Shtëpitë më të mira të shpendëve për Martinët e purpurt

Shtëpitë më të mira të shpendëve për Martinët e purpurt
Stephen Davis
si këto.

A do të bëjnë fole zogjtë e tjerë në një shtëpi të Purple Martin?

Yjet dhe harabela, të dyja specie pushtuese, janë agresivë ndaj martinave dhe madje mund të vjedhin foletë e tyre dhe të vrasin të vegjlit e tyre. Martinët e varfër nuk kanë një shans kundër yjeve apo harabela, por veçanërisht yjetrit që janë thjesht makina vdekjeje. Harabelët janë gjithashtu shumë agresivë dhe mund t'i ngacmojnë me lehtësi martinët nga foletë e tyre ose të marrin zgavrat e folesë bosh.

Në SHBA është e paligjshme të shqetësosh çdo fole zogu ose vezë zogjsh, përveç nëse janë yje ose harabela shtëpie. Ju jeni brenda të drejtave tuaja për të hequr vezët dhe folenë nga shtëpitë tuaja Purple Martin, por mund të dëshironi të prisni dhe ta bëni këtë pasi martinët të kenë ikur për sezonin pasi ato do të kthehen vitin e ardhshëm dhe ndoshta në një numër më të madh.

A do të kthehen Purple Martins në të njëjtën fole çdo vit?

Po, ata do të kthehen. Sapo të merrni çiftin e parë të martinave të purpurta në shtëpitë tuaja të shpendëve, ata do të shumohen dhe më pas ato martina mund të kthehen gjithashtu në vendin tuaj të foleve sezonin e ardhshëm me çiftet e tyre. Ju mund të shihni se si kjo mund të shpejtojë topin e borës dhe t'ju lërë pronarin e një numri të madh Martinësh Purple, të cilat mund të jenë pikërisht ajo që dëshironi nëse jeni duke e lexuar këtë!

krediti i fotografisë: Jackie nga NJme koloni në sfond (Imazhi: Chelsi Hornbaker, USFWS

Martinët e purpurt janë fole të kolonive dhe folezohen në çifte nga 2 deri në 200, kështu që mund të flasim për qindra zogj në oborrin tuaj. Purple Martin është një nga dallëndyshet më të mëdha në botë dhe më e madhja nga të gjitha në Amerikën e Veriut. Ata janë gjithashtu një nga zogjtë e paktë të kolonive në Amerikën e Veriut që mund të tërhiqni për të folenë në oborrin tuaj, mashtrimi është që të shfaqet çifti i parë i shumimit. Për të siguruar shansin më të mirë për të tërhequr një çift atë vit të parë, dëshironi të jeni të sigurt që të merrni një nga shtëpitë më të mira të zogjve për Martinët Purple që mundeni.

Nëse jeni të interesuar të keni një koloni Purple Martin në oborrin tuaj atëherë ju duhet të filloni të bëni kërkimin tuaj dhe të merrni llojin e duhur të shtëpive dhe shtyllave të zogjve Purple Martin për t'i tërhequr ato. Më poshtë kam renditur disa opsione të mira për shtëpitë e zogjve Purple Martin dhe disa shtylla për t'u shoqëruar me to.

(shih disa foto dhe video informative të Purple Martin më poshtë)

Shtëpitë më të mira të zogjve për Purple Martins

Shiko gjithashtu: 15 lloje zogjsh që fillojnë me E (me foto)

1. Birds Choice Shtëpia origjinale me 4 kate me 16 dhoma në ngjyrë vjollce Martin me vrima të rrumbullakëta

Kjo shtëpi me 4 kate, 16 ndarje Purple Martin nga Birds Choice është një opsion tërheqës tërësisht prej alumini. Vjen me një përshtatës shtylle por jo vetë shtyllën që është modeli PMHD12 (lidhja më poshtë). Kjo shtëpi martin është një madhësi e madhe për të filluar duke lejuar deri në 16 çifte çiftëzimi në të njëjtën kohë. Më pas mund të shtoninjë shtëpi tjetër të të njëjtit lloj ose shkoni me diçka tjetër si kunguj më poshtë.

Shikoni këtë shtëpi Purple Martin në Amazon

Modeli i përputhshëm me shtylla PMHD12 – Birds Choice 12′ Heavy Duty Telescoping Purple Martin Pole

2. BestNest Purple Martin Gourds me kllapa dhe komplet shtyllash

Ky komplet ka gjithçka që ju nevojitet. Ajo vjen me gjashtë pagur, një shtyllë alumini, mbajtëse të varur të pagur dhe librin e Stokes për Purple Martins. Ai gjithashtu vjen me dy martina "karrem" që mund t'i ngjitni në postim. Supozohet se kjo mund t'i ndihmojë martinët të gjejnë dhe të njohin pagurat tuaja si një vend të mirë për të folenë.

Shiko këto pagura Martin Purple në Amazon

Shiko gjithashtu: 17 Zogj me Mohawks (me fotografi)

3. BestNest Heath 12-dhoma Purple Martin House & Paketa Gourds

Me këtë opsion ju merrni më të mirën e të dy botëve nga dy të mëparshmet. Ky komplet vjen me gjithçka që ju nevojitet për të filluar udhëtimin tuaj si qiradhënës në Purple Martin, duke përfshirë një shtëpi me 12 dhoma, një shtyllë teleskopike, disa karrem martin për t'i tërhequr ata në oborrin tuaj dhe një libër informativ martin ngjyrë vjollce. Për një fillestar, kjo është një zgjedhje e shkëlqyeshme dhe me të vërtetë ka një çmim shumë më të ulët se sa do të prisja, duke marrë parasysh gjithçka që ju merrni.

Shiko kompletin e shtëpisë Purple Martin me shtyllë të përfshirë në Amazon

Çfarë të dini rreth pritjes së Purple Martins në oborrin tuaj

Të jesh pronari i disa dhjetëra apo edhe qindra Martins Purple mund të jetë shumë shpërblyese dhe njëgjë e mahnitshme. Gjithashtu mund të marrë shumë kohë dhe ka shumë gjëra që duhet të dini përpara se të zhyteni brenda. Do të përpiqem t'u përgjigjem disa pyetjeve të zakonshme më poshtë në lidhje me të pasurit e një kolonie Purple Martin fole në oborrin tuaj.

Sa e gjerë është diapazoni i tyre dhe kur mbërrijnë Martinët Purple çdo vit?

Purple Martins shumohen në të gjithë gjysmën lindore të Shteteve të Bashkuara dhe në disa xhepa në perëndim. Ata mbërrijnë në fillim të mesit të janarit në Florida dhe deri në fillim të majit në New England. Shikoni këtë hartë të migrimit të Purple Martin në purplemartins.org për më shumë detaje.

Si t'i tërheq Martinët Purple në oborrin tim?

Për të tërhequr Martinët Purple në oborrin tuaj, do të dëshironi t'u siguroni atyre një mjedis tërheqës për fole. Këtu janë disa këshilla kryesore për të tërhequr martinët në oborrin tuaj. Për më shumë këshilla mund të vizitoni purplemartins.org.

  • Fejuni atyre shtëpi/pagura të bardha në të cilat do të duan të bëjnë fole
  • Vendosni shtëpitë në vendin e duhur dhe në lartësia e duhur
  • Sigurohuni që çdo ndarje të jetë së paku 6" x 6" x 12"
  • Keni një burim uji afër
  • Mbani foletë/ndarjet të pastra dhe pa të tjera zogjtë

Sa lart nga toka duhet të jetë një shtëpi Purple Martin?

Shtëpitë tuaja të zogjve Purple Martin duhet të jenë të paktën 12 metra nga toka, me 12-15 këmbë më ideale. Vendosja e tyre deri në 20 këmbë lart mund të bëhet gjithashtu.Nëse e filloni vitin tuaj të parë me një lartësi prej rreth 12 këmbësh dhe nuk merrni asnjë qiramarrës, atëherë rriteni atë deri në 15 metra vitin e dytë dhe shikoni nëse kjo ju ndihmon.

Artikulli i ngjashëm:

  • Sa lart duhet të jetë një ushqyes zogjsh nga toka?

Materiali më i mirë për një shtëpi Purple Martin

Martins nuk janë në fakt shumë zgjedhës kur bëhet fjalë për materiali që zgjidhni për shtëpitë e tyre të shpendëve. Ju mund të shkoni me një dru të papërfunduar/të patrajtuar, plastikë, shtëpitë e njohura të zogjve të pagur, apo edhe metal. Në fund do t'ju vijë tek ju dhe ajo që mendoni se është më e mira për oborrin tuaj, si dhe duke u siguruar që shtëpitë e zogjve të jenë në përputhje me specifikat dhe të përshtatshme për Purple Martins, cilido nga sugjerimet e mësipërme do të funksionojë.

Ku është vendi më i mirë për të vendosur një shtëpi Purple Martin?

Për vendosjen e shtëpisë Purple Martin, është e rëndësishme t'i vendosni ato mirë në natyrë, larg çdo gjëje. Kjo do të thotë se nuk ka pemë brenda të paktën 40-60 këmbë dhe të paktën 100 këmbë larg shtëpive dhe strukturave. Kjo hapje u siguron martinëve një lloj mbrojtjeje në atë që ata mund të shohin grabitqarët që vijnë nga larg. Ata mund të përdorin shtëpi që janë më afër se 40 metra me pemë dhe struktura të tjera, por ky është një rregull i përgjithshëm. Shufra të shumta për kolonitë më të mëdha mund të vendosen shumë më afër njëra-tjetrës dhe nuk është gjë e madhe.

Çfarë hanë Martinët e Vjollcës?

Martinët vjollcë janë zogj insektiv dhe nuk hanë zogjfarë në ushqyes. Ata kapin insekte fluturuese gjatë fluturimit si mola dhe brumbujt. Thuhet se ato ndihmojnë në kontrollin e popullatës së mushkonjave, por ky është kryesisht mit për të promovuar shitjet e shtëpive të Purple Martin pasi ata rrallë hanë fare mushkonja. Në pjesën më të madhe ju mund t'i lini ata të bëjnë gjërat e tyre dhe të kujdesen për veten e tyre, por nëse doni t'i ushqeni ata, atëherë ka disa gjëra që mund t'i ofroni.

Çfarë mund t'i ushqej martinët?

Siç e përmenda më lart, martinët zakonisht do të kujdesen për nevojat e tyre ushqimore dhe ju nuk duhet të bëni asgjë. Thënë këtë, nëse dëshironi t'i ushqeni gjithsesi, atëherë ka disa gjëra që mund t'i ofroni.

  • Mealworms – Përdorni një platformë të rregullt ose ushqyes tabakaje. Ju mund të përdorni krimba të thata ose të gjalla, por martinasve mund t'ju duhet pak kohë për të kuptuar se po u ofrohet ushqim.
  • Lëvozhgat e vezëve – Mund të ruani një lëvozhgë veze të përdorur nga kuzhina juaj për të siguruar një nxitje shtesë e kalciumit tek Purple Martins. Ju thjesht mund t'i spërkatni lëvozhgat në tokë ose t'i shtoni në një ushqyes me platformë të hapur.
  • Vezë të gatuara – Po, Purple Martins mund t'i pëlqejë vezët e fërguara nëse i ofroni rregullisht në mënyrë që ata mund të kuptojnë se po u ofrohet ushqim. Disa njerëz i përziejnë ato me krimbat e miellit ose kriket për të joshur martinët.
  • Kriketat – Ju mund t'i stërvitni martinët tuaj për të kapur kriket në të cilat hidhniajri. Pra, në thelb po imitoni insektet fluturuese. Përsëri mund të jetë e vështirë t'i stërvitni ata për ta bërë këtë, por sapo ta bëni, mund të jetë kënaqësi t'i shikoni ata duke rrëmbyer kriket nga ajri. Ju mund të përdorni një llastiqe, pistoletë ose çdo metodë tjetër krijuese për t'i gjuajtur kriket në ajër tek ata.

Kur temperatura bie nën rreth 50 gradë, martinët mund të grumbullohen në foletë e tyre dhe prisni që temperatura të rikthehet përpara se të dalin përsëri për gjueti. Kjo mund të jetë një kohë e mirë për t'u ofruar atyre disa nga këto ushqime.

Si mund t'i ruaj martinat nga grabitqarët?

Edhe pse Martins Purple fole 12-15 metra nga toka, grabitqarët ende mund të ngjitet në shtyllë dhe ka masa që mund të merrni për ta parandaluar atë. Kështu që ju duhet të keni kujdes për çdo grabitqar që ha vezë si gjarpërinjtë dhe gjitarët e vegjël si rakunët. Një roje grabitqari e shtuar në shtyllë duhet të bëjë mashtrimin ose thjesht të blejë një çantë shtëpiake ose shtyllë Purple Martin që vjen me një roje grabitqari tashmë në shtyllë.

Ka edhe grabitqarë fluturues, që do të thotë zogj grabitqarë dhe fole ngacmuesit (më shumë më poshtë për ata). Skifterët dhe bufat janë gjithashtu kërcënime për foletë martin. Duke i vendosur shtëpitë e martinit jashtë, ju u jepni atyre mundësinë më të mirë për të dalluar këta zogj grabitqarë. Vendosja e rojeve të grabitqarëve në hapjen e shtëpive ose mbështjellja e gjithë shtëpisë me tela është një mënyrë tjetër për të mbrojtur foletë nga zogjtë më të mëdhenj.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.