Simbolizmi i korbit (kuptimet dhe interpretimet)

Simbolizmi i korbit (kuptimet dhe interpretimet)
Stephen Davis
LondraPo vjen një mësim i rëndësishëm që do t'ju duhet ta përqafoni për t'u pastruar, rikuperuar dhe për të ecur përpara.

Thirrni shpirtin e korbit kur keni nevojë për udhëheqje shpirtërore ose keni nevojë për guxim për të punuar në një kohë të errët. Mos harroni se transformimi i vërtetë kërkon punë dhe shpesh është një luftë, por korbi do t'ju udhëheqë.

Kuptimi shpirtëror dhe kulturor i korbave

Korbi i zakonshëm gjendet në Amerikën e Veriut, Evropë dhe pjesë të Azisë, kështu që nuk është çudi që shumë kultura ishin në gjendje të zhvillonin mitologjinë e tyre rreth kësaj zog misterioz.

Shiko gjithashtu: 15 lloje të zogjve të bardhë (me fotografi)Korbat totemikë Tlingit – stil Haida (fiset Alaska)

Simbolizmi i korbit dhe besimi në fuqitë magjike dhe shpirtërore të këtij zogu shfaqen në disa kultura. Korbat janë zogj të mëdhenj, të zinj, me një zë të thellë kërcitës. Ato shfaqen shpesh në periferi të vendbanimeve njerëzore dhe kudo që mund të gjenden mbetje ushqimore. Korbat janë të njohur për inteligjencën dhe aftësitë e tyre për zgjidhjen e problemeve. Ata janë shfaqur shumë në mitologjinë e kulturave të ndryshme.

Çfarë simbolizon korbi?

Korbi ka qenë gjithmonë një zog që dallohej nga të tjerët për shkak të madhësisë së tij të madhe, "zërit" të thellë dhe puplave të zeza të dallueshme. Shumë kultura kanë besime të ndryshme për këtë zog unik. Bazuar në sjelljet, veprimet e tij dhe mënyrën se si ai lëviz në jetë, ne mund të shikojmë cilësitë e një korbi dhe t'i zbatojmë mësimet e tij në jetën tonë.

Këtu janë disa nga simbolika më të zakonshme që lidhen me Ravens:

 • Vdekja dhe transformimi
 • Partneriteti
 • Inteligjenca
 • Përshtatshmëria
 • Profecia dhe pamja e së ardhmes

Vdekja dhe Transformimi

Ndoshta gjëja e parë që ju mendoni kur mendoni për një korb është një "ogur i keq" i vdekjes. Kjo mund të jetë një lidhje e pavetëdijshme që ne priremi të bëjmë për shkak të një kombinimi të puplave të tyre të zeza, natyrës misterioze, madhësisë së madhe dhe shikimit të tyre duke pastruar mishin e kafshëve të ngordhura. Gjatë historisë dhe në folklor, ato janë parë si fat i keq ose një profeci e vdekjes.

Megjithatë, nuk ështëardhja e ligësisë ose kaosit. Korbat shiheshin gjithashtu si mbrojtës, mësues ose ruajtës të sekreteve.

Korbat në mitologjinë greke dhe romake

Grekët e lidhën korbin me Apollonin, perëndinë e diellit dhe dritës. Historia thotë se Apollo është i dashuruar me një princeshë të quajtur Coronis dhe ai dërgon lajmëtarin e tij hyjnor, një korb të bardhë, për ta ruajtur atë. Coronis përfundon duke rënë në dashuri me një të vdekshëm, princin Ischys, dhe tradhton Apollonin. Korbi i Apollonit e sheh këtë dhe ia sjell lajmin Apollonit për atë që ajo ka bërë. Apolloni është i tërbuar dhe është aq i zemëruar sa korbi i tij nuk ia kapi sytë Iskis, saqë ai e mallkon dhe flakët e tij diellore e bëjnë korbin të zi.

Grekët dhe romakët shpesh besonin se të shihje një korb ishte fat dhe një ogur i keq, zakonisht i lidhur me vdekjen. Edhe pse romakët gjithashtu e konsideronin korbin të kishte aftësi të syrit të tretë dhe të ishte në gjendje të shikonte të ardhmen. Ata do të studionin sjelljen e korbave si një formë hamendjeje.

Korbat në Egjiptin e Lashtë

Perëndesha egjiptiane e të vdekurve, Nefthis, shpesh lidhet me sorrat dhe korbat. Ajo shpesh përshkruhet si një grua me krahë skifteri, megjithatë ajo shpesh ka një sorrë ose shoqëruese korbi dhe ndonjëherë përfaqësohet nga simboli i tyre.

Korbat në Bibël

Korbat shfaqen në disa vende interesante në tregimet biblike. Në librin e Zanafillës, pas 40 ditëve të përmbytjes Noeu dërgon një korbgjeni tokë të thatë. Korbi nuk kthehet, kështu që Noeu supozon se, për shkak se korbi është në gjendje të hajë kërma nga deti, toka e përshtatshme nuk ka dalë ende. Pas korbit, ai dërgon një pëllumb që merr degën e ullirit, një pjesë shumë më e njohur e historisë.

Në një histori, korbat tregohen si furnizues, pasi Perëndia i thotë profetit Elia se korbat do ta ushqejnë atë. Libri i Mbretërve 17:4, "Ju do të pini nga përroi dhe unë i kam urdhëruar korbat që t'ju furnizojnë me ushqim atje."

Korbat në Kuran

Gjithashtu tregon lidhjet me korbat dhe të vdekurit, në versionin Kur'anor të historisë së Kainit dhe Abelit, është një korb që i mëson Abelit se si ta varros Kainin pasi ai e vret.

Korbat në folklorin e Uellsit

Në mitologjinë e Uellsit dhe Kelt, Bran i Bekuari ose Mbreti Bran ishte një figurë e njohur. Emri Bran në uellsisht zakonisht përkthehet si sorrë ose korb. Ka shumë tregime të mbretit të madh, të egër Bran dhe motrës së tij Branwen. Në njërën, Branwen ishte martuar me një mbret në Irlandë i cili e keqtrajtoi dhe Bran plagoset për vdekje duke e shpëtuar. Ai i udhëzoi njerëzit e tij t'i prisnin kokën dhe ta çonin në Londër, duke e varrosur në Kodrën e Bardhë në drejtim të Francës, në mënyrë që të mund të mbante gjithmonë një sy në vijën bregdetare në mbrojtje të popullit të tij. Sot ai vend në Kodrën e Bardhë është afërsisht aty ku qëndron Kulla e Londrës.

Jubilee dhe Munin, Korbat në Kullën eMitologjia

Në mitologjinë japoneze, Yatagarasu është një korb me tre këmbë (ose sorrë) që thuhet se ka udhëhequr perandorin Jimmu dhe shihet si dëshmi e ndërhyrjes hyjnore ose "vullneti i qiellit" që futet në çështjet tokësore. . Ky korb me tre këmbë konsiderohet se banon dhe përfaqëson diellin. Imazhi i korbit me tre këmbë është parë në të gjithë Japoninë e para dhe të pasluftës, dhe vazhdon sot në uniformat e ekipit kombëtar të futbollit.

Korbi në budizmin tibetian

Në përgjithësi, tibetianët e shohin korbin një simbol të suksesit të ardhshëm dhe mbrojtës të mençurisë. Është një histori e një murgu budist tibetian të shekullit të 15-të, Ngawang Drakpa, i cili po udhëtonte me shpresën për të ndërtuar manastire të reja. Ai ndjeu se rajoni i Gyalrong në Tibetin lindor ishte i veçantë, por nuk e dinte vendndodhjen e saktë që donte të përdorte për manastirin.

Gjatë një prej shëtitjeve të tij të zbulimit, një korb fluturoi drejt tij, i kapi shallin , dhe e çoi te dega e një dëllinjë. Murgu e mori këtë si shenjë se kjo pemë ishte një vend i favorshëm për ndërtimin e manastirit. Manastiri Dhe-Tsang u ndërtua në këtë vend, dhe për shkak se pema u zgjodh nga korbi dhe u pa si një emanacion i mbrojtësit Mahakala, degët e pemës u shkurtuan dhe salla e lutjeve u ndërtua rreth saj, në vend që ta prisnin.

Korbi në mitologjinë hindu

Praktika të disa hinduve Shradh ,një periudhë kohore ku nderimi dhe respekti u bëhet paraardhësve përmes ofrimit të ushqimit dhe lutjeve. Si pjesë e Shradh , ushqimi mund t'u ofrohet korbave dhe sorrave, me besimin se zogjtë më pas do t'ua sjellin ushqimin paraardhësve të tyre që kanë vdekur. Një shembull tjetër ku ne shohim korbat që konsiderohen si lajmëtarë midis botës tokësore dhe botës shpirtërore.

Simbolizmi i tatuazhit të korbit

Siç kemi treguar, korbat kanë kaq shumë kuptime nëpër kultura që kalojnë gamë nga errësira në dritë, nga negative në pozitive. Pra, tatuazhi i korbit mund të ketë me të vërtetë çdo kuptim që ju rezonon. Disa nga kuptimet më të zakonshme të tatuazheve të korbit janë:

 • Shumë njerëz të interesuar për kulturën norvegjeze mund të zgjedhin të bëjnë një tatuazh të dy korbave të Odinit, duke simbolizuar mbledhjen e së vërtetës dhe njohurive.
 • Është shoqërim me diellin dhe ndërhyrjen hyjnore, sjellësit e dritës
 • Dituria, inteligjenca, zgjuarsia dhe shkathtësia
 • Profecia, syri i tretë, sekretet zhbllokuese, zbulimi shpirtëror
 • Transformimi i mendjes dhe shpirtit
 • Oguret dhe paralajmëruesit, të së mirës ose të së keqes
 • Vdekja, si fizike ashtu edhe shpirtërore
 • Lajmëtarë midis të gjallëve dhe të ndjerit

A janë korbat me fat?

Nuk ka asnjë përgjigje për këtë pyetje, pasi simbolika e korbave ndryshon në varësi të kulturës. Disa njerëz besojnë se korbat janë me fat, ndërsa të tjerë besojnë se janënjë shenjë e lajmit të keq ose vdekjes.

Nëse korbat konsiderohen apo jo si fat, varet nga besimet dhe opinionet personale.

Megjithëse korbat nuk konsiderohen gjithmonë si fat të mirë, ata e bëjnë kanë shumë kuptime pozitive simbolike që lidhen me to. Për shkak të ngjyrës së zezë të errët dhe pamjes ogurzezë, shumë besojnë se korbi simbolizon misterin, fuqinë, magjinë, dijen, pavarësinë, përçarjen ose sfidën.

Disa e krahasojnë simbolikën e korbave me atë të shqiponjës, e cila shpesh konsiderohet si shenjë e forcës dhe guximit. Në mënyrë të ngjashme, simbolika e korbit mund të lidhet gjithashtu me perëndeshën Morrigan, e cila besohet se ka lidhje pozitive dhe negative në varësi të faktit nëse ajo shfaqet si Badb ose Nemain.

Në mitologjinë irlandeze, perëndeshë Morrigan përgjithësisht shihet si një simbol pozitiv, që përfaqëson fuqinë dhe magjinë. Megjithatë, ajo është e lidhur edhe me fuqitë shkatërruese të luftës. Në këtë kontekst, simbolika e korbit mund të përfaqësojë çmendurinë ose tërbimin e saj në betejë.

Sot, në vend që ta shohim korbin si një ogur të vdekjes fizike, fjalë për fjalë, ne mund t'i shohim ato si ogur vdekjeje në formën e ndryshimit dhe transformimit.

Përfundim

Korbat, një specie autoktone në shumë vende të hemisferës veriore, kanë një histori të gjatë të mitologjisë dhe folklorit në të gjitha kulturat që i kanë hasur. Ndërsa shpesh mendohen siparalajmërues të vdekjes, të keqes, errësirës dhe negativitetit, kjo është vetëm një pjesë e vogël e historisë së tyre. Shumë kultura gjithashtu kanë lidhje pozitive me inteligjencën e tyre dhe i lidhin ato me diellin dhe hyjnoren. Pavarësisht se në cilën anë anoni, është e qartë se korbat kanë shumë mësime për të na mësuar dhe natyra e tyre misterioze mund të na ndihmojë të zhbllokojmë rritjen tonë shpirtërore.

Shiko gjithashtu: 22 fakte interesante rreth zogjve tallësgjithë dënim dhe errësirë. Kur flasim shpirtërisht, vdekja është një agjent transformimi. Mund të nënkuptojë vdekjen e një ideje ose një gjendje shpirtërore. Kur energjitë, mendimet dhe ciklet negative “vdesin”, ne rilindim me vetëdije të re dhe mundësinë për fillime të reja. Nëse diçka nga marrëdhëniet te karriera te zakonet po ndihet sikur po ju zvogëlon energjinë dhe lumturinë, korbi ju inkurajon të hiqni dorë nga ajo që nuk ju shërben dhe të filloni të re.

Partneriteti

Ndërsa korbat nuk priren të rrinë në grupe të mëdha, ata janë monogamë me partnerin e tyre. Dhe ndryshe nga shumë lloje zogjsh ku femra lihet të bëjë punën, të dy prindërit punojnë së bashku gjatë folezimit dhe rritjes së të vegjëlve.

Në natyrën e egër, korbat janë të shkëlqyeshëm për të dalluar kufomat e kafshëve të veçanta dhe tufat më të mëdha të kafshëve. Ata do të fluturojnë mbi zonë dhe do të thërrasin me zë të lartë. Kjo do të tërheqë vëmendjen e ujqërve dhe grabitqarëve të tjerë, të cilët më pas mund të gjuajnë ose shqyejnë mishin, dhe sapo të mbarojnë, korbat do të mbledhin mbetjet. Ata madje paralajmëruan amerikanët vendas për tufa të tilla si bizon ose dre.

Për shkak të kësaj korbat janë parë si kafshë partnere, duke na kujtuar se si të bashkëpunojmë me njëri-tjetrin dhe të punojmë së bashku për një rezultat të dobishëm reciprok.

Inteligjenca

Korbat konsiderohen si ndër kafshët më të zgjuara, madje edhe midis zogjve ata kanë një nga truri më i madh. Ata janënjë nga speciet e pakta që ne njohim që mund të komunikojë për vende dhe gjëra që marrin parasysh kohën dhe distancën. Për shembull, një korb mund të gjejë një burim ushqimi, të kthehet në folenë e tij dhe t'i "tregojë" një korbi tjetër se ku ta gjejë. Studiuesit gjithashtu kanë marrë korba në eksperimente për të zgjidhur një enigmë dhe për ta zgjidhur atë në mënyrë që të fitojnë një shpërblim ushqimor, edhe kur përfshin përdorimin e mjeteve ose manipulimin e objekteve.

Në këtë mënyrë korbat simbolizojnë përdorimin e inteligjencës dhe zgjuarsisë tuaj për të përballuar sfidat që shfaqen në jetën tuaj. Ndonjëherë në jetë ne bëhemi të afërt, ose të mbërthyer në një rutinë, të paaftë për të parë një rrugëdalje nga situatat negative. Shpirti i korbit na kujton të shtojmë kreativitetin dhe zgjuarsinë në të menduarit tonë për të hapur të gjitha mundësitë. Ata gjithashtu mund të na kujtojnë se në situata ku emocionet tuaja mund të marrin më të mirën nga ju dhe të bllokojnë aftësinë tuaj për të zgjidhur problemet ose për të marrë vendime, të tërhiqeni dhe të mendoni në mënyrë kritike dhe logjike.

Përshtatshmëria

<0 Korbat mund të gjenden në një sërë habitatesh të ndryshme, duke përfshirë shkretëtirat e nxehta dhe të thata, malet, brigjet e plazhit, tundrën e ftohtë të Arktikut, pyjet dhe madje edhe peizazhet urbane. Ata duhet të përdorin natyrën e tyre dinake dhe të adaptueshme për të mësuar se si të lulëzojnë në këto kushte të ndryshme. Për këtë arsye korbat janë shpesh një simbol i përdorimit të përshtatshmërisë tuaj kur përballeni me një situatë të vështirë ose një situatë të re.me të cilat nuk jeni të njohur. Mendoni jashtë kutisë.

Profecia dhe pamja e së ardhmes

Ndoshta për shkak të lidhjes së tyre me vdekjen, transformimin dhe inteligjencën, korbat shpesh janë konsideruar në shumë kultura si sjellës të profecive. Për disa ata ishin një lajmëtar midis botës së të gjallëve dhe të vdekurve. Ata gjithashtu mendohej se kishin aftësinë për të parë të ardhmen. Ju ndoshta keni dëgjuar për korbin me tre sy, syri i tretë është syri shpirtëror që mund të shohë përtej shqisave tona pesë. Korbat shpesh shoqërohen me njohuri sekrete për funksionimin e universit.

Imazhi: Neal Herbert

Çfarë simbolizojnë ëndrrat për korbat?

Ka shumë mënyra për të interpretuar një ëndërr. Një mënyrë intuitive është të përqendroheni në mënyrën se si ju bën të ndiheni. Kur mendoni për ëndrrën, çfarë emocioni ju lind? Pa e menduar shumë, cili është interpretimi i parë që ju vjen në mendje? Mos e refuzoni atë që ju thotë zëri juaj i brendshëm.

Por sigurisht, ne mund të shohim gjithashtu se çfarë kanë përcaktuar të tjerët simbolika e korbave në ëndrra.

Këtu janë disa asociacione të zakonshme të ëndrrave të korbit:

Nëse keni përsëritur ëndrra korbash dhe ndoshta i shihni ato edhe në jetën reale, kjo mund të jetë një shenjë se një kaos po vjen në afërsinë tuaj e ardhmja. Do t'ju duhet të përballeni me përvoja ose sfida shqetësuese që mund të ndryshojnë rrjedhën tuajjetë, varet nga ju të gjeni anët pozitive në këtë transformim.

 • Sëmundja: korbat shpesh treguan shërim për shumë popuj vendas, kështu që të ëndërrosh një korb mund të nënkuptojë ose ju ose dikush për të cilin jeni kujdesur është në rrugën e rikuperimit.
 • Një korb i plagosur: një paralajmërim që dikush po përpiqet të të shtyjë të bësh diçka që në të vërtetë nuk dëshiron ta bësh . Jeni naiv dhe jeni lehtësisht prijës, kushtojini vëmendje ndjenjave tuaja të brendshme dhe mos u detyroni.
 • Një korb i ngordhur: një korb i ngordhur në ëndërr mund të simbolizojë një pengesë në rrugën tuaj që së shpejti do ta kapërceni
 • Një korb po ju ndjek: një paralajmërim se dikush mund të jetë duke u përpjekur të të minojë dhe të të pengojë të marrësh diçka që dëshiron
 • Një korb duke fluturuar: udhëzim që ju nevojitet për t'i parë gjërat nga një këndvështrim tjetër, veçanërisht një "më i lartë" ose më logjik i hequr nga emocionet e forta.
 • Korbat që ndërveprojnë me kafshë ose njerëz të tjerë : kjo po zbulon aspektin e partneritetit të korbit dhe mund t'ju thotë për të ecur përpara me një detyrë ose projekt në pjatën tuaj, do t'ju duhet bashkëpunimi i të tjerëve.
 • Duke parë dy korbat që luftojnë: një paralajmërim për të qenë të kujdesshëm ndaj të dashurit tuaj dhe se diçka mund të mos jetë në rregull në marrëdhënien tuaj.
 • Të shohësh dy korba që të shikojnë: një ndjenjë mbrojtjeje prindërore dhe se familja jotepo mendon për ju (të gjallë ose të vdekur)

Simbolizmi në vizitat ose takimet me korbat

Takimet me korbat mund të nënkuptojnë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Disa besojnë se kjo është një shenjë e ndryshimit pozitiv, ndërsa të tjerë besojnë se janë shenja të këqija. Kultura të ndryshme kanë mënyra të ndryshme për të parë se çfarë do të thotë simbolizmi i korbit. Është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje kontekstit në të cilin e shihni këtë zog përpara se të nxirrni ndonjë përfundim rreth kuptimit të tij. Çfarë po mendonit apo ndjenit pikërisht përpara takimit tuaj? Kjo mund t'ju japë një të dhënë për kuptimin e saj.

Nëse shihni një korb duke qenë me zë të lartë dhe duke vepruar në mënyrë të neveritshme, ky mund të jetë një mesazh se ka diçka në jetën tuaj për të cilën duhet të flisni. Nëse një korb ju tremb me thirrjen e tij me zë të lartë, mund të jetë duke u përpjekur t'ju tregojë se nuk po i kushtoni vëmendje mençurisë suaj të brendshme dhe udhëzimit të atyre që kujdesen për ju.

Meqë shumë besojnë se korbat janë simbole të sinkronitetit dhe të shohim lidhjet në univers që ne nuk i shohim, të hasësh një korb mund të jetë një shenjë se diçka e rëndësishme në jetën tuaj do të ndodhë. Kushtojini vëmendje njerëzve që takoni, ose bisedave që ndodhin brenda orëve të ardhshme.

Nëse keni qenë të frustruar ose ndiheni të ndenjur me disa aspekte të jetës suaj, të shihni një korb mund të nënkuptojë se është koha për të ndërmarrë veprime serioze për të transformuar situatën tuaj. Shpirti i korbit kujtonju që për të bërë një përmirësim drastik në jetën tuaj, duhet të jeni të gatshëm të bëni një ndryshim të madh, edhe nëse në fillim ju duket e frikshme.

Nëse ndiheni të lodhur dhe të zënë në jetë, të shihni një korb të vetmuar mund të merret si një kujtesë për të lënë kohë për veten tuaj dhe një soditje të qetë. Vendosja e kohës për të ngadalësuar, për të qenë të ndërgjegjshëm dhe introspektiv mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet për të hequr stresin dhe për të parë çdo problem me sy të freskët.

Kur vizitojnë korbat, disa njerëz besojnë se po i paralajmërojnë për rrezikun e ardhshëm. Kjo zakonisht shihet vetëm në kulturat ku korbi shihet si një simbol negativ ose i errët. Ata mund të tregojnë për rrezikun që ju vjen, t'ju paralajmërojnë për një person negativ në jetën tuaj ose se diçka e keqe mund të ndodhë.

Besytnitë rreth korbave

 • Duke parë një korb konsiderohet të jetë një ogur i keq.
 • Korbat shihen si lajmëtarë të vdekjes, si fizike ashtu edhe shpirtërore, që të dyja mund të sjellin transformim
 • Korbat janë mashtrues që sjellin luftë në jetën tuaj , por bëjeni këtë për t'ju dhënë mësime të vlefshme
 • Mendohet se ata kanë fuqinë të parashikojnë se kur do të ndodhë një betejë dhe mund të parashikojnë se kush do të vdesë në një betejë. Sot ky mund të jetë një paralajmërim për një luftë të madhe shpërthyese mes jush dhe dikujt tjetër, dhe ju mund të jeni më të prirur për të humbur.
 • Korbat çojnë shpirtra të vdekur në botën tjetër.
 • Çfarëdo fati qoftë. ju keni pasur, ështëgati për të ndryshuar (për mirë ose për keq)
 • Nëse jeni beqar, do të gjeni një partner

Korbat si kafshë shpirtërore dhe toteme

Një kafshë shpirtërore është një kafshë që lidhet me udhëtimin shpirtëror të një personi të caktuar, ose me një fazë specifike të atij udhëtimi. Ata nuk zgjidhen nga personi, por përkundrazi u janë dhënë atyre nga natyra. Një totem, nga ana tjetër, është një kafshë shpirtërore që zgjidhet nga personi dhe zakonisht qëndron me të për gjithë jetën.

Kafshët shpirtërore ofrojnë udhëzime dhe mbështetje për njerëzit ndërsa udhëtojnë nëpër jetë. Ata mund t'i ndihmojnë njerëzit të lidhen me intuitën dhe mençurinë e tyre të brendshme dhe mund t'u mësojnë atyre rreth botës natyrore. Çdo kafshë shpirtërore ka grupin e vet të mësimeve dhe virtyteve që mund t'i ofrojë shokut të saj njerëzor.

Njerëzit shpesh i gjejnë kafshët e tyre shpirtërore në momente krize personale ose transformimi. Është gjatë këtyre kohërave që personi është i hapur për të marrë drejtimin e kafshës së tij shpirtërore. Kur dikush gjen kafshën e tij shpirtërore, mund të jetë një përvojë tepër e fuqishme dhe që ndryshon jetën.

Shumë njerëz besojnë se ne të gjithë kemi lindur me një kafshë të caktuar si kafshën tonë shpirtërore, e cila është atje për të na udhëhequr dhe mbrojtur gjatë fëmijërisë , por ndërsa rritemi, kjo kafshë shpirtërore shpesh na largohet derisa të ndihet sikur kemi vërtet nevojë për mbështetjen e saj (zakonisht në pika krize ose ndryshimi). Kur e gjeni kafshën tuaj shpirtërore, zakonisht ështënjë përvojë tepër domethënëse dhe e fuqishme që mund t'ju ndihmojë të mësoni më shumë për veten dhe botën.

Shpirti i korbit simbolizon se përdorimi i inteligjencës suaj dhe cilësive që vijnë prej saj, si të qenit shpikës, i shkathët dhe i adaptueshëm, është çfarë mund të thërrisni për t'ju drejtuar përballë sfidave të jetës. Ndërsa mund të mos keni gjithmonë bollëk dhe saktësisht atë që dëshironi, mund të përdorni përshtatshmërinë dhe shkathtësinë tuaj për të bërë që ajo që keni në dorë të funksionojë për ju.

Ashtu si korbi, ju mund të keni një atmosferë misterioze për ju që njerëzit mund t'i duken si frikësuese dhe tërheqëse. Të tjerët mund t'ju shohin si të mençur dhe të vijnë tek ju për të marrë këshilla për problemet e tyre.

Korbat janë shpesh të vetmuar dhe si shpirt korbi ju gjithashtu dëshironi shpesh vetminë. Ju jeni në gjendje të shijoni shoqërinë tonë dhe shpesh preferoni të jeni vetëm sesa gjithmonë të rrethuar nga biznesi dhe zhurma.

Thuhet se një totem korbi shfaqet në jetë kur keni nevojë për një rilindje shpirtërore. Është një shenjë për të gjetur kohë për të medituar anën tuaj shpirtërore, për të medituar dhe për të kërkuar qetësinë për t'u rikthyer në jetën tuaj. Ky kërkim i brendshëm do t'ju lejojë të shihni zonat ku duhet të pastroni negativitetin nga jeta juaj për të lënë dritën të hyjë.

Totemi i korbit gjithashtu simbolizon shërimin. Mund të shfaqet në jetën tuaj kur ka diçka të pashëndetshme nga e cila duhet të hiqni qafe dhe t'ju inkurajojë të veproni menjëherë. Një
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.