A i hanë bufat gjarpërinjtë? (U pergjigj)

A i hanë bufat gjarpërinjtë? (U pergjigj)
Stephen Davis

Bufat janë mishngrënës, që do të thotë se hanë mish. Dieta e tyre kryesore përbëhet nga një sërë kafshësh më të vogla, të tilla si insektet, minjtë, dredhëzat, hardhucat dhe disa zogj. Megjithatë, bufat përshkruhen si "oportuniste" në gjuetinë e tyre, që do të thotë se ata do të hanë pothuajse çdo gjë që gjejnë. Përfshirë gjarpërinjtë.

A i hanë bufat gjarpërinjtë?

Përgjigja e lehtë për pyetjen e bufëve që hanë gjarpërinjtë është 'po, ata hanë'. Megjithatë, jo të gjithë bufët hanë gjarpërinj dhe asnjë buf nuk mbijeton vetëm me gjarpërinjtë. Në rastin më të mirë, gjarpërinjtë përbëjnë një pjesë të dietës së disa bufave.

Si i sulmojnë bufat gjarpërinjtë?

Bufat kanë shikim fantastik dhe mund të shohin çdo kafshë, duke përfshirë edhe gjarpërinjtë, nga larg dhe në pothuajse çdo dritë, për shkak të syve të tyre të mëdhenj. Kryesisht, ata bien mbi kafshën dhe e kapin atë në kthetrat e tyre. Kjo do të thotë që kafsha duhet të jetë të paktën në një hapësirë ​​paksa të hapur.

Shumë gjarpërinj jetojnë në pemë, ku janë të kamufluar dhe mund të fshihen midis gjetheve dhe degëve. Kjo do të thotë që bufat nuk do të kapin një gjarpër në një pemë. Ata do t'i ndjekin kur janë jashtë, në bar, apo edhe në ujë.

Gjarpërinjtë shpesh zhyten në diell, gjë që i bën ata objektiva të mirë për bufat.

5 shembuj të bufave që hanë gjarpërinjtë

Ju mund të mendoni se është lloji më i madh i bufëve që hanë gjarpërinjtë, por ka edhe disa bufa më të vogla që do të marrin një gjarpër.

1. Bufi i hambarit

Bufi i hambaritkapet dhe vritet shpejt, mund të luftojë.

5. Bufi i peshkimit të Pel-it

Siç mund ta dalloni nga emri, bufi i peshkimit të Pel-it ha peshk, të cilin e rrëmben nga uji në mes të fluturimit. Ndonjëherë, nëse bufi dallon një gjarpër uji, ai gjithashtu mund të zbresë dhe ta kapë atë. Megjithatë, kjo do të ndodhë vetëm herë pas here.

Çfarë ndodh nëse një buf nuk e vret gjarpërin?

Çdo kafshë që mund të sulmojë një tjetër do të thotë se është një kërcënim. Gjarpërinjtë nuk janë pre pasive për bufat, ata mund të luftojnë duke goditur një buf me helm ose duke i shtrënguar ata.

Për shkak se bufat sulmojnë shpejt dhe nga lart, ka shumë pak gjasa që një gjarpër të jetë në gjendje të sulmojë kundër . Megjithatë, nëse një buf shkon për një gjarpër më të madh, atëherë mund të përfundojë duke luftuar me të në tokë, sepse nuk mund të fluturojë lehtë. Në këtë rast, gjarpëri mund të luftojë duke kafshuar bufin apo edhe duke e rrethuar dhe duke e shtrënguar.

Nëse një buf merr një gjarpër në folenë e tij dhe nuk e vret atë, gjarpri mund të sulmojë vezët ose zogjtë dhe vrasin ato.

Megjithatë, ndonjëherë një buf mund të marrë një gjarpër të gjallë në folenë e tyre me qëllim, sepse ata e dinë se gjarpri mund t'i ndihmojë ata.

Buffat lindore dhe gjarpërinjtë e verbër

bufi klithmë lindorePixabay.com

Bufët e hambarit janë një shembull i një bufi që do të hajë gjarpërinjtë në mënyrë oportune, jo rregullisht. Dieta e tyre kryesore përbëhet nga kafshë më të vogla, veçanërisht brejtës (si minjtë dhe minjtë), hardhucat, disa zogj më të vegjël dhe bretkosat. Ata do të hanë një gjarpër nëse e hasin dhe janë të uritur. Kjo varet edhe nga ku ndodhet gjarpri.

2. Bufi gërmues

Gjithmonë duhet të ketë një përjashtim nga çdo rregull dhe bufi gropëzues është një prej tyre. Ai e kalon kohën e tij në tokë, kështu që nuk ulet gjithmonë mbi gjarpërinjtë kur sulmon, por i gjen edhe në tokë. Bufi gërmues është një zog mjaft i vogël, kështu që do të përdoret vetëm për gjarpërinjtë më të vegjël.

3. Bufja e kufizuar

Shiko gjithashtu: Si t'i mbani zogjtë tallës larg nga ushqyesit

Bufat me pengesa janë zogj me madhësi mesatare dhe mund të hanë kafshë të madhësive të ndryshme. Një pjesë e gjahut të tyre janë gjarpërinjtë, të cilët i kap duke u hedhur poshtë dhe duke i kapur në kthetrat e tij. Bufi i mbyllur ndër të tjera ha gjarpërinjtë e miut dhe gjarpërinjtë e zakonshëm me llastik.

4. Buf i madh me brirë

Imazhi: HMariadhe me të vërtetë duket si një krimb.

Të jesh i verbër nuk i ndalon gjarpërinjtë të ndjejnë krijesat e tjera. Këta gjarpërinj si krimba gërmojnë në fund të folesë së bufit dhe ushqehen me larvat e insekteve që gjejnë atje. Kjo i ndalon insektet të bëhen parazit dhe të prekin vezët dhe zogjtë.

Shiko gjithashtu: 13 zogj me këmbë të gjata (Foto)

Pra, bufi di si të përdorë një gjarpër për të ndihmuar familjen e tij, pa e vrarë dhe ngrënë atë.

Përfundim.

Ja ku e keni: Bufat hanë gjarpërinjtë. Jo të gjitha speciet hanë dhe asnjë specie nuk ha vetëm gjarpërinjtë. Bufat do të hanë çfarëdo që të gjejnë, kështu që nëse shohin një gjarpër jashtë dhe është një madhësi që mund ta menaxhojnë, ata do të zbresin dhe do ta kapin me kthetrat e tyre. Në fund të fundit, çdo ushqim është ushqim i mirë.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.