Owls of Pennsylvania (8 speciet kryesore)

Owls of Pennsylvania (8 speciet kryesore)
Stephen Davis
fusha të hapura, kullota dhe këneta, duke dëgjuar për gjahun që vrapon poshtë. Në fakt, mendohet se ata kanë aftësinë më të mirë se çdo kafshë për të gjetur prenë vetëm me zë! Ata do të bëjnë folenë në kuti bufi të ndërtuara në madhësinë e duhur. Ato mund të gjenden gjatë gjithë vitit në pjesën më të madhe të shtetit të Pensilvanisë.

Për më shumë fakte interesante, ne bëmë një artikull të tërë rreth Bufave të Barn këtu.

2. Eastern Screech owl

foto nga: Shravans14në kohën e dimrit, ndonëse bufat e dëborës po bëhen gjithnjë e më të shpeshta në shtetet jugore.

Mëso më shumë rreth migrimit të pakëndshëm të Snowy Owl.

Shiko gjithashtu: Ku jetojnë hummingbirds?

5. Bufi i izoluar

Bufi i mbyllur (Imazhi: birdfeederhub)

Emri shkencor : Strix varia

Gjatësia : 16,9 -19,7 in

Pesha : 16,6-37,0 oz

Gjepësia e krahëve : 39,0-43,3 in

Bufi i madh me Barred mund mund të gjendet gjatë gjithë vitit në Pensilvani. Ata nuk migrojnë, dhe në fakt pasi të krijojnë një territor, ata nuk priren të largohen larg. Ata kanë një kokë të rrumbullakët me një fytyrë rrethore gri, gjoks të bardhë me vija të gjata kafe dhe një shpinë kafe dhe të bardhë me lara-lara.

Me shumë gjasa do të vini re për praninë e tyre nga thirrja e tyre dalluese tingëlluese që mbart larg nëpër pyll, që shpesh përshkruhet si “kush gatuan për ju? kush gatuan për ju të gjithëve?”. Gjatë miqësisë, çiftet e çiftëzuara mund të kryejnë një kor me zhurma të çuditshme, kërcitje, lodra dhe gurgullima, të quajtura caterwauling.

6. Buf me veshë të gjatë

Imazhi: Insubriatufa që ngjiten nga koka. Ata prodhojnë gjithashtu tingullin klasik të "houting" që përdoret shpesh në televizion për të përshkruar netë paqësore në pyll.

Madhësia dhe ashpërsia e tyre i lejojnë bufët me brirë të mëdhenj të ndjekin pothuajse çdo pre, nga brejtësit dhe bretkosat te skifterat dhe grabitqarët e tjerë. kthetrat e tyre mund të ushtrojnë 28 kilogramë forcë për të thyer shtyllën kurrizore të gjahut të tyre. Të gjetura gjatë gjithë vitit në PA, këto bufa mund të përdorin gjithashtu një kuti bufi në oborrin e shtëpisë. Ata janë disa nga bufat më të përhapur në SHBA dhe gjenden në çdo shtet, përveç Hawaiit.

Shikoni artikullin tonë mbi bufët me brirë të mëdhenj këtu për më shumë fakte argëtuese.

Shiko gjithashtu: Sa kohë jetojnë kolibrat?

4. Bufi me borë

Imazhi: Glavopupla përgjatë qendrës së fytyrës së tyre. Besohet se ata nuk i ndërtojnë foletë e tyre, por ripërdorin foletë e ndërtuara nga zogj të tjerë si gjeli, korbat, skifterët dhe harqet.

Bufët me veshë të gjatë mund të gjenden gjatë gjithë vitit në pjesën më të madhe të shtetit të Pensilvanisë . Ju mund të dëgjoni zhurmat e tyre të gjata e të ulëta gjatë natës në pranverë dhe verë në pyje dhe pyje të ndryshme.

7. Buf me veshë të shkurtër

Imazhi: Peshku Amerikan & Shërbimi i kafshëve të egra

Pensilvania është shtëpia e një game të gjerë zogjsh grabitqarë, duke përfshirë edhe bufat. Shteti ka shumë habitate të ndryshme që mund të mbështesin këtë shumëllojshmëri bufash. Pra, në këtë artikull që po flasim për bufat e Pensilvanisë.

Në ZM gjenden 8 lloje bufash. Më poshtë ju japim një përmbledhje të secilit së bashku me një foto, disa informacione të dukshme dhe disa fakte, duke përfshirë kur dhe ku mund ta shihni një në PA.

Le t'i hedhim një sy bufëve të Pensilvanisë!

8 Llojet e bufave të Pensilvanisë

8 llojet e bufave të gjetura në shtetin e Pensilvanisë janë : Bufi i hambarit, Bufi me brirë lindore, Bufi i madh me brirë, bufi me borë, bufi i mbyllur, bufi me sharrë veriore, bufi me veshë të gjatë dhe bufi me veshë të shkurtër.

Disa burime raportojnë Northern Hawk Owl dhe Boreal Owl si banorë në PA, por kjo nuk është e vërtetë sipas allaboutbirds.org që është burimi kryesor që ne përdorim për këtë sajt. Çdo shikim i këtyre specieve në shtet është i rrallë dhe nuk i kualifikon ata si banorë.

1. Barn Owl

Emri shkencor : Tyto alba

Gjatësia : 12,6- 15,8 in

Pesha : 14,1-24,7 oz

Gjepësia e krahëve : 39,4-49,2 in

Buftat e hambarit kanë një karakter shumë të dallueshëm pamja, me fytyrë të bardhë në formë zemre dhe sy të zinj. Atyre u pëlqen të bëjnë fole dhe fole në hambarë dhe kapanone, prandaj emri i tyre, por edhe në pemë dhe zgavra të dendura.

Pas errësirës ata fluturojnë poshtë.shikimet janë të rralla. Gjatë ditës, këto bufë të vegjël ngrihen në halorë të dendur, duke e mbajtur veten të fshehur mirë. Baza kryesore e dietës së tyre janë minjtë, veçanërisht minjtë e drerit. Ka qenë e vështirë të studiohet migrimi i tyre pasi ato janë kaq të vështira për t'u gjetur, por studiuesit tani e dinë se mund të fluturojnë në distanca të gjata mbi ujë si Liqenet e Mëdha.

Ndërsa gjendet në të gjithë shtetin, Northern Saw-whet Bufat janë banorë gjatë gjithë vitit në pjesën më të madhe të Pensilvanisë veriore dhe banorë të dimrit në pjesët jugore të PA. Thirrja e tyre që tingëllon si "shumë shumë", dëgjohet më shpesh në janar deri në maj. Dëgjojeni gjatë natës dhe në pyje të dendura ku ata shpesh jetojnë.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni:

  • Hawks në Pensilvani
  • Hawks në Nju Jork
  • Falcons në Nju Jork
  • Eagles në Nju Jork
  • Zogjtë grabitqarë në Konektikat
  • Zogjtë grabitqarë në Masaçusets

Doni të rrisni shanset tuaja për të dalluar një nga këta grabitqarë?

Merrni parasysh disa dylbi ose një fushë diktimi!

5 dylbitë më të mira për shikimin e shpendëve

5 dylbitë më të mira të vëzhgimit




Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.