Barn vs Kufi i Ndaluar (Dallimet kryesore)

Barn vs Kufi i Ndaluar (Dallimet kryesore)
Stephen Davis

Buftat janë të pakapshme, gjë që i bën të pakta mundësitë për t'i identifikuar ato saktë. Ky artikull do të bëjë një krahasim midis Barn kundër Bufit të Barred, kështu që kur të merrni atë mundësi me fat, do të jeni në gjendje t'i identifikoni ata me besim!

Ky artikull do t'ju japë udhëzime se çfarë duhet të shikoni dhe dëgjoni kur përballeni me një mundësi ID, si dhe një histori të vogël të jetës për secilin zog.

Barn vs Bukuvajka e Barred

Këto dy bufa nuk kanë shumë ngjashmëri fizike të habitshme, por për dikë që është i ri në zogjtë ose që nuk e njeh botën e bufave, konfuzioni nuk është i pazakontë.

Emrat e tyre janë të ngjashëm, gjë që mund të jetë e mjaftueshme për të hedhur poshtë aftësinë tuaj për t'i identifikuar saktë! Pasi t'i hidhni një sy fotografive për secilën specie më poshtë, do të shihni se në fakt ato janë mjaft të ndryshme dhe lehtësisht të dallohen.

Le të shqyrtojmë se çfarë i bën këta zogj unikë.

Buku i hambarit

Bufi i hambaritveçanërisht pickues, dhe mund të gjendet në kullota, shkretëtira, këneta, fusha bujqësore, rripa pyjesh, pyje, toka fermash, fusha me shkurre, dhe periferi dhe qytete. Atyre u pëlqen të bëjnë fole në zgavra të errëta dhe të qeta, qofshin ato të krijuara nga njeriu (si një hambar) ose natyrore.

Dieta

Ata pëlqejnë të ushqehen kryesisht me gjitarë të vegjël. Disa nga vaktet më të zakonshme janë minjtë, volat, lemmingët dhe minjtë, por ata do të hanë gjithashtu lepuj dhe lakuriq nate. Ata kanë qenë të njohur për ruajtjen e disa prej këtyre gjahut në fole gjatë inkubimit për të ushqyer foshnjat e tyre kur çelin.

Raporti

Bufat e hambarëve gjenden gjatë gjithë vitit në të gjithë SHBA-në, por popullsia zvogëlohet në densitet sa më larg që shkoni në veri.

Identifikimi i shenjave

Këto bufa janë vërtet mjaft të bukura, pavarësisht se çfarë sugjerojnë disa nga emrat e tyre. Ata janë të zbehtë të artë në krye me një fytyrë të butë në formë zemre. Sytë e tyre janë të errët dhe barku i tyre është i bardhë, duke u dhënë atyre pamjen fantazmë.

Bufi i ndaluar

Gjatesia : 21 in

Pesha : 16,6 – 37,0 oz

Gjerësia e krahëve : 39,0 – 43,3 në

Bufat e bardha janë anëtarë të familjes “bufi i vërtetë” dhe gjinisë “bufi i drurit”. Ajo u regjistrua për herë të parë në 1799 nga Benjamin Smith Barton dhe u emërua për vija në bark.

Habitati

Këtyre bufave u pëlqejnë pyjet gjetherënëse të pjekura që kanë lloje të përziera dhe pyje halore uniforme. Ata pëlqejnë veçanërisht kënetatzona apo zona të tjera ujore.

Dieta

Bufat e bardha kanë një dietë të larmishme që përfshin gjitarët e vegjël, zogjtë, zvarranikët, amfibët, peshqit dhe jovertebrorët. Ata do të ulen mbi ujë duke pritur për peshq dhe kërpudha, madje do të ecin në ujërat e cekëta për të kapur disa.

Raga

Këta zogj banojnë në pjesët lindore të SHBA-së, duke gjurmuar lart dhe nëpër pyjet boreale të Kanadasë. Gama e tyre po shtrihet deri në Uashington dhe Oregon. Ata janë banorë gjatë gjithë vitit.

Shiko gjithashtu: Sa i lartë duhet të jetë një ushqyes zogjsh jashtë tokës?

Identifikimi i shenjave

Ky zog i trashë ka një shpinë dhe krahë me lara-kafe dhe të bardhë. Barqet e tyre të zbehtë kanë vija të dallueshme kafe që shkojnë poshtë nga qafa. Sytë e tyre janë shumë të errët.

Ju gjithashtu mund t'ju pëlqejnë:
  • Fakte interesante rreth bufëve të hambarëve
  • Fakte interesante rreth bufave të mëdha me brirë

7 dallime midis bufave të hambarëve dhe bufave të mbyllura

1. Bufët e hambarit kanë një zë ulëritës

Bufat e hambarit kanë një thirrje të ashpër dhe ulëritës që nuk tingëllon shumë si një buf. Bufat e mbyllura kanë një thirrje më të thellë "kush-gaton-për-ty" që mund të tingëllojë si një qen nga larg.

2. Bufat e hambarit në përgjithësi janë më të zbehtë

Përveç që të dy kanë sy të errët, ato duken shumë të ndryshme. Bufat e hambarit janë shumë të zbehtë në krahasim dhe u mungojnë të gjitha njollat ​​dhe vijat e errëta që kanë bufat e bardha.

3. Kukufat me hekura janë më të gjata

Bufat me hekura janë pothuajse gjysmë këmbë më të gjata se Bufët e Barn. Është interesante se gjerësia e krahëve të tyre janëtë krahasueshme.

4. Bufët e ndaluar bien mbi prenë e tyre

Bufat e ndaluar do të presin në një pozitë të lartë dhe do të bien mbi prenë e tyre, ndërsa një buf hambar do të fluturojë nëpër fusha për të rrëmbyer vaktet e tyre.

5. Kukufijtë me hekura kanë kthetra më të vogla

Një buf me hekur do të ketë vetëm 1-5 foshnje në tufën e tyre, por një Buf Barn mund të ketë diku nga 2-18!! Mesatarja për një Buf Barn është afërsisht 5-7.

6. Bufat e izoluara kanë më pak pjellë

Një buf i izoluar do të ketë vetëm një pjellë në vit, por një buf ka 1-3. Ata madje mund të vazhdojnë të shumohen gjatë gjithë vitit.

Shiko gjithashtu: 35 fakte të shpejta rreth bufave të ndaluara

7. Foshnjat e Bufës së Barn rrinë më gjatë

Foljet e Bufës së Barn do të qëndrojnë me prindërit e tyre për 50-55 ditë. Folezat e bufëve të ndaluar qëndrojnë vetëm për 28-35 ditë.

Përfundim

Pas krahasimit të këtyre zogjve, është shumë e lehtë të shihet se e vetmja gjë e ngjashme me ta është emri i tyre! Për një jo-zog, mund të jetë shumë e lehtë t'i përzieni ato.

Shpresojmë se ky udhëzues ju ka ndihmuar të mësoni diçka të re rreth këtyre bufave!
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.