A hanë ketrat nga ushqimet e shpendëve gjatë natës?

A hanë ketrat nga ushqimet e shpendëve gjatë natës?
Stephen Davis
zakonisht është shumë e lehtë për ta. Në fakt, mund t'ju duhet të përdorni disa taktika për t'i mbajtur ato me sukses nëse nuk dëshironi që ata të hanë farën ose supetin tuaj.

Ketrat e pemëve, si dhe ketrat e tokës, janë ditore. Kjo është një mënyrë fantastike për të thënë se ata janë aktivë gjatë orëve të ditës dhe flenë natën.

Për shembull, ketri i zakonshëm gri e lë folenë rreth 30 minuta para lindjes së diellit dhe kthehet në fole për natën rreth 30 minuta pas perëndimit të diellit. Në përgjithësi, shumica e ketrave të pemëve dhe tokës ndjekin një model të ngjashëm dhe e kalojnë natën në foletë e tyre.

A ka ketra nate?

Po, ka një lloj ketri që është aktiv gjatë natës, ketrat fluturues! Ata priren të jenë më të zakonshëm nga sa e kuptojnë njerëzit, sepse shumica prej nesh nuk janë në pyll në mes të natës për t'i parë.

Këta ketra kanë sy të mëdhenj me shikim të shkëlqyer natën. Ata kanë një përplasje lëkure në secilën anë të trupit të tyre që shkon nga krahu në këmbë. Duke kërcyer nga një lartësi dhe duke zgjatur plotësisht krahët dhe këmbët e tyre, këto përplasje lejojnë që trupi i tyre të bëhet si një parashutë. Ata mund të rrëshqasin pothuajse 300 këmbë!

Shiko gjithashtu: Ushqyesit më të mirë të shpendëve për apartamente dhe apartamenteKetri fluturues duke hetuar shtëpinë time të zogjverritet gjatë natës.

Ata mund të jenë tepër të zgjuar dhe të shkathët kur përpiqen të marrin ushqim. Rakunët mund të hapin kontejnerët më të ndërlikuar dhe të arrijnë në hapësira të vogla me duart e tyre të shkathëta. Nëse është e mundur, një rakun jo vetëm që do të hajë farën tuaj të shpendëve, por do të përpiqet të rrëzojë të gjithë ushqyesin dhe ta tërheqë atë.

Unë personalisht kam parë një rakun të hapë një ushqyes suet dhe të nxjerrë të gjithë tortën jashtë, dhe të tërheqë një ushqyes nga shtylla dhe ta tërheqë atë!

Oposumet

Oposumi duke ngrënë nga një ushqyes zogjshsuet. Prandaj, është padyshim e mundur që ketrat fluturues të përtypin ushqimet tuaja të shpendëve gjatë natës, veçanërisht nëse jetoni në një zonë më të pyllëzuar.

A ha ndonjë kafshë nga ushqyesit e shpendëve gjatë natës?

Përveç ketrave fluturues, a janë kafshë të tjera që mund të hanë nga farat tuaja të shpendëve gjatë natës? Po! Ka disa gjitarë të zakonshëm në zonat urbane dhe periferike që janë jashtë në kërkim të ushqimit gjatë natës.

Minjtë & Rats

Shtylla të varura të kuvertës si këto janë të lehta për t'u ngjitur dhe shumë afër sipërfaqeve nga të cilat mund të kërcejnë. Izoloni ushqyesin tuaj sa më shumë që të jetë e mundur.

Kushdo që ka pasur ushqyes zogjsh në oborrin e shtëpisë së tij ka të ngjarë të tërheqë ketrat. Qoftë nëse ata janë poshtë ushqyesve duke mbledhur farat e derdhura nga toka, ose duke u ngjitur lart dhe duke ngrënë direkt nga ushqyesit, ata pothuajse gjithmonë e gjejnë ushqimin. Pasi i shihni ato shpesh gjatë ditës, mund të pyesni veten, a hanë ketrat nga ushqimet e shpendëve gjatë natës? Le të hedhim një vështrim se çfarë po bëjnë ketrat gjatë natës dhe nëse po sulmojnë ushqyesit tuaj ndërsa ju jeni duke fjetur.

A hanë ketrat nga ushqyesit e shpendëve gjatë natës?

Jo, ketrat janë ditore dhe zakonisht nuk hanë nga ushqyesit e shpendëve gjatë natës. Nëse po shihni ketra që vizitojnë ushqyesit tuaj gjatë ditës, ka shumë pak gjasa që ata të kthehen gjithashtu për t'u ushqyer pas errësirës. Por pse është kështu?

A janë ketrat aktivë gjatë natës?

Arsyeja pse ketrat nuk hanë nga ushqyesit e shpendëve gjatë natës është sepse ata janë në gjumë ashtu si ju! Epo...nëse nuk je buf nate.

Kur mendojmë për ketrat që hanë nga ushqyesit, zakonisht mendojmë për ketrat e pemëve. Ketrat gri, ketrat e kuq dhe ketrat e dhelprës janë më të zakonshmet.

Ketrat e pemëve jetojnë në pemë dhe janë ekspertë dhe ngjiten, kërcejnë, varen dhe kapin. Nëse i keni parë ndonjëherë duke vrapuar dhe duke kërcyer me shpejtësi të plotë nga një gjymtyrë peme në tjetrën, ju e dini se sa të shkathët dhe akrobatikë janë.

Kjo do të thotë të ngjiteni në shtylla dhe të futeni në ushqyesskunks mund të jetë padyshim fajtori që ha fara.

Shiko gjithashtu: 8 Arsyet pse Ylli Evropian është një problem

Përfundim

Llojet e ketrave që jeni mësuar të shihni tek ushqyesit tuaj të shpendëve gjatë ditës zakonisht nuk hanë nga ushqyesit tuaj gjatë natës. Ketrat e pemëve dhe ketrat e tokës janë ditore si ne dhe i kalojnë netët duke fjetur në foletë/strofkat e tyre. Megjithatë ka disa gjitarë nate që frekuentojnë oborret si minjtë, minjtë, rakunët, oposumet dhe skunks. Të gjithë këta gjitarë do të hanë shumicën e llojeve të farave të shpendëve dhe farave. Pra, nëse po zbuloni se ushqyesit tuaj po zbrazen gjatë natës apo edhe po dëmtohen gjatë orëve të natës, ka më shumë gjasa të jetë një nga këta gjitarë nate dhe jo një ketër peme.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.