8 zogj të ngjashëm me kardinalët e veriut

8 zogj të ngjashëm me kardinalët e veriut
Stephen Davis
këta fluturakë kanë disa zakone të përbashkëta me kardinalët. Meshkujt e të dy llojeve do të ulen në pozitë të hapur për të kënduar dhe ata preferojnë habitatet pranë burimeve të bollshme ujore.

3. Scarlet Tanager

burimi: Kelly Colgan Azar

I dalloni duke parë ngjyrën e tyre dhe mjedisin në të cilin i shihni. Kardinalet femra kanë një ngjyrë kafe të lehtë kanelle me një sqep portokalli, ndërsa Pyrrhuloxias janë gri dhe kanë një sqep të verdhë. Kardinalët preferojnë zonat pyjore me furça, ndërsa Pyrrhuloxia i pëlqen shkurret e thata.

Sjellja, Pirruloksitë ndryshojnë nga kushërinjtë e tyre kardinalë. Ata janë më të shoqërueshëm dhe social, duke u mbledhur në grupe deri në një mijë. Kardinalët preferojnë tufa më të vogla deri në 25 zogj. Kardinalët veriorë si meshkujt ashtu edhe femrat këndojnë, por Pyrrhuloxia femra në përgjithësi është e heshtur.

Shiko gjithashtu: 13 fakte rreth Vermilion Flycatchers (Foto)

2. Flycatcher i vermillionit

Muzzakuesi i vermillionitkëtu mbarojnë ngjashmëritë.

Phainopeplas meshkujt janë krejtësisht të zinj nga bishti në bisht, ndërsa femrat janë gri më të mesme. Shumica kanë një sy të kuq, në krahasim me syrin e zi të kardinalit. Sqepat e tyre janë më të vegjël se kardinalët pasi hanë fruta, jo fara, dhe nuk duhet aq shumë energji për t'u shpërthyer në fruta sa një byk i farës.

Njoftoni Phainopeplas në jugperëndim. Ata i bëjnë shtëpitë e tyre në zona ku mund të hanë manaferrat dhe fruta të tjera. Popullatat janë parë në pemët e lisit dhe fiku në Arizona dhe Kaliforni.

Mund të mos jeni në gjendje të tërhiqni Phainopeplas në oborrin tuaj nëse nuk keni një përqendrim të lartë të veshtullit, gjë që i bën manaferrat që këta zogj të duan t'i hanë. Edhe veçoritë e ujit nuk do t'i tërheqin ata; këta zogj e marrin pjesën më të madhe të hidratimit nga dieta e tyre.

5. Fatura e Kryqit të Kuq

Faturë e Kryqit të Kuq (mashkull)

Ngjyrat dhe këngët e bukura të Kardinalëve të Veriut janë të preferuara për shumë njerëz në Shtetet e Bashkuara lindore. Në këtë artikull ne do të shqyrtojmë tetë zogj nga i gjithë vendi që janë të ngjashëm me kardinalët, qoftë në ngjyrë apo sjellje.

8 zogj të ngjashëm me kardinalët e veriut

Shiko gjithashtu: 12 fakte rreth qukapikëve me flokë (me foto)

Emri shkencor: Cardinalis cardinalis

Kardinali verior është një zog i njohur dhe i lehtë për t'u njohur. Meshkujt mburren me pupla karakteristike të kuqe dhe një kreshtë ballore të kuqe të ndezur. Ata kanë një maskë të zezë rreth një sqepi të ndezur portokalli.

Femrat janë me ngjyra më delikate. Maska e saj është e zbehtë dhe gri, por sqepi i saj është ende portokalli i ndezur. Pendët e saj janë kafe të errët, të ngjyrosura me të kuqe në kreshtë, krahë dhe bisht.

Kardinalët e veriut jetojnë në pyje dhe pyje të hapura në lindje të Maleve Shkëmbore. Ata depërtojnë në jugperëndim, duke arritur në Arizonën jugore dhe New Mexico. Popullatat madje jetojnë në klimat gjysmë tropikale dhe tropikale të Floridës dhe Meksikës. Kardinalët janë relativisht të lehtë për t'u tërhequr në oborre me ushqyes të farave të lulediellit.

1. Pirruloksia

Kardinali i shkretëtirësMalet, Paqësori Veriperëndimor dhe pjesa më e madhe e Kanadasë jugore.

6. Titmouse me tufa

Imazhi: JackBulmernë të gjithë Shtetet e Bashkuara kontinentale. Ata shumohen në veri dhe dimërojnë në jug. Sidoqoftë, nuk do t'i gjeni në ushqimet e zogjve, pasi ata hanë kryesisht fruta dhe manaferra.

8. Summer Tanager

Imazhi: RonaldPlettStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.