Pse qukapikët godasin drurin?

Pse qukapikët godasin drurin?
Stephen Davis

Qukapikët e kanë emrin e tyre për një arsye të mirë, ata godasin dru, dhe shumë prej tyre. Disa më shumë se të tjerët, por të gjithë mund t'i gjeni në pemë duke u larguar. Shumë njerëz thjesht janë mësuar me të dhe nuk mendojnë shumë për të.

Shiko gjithashtu: 15 fakte rreth rrotave të pikturuara (me foto)

P.sh. pse qukapikët godasin drutë, apo çfarë kërkojnë, etj etj. Në këtë artikull do të përgjigjemi disa prej ato pyetje të zakonshme që mund të duken të qarta për disa prej jush, por për të tjerët ata thjesht nuk kanë menduar shumë për këtë.

Pse qukapikët godasin dru?

kredi: Chris Waitspreferoni?

Shiko gjithashtu: 33 Fakte Interesante rreth Bufëve që gërmojnë

Lloje të ndryshme qukapikësh mund të shpojnë në lloje të ndryshme pemësh për arsye të ndryshme. Përfshirë habitatin dhe rajonet në të cilat ata jetojnë dhe përbërjen fizike të vetë qukapikut. Në përgjithësi, qukapikët godasin një larmi të madhe pemësh, kështu që është e vështirë të përcaktohet se cilat janë të preferuarat e tyre.

Qukapikët zakonisht mund të gjenden në pyjet halore dhe gjetherënëse. Më poshtë është një listë e pemëve që qukapikët zakonisht mund të shihen duke rrahur nëse janë duke kërkuar për kokrra të shijshme apo duke shpuar një vrimë për një fole.

 • Lisi
 • Hickory
 • Ahu
 • pisha
 • Rje
 • Hi
 • Si dhe çdo pemë e ngordhur dhe e kalbur

Sa dru a mund të godasin qukapikët?

Përgjigja e shkurtër është shumë! Qukapikët janë në gjendje të godasin diku midis 8-12 mijë herë në ditë me një shpejtësi prej rreth 20 goditje në sekondë. Supozoj se sasia e drurit që kalojnë varet nga pema dhe lloji i qukapikut.

Unë do të guxoja të hamendësoja se një goditje me pile në një pishë të butë gjatë gjithë ditës do të bënte shumë më tepër dëm sesa një Qukapiku me shpim në një dru të fortë gjatë gjithë ditës.

Këtu është një video e shkurtër që tregon se sa dru mund të shpojë një qukapik i madh me grumbuj:

A godasin qukapikët natën?

Qukapikët janë ditore, që do të thotë se janë aktivë gjatë ditës. Ata zakonisht nuk godasin pemët për ushqim ose daulle gjatë natës,ndoshta në muzg ose në agim. Ata ndonjëherë do të shpojnë zgavrat e gjumit në pemë në vend që të përdorin zgavrat e tyre fole për të fjetur.

Çfarë hanë qukapikët?

Qukapikët do të hanë shumë lloje të ndryshme e ushqimit.

 • Insektet që gërryejnë dru
 • Insektet që banojnë në pemë
 • Suet
 • Manakrat dhe frutat
 • Arrat
 • Farat
 • Sap

Pse qukapikët godasin shtëpitë?

Ka disa arsye pse qukapikët mund të godasin në anën tuaj shtëpi. Shumicën e kohës qukapikët do të daullojnë shtëpitë për arsye territoriale, për të tërhequr një bashkëshort ose për t'i bërë të ditur qukapikëve të tjerë se ata kanë pretenduar këtë zonë.

Megjithatë, ato mund të jenë duke shpuar për ushqim, veçanërisht nëse keni një kasolle me trungje ose mur anësor druri. Në thelb, ata godasin shtëpitë për të njëjtat arsye që godasin pemët.

Pse qukapikët godasin dritaret?

Ju gjithashtu mund të keni qenë mjaft i pafat që të keni një qukapik që të godet në dritaren tuaj. Kjo mund të bëhet shumë e zhurmshme dhe shumë e bezdisshme. Shanset janë që ata po e shohin reflektimin e tyre dhe e shohin atë si një kërcënim për territorin e tyre.

Kjo goditje e dritares mund të vazhdojë për ditë të tëra, supozoj se ata do të kthehen çdo ditë për të kontrolluar nëse qukapiku kundërshtar është ende atje . Unë sugjeroj të mbuloni dritaren duke vendosur një mbulesë jo reflektuese brenda ose jashtë për një ditë ose më shumë dhe të shihni nëse kjo e bën atë të ndalojë.

Nëse keni probleme me qukapikun dheduhet të merrni masa për t'i larguar nga shtëpia juaj, Amazon ka disa mundësi që ju t'i provoni.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.