Në cilën orë të ditës ushqehen kolibrat? - Ja kur

Në cilën orë të ditës ushqehen kolibrat? - Ja kur
Stephen Davis

Disa vite kolibrat nuk janë aq aktivë sa një vit më parë, ndërsa vite të tjera janë më aktivë se kurrë. Ato vite ku nuk janë, ne nuk duam të humbasim ato pak që shfaqen në ushqimet tona çdo ditë, kështu që shtrohet pyetja, në cilën orë të ditës ushqehen më shpesh kolibrat? Le ta shikojmë pak më nga afër këtë pyetje dhe të shohim nëse mund të kuptojmë se kur ushqehen kolibrat më shpesh çdo ditë.

Në cilën orë të ditës ushqehen kolibrat?

Koha e preferuar e një kolibri e ditës për të vizituar një ushqyes dhe për të ushqyer me nektarin tuaj është zakonisht agimi dhe muzgu, ose herët në mëngjes dhe vonë pasdite para perëndimit të diellit.

Por edhe pse këto dy herë duket se janë të preferuarat e tyre për të ngrënë, kolibrat do të shihen duke ushqyer në kohë të ndryshme gjatë ditës .

Nëse keni ushqyes me të vërtetë aktivë, madje mund të keni aktivitet të vazhdueshëm hummer, duke pasur parasysh se ata hanë dyfishin e peshës së tyre trupore (ose më shumë) çdo ditë!

Unë gjithashtu anketova 50 njerëz në Facebook kur ata shohin aktivitetin më të madh të hummerit në ushqimet e tyre dhe të mëdha Shumica thanë që mëngjeset dhe pasditet e vona.

Në cilën kohë të vitit janë kolibrat më aktivë?

Kolibanët tërhiqen natyrshëm nga klimat më të ngrohta dhe ushqehen me nektar lulesh dhe insekte të vogla. Duke marrë parasysh që lulet lulëzojnë në pranverë deri në verë dhe insektet janë më të disponueshme gjatë kësaj kohe, kolibri preferon temperatura më të buta. Ataduhet të konsumojnë rreth gjysmën e peshës së tyre në sheqer të pastër dhe 2-3 herë peshën e tyre në total ushqim çdo ditë për shkak të metabolizmit të tyre jashtëzakonisht të lartë. Kolibrat janë përgjithësisht më aktivë në SHBA në muajin mars deri në shtator.

Në cilën kohë të vitit migrojnë kolibrat?

Migrimi i kolibrit fillon në pjesët jugore të SHBA që nga fundi i shkurtit dhe fillimi i marsit. Ata do të fillojnë të migrojnë në jug në klimat më të ngrohta në fund të gushtit deri në shtator. Ju mund të filloni të shihni disa lloje të tilla si kolibri i fytit Ruby në qendër të SHBA-së afër mesit të marsit deri në prill. Këtu është një postim që kam bërë kur zogjtë kolibri mbërrijnë në çdo shtet të SHBA-së çdo vit.

Shiko gjithashtu: Cili është lloji më i mirë i ushqyesit të shpendëve për kardinalët?

Kur të sillni ushqyesit e kolibrit

Disa hummers mund të qëndrojnë pas ftohja e parë, kështu që ju mund t'i shihni ende ato duke gumëzhitur rreth ushqyesve tuaj. Nektari i kolibrit nuk ngrin derisa të arrijë rreth 27 gradë Fahrenheit, por shumë njerëz i lënë jashtë shumë kohë pas kësaj. Nëse dëshironi t'i mbani jashtë ushqyesit tuaj kur është në ngrirje dhe të mos shndërroni nektarin në llucë ose akull, këtu janë disa këshilla:

  • fikni një llambë ngrohëse për ta mbajtur nektarin të ngrohtë (shikoni kjo zgjedhje e shkëlqyeshme në Amazon)
  • ngjitni ngrohëset e duarve në fund të ushqyesit
  • mbështillni dritat e Krishtlindjeve rreth ushqyesit tuaj
  • mbështillni ushqyesin tuaj në letër kallaji dhe vendosni një çorape leshi mbi ushqyesin tuaj përizolim

Shikoni disa nga ushqyesit tanë të preferuar të kolibrit

Shumë njerëz raportojnë se i lënë jashtë ushqyesit e tyre gjatë gjithë dimrit dhe përdorin teknika të ngjashme për të mbajtur nektarin në dispozicion edhe në i ftohti. Nuk është krejtësisht e pazakontë që disa hummers të ngjiten gjatë gjithë të ftohtit dhe të vazhdojnë të ushqehen nga ushqyesi i kolibrit. Nëse shihni ndonjë hummer që duket se është i vdekur ose i ngrirë, mos i numëroni menjëherë, sillni dhe përpiquni t'i ngrohni përpara se të supozoni se janë të vdekur. Shihni më shumë këshilla këtu për të ndihmuar kolibrat në dimër.

Shiko gjithashtu: 12 zogj me sqepa të shkurtër (me foto)

Shiko këta artikuj të lidhur:

  • Dëshiron të dish se kur të presësh që të fillojnë kolibrat duke u shfaqur në gjendjen tuaj?
  • Po kërkoni një recetë të lehtë për nektarin e kolibrit pa zierje?
  • Pse ngjyra e kuqe mund të jetë e dëmshme për kolibrët

Kur të hiqni përsëri ushqyesin tuaj të kolibrit

Siç e përmenda më lart, disa njerëz i lënë ushqyesit e tyre jashtë gjatë gjithë vitit në mënyrë që hummers kanë një furnizim të vazhdueshëm ushqimor. Megjithatë, nëse keni dimër shumë të ashpër si në New England për shembull, ka shumë të ngjarë që nuk do të shihni shumë në muajt e dimrit. Nëse jetoni në një rajon si ky, atëherë hiqni ushqyesin tuaj kur të fillojë të ngrohet në mars deri në prill. Për sa kohë që ju mund të mbani nektarin nga ngrirja, nuk do të dëmtojë asgjë duke e nxjerrë ushqimin tuaj herët. Përdorni disa nga këshillat e mësipërme nëse jenii shqetësuar se mund të ngrijë dhe të ketë kolibra që ushqehen prej tij tashmë.

Përmbledhje

Pra, ne shtruam pyetjen, në cilën orë të ditës ushqehen kolibri dhe iu përgjigjëm. Ne folëm gjithashtu për sa kohë rrinë kolibrat çdo vit dhe sa kohë duhet t'i mbani jashtë ushqyesit tuaj të kolibrit. Kolibrat janë zogj të vegjël magjepsës dhe janë një kënaqësi për t'u parë.Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.