A hanë zogjtë tallës në ushqimet e shpendëve?

A hanë zogjtë tallës në ushqimet e shpendëve?
Stephen Davis
ka të ngjarë të shohë atë që keni në ushqyes. Nëse ata janë duke folezuar afër ose kanë përfshirë oborrin tuaj si pjesë të territorit të tyre, ata gjithashtu kanë më shumë gjasa të vizitojnë ushqyesin tuaj.

Ushqimet më të mira për t'u ofruar për zogjtë tallës

Frutat janë një ushqim i shkëlqyeshëm për t'u provuar për të tërhequr zogjtë tallës në ushqyesin tuaj të shpendëve. Copat e mollës, gjysmave të portokallit, rrushi i thatë dhe manaferrat janë të gjitha opsione të mira. Ky artikull se çfarë t'i ushqeni zogjtë nga kuzhina mund t'ju japë disa ide të tjera.

Si ngrënës të insekteve, krimbat e miellit gjithashtu mund t'i joshin ata të vijnë te ushqyesi juaj. Krimbat e tharë të miellit ose të gjallë do të funksionojnë të dyja.

Sueti është një tjetër ushqim për të cilin ata mund të ndalojnë tek ushqyesi juaj. Megjithatë, zogjtë tallës nuk mund të varen me kokë poshtë si qukapikët. Pra, vetëm sigurohuni që ushqyesi juaj të jetë i drejtë dhe ata mund të ngjiten pas tij, ose të ofrojnë topa suet në një tabaka.

Nëse doni të ngjiteni me farën e shpendëve, mund të keni fatin më të mirë me luledielli me lëvore (lëvozhga e hequr tashmë) ose copa kikiriku.

Unë rekomandoj përdorimin e një ushqyesi tokësor ose një ushqyes platforme. Zogjtë tallës janë mjaft të mëdhenj me bishta të gjatë dhe zakonisht nuk u pëlqen të ekuilibrohen në pikat e vogla të një tubi ose furnizuesi me plesht.

Ata preferojnë shumë të hanë ushqim që është "në natyrë". Amazon ka këtë ushqyes të shkëlqyer tokësor dhe këtë ushqyes të platformës popullore, për shembull. Platformat e kedrit të përdorura në krye të postimeve 4×4 janë gjithashtu të shkëlqyera.

Dy zogj tallës në ushqyesin tonë të platformës prej druringa birdfeederhub.com

Si të tërhiqni zogjtë tallës në oborrin tuaj

Nëse asgjë nuk funksionon në ushqimin e zogjve, ose thjesht dëshironi të shihni më shumë zogj tallës në oborr pa nxjerrë ushqim të veçantë, bimët që keni në oborrin tuaj do të bëjë një ndryshim të madh.

Siç e përmendëm, zogjtë tallës i duan frutat dhe manaferrat. Pemët dhe shkurret frutore janë të shkëlqyera për të tërhequr zogjtë tallës dhe shumë lloje të tjera zogjsh për këtë çështje!

Shiko gjithashtu: Zogjtë që pinë nektar nga ushqyesit e kolibrit

Disa nga bimët më të mira për zogjtë tallës janë: manaferra, murrizi, manit, kedri i kuq lindor, holli, dëllinja, gaforrja, qen i lulëzuar, sassafras, servisberry, manaferra dimërore, qershia e egër, pokeweed, kacavjerrës Virginia dhe rrush i egër.

Shiko gjithashtu: 35 fakte të shpejta rreth bufave të ndaluara

A do të bëjnë fole zogjtë tallës në një shtëpi zogjsh?

Zogu tallës në folenë e saj

Pas shumë vitesh ushqyerje të zogjve, kuptova se një zog që e shihja shpesh, por jo në ushqimet e mia, ishte zogu tallës. Unë do të shihja të gjitha madhësive të zogjve, nga fincat e vogla të arta ose këpurdha të mëdha blu që vinin për farat, por jo zogj tallës. Kjo ngre pyetjen, a hanë zogjtë tallës në ushqimet e zogjve?

Zogjtë tallës të veriut zakonisht hanë në ushqime zogjsh vetëm nëse ju ofroni ushqim që u pëlqen. Zogjtë tallës zakonisht nuk hanë farat e shpendëve, por herë pas here.

Çfarë ha zogu tallës verior?

Zogu tallës i veriut është një zog gjithëngrënës dhe ha një shumëllojshmëri të gjerë ushqimesh gjatë gjithë vitit. Në përgjithësi, zogjtë tallës hanë shumë fruta dhe manaferra gjatë vjeshtës dhe dimrit, pastaj kalojnë tek insektet kryesisht gjatë pranverës dhe verës. Dieta e tyre zakonisht përfshin:

  • Bletët dhe grerëzat
  • Brumbujt
  • Vemjet
  • Krimbat e tokës
  • Tenja dhe fluturat
  • Milingonat
  • Grasshoppers
  • Berries
  • Fruta të vogla
Zog tallës duke shijuar manaferrat nga një bimë me gjilpërëkaluan shumë vite që nuk i kisha vizituar asnjëherë ushqyesit e mi. Por kohët e fundit, dy zogj tallës vendosën të kalojnë pjesën më të madhe të kohës në oborrin tim, dhe ata të dy e vizitojnë shpesh ushqyesin. Edhe pse unë kisha vetëm fara jashtë në atë kohë, ato kalonin përmes ushqyesit tim të platformës ose thjesht uleshin sipër dhe shikonin oborrin.Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.