Simbolizmi Blue Jay (Kuptime dhe interpretime)

Simbolizmi Blue Jay (Kuptime dhe interpretime)
Stephen Davis
tufë, dhe ngre alarmin për të tjera blu jays nëse një anëtar i grupit është në telashe. Si rezultat, blu jay shpesh shihet si përfaqësues i besnikërisë dhe komunitetit.

Të shohësh një blu jay mund të nënkuptojë se është koha që ju të forconi marrëdhëniet tuaja me miqtë dhe familjen. Nëse ndiheni të larguar nga dikush që ju intereson, ose jeni të shkëputur nga komuniteti, një shikim blu mund të jetë një kujtesë për të bërë përpjekje për të qenë më i përfshirë.

Bluja blu gjithashtu mund t'ju inkurajojë të kujdeseni për tufën tuaj dhe të mbroni ata që janë afër jush.

2. Rritja shpirtërore

Blutë e kaltër shpesh konsiderohen të simbolizojnë lartësimin e shpirtit. Duke u lidhur me spiritualitetin tuaj dhe duke e mbajtur spiritualitetin në ballë të mendjes suaj, do të jeni më të pajisur për të përballuar kompleksitetin e jetës. Vetë ngjyra blu shihet shpesh si simbol i së vërtetës, mençurisë më të lartë dhe fuqisë shpirtërore.

Image: Graham-H

Blutë janë zogj shumëngjyrësh, mjaft të mëdhenj dhe të zhurmshëm. Nuk është për t'u habitur që ka shumë simbolikë që i rrethojnë pasi ato duket se kërkojnë gjithmonë vëmendjen tuaj.

Blue jays kanë pasur gjithmonë një përzierje interesante interpretimesh si simbole që janë pozitive dhe negative. Guximi, besnikëria, agresioni dhe paralajmërimet e rrezikut janë të gjitha simbole të zakonshme që lidhen me jay blu. Në këtë artikull ne shikojmë tatuazhet, totemet, ëndrrat dhe gjithçka që lidhet me të kuptuarit e interpretimeve të ndryshme të simbolizmit blu jay.

Çfarë simbolizon një blu jay?

Ne mund të nxjerrim përfundimin se çfarë është një blu jay simbolizon në bazë të mënyrës se si jays blu sillen. Nëse e keni parë ndonjëherë një të tillë, mund të keni vënë re se ata janë mjaft të guximshëm dhe agresivë. Ata nuk duket se kanë frikë nga asgjë, madje edhe nga zogjtë apo kafshët më të mëdha, dhe zogjtë e tjerë shpesh do të hapin rrugën për ta në një ushqyes. Blue jays njihen edhe për të qenë mjaft të zëshëm. Ata jo vetëm që kanë disa thirrje me zë të lartë, por gjithashtu mund të imitojnë zogj dhe tinguj të tjerë.

Këtu janë disa nga simbolika më të zakonshme të lidhura me bluzat:

 • Besnikëri dhe komunitet
 • Rritja shpirtërore
 • Pa frikë
 • Forca e brendshme
 • Zgjuarësia

1. Besnikëria dhe komuniteti

Është e rrallë që dy blu jays të gjejnë një partner të ri pasi të jenë çiftuar, ata priren të mbeten monogamë. Ata njihen gjithashtu se kujdesen për anëtarët e tjerë të tyremomente të vështira, shikimi i një blu jay mund të jetë një shenjë se do t'ju duhet të rritni vendosmërinë dhe këmbënguljen tuaj.

4. Forca e brendshme

Personaliteti i guximshëm i blusë mund t'ju frymëzojë të jeni edhe më të guximshëm. Nëse jeni të turpshëm, ndiheni si një shtysë ose lakmues në vendimet tuaja, merrni një faqe nga libri i lojës blu jay. Shpirti blu jay dëshiron që ju të pohoni veten, të gjeni guximin tuaj të brendshëm për të qëndruar në këmbë për veten tuaj, të keni besim në marrjen e vendimeve. Merrni pak hapësirë ​​në botë në vend që të largoheni prej saj.

Ashtu si bluja e zhurmshme dhe e guximshme, thuaj të vërtetën tënde. Blu jay ju mëson të besoni në forcën tuaj dhe ta përdorni atë për të shprehur veten.

5. Ztetësia

Mbijetesa e Blue Jays varet nga aftësia e tyre për të mposhtur dhe për t'i kaluar grabitqarët e tyre. Ata janë anëtarë të familjes së shpendëve Corvid, e cila përfshin sorrat dhe korbat.

Blue jays janë të njohur për imitimin e zogjve të tjerë, veçanërisht thirrjet e një skifteri. Kjo mund të përdoret në avantazhin e tyre për të trembur zogjtë e tjerë nga një burim ushqimi, në mënyrë që jay blu t'i ketë të gjitha për vete. Ata janë vërejtur gjithashtu duke përdorur mjete për të fituar akses në ushqim, diçka që shumë pak kafshë e tentojnë.

Prandaj, bluja mund të na kujtojë të kemi një mendje të shkathët dhe të hapur. Përdorni zgjuarsinë dhe mendimin e zgjuar për t'i dhënë vetes avantazhin në çdo situatë.

Çfarë bën Blue Jay DreamsSimbolizoni?

Ëndrrat rreth bluzave janë interpretuar nga shumë kultura gjatë historisë. Këtu janë disa mënyra se si blu jay interpretohet në ëndrrat sot:

 • Single blue jay: Kujdesuni për shpinën dhe jini vigjilentë për kërcënimet e mundshme dhe njerëzit që përpiqen t'ju rrëzojnë.
 • Shumë gjilpëra blu: disa këlyshët e kaltër që trokasin drejt jush mund të jenë një paralajmërim për diçka të keqe që do të ndodhë në të ardhmen e afërt, por ju mund të mbroni kundër saj nëse i kushtoni vëmendje
 • Blue jay që shikon drejtpërdrejt në ju: kjo mund të tregojë se jeni shumë paragjykues për një situatë ose person
 • Ndiqni një blu jay: kjo mund të jetë duke vënë në dukje kuriozitetin tuaj rreth diçkaje dhe bluja po ju çon drejt zbulimit të së vërtetës
 • Blue jay dihet se imitojnë zogj të tjerë. Nëse një blu jay po imiton një tingull tjetër në ëndrrën tuaj, mund t'ju paralajmërojë se dikush në jetën tuaj nuk është i sinqertë ose po përpiqet t'ju mashtrojë.
 • Blue jay po ju ndjek: shpirti blu jay po ju inkurajon të flisni hapur për diçka. Sigurohuni që po i bëni të njohura ndjenjat dhe mendimet tuaja.

Simbolizmi në Vizitat ose Takimet me Blue Jays

Është e mundur që të shohësh një blu jay është një mesazh që ju duhet të përmirësoni këmbënguljen, guximin dhe dëshirën tuaj për të luftuar për atë që besoni. Mbani në mend se bluja i mishëron të gjitha këtokarakteristikat, kjo është arsyeja pse ai mund të mbijetojë dhe të përparojë në të egra.

 • Blue Jays dhe Cardinals : Qoftë në ëndërr apo realitet, shikimi i një Blue Jay dhe kardinalit së bashku nuk është Nuk shihen si pozitive pasi të dy zogjtë janë të kundërt dhe jo në mënyrë të kundërt tërhiqen. Kjo sugjeron se diçka nuk është në rregull në punë, shtëpi ose me një miqësi. Ju duhet të identifikoni situatën për të arritur zhvillimin shpirtëror
 • Blue Jay folezon në një pemë lisi: Meqë Blue Jays janë të dashur për pemët e dushkut dhe kënaqen duke i bërë foletë e tyre atje , duke parë një të tillë sugjeron që po përjetoni pjellori dhe jetëgjatësi
 • Blue Jay në oborrin tuaj : Shumë të krishterë besojnë fuqimisht se shikimet e Blue Jay në oborrin e tyre sugjerojnë gjëra pozitive së shpejti për ta
 • Duke parë një pendë blu Jay : Përgatituni për telashe në formën e mashtrimeve dhe djallëzive
 • Shikimet e përgjithshme të Blue Jay : Bazuar në atë që po ndodh në jetën tuaj, mund të nënkuptojë një nga disa gjëra kur takoni një Blue Jay. Ju mund të keni nevojë të ngrini vetëdijen tuaj, të përmirësoni komunikimin tuaj, të lidheni me familjen dhe të jeni më pak të besueshëm për anëtarët jo të familjes
 • Dyshimi për veten: Nëse shihni një ngjyrë blu jay gjatë një periudhe dyshimi për veten, shpirti i tyre po ju thotë të keni besim në bindjet tuaja dhe të jeni të guximshëm

Besytnitë rreth Blue Jays

Besëtytnitë rrethBlue Jays janë një duzinë monedhë dhe disa datojnë shumë shekuj më parë. Ato shpesh përmbajnë më shumë konotacione negative, por besëtytnitë e kaltër kanë qenë historikisht pozitive dhe negative.

 • Dikush në jetën tuaj nuk është i besueshëm
 • I pafat të shohë një në oborrin tuaj
 • Njerëzit xhelozë po ju dëshirojnë keq
 • Dikush në jetën tuaj po gënjen ose po mashtron
 • Një fole blu jay është fat i mirë
 • Njerëzit po bëjnë thashetheme për ju
 • Një paralajmërim për të mbrojtur veten

Kuptimi shpirtëror dhe kulturor i Blue Jays

Blue Jays në krishterim

Për Të krishterët, Blue Jays përshkruajnë këmbënguljen, komunikimin e shkëlqyeshëm dhe një pikëpamje të ndritshme. A gjendet kjo në Bibël? Jo! Megjithatë, zogu simbolizon shpresën dhe është një kujtesë se të krishterët gjithashtu mund të përballen me persekutimin, por si zogjtë, mund të kapërcejnë situatat me të cilat përballen.

Shumë të krishterë ndihen të bindur se nëse një Xheh blu shfaqet në oborrin e tyre, pozitive gjërat i presin në vazhdim.

Blue Jays në folklorin afrikano-amerikan

Në folklorin afrikano-amerikan nga jugu i Shteteve të Bashkuara, jay blu mbahej në aspektin shpirtëror dhe thuhej se ishte krijesa i cili solli "zhavorrin" ose "papastërtinë" e parë për të krijuar tokën kur bota ishte e mbuluar me ujë.

Megjithëse bluja kishte një anë të errët edhe në pjesën më të madhe të folklorit të tyre. Thuhej se jay blu sillte degëza në ferr për të ushqyer "ferrorenzjarre” çdo të premte si një lloj ndëshkimi apo marrëveshjeje me djallin. Shpesh shihej si një mashtrues me qëllime të këqija, ose që shkaktonte telashe edhe me qëllime të mira.

Blue Jays si kafshë shpirtërore & Totems

Kur bëhet fjalë për krijimin e marrëdhënieve afatgjata, kujdestarët shpirtërorë të Blue Jay lulëzojnë. Me udhëzuesin e shpirtit blu jay, njerëzit ofrojnë një ndjenjë të fortë përkushtimi dhe këmbënguljeje.

Kafsha shpirtërore

Si një udhërrëfyes shpirtëror, blu jay do të mbetet një mësues besnik dhe qëndroni me ju derisa të keni përfunduar kërkimin tuaj. Udhëzuesi i shpirtit blu jay ju mbron nga energjitë negative dhe ju tregon se si të jeni të adaptueshëm dhe të shkathët.

Shiko gjithashtu: 16 Llojet e zogjve blu (me foto)

Si një person me Blue Jay si kafshë shpirtërore, ju mund të zgjidhni ta portretizoni veten përmes të folurit në vend të ndërveprimit fizik. Shpirti blu jays ju ndihmon të flisni me besim dhe inkurajon biseda të menduara mirë që kanë kuptim të qartë.

Shiko gjithashtu: 18 lloje të zogjve të zinj (me fotografi)

Blue Jay si Totem

Nëse keni lindur me totemin blu jay thuhet se do të jeni gjithmonë kurioz, do të dëshironi të provoni shumë gjëra të reja dhe të keni përvoja të reja.

Ata që kanë lindur nën totemin blu jay janë mbrojtës të familjes së tyre dhe një mbrojtës i ashpër i atyre që duan.

Simbolizmi i Blue Jay Amerikan vendas

Blue jay shpesh shikoheshin negativisht nga amerikanët vendas për shkak të sjelljes së tyre të zhurmshme dhe agresive. Në disa fise roli i tyrenë tregime ishte si një thashetheme, ngacmues apo edhe hajdut. Megjithatë në fise të tjera si Chinook dhe Chehalis, bluja ishte një mashtrues, por jo një i keq. Ajo shihej si dashamirës dhe e dobishme për njerëzit, por edhe e pakujdesshme dhe e marrë.

Blue Jays shiheshin si zogj thashethemesh, mendjemëdhenj, pompozë dhe lakmitarë për shkak të cicërimave të tyre të forta. Disa udhëheqës të fiseve mendonin se duke parë një Blue Jay pranë shtëpisë sinjalizonte se individët po kurdisnin kundër tyre në një mënyrë të urryer, sepse blu jay shiheshin si gënjeshtarë dhe mashtrues.

Simbolizmi pozitiv i Blue Jay

Megjithatë, nuk është e gjitha fatkeqësi dhe errësirë ​​me jays blu. Një nga besimet më të zakonshme në fenë vendase amerikane është se Blue Jays shfaqen para lindjes së diellit ose sapo perëndon dielli. Kjo nënkupton ndryshime thelbësore dhe i inkurajon njerëzit të përgatiten për atë që do të ndodhë më pas.

Është interesante të theksohet se vendasit amerikanë përdorin xhamat blu si një shenjë pozitive. Klanet Eastern Woodlands i konsiderojnë jays blu si një simbol të suksesit dhe fatit të mirë.

Meqenëse ata janë zogj kureshtarë që dalin jashtë në të gjitha llojet e motit, ata shpesh përdoren si një simbol për "Misterin e Madh".

Pas vdekjes, njerëzit në të gjithë rajonet perëndimore dhe veriperëndimore mbështetuni te Blue Jays për t'i ndihmuar ata të gjejnë rrugën e tyre për në jetën tjetër. Ata janë atje për të ndihmuar ata që janë të humbur ose nuk e kanë idenë se ku duhet të shkojnë në radhë të parë.

Blue JaySimbolizmi i tatuazhit

Një tatuazh blu jay tregon se ju jeni një person me një shpirt të guximshëm dhe të guximshëm. Disa nga kuptimet më të zakonshme të tatuazheve blu jay janë:

 • Pa frikë
 • Besimi
 • Këmbëngulja e shpirtit
 • Inteligjenca dhe zgjuarsia
 • Të jesh llafazan dhe llafazan
 • Të jesh mbrojtës i familjes

Përfundim

Blue jays kanë një histori të gjatë të të qenit zogj të guximshëm, pavarësisht nëse shikohen si mashtruesi ose mbrojtësi. Shpirti i blu jay mund të na kujtojë të gjejmë besimin tonë të brendshëm dhe të prezantojmë veten para botës me ndershmëri, forcë dhe qartësi. Ata gjithashtu mund të na kujtojnë që të kujdesemi jo vetëm për interesat tona më të mira, por të kujdesemi për ata që na rrethojnë.

Pavarësisht nëse jeni duke bërë një tatuazh Blue Jay ose duke u përpjekur të deshifroni një ëndërr rreth tyre, kjo nuk ndodh Është e vështirë të lexosh dhe të kuptosh më qartë. Shpresojmë, kërkimi ynë i thellë doli i dobishëm.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.