Simbolizmi Hawk (Kuptimi dhe interpretimet)

Simbolizmi Hawk (Kuptimi dhe interpretimet)
Stephen Davis
mbretëria shpirtërore dhe jeta e përtejme, ndonjëherë duke i mbrojtur shpirtrat dhe duke i udhëhequr ata. Kur një figurë e rëndësishme vdiste, si një faro, shpesh lëshohej një skifteri për të simbolizuar çlirimin e shpirtit të tyre nga bota e zakonshme që udhëtonte për në jetën e përtejme.Imazhi: Bergadderata që ju rrethojnë në jetë dhe shikoni nëse ata janë aty për t'ju ndihmuar ose për t'ju penguar të rriteni dhe të arrini qëllimet tuaja. Mund të nënkuptojë ndryshime të mëdha në jetë ose marrjen e një rreziku të llogaritur dhe të informuar. Vendimmarrja duhet të jetë intuitive dhe jo emocionale ose nga një vend frike.

Një skifteri që shihet pranë shtëpisë tuaj, veçanërisht më shumë se një herë, është një kujtesë për të rishikuar zakonet tuaja. Sidomos për ata që janë prindër që qëndrojnë në shtëpi, të vetëpunësuar ose që punojnë nga shtëpia, mund t'ju duhet t'u kushtoni vëmendje zakoneve të këqija që keni kultivuar. Kalimi i shumë kohë në shtëpi mund të çojë në gjëra të tilla si mbingrënia, shpërqendrimi i mediave sociale ose dembelizmi. Skifteri mund të shërbejë si një kujtesë për të rishikuar rutinat tuaja të përditshme për të promovuar produktivitet më të mirë dhe kujdes për veten.

Imazhi: 272447lëvizni dhe më pas lëvizni me besim dhe vendosmëri.

Si zogj që shihen shpesh duke fluturuar lart lart, ata shpesh kanë simbolizuar idealet dhe imagjinatën e lartë. Fryma e tyre na kujton të fluturojmë dhe të përqafojmë lirinë dhe pavarësinë tonë për të arritur ëndrrat tona me mendim dhe qëllim.

Skifteri

Skifterat janë gjithashtu të lidhur me partneritetin për shkak të aftësisë së tyre për të krijuar lidhje me njerëz. Që nga epoka parakristiane, njerëzit po përdornin skifterët për t'i ndihmuar ata të gjenin ushqim dhe të sulmonin armiqtë. Skifteri, siç e quajmë ne sot, përfshinte specie skifterësh si dhe skifterë.

Skifterat mund të trajnohen për të kapur gjahun dhe për t'ia kthyer atë mbajtësit të tyre, gjë që mund të jetë ndryshimi midis jetës dhe urisë në habitate të ashpra si shkretëtirë. Njerëzit beduin janë ndoshta më të njohurit për përdorimin e skifterit për të ndihmuar në mbijetesën e tyre në klimën e shkretëtirës. Kjo marrëdhënie skifter-njeri arrihet vetëm përmes inteligjencës së skifterëve dhe vendosjes së respektit të ndërsjellë. Një simbol i fuqishëm i partneritetit reciprokisht të dobishëm.

Imazhi: sdc140

Skifterat, me kthetrat e tyre të mprehtë dhe shikimin e mprehtë, njihen si zogj grabitqarë të frikshëm. Në botën natyrore, skifteri është një grabitqar gjatë ditës (ditor) që mund të jetë i vogël, i mesëm ose i madh në madhësi. Ky artikull do të diskutojë simbolizmin e skifterit, duke përfshirë interpretimin e ëndrrave, kuptimin e përbashkët simbolik dhe mitologjinë historike.

Çfarë simbolizon një skifter?

Skifteri janë zogj grabitqarë, që do të thotë se ata kapin dhe hanë kafshë të tjera si p.sh. si zogj të vegjël dhe gjitarë. Ata e arrijnë këtë me shikim të mahnitshëm, shpejtësi dhe kthetra tepër të forta dhe të mprehta. Ata fluturojnë lart në qiell, duke vëzhguar tokën përreth tyre për milje. Nuk është e vështirë të kuptosh pse këto karakteristika çojnë në kuptimet e tyre më të zakonshme simbolike:

  • Përcaktimi
  • Qartësia dhe fokusi
  • Mbrojtja
  • Besimi
  • Dëshmia e shpejtë dhe vendimmarrja
  • Partneriteti

Si grabitqarë, skifterët duhet të kenë durim dhe vendosmëri kur të kërkojnë prenë e tyre. Qofshin duke fluturuar lart ose duke u ulur në një pozitë të ulët, ata duhet të shfaqin fokus dhe përqendrim, duke pritur për momentin e përsosur për të goditur.

Shiko gjithashtu: 15 zogj unikë që fillojnë me P (me fotografi)

Ne mund ta sjellim këtë frymë në jetën tonë kur përballemi me sfidat, mundësitë e punës ose çdo periudhë tranzicioni. Skifteri mund të na kujtojë të kemi durim kur të arrijmë qëllimet, duke kujtuar të përqendrohemi dhe të mbajmë vizionin tonë të qartë në mendjet tona. Në vend që të jemi të nxituar, duhet të presim kohën e duhur për ta bërë tonënnjerëzit janë identifikuar.

Të shihni një skifter në ëndërr mund të tregojë se njerëzit përreth jush mund të fshehin veten e tyre të vërtetë dhe të kenë motive të fshehta për ju. Siç thotë shprehja e vjetër "shikoni dikë si një skifter", mund të ketë njerëz rreth jush që mund të përdorin një kontroll shtesë për të zbuluar qëllimet e tyre të vërteta.

Nëse ëndrra juaj tregon një skifteri që fluturon vetëm në një qiell të pastër , kjo është pozitive dhe tregon se ju mund të prisni një lundrim të qetë dhe fat të mirë. Ju mund ta lidhni elementin e erës këtu si një ndikim pozitiv dhe e ardhmja juaj mund të kërkojë punë ekipore për sukses.

Megjithatë, nëse qielli ka zogj të tjerë që fluturojnë me ose afër skifterit, mund të ndiheni të shqetësuar ose të keni ankth të pazgjidhur që duhet të merreni me të përpara se të mund të ecni me më shumë sukses drejt së ardhmes suaj.

Vizitat ose takimet me Hawks

Të kesh një tokë skifter përballë teje do të ishte një rast i rrallë dhe sigurisht që mund të jetë shihet si një ngjarje domethënëse. Disa thonë se kjo është një shenjë që ju duhet të ruani më shumë ekuilibër dhe qetësi në jetën tuaj. Mendja juaj është e shqetësuar dhe tepër e stresuar, dhe ju duhet të sillni më shumë relaksim dhe fokus për të balancuar ato emocione dhe për të mbajtur parasysh qëllimet tuaja afatgjata. Konsideroni t'i shtoni ditës suaj meditim dhe të reduktoni shpërqendrimet.

Një vizitë nga një skifter mund të shihet gjithashtu si një nevojë për të zgjeruar imagjinatën dhe idetë tuaja krijuese për të pasur sukses. Ju do të duhet të vlerësonimeditimi mund t'ju bëjë më të aftë të angazhoheni me këtë perspektivë më të lartë.

Shiko gjithashtu: 5 Lloje zogjsh që fillojnë me Q (me figura)

Kafshët shpirtërore & Totems

Kafsha shpirtërore e skifterit është e mirë për t'u thirrur kur keni nevojë për fokus në jetën tuaj të përditshme. Shpirti i skifterit mund t'ju ndihmojë në punë ose në shtëpi për të ruajtur fokusin, për të identifikuar dhe për të shmangur shpërqëndrimet. Ata janë gjithashtu një kafshë e mirë shpirtërore për t'u thirrur kur përballeni me një vendim ose sfidë dhe ndiheni të bllokuar. Hawks mund t'ju ndihmojnë të fitoni një perspektivë më të lartë dhe të zhvilloni një vizion të qartë të asaj që pret përpara.

Ata me totemin e skifterit janë të njohur për të qenë mbrojtës, veçanërisht për të dashurit e tyre. Ata janë gjithashtu jashtëzakonisht perceptues, duke pasur vëmendje të madhe ndaj detajeve dhe një pamje të qartë të pamjes së përgjithshme. Kjo vjen natyrshëm, dhe për shkak se ndihet sikur ata pa mundim "i dinë të gjitha", shpesh thuhet se këta njerëz kanë një dhunti për intuitë. Ata që janë nën totemin e skifterëve duhet të kujdesen që të mos jenë shumë të hapur me vëzhgimet e tyre, pasi aftësia e tyre për të kuptuar atë që mund të fshehin të tjerët mund t'i futë në ujë të nxehtë.

Këto cilësi i bëjnë ata që janë nën totemin e skifterëve shumë të ndershëm dhe të drejtpërdrejtë. Ata janë gjithashtu zgjidhës të mëdhenj të problemeve dhe vizionarë, duke përdorur aftësinë e tyre për të parë çdo kënd për të dalë me ide që të tjerëve u mungojnë.

Skifteri në mitologjinë fetare dhe kulturore

Simbolizmi i skifterëve norvegjez

Kulturat evropiane përgjithësisht i lidhin skifterët me të qenit lajmëtarë të botës tjetërlidhur me hyjnitë dhe perënditë. Freyja, perëndeshë norvegjeze, thuhej se kishte një mantel të bërë me pendë skifteri ose skifteri që i jepte asaj aftësinë për të fluturuar. Besohej gjithashtu se Valkyries mund të shndërrohej në skifter në mënyrë që të fluturonte mbi fushat e betejës norvegjeze dhe të transportonte shpirtrat e luftëtarëve të rënë në Valhalla.

Simbolizmi i Skifteri Celtic

Njerëzit keltë besojnë se një skifteri kalon rruga do të thotë që diçka e rëndësishme do të ndodhë me ju dhe ju duhet të përgatiteni për të papriturën, për të mirën ose për të keqen. Një skifter që rrotullohet është i keq dhe mund të parashikojë vdekjen. Nëse njerëzit keltë dëgjojnë një britmë skifteri, ata përgatiten për të papriturën dhe duhet të veprojnë me guxim dhe vendosmëri. Skifterët u shoqëruan gjithashtu me betejat e ardhshme dhe u panë si përcjellës i mesazheve nga paraardhësit.

Skifteritë në krishterim

Bibla përmend skifterët në Levitiku dhe Ligji i Përtërirë. Ato konsiderohen si kafshë të papastra dhe nuk duhet të hahen.

Megjithatë ato shihen edhe në një këndvështrim tjetër, si besim i besueshëm. Në librin e Jobit, skifteri përdoret në mënyrë metaforike për t'i thënë Jobit disa gjëra janë jashtë kontrollit të tij dhe se ai duhet të ketë besim pa e vënë në dyshim procesin.

Simbolizmi i Skifetëve të Amerikës vendase

Çdo fis ka grupet e tyre të besimeve për skifterët, por disa tema simbolike të zakonshme që shihen janë forca, guximi dhe mbrojtja nga armiqtë. Si një mbrojtës, skifteri i mbronte njerëzit nga shpirtrat e këqijajri dhe u shoqërua me fenomene të lidhura me ajrin si era, bubullima dhe vetëtima.

Në Peru, populli Moche i shihnin skifterët si luftëtarë të guximshëm dhe mendohej se ata sillnin fat të mirë në betejë.

Populli Arawak i Amerikës së Jugut dhe Karaibeve e shihnin skifterin me bisht të kuq si një zog të shenjtë që udhëtonte midis botës shpirtërore dhe botës materiale, duke u sjellë njerëzve mesazhe nga Krijuesi. Skifteri me bisht të kuq ishte i veçantë për shumë fise dhe pendët e tyre të bishtit të kuq përdoreshin shpesh në veshje dhe rituale.

Skifterat në mitologjinë greke

Në mitologjinë greke, një skifter lidhej me Apollonin, perëndinë e diellit & dritën, si dhe profecinë, poezinë, muzikën dhe shërimin. Apolloni kishte një skifteri që e përdori si lajmëtar dhe thuhej se vetë u shndërrua në një skifteri.

Në Metamorfozat e Ovidit, Apolloni e transformoi babanë e pikëlluar, Daedalion, në një skifteri për ta parandaluar atë të kryente vetëvrasje. Daedalion ishte një luftëtar i madh përpara se pikëllimi i tij ta pushtonte, dhe guximi i tij thuhet të jetë arsyeja e egërsisë dhe forcës së një skifter dhe prirjes së tyre për të gjuajtur zogj të tjerë.

Skifterat në Egjiptin e Lashtë

Skifterët shpesh konsiderohen si "zogj diellorë", ndoshta për shkak të aftësisë së tyre për të fluturuar shumë lart, ata janë të lidhur me perënditë e diellit. Zotat Horus, Ra, Mentu dhe Seker ishin të gjithë shpesh foto si burra me kokat e skifterëve ose skifterëve. Skifterët dhe skifterët shpesh lidheshin meatëherë konsiderojeni veten dyfish të bekuar.

Përmbledhja

Kur merrni parasysh simbolikën e skifterit dhe skifterit, do të bëni mirë të mbani mend se një skifteri është një grabitqar me kthetra të fortë dhe të mprehtë sqep në botën natyrore. Ata udhëtojnë shpejt dhe shohin mirë. Takimi me një skifter duhet të konsiderohet i veçantë dhe një ndërgjegjësim për simbolikën dhe kuptimin e tij shpirtëror mund t'ju ndihmojë të ecni drejt qëllimeve tuaja të ardhshme. Skifteri është i lidhur me inteligjencën, mprehtësinë, përshtatshmërinë dhe vetëdijen shpirtërore.

Skifteri është i egër dhe nuk zbutet lehtë. Një skifter që vjen tek ju ka të ngjarë të nënkuptojë që ju duhet të merrni një mesazh dhe të përgatiteni për ndryshime të mëdha në të ardhmen tuaj. Kjo e ardhme mund të sjellë fat të mirë ose të sjellë trazira, ose të dyja. Në shumicën e kulturave, skifterët kanë një lidhje pozitive dhe konsiderohen fat të mirë.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.