Njihuni me Hummingbird-in e Anës (Foto, Fakte, Informacion)

Njihuni me Hummingbird-in e Anës (Foto, Fakte, Informacion)
Stephen Davis
varg duke përfshirë kopshtet e oborrit të shtëpisë, pyjet e hapura, shkurret e sherebelës bregdetare, savanat e lisit, parqet e qytetit dhe zona të tjera rurale. Kolibrat e Anës janë përshtatur të jetojnë dhe të lulëzojnë pranë njerëzve.

Ashtu si kolibrat e tjerë, zogjtë individualë janë të njohur për kthimin në të njëjtat pika ushqimi ose foleje vit pas viti. Sigurimi i tyre me ushqim dhe strehim vetëm ndihmon popullatën e Anës. Jepuni koliberëve atë që u nevojitet për të mbijetuar dhe oborri juaj i shtëpisë mund të jetë një habitat i kolibrit.

Mating & Folezimi

Sezoni i çiftëzimit për kolibrat e Anës është midis dhjetorit dhe qershorit. Mashkulli krijon një territor me strehë dhe burime ushqimore të përshtatshme dhe tërheq një femër përmes ritualeve të çiftëzimit që përmendëm më lart.

Kolibri i Anës-së femër është ai që ndërton folenë, ndërsa mashkulli mbron ashpër territorin e tij. Ajo e ndërton folenë nga materiale delikate bimore dhe përdor rrjetë merimangash për të mbajtur gjithçka së bashku.

Shiko gjithashtu: 13 fakte rreth Rainbow Lorikeets (me fotografi)

Foleja është mjaft e madhe që ajo të ulet dhe të inkubojë 2 vezët e saj për rreth 16 ditë derisa ato të çelin. Pasi çelet, ajo kujdeset për foshnjat për 2-3 javë derisa ato të fluturojnë.

Migrimi

Kolibri i Anës në fluturimdhe femrat janë të lehta për t'u dalluar nëse dini çfarë të kërkoni.

Mashkull

Mashkull Anna's hummingbird

Ka 352 lloje kolibrish në kontinentin amerikan, me rreth 15 prej tyre që gjenden rregullisht në SHBA dhe Kanada. 9-10 lloje të tjera do të shfaqen herë pas here në shtete dhe konsiderohen endacakë. Lloji që po shikojmë në këtë artikull është Kolibri i Anës , një banor i rregullt në Paqësorin Veriperëndimor, Kaliforni dhe disa shtete jugperëndimore si Nevada, Arizona dhe New Mexico.

Ne do t'ju tregojmë disa imazhe nga afër dhe personale të kësaj specie mahnitëse dhe do të ndajmë disa fakte dhe informacione interesante. Pa humbur më kohë, le të shkojmë te gjërat e mira!

Njihuni me kolibrin e Anna-s

Përmbajtjafshihni përmbledhjen e kolibrit të Anna-s Gama e paraqitjes së sjelljes Dieta e habitatit Mating & Mbrojtja e migrimit të foleve Si ta tërheqni këtë zog Fakte rreth kolibrit të Anës

Përmbledhje e kolibrit të Anës

Kolibri i AnësArizona dhe Utah, dhe gjithashtu shtetet veriperëndimore të Paqësorit si Oregon dhe Uashington. Për pjesën më të madhe të fillimit të shekullit të 20-të, Anna u rrit vetëm në pjesë të Kalifornisë Jugore dhe Baja California.

Besohet se për shkak të mbjelljes së pemëve, bimëve dhe luleve ekzotike, speciet ishin në gjendje të zgjeronin shumë varg shumimi. Që atëherë, gama e kolibrit është në rritje. Ato madje mund të gjenden deri në veri deri në bregun e Alaskës në muajt e dimrit.

Në pjesën më të madhe të gamës së këtij kolibri është një banor gjatë gjithë vitit dhe nuk migron, kështu që ju mund t'i mbani ushqyesit tuaj jashtë gjatë gjithë vitit.

Dieta

Kolibri i Anës ushqehen me nektarin e luleve, por gjithashtu hani lëng pemësh dhe një shumëllojshmëri insektesh të vogla si mushkonjat dhe gjethet. Ata janë të njohur për marrjen e insekteve fluturuese menjëherë nga ajri. Përveç kësaj, ata janë të lumtur të pranojnë çdo nektar që duam t'u ofrojmë.

Kolibri djeg midis 6600 dhe 12000 kalori në ditë, kështu që ata duhet të hanë shumë. Kolibrat gjithashtu përplasin krahët 62 herë në sekondë, vizitojnë deri në 2000 lule në ditë dhe konsumojnë më shumë se gjysmën e peshës së tyre trupore në insekte dhe nektar çdo ditë. Femrat folezuese dihet se hanë më shumë se një mijë insekte në një ditë të vetme.

Habitati

Kolibri i Anëshummingbird
 • Mbillni ose varni lule si fuchsia Kaliforniane, Zauschneria californica, patëllxhan, lule majmuni, Penstemons dhe çdo lule shumëngjyrëshe në formë tubi
 • Nxirrni një banjë zogjsh të cekët
 • Fakte rreth kolibrit të Anës

  Kolibri i Anës u ul në një degëata që migrojnë, mund të shihni nga harta e gamës së mësipërme që Anna ose nuk migrojnë fare ose vetëm në një distancë të shkurtër për të gjetur një terren më të përshtatshëm për mbarështim.

  Ekzistojnë 4 lloje kolibrish në Paqësorin Veriperëndimor, njëra prej të cilëve është ajo e Anës. Është e vetmja specie që nuk migron në jug në kërkim të motit më të ngrohtë çdo vit. 3 llojet e tjera të kolibrit PNW janë kolibrat rufoz, kaliopë dhe mjekër të zi.

  Ruajtja

  Popullsia globale e kolibrave të Anës është rreth 5 milionë zogj të shumimit, me 96% të tyre duke qenë në Shtetet e Bashkuara. Popullsia e përgjithshme e Anës është rritur me mbi 2% në vit midis 1966 dhe 2014.

  Kolibri i Anës po lulëzojnë së bashku me njerëzit dhe popullsia e tyre vazhdon të rritet pjesërisht falë kaq shumë njerëzve që ofrojnë ushqime dhe vende të shenjta në oborrin e shtëpisë për këto të mahnitshme kafshëve. Ato mund të bëhen pre e maceve, ndaj kini kujdes nëse zotëroni mace në natyrë.

  Shiko gjithashtu: 12 Fakte rreth Buntings Indigo (me fotografi)

  Si ta tërhiqni këtë zog

  Tërheqja e kolibrit të Anës është shumë si të tërheqësh çdo lloj kolibri, në të vërtetë, ka vetëm disa gjëra që zogjtë duan. Ata duan ushqim, ujë dhe strehim. Ofroni një zogu një ose të gjitha këto gjëra dhe do të keni një mundësi të mirë për t'i tërhequr ato në oborrin tuaj.

  • Fitni ushqyesit e kolibrit me një përzierje sheqeri dhe uji, e njëjta gjë është nëse përpiqeni të tërheqni çdo lloj  Stephen Davis
  Stephen Davis
  Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.