Downy vs Qukapiku me flokë (8 dallime)

Downy vs Qukapiku me flokë (8 dallime)
Stephen Davis
nuk duket si një ndryshim i madh, por është shumë i dukshëm.

5. Downy's kanë shirita në puplat e jashtme të bishtit

Kjo vihet re më së shumti gjatë fluturimit, por mund të shihet edhe kur pendët e bishtit hapen ndërsa qukapikët balancohen në një ushqyes. Puplat e jashtme të bishtit të bardha kanë barra/njolla të zeza në qukapikët Downy, ndërsa ato Hairy janë të bardha të pastër pa shenja.

6. Shiriti i bardhë i vetullave me qime nuk lidhet në pjesën e pasme të kokës

Të dy zogjtë kanë vija të bardha vetullash që shtrihen deri në pjesën e pasme të kokës. Tek femrat ku nuk ka njollë të kuqe, vijat e bardha nuk do të takohen në një qukapiku me lesh, por do të shkojnë deri në fund (pa boshllëk) në një Downy. Në mënyrë të ngjashme për meshkujt me njollën e kuqe, meshkujt Hairy shpesh kanë një shirit të zi ndarës në qendër të pjesës së kuqe, ndërsa ajo e Downy është e kuqe e fortë.

Krijimet e imazhit: Mashkull dhe Femër Downy: Birdfeederhub. Mashkull me flokë: Needpix.com. Femra me flokë: Matt MacGillivrayzonave. Gama e tyre shtrihet në pjesën më të madhe të Kanadasë dhe në Alaskë.

Shenjat identifikuese

Këta zogj bardh e zi me kuadrate kanë një shirit të bardhë poshtë shpinës dhe fytyrat me vija të guximshme. Barku i tyre është i gjithi i bardhë (ose i fryrë, në varësi të rajonit.) Puplat e jashtme të bishtit kanë barra të zeza. Meshkujt kanë një njollë të kuqe në pjesën e pasme të kokës.

Me qime në të majtë - me flokë në të djathtë. (Imazhi: Luke Schobertshpesh fitojnë në luftime me zogj më të mëdhenj se ata. A është e mundur që zogjtë e tjerë t'i ngatërrojnë ato me flokë më të mëdhenj dhe të hezitojnë? Ndoshta! Është një arsye e besueshme se pse duke u dukur njësoj do të përfitonte Downy.

Por meqenëse nuk janë i njëjti zog, si t'i dallojmë në të vërtetë?

Downy Woodpecker

Image: Naturelady

Disa zogj duken kaq të ngjashëm në natyrë, saqë është e vështirë të vërehen dallimet e tyre të vogla dhe të paqarta. Një shembull i dy specieve që bëjnë pjesë në këtë kategori janë qukapiku me push dhe qukapiku me qime.

Në fakt, qukapikët me push dhe me qime janë ndoshta një nga rastet më të zakonshme të kësaj. Kjo është arsyeja pse ne do të krahasojmë qukapikët me push dhe lesh dhe do të diskutojmë karakteristikat kryesore që i bëjnë ata të ndryshëm.

Shiko gjithashtu: Pse u zhdukën kolibri i mi? (5 arsye)

Ky artikull do t'ju japë udhëzime se çfarë duhet të shikoni dhe dëgjoni kur përballeni me një mundësi ID, si dhe një histori të vogël të jetës për secilin zog.

Downy vs Qukapiku me lesh

Si Qukapiku me flokë ashtu edhe Qukapiku me lesh mund të tërhiqen me ushqyes zogjsh, megjithëse ato me push janë më të zakonshme tek ushqyesit. Për shansin më të mirë për të parë një nga këto dy specie në oborrin tuaj, do t'ju duhet një ushqyes i mirë suet. Ne rekomandojmë një furnizues të dyfishtë suet me mbështetëse bishti si ky në Amazon, por na pëlqen gjithashtu të përdorim një ushqyes suet rezistent ndaj ketrit.

Megjithëse ata kanë ngjashmëri fizike të habitshme - bark të bardhë dhe vija të pasme, krahë me damë, koka me vija - këta dy qukapikë janë në të vërtetë më të lidhur me qukapikët e tjerë sesa njëri-tjetrin. Ata nuk janë as në të njëjtën Gjini.

Ky imazh pasqyrë i të dyve ka të ngjarë të jetë produkt i evolucionit konvergjent që bën që speciet e palidhura të duken njësoj. Të dyja speciet mund të jenë agresive, dhe megjithëse Downy's janë më të vegjël, atokur ndodhin infektimet e brumbullit. Kjo shpjegon përhapjen e tyre në pyjet e djegura pasi brumbujt bëhen të shumtë këtu.

Raga

Banorët gjatë gjithë vitit në pjesën më të madhe të SHBA-së me përjashtim të një pjese të madhe të Teksasit, Kalifornisë Jugore dhe disa njollave në perëndim. Ato gjenden gjithashtu gjatë gjithë vitit në shumicën e Kanadasë dhe në Alaskë.

Shenjat identifikuese

Një bark i bardhë dhe një shirit i bardhë poshtë shpinës dallohen nga krahët e tyre me kuadrate bardh e zi. Ata kanë një fytyrë me vija dhe fatura të gjata, me meshkujt që kanë një njollë karakteristike të kuqe në pjesën e pasme të kokës.

8 dallime midis Qukapikut me push dhe me lesh

Kredit i imazhit: birdfeederhub

1. Hairy's kanë fatura më të gjata

Faturat e një Hairy's janë afërsisht të njëjtën gjatësi me kokën e tij, ndërsa një Downy's nuk është as gjysma e gjatësisë së kokës. Ky është një nga dallimet më të dukshme.

2. Flokët janë më të mëdhenj në përgjithësi

Mesatarisht, një Hairy është afërsisht 3 inç më i madh se një Downy. Një referencë e thjeshtë është t'i krahasoni ato me përmasat e një robini (Me lesh) dhe një harabeli shtëpiak (Downy).

3. Downy kanë një zë më të butë

Zërat e Downy janë më të lartë dhe më të butë dhe tingëllojnë në fund. Flokët janë më të zhurmshëm, më të mprehtë dhe mbajnë të njëjtin hap.

4. Downy's ka një daulle më të ngadaltë

Downy's prodhon 17 bateri në sekondë, secila zgjat afërsisht 0,8-1,5 sekonda. Shtrydhja e flokëve në 25 daulle në sekondë, e cilae sqepit) janë shumë më të dallueshme dhe me gëzof kur krahasohen me tufat në një Flokë.

Përfundim

Tani që kemi folur për të gjitha gjërat që i bëjnë ata të ndryshëm, do të jeni më të pajisur për t'i identifikuar ato në terren!

Shiko gjithashtu: Çfarë hanë Baby Blue Jays?

Megjithatë, mos u dekurajoni, pasi këto janë disa nga speciet më të vështira për t'u dalluar, edhe nga ekspertët!

Gëzuar zogjtë!
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.