Mashkull vs Femra Bluebirds (3 Dallimet kryesore)

Mashkull vs Femra Bluebirds (3 Dallimet kryesore)
Stephen Davis

Zogjtë blu janë disa nga zogjtë këngëtarë më të bukur dhe më të çmuar në të gjithë Amerikën e Veriut. Këta zogj të ëmbël me madhësi mesatare janë bërë simbole të pranverës, gëzimit dhe lumturisë. Në këtë artikull do të shikojmë zogj blu mashkull dhe femër dhe do të zbulojmë se çfarë ndryshimesh kanë nga njëri-tjetri.

3 Dallimet midis Zogjve të Kaltër Mashkull dhe Femra

Ka tre lloje të zogjve blu që gjenden në Shtetet e Bashkuara, zogu i kaltër lindor, zogu i kaltër perëndimor dhe zog i kaltër i malit. Në këtë artikull do t'i grumbullojmë të gjithë së bashku për të folur për zogjtë blu në përgjithësi, por do të theksojmë variacionet e tyre individuale të ngjyrave.

Nga sjellja tek pamja, le të shohim 3 ndryshimet kryesore midis zogjve blu meshkuj dhe femra.

1. Meshkujt janë me ngjyra më të ndezura

Ndërsa forma dhe modeli i ngjyrës mbeten kryesisht të njëjta midis meshkujve dhe femrave, ngjyrat e meshkujve janë shumë më të ndritshme, më të errëta dhe më të gjalla në të tre llojet e zogjve blu.

Eastern Bluebirds Mashkull vs Female

Eastern Bluebirds, Mashkull majtas dhe femra djathtasbarku si meshkuj, por mund të jetë më i zbehtë në ngjyrë.

Western Bluebirds Mashkull vs Female

Mashkull (majtas) dhe femra (djathtas) Western Bluebirdbirdfeederhub.com

Në përgjithësi, meshkujt kanë më shumë gjasa të hyjnë në mosmarrëveshje dhe zënka për territorin sesa femrat. Kjo mund të përfshijë ndjekjen e njëri-tjetrit, qëndrimin pranë njëri-tjetrit dhe shfaqjen, apo edhe kontaktin dhe goditjen me këmbët ose krahët e tyre. Kjo zakonisht është më e theksuar gjatë sezonit të shumimit. Disa meshkuj madje janë vërejtur të jenë agresivë me femrat gjatë miqësisë. Të dy gjinitë janë parë duke sulmuar imazhin e tyre në pasqyrë, duke besuar se ishte një ndërhyrës.

Shiko gjithashtu: 18 lloje të zogjve të zinj (me fotografi)

3. Femrat janë ndërtuesit e foleve

Femra e kaltër malore që ndërton një folenë oborrin tuaj janë duke nxjerrë ushqim dhe duke siguruar strehim.

Zogjtë blu hanë insekte gjatë pranverës dhe verës, pastaj shtojnë manaferrat gjatë vjeshtës dhe dimrit kur insektet mund të jenë më të vështira për t'u gjetur. Ata nuk janë veçanërisht të interesuar për arrat ose farat, kështu që fara juaj tipike e shpendëve nuk do të bëjë shumë për t'i tërhequr ato. Krimbat e miellit, të gjalla ose të thara, janë një nga gjërat më të mira për t'u ofruar zogjve blu. Shikoni artikullin tonë duke parë disa nga ushqyesit më të mirë të zogjve blu.

Shiko gjithashtu: Kardinalët Mashkull kundër femrave (5 dallime)

Humbja e habitatit ka qenë e vështirë për zogjtë blu, duke humbur zonat pyjore dhe pemët e ngordhura që u nevojiten për zgavrat e foleve. Ndërtimi i një shtëpie blu zog mund t'i ndihmojë ata vërtet. Për t'i dhënë vetes mundësinë më të mirë për të tërhequr një zog blu, sigurohuni që kutia juaj të plotësojë specifikimet që pëlqejnë më shumë zogjtë e kaltër, duke përfshirë madhësinë e vrimës së hyrjes. Ju mund të gjeni specifikime për specie specifike në faqen Cornell NestWatch.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.