pëllumbit: nëse pëllumbi në ëndërr duket se po kërkon ushqim ose pëllumba të tjerë, kjo mund të tregojë se thellë brenda vetes po kërkon dashuri.

Luftimi i pëllumbave: po ndjeni një konflikt të brendshëm, ndoshta një mosmarrëveshje me të tjerët ose kolegun tuaj të rëndësishëm. Kaloni pak kohë duke medituar për një zgjidhje dhe do të zbuloni një rezultat paqësor.

Pëllumbi ndërton një fole: ky është një ogur i një jete paqësore dhe harmonike në shtëpi

Simbolizmi në vizitat ose takimet me pëllumbat

Disa njerëz besojnë se të shohësh një pëllumb në natyrë ka një kuptim të veçantë. Ndërsa pëllumbat janë zogj mjaft të zakonshëm dhe të shohësh një të tillë nuk do të ishte domosdoshmërisht një ngjarje e rrallë, ndonjëherë ata duket se shfaqen në një moment domethënës kur diçka e rëndësishme është në mendjen tuaj ose ndodh në jetën tuaj.

Nëse jeni ndjerëtë shqetësuar, pëllumbat mund të shfaqen për t'ju kujtuar paqen dhe qetësinë. Sillni më shumë vëmendje në jetën tuaj dhe rilidhuni me anën tuaj shpirtërore për të ndihmuar në luftimin e shqetësimeve të tepërta.

Pëllumbat gjithashtu shihen ndonjëherë si një kujtesë e dashurisë dhe mbështetjes nga udhërrëfyesit tuaj shpirtëror ose nga Zoti gjatë kohëve të pikëllimit ose traumës. Pëllumbi sjell një mesazh se jeni të rrethuar me dashuri dhe trishtimi me të cilin po përjetoni shpejt kalon.

Në pjesë të ndryshme të botës, mund të gjeni pëllumba me ngjyra të ndryshme. Gjatë historisë kuptime të ndryshme janë lidhur me secilën ngjyrë si më poshtë:

Kuptimi i Pëllumbit të Bardhë

Një pëllumb i pastër i bardhë, i njohur gjithashtu si pëllumbi albino, gjendet rrallë në natyrë për shkak të mutacioneve. Shumica e pëllumbave të bardhë që shihen sot që lëshohen gjatë ngjarjeve të tilla si dasma janë edukuar posaçërisht nga njerëzit për të prodhuar këtë ngjyrë. Pra, takimi me një pëllumb thjesht të bardhë në natyrë është mjaft i rrallë, kjo është ndoshta arsyeja pse ata shihen si zogj kaq të veçantë.

Ta takosh një të tillë do të thotë që ke nevojë për mbrojtje dhe ngushëllim. Kjo gjithashtu do të thotë që ju duhet të jeni më të dhembshur me veten dhe të tjerët. Pëllumbat e bardhë janë një simbol i zakonshëm i paqes, pastërtisë, hyjnisë dhe dashurisë.

Një takim me një pëllumb të bardhë do të thotë që ju keni një potencial të lartë për të vepruar, një kod të rreptë moral dhe se emocionet tuaja janë të rregulluara mirë. Një pëllumb i bardhë pasqyron bukurinë e brendshme, paqen, dashurinë, pastërtinë dhe

Betëytnitë për Pëllumbat

 • Pëllumbi besohet të jetë një shenjë e jetës së gjatë në Kinë. Njerëzit në dinastinë Han do t'i përshëndesnin dhe u jepnin të moshuarve skeptra të stolisur me pëllumba, gjë që do të thoshte se të moshuarit do t'i tresnin ushqimet e tyre me aq efikasitet sa pëllumbat mund të tresin grurin e pastër.
 • Në Evropën e mesme, thirrja e parë e një pëllumbi viti do të tregonte se si do të shkonte viti. Nëse tingulli vinte nga lart, viti sjell fat dhe mbarësi, por nëse thirrja erdhi nga toka, do të thotë fat i keq dhe një vit me shumë sfida.
 • Lëshimi i pëllumbave në dasma shihet si një ogur i mirë për martesën

Kuptimi shpirtëror i pëllumbave

Nëse i atribuoni Krishterimit, Islamit ose Judaizmit, ju mund të jetë i njohur me simbolikën e pëllumbit në fenë tuaj. Një pëllumb përfaqëson Frymën e Shenjtë dhe paqen në Krishterim dhe Bibël, mbrojtjen në Islam dhe dhembshurinë në Judaizëm. Këtu janë më shumë detaje;

Kuptimi shpirtëror i pëllumbave në krishterim dhe në Bibël

Pëllumbat simbolizojnë paqen dhe shpresën në krishterim. Nga historia e Arkës së Noes, ato sinjalizojnë një periudhë faljeje dhe rilindjeje. Noeu fillimisht dërgoi një pëllumb për të kërkuar shenja jete gjatë përmbytjes, por zogu nuk mundi të gjente diku për të zbritur dhe u kthye. Ai e dërgoi atë për herë të dytë dhe u kthye duke mbajtur një degë ulliri që ishte një shenjë se uji kishte filluar të tërhiqej.

Augustini iHippo, kur shkruante Mbi doktrinën e krishterë në shekullin e pestë, tha se një degë ulliri tregon paqen, sepse pëllumbi erdhi me një pasi Noeu dërgoi pëllumbin për të kërkuar tokë të thatë. Një pëllumb me një degë ulliri qëndron si simbol i paqes edhe sot.

Pëllumbi në Bibël shfaqet edhe në lidhje me Frymën e Shenjtë, siç shihet në pagëzimin e Jezusit. Mateu 3:16-17 thotë: "Dhe kur Jezusi u pagëzua, u ngjit menjëherë nga uji dhe ja, qiejt iu hapën dhe ai pa Frymën e Perëndisë që zbriste si një pëllumb dhe po vinte të pushonte mbi të. ; dhe ja, një zë nga qielli tha: "Ky është Biri im i dashur, me të cilin jam kënaqur"

Kjo jehonë te Luka 3:22, ku Fryma e Shenjtë zbriti në formën e një pëllumbi, duke konfirmuar se me të vërtetë Jezusi ishte biri i dashur i Perëndisë.

Përveç që përfaqësojnë paqen dhe Shpirtin, pëllumbat përmenden në mënyrë poetike në shumë vargje biblike. Ata shpesh portretizojnë pastërtinë dhe pafajësinë. Pëllumbat përfaqësojnë gjithashtu dobësi, në atë që janë të vegjël, delikatë dhe mjaft të pafuqishëm ndaj grabitqarëve. Në këtë mënyrë ato përdoren për të përfaqësuar njeriun, i cili është i dobët pa shpëtimin dhe mbrojtjen e Zotit.

Kuptimi i Pëllumbave në Islam

Pëllumbi ndonjëherë konsiderohet si një zog i preferuar në Islam, që përfaqëson mbrojtjen hyjnore. Profeti i fundit i Islamit, Muhamedi, u ndihmua nga pëllumbat ndërsa fshihej nga armiqtë e tij. Kur kërkonstrehim në një shpellë, një palë pëllumbash ndërtuan menjëherë një fole dhe vendosën vezë pranë hyrjes. Kur e panë këtë, armiqtë e tij besuan se askush nuk mund të fshihej në shpellë, përndryshe pëllumbat do të ishin shqetësuar dhe nuk do të ishin folezuar atje.

Kuptimi i Pëllumbave në Judaizëm

Talmudi e krahason Shpirtin e Perëndisë me një pëllumb femër që rri pezull mbi zogjtë e saj, duke u kujdesur ndaj tyre me butësi dhe dhembshuri. Gjeni referencat në Song of Songs Rabbah 2:14, Isa 29:4 dhe Zohar II: 8a–9a.

Judaizmi postbiblik përfaqëson shpirtin e të vdekurve duke përdorur pëllumbat (Bahir 119). Koncepti është nxjerrë nga citati biblik në Isa.29:4 që shpirtrat e të vdekurve «cicërimojnë». Ai gjithashtu përfaqëson paqen midis popullit të Izraelit siç është shkruar në mënyrë të përsëritur në Midrash dhe Song of Songs Rabbah 2:14

Pëllumbat që ushqehen me dorë

Pëllumbat si kafshë shpirtërore & Totemet

Kjo është se çfarë do të thotë për një pëllumb si totemin, shpirtin ose kafshën tënde të fuqisë;

Kafshë shpirtërore pëllumbi

Të kesh një pëllumb si një kafshë shpirtërore do të thotë gjëra të ndryshme. Së pari, ju thotë të tregoni mirësi dhe të ndihmoni të tjerët në çdo mënyrë që mundeni. Kafsha shpirtërore e pëllumbit ju jep një vështrim në të ardhmen, duke treguar se do të kaloni një rinovim të thellë shpirtëror.

Shiko gjithashtu: 13 Llojet e Zogjve të Kuq (me fotografi)

Nëse e shihni një pëllumb si kafshën tuaj shpirtërore, është koha të kujdeseni për veten, përqendrohuni te vetja , qëndroni në shtëpi dhe përfitoni kënaqësi nga ana juaj shtëpiake. A ndihesh i shqetësuar,
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.