Çfarë lloj farë zogu pëlqejnë kardinalët?

Çfarë lloj farë zogu pëlqejnë kardinalët?
Stephen Davis
në kohën e dimrit, merrni parasysh nxjerrjen e disa copave të vogla. Suet është bërë nga yndyra shtazore dhe ofron një burim të mirë energjie për zogjtë ushqyes.Image: PilotBrent

Si hobi i shpendëve, unë jam duke kërkuar vazhdimisht gjëra në lidhje me lloje të ndryshme zogjsh. Kohët e fundit e gjeta veten duke kërkuar në google "çfarë lloj farë zogu pëlqejnë kardinalët?". Kardinalët janë shumë të zakonshëm atje ku unë jetoj në Tenesi dhe janë një nga zogjtë e mi të preferuar ushqyes për t'i parë në mënyrë të natyrshme sa dua që ata të frekuentojnë ushqimet e mia.

Megjithëse ata do të hanë fara më të vogla nëse kjo është gjithçka që është në dispozicion , kardinalët preferojnë fara më të mëdha si farat e lulediellit ose lulediellit, por edhe kikirikët e grimcuar, copat e suetit (vetëm për dimër) dhe misrin e plasaritur. Kardinalët posedojnë një sqep shumë të fortë dhe të trashë që është i përsosur për të shtypur këto fara më të mëdha.

Shiko gjithashtu: Pse zogjtë i hedhin farat nga ushqyesit? (6 arsye)

Pasi kardinalët të kuptojnë se oborri juaj ka një burim të besueshëm ushqimi, ata ndoshta do të bëhen të rregullt të ushqyesit tuaj dhe do të bëjnë një shtëpi aty pranë . Kardinalët nuk migrojnë, prandaj sigurohuni që ta mbani ushqyesin tuaj gjatë gjithë vitit dhe jo vetëm në muajt e ngrohtë. Ato mund të varen nga furnizuesi juaj. Ashtu si shumë zogj të tjerë, ata priren të hanë më shpesh në mëngjes dhe mbrëmje, megjithatë ju do t'i shihni të gjithë gjatë ditës nëse ata kanë zgjedhur ushqyesin tuaj si burimin kryesor të ushqimit.

Pra, cili është fara më e mirë e shpendëve për të tërhequr kardinalët?

Siç e përmenda më lart, kardinalët preferojnë farat më të mëdha. Një përzierje e farave të lulediellit dhe lulediellit është një burim i shkëlqyer ushqimi për ta. Ju mund të merrni një përzierje kardinal në Amazon e cila është e përkryer për tërheqjen e kardinalëve. Nëshumë hapësirë ​​për t'u ulur në ushqyes ndërsa ata janë duke ngrënë. Mbushësi i ketrit ka ulëse të bukura metalike të bollshme mbi të, të përsosura për t'u ulur një kardinal.

Shiko gjithashtu: 19 zogj unikë që fillojnë me V (Foto)

Kardinalët pëlqejnë që ushqyesi të jetë diku rreth asaj 5-6 ft. shenjë nga toka, por u pëlqen të ushqehen me tokën herë pas here gjithashtu. Pra, mendoni të mëdha dhe të qëndrueshme sesa të vogla dhe të dobëta. Shikoni një artikull tjetër që kemi bërë në lidhje me ushqyesit më të mirë të shpendëve për kardinalët.

Gjëra të tjera për t'u marrë parasysh

  • Kardinalët kanë nevojë për një burim uji. Sigurohuni që të keni një burim uji afër, një banjë e thjeshtë zogjsh është e mirë. Siç e përmenda, kardinalët nuk janë migrues, kështu që mund të merrni parasysh një banjë të nxehtë zogjsh që nuk do të ngrijë në ato muaj të ftohtë.
  • Kardinalët kanë nevojë për një vend për të folenë . Kardinalët nuk bëjnë fole në shtëpitë e zogjve, prandaj sigurohuni që oborri juaj të ketë disa shkurre dhe shkurre, si dhe disa pemë dhe pisha, në mënyrë që ata të mund të mbledhin degë dhe hala pishe për të ndërtuar foletë e tyre.
  • Jepuni atyre mbrojtje nga grabitqarët. Nëse keni mace ose mace të lagjes, atëherë bëni ç'të mundeni për t'i mbajtur ushqyesit tuaj jashtë mundësive të maceve. Disa mace kanë një prirje të madhe të gjahut dhe duan t'i rrëmbejnë miqtë tanë të vegjël nga ushqyesi, ndërsa ata po rrëmbejnë pafajësisht një meze të lehtë. Këtu është e rëndësishme ta mbani ushqyesin tuaj mjaftueshëm lart nga toka dhe larg pemëve dhe gjërave të tjera nga të cilat mund të kërcejë një grabitqar.Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.