Si të nxirrni një hummingbird nga shtëpia juaj

Si të nxirrni një hummingbird nga shtëpia juaj
Stephen Davis

Nëse je mjaft me fat që të kesh një popullatë të lulëzuar kolibri në oborrin e shtëpisë tuaj, mund të hasni tufa kolibrish që presin rreth dritares së kuzhinës ose derës së pasme në pritje të nektarit të freskët. Një koliber që nuk dyshon mund të hyjë aksidentalisht përmes një dere ose dritareje të hapur.

Tani vjen sfida – si ta largoni një koliber nga shtëpia juaj pa e lënduar atë? Ka disa mënyra për ta bërë këtë që janë me stres të ulët si për ju ashtu edhe për kolibrin.

Ky artikull hedh një vështrim në 9 hapa për të nxjerrë një kolibr nga shtëpia juaj. Vazhdoni të lexoni për të mësuar rreth këtyre metodave.

Si të nxirrni një kolibr nga shtëpia juaj

Kolibri mashkull i Anna-sështë shumë afër garazhit, derës së pasme ose hyrjes tjetër të shtëpisë, mund të mendoni ta largoni atë më larg.Allen's Hummingbirde cila është nga një burim artificial. Nëse jeni në një dhomë me dritare që hapen, hapni perdet dhe hapni sa më shumë dritare që mundeni. Mos harroni të hiqni ekranet e dritareve për të ndihmuar kolibrin të krijojë një dalje të lehtë.

Në mënyrë të ngjashme, nëse dhoma ka një derë që hapet nga jashtë, si një verandë ose garazh, sigurohuni që ajo të jetë e hapur .

Shiko gjithashtu: Si të siguroni një banjë zogjsh (që të mos përmbyset)

Nëse janë në një dhomë të brendshme pa dritare, bëni një kalim për të dalë. Mbështetni hapni dyert dhe hiqni aksesin në hapësirat që janë më larg nga jashtë.

5. Hiqni objektet që shpërqendrojnë.

Shumë kolibra tërhiqen nga ngjyra e kuqe, dhe të tjera rozë, të verdha dhe portokalli shumë të ndezura. Ashtu si ngjyra e luleve që ata janë mësuar të vizitojnë. Kjo është e dobishme kur ata gumëzhinin jashtë në kërkim të vaktit të tyre të ardhshëm, por jo aq shumë brenda. Nëse dhoma në të cilën është bllokuar kolibri është e zbukuruar me ngjyra ose lule të gjalla, përpiquni të hiqni sa më shumë që të jetë e mundur. Këtu përfshihen jastëkët, batanijet dhe çdo dekor tjetër me ngjyra të ndezura.

Mos harroni edhe lodrat. Ngjyrat e ndezura të lodrave të fëmijëve mund të ngatërrojnë një kolibri të stresuar.

Shiko gjithashtu: 12 zogj me qafe te gjata (me foto)Kolibri femër me grykë rubin në ushqimin tonëçdo gjë që mund të kërcënojë ose dëmtojë zogun.

Kolibrat kanë shumë grabitqarë, duke përfshirë kafshët shtëpiake. Në të egra, një kolibri mund të ikë nga macet ose qentë, por brenda, ata janë të bllokuar. Sapo t'i keni sytë nga kolibri, hiqni çdo kafshë shtëpiake nga dhoma.

Nëse ka fëmijë përreth, gjykoni nëse ata mund të ndihmojnë në heqjen e zogut ose thjesht mund të kontribuojnë në më shumë konfuzion. Sigurohuni që ata të jenë të qetë dhe të mos bëjnë zhurma që mund ta shqetësojnë më tej.

Fikni pajisjet si televizorët ose altoparlantët. Ekranet e ndritshëm dhe zhurmat e forta mund t'i ngatërrojnë kolibrët se cila rrugë është jashtë.

Nëse keni një ventilator tavani ose ndonjë lloj tjetër ventilatori në dhomë, fikeni gjithashtu. Është e vetëkuptueshme që rrotullimi i teheve në një dhomë me një kolibr të frikësuar nuk është një kombinim i mirë.

3. Mbyllni çdo hyrje në vende jo të jashtme.

Nëse ka një derë të hapur dollapi në dhomën ku është bllokuar kolibri, mbylleni atë. Mbyllni çdo dollap, dollap dhe hapje për dhoma të tjera ose hapësira magazinimi në rrugë qorre.

4. Fikni dritat dhe hapni dritaret.

Kolibri tërhiqen natyrshëm nga burimet e dritës. Nëse ata vërejnë një diferencë të lehtë midis ambienteve të brendshme dhe të jashtme, ata kanë më shumë gjasa të fluturojnë drejt atij burimi.

Fikni dritat e dhomës për të reduktuar konfuzionin midis dritës së diellit dhekolibri orientohet dhe i jep atij një ndjenjë familjariteti. Nëse ka pirë nga ushqyesi i oborrit tuaj për një kohë të caktuar, është e mundur që të gravitojë drejt burimit të ushqimit, sepse është një nga gjërat e pakta që njeh në një mjedis të huaj.

7. Inkurajoni kolibrin të largohet duke e gjuajtur me fshesë.

Mos e prekni kolibrin gjatë këtij procesi! Mbajeni një fshesë me kokë poshtë dhe shtyni ajrin rreth zogut në drejtim të daljes. Ju mund ta dërgoni me sukses mesazhin nga një deri në dy këmbë larg.

Nuk është e nevojshme të vini kontakt midis fshesës dhe zogut. Në fakt, goditja e zogut me fshesë mund ta lëndojë apo edhe ta vrasë aksidentalisht.

8. Mbyllni të gjitha daljet sapo të largohet kolibri.

Pasi të largohet kolibri i bllokuar, është e rëndësishme të mbyllni të gjitha daljet në mënyrë që të mos kthehet më. Zogjtë e çorientuar dhe të hutuar ndonjëherë kthehen në vendet ku kanë qenë. Ju dëshironi të parandaloni që kjo të ndodhë.

Gjatë këtij procesi, ju mund të zbuloni se si kolibri hyri në shtëpinë tuaj në fillim. Këto bizhuteri të vogla fluturuese dihet se hyjnë fshehurazi përmes dyerve të mbetura hapur, ekraneve të dritareve të thyera dhe shfrynave të mëdha.

Vlerësoni shtëpinë tuaj pasi të keni siguruar daljet. A ka ndonjë dritare të hapur apo ekran të thyer diku? Sigurohuni që ta mbyllni ose rregulloni sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse keni një ushqyes që
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.