7 zogj të ngjashëm me robinat (Foto)

7 zogj të ngjashëm me robinat (Foto)
Stephen Davis
te amerikani Robin, por koka e tij e zezë dhe shpina janë shumë më të errëta se grija e robinit. Sqepi i tij është i zi, jo i verdhë i artë i robinit.

Ndryshe nga American Robins, ku mashkulli dhe femra duken njësoj, vetëm mashkulli Oriole Orchard është portokalli dhe i zi. Femra është e verdhë-jeshile me krahë gri të errët.

Shiko gjithashtu: A hanë pëllumbat e zisë në ushqimet e shpendëve?

Shihni një Oriole të Pemëtarisë gjatë muajve të pranverës dhe verës kur ato shumohen në Shtetet e Bashkuara lindore dhe mesperëndimore. Ata nuk do të rrinë në tokë siç bëjnë robinët. Në vend të kësaj, do t'i dëgjoni ata që kërkojnë insekte në pemë.

5. Hermit Thrush

imazhi: Becky Matsubara& Chrissy McClarrenemri: Sitta canadensis

Si American Robin dhe Nuthatch me gjoks të kuq ndajnë ngjyrosje të ngjashme. Ata kanë një gjoks të kuqërremtë dhe një shpinë gri. Edhe kështu, ngjashmëritë pothuajse mbarojnë këtu.

Nuthatch me gjoks të kuq është shumë më i vogël se një robin. Për më tepër, koka e saj është e bardhë dhe e zezë me vija, me një sqep të zi, në vend të ngjyrës së verdhë të robinës. Ky zog preferon të lëvizë nëpër pemë dhe rrallë kalon kohë në tokë, ndryshe nga Robin. Në fakt, ata shpesh ngjiten pas trungjeve të pemëve dhe i japin dorën kokëposhtë ndërsa lundrojnë në dyshemenë e pyllit!

Kërkoni arra me gjoks të kuq në të gjithë 48 vjeç dhe në Alaskë. Ata janë i vetmi zog këngëtar që ngjitet me kokë poshtë pemëve.

2. Mëllenjë e larmishme

Mëllenja e larmishmeekzoskelete chitinous, si karkaleca dhe brumbuj.

The Varied Thrush ka një gamë krejt të ndryshme nga Robin amerikan. Shumica e popullsisë jeton në pyjet halore të Bregut të Paqësorit. Ata dimërojnë në Kaliforni dhe më pas lëvizin në Kanada dhe Alaskë gjatë verës.

3. Eastern Towhee

Emri shkencor: Pipilo erythrophthalmus

The Eastern Towhee ka përafërsisht të njëjtën madhësi si American Robin, dhe mashkulli ndan ngjyrosje të ngjashme. Ndërsa anët e tyre të rrëmujshme janë të ngjashme me barkun e robinit, ato nuk shtrihen deri në fund. Pra, barku i tyre i bardhë është një tregues i mirë për t'i dalluar, si dhe syri i tyre i kuq, sqepi i zi dhe fakti që e zeza në kokën e tyre shtrihet deri në gjoks.

Eastern Towhees gjenden vetëm në Shtetet e Bashkuara lindore, ku jetojnë në habitate të shkurorëzuara midis pyjeve të hapura dhe fushave bujqësore. Ata përshtaten mirë me zonat periferike dhe përfitojnë nga shkurret për t'u fshehur dhe për të folenë. Tërhiqni ato në oborrin tuaj me farat e shpendëve të spërkatura përgjatë skajit të shkurreve. Ashtu si robinat, ata preferojnë të kërkojnë foragjere në tokë.

4. Orchard Oriole

Orchard Oriole (mashkull)

Në Shtetet e Bashkuara, pak zogj janë aq të kudondodhur sa Robini amerikan. Ky zog këngëtar që ha insekte, kërcen në tokë dhe cicëron në mëngjes, shpesh mendohet si pararojë e pranverës. Sidoqoftë, është e lehtë të ngatërroni zogjtë e tjerë për këtë për shkak të ngjyrave dhe formës së tyre të ngjashme. Ky artikull hedh një vështrim në shtatë zogj në Amerikën e Veriut që janë të ngjashëm me robinët.

7 zogj të ngjashëm me robinët

Së pari, le të mësojmë pak për personazhin kryesor të këtij artikulli, amerikanin Robin.

Amerikan Robin

Emri shkencor: Turdus migratorius

Amerikani Robin është një lloj mëllenjë, një zog këngëtar i madh i njohur për shfaqjen në fillim të pranverës. Ai ha kryesisht insekte dhe favorizon jovertebrorët e butë si krimbat dhe grumbujt. Ato mund të gjenden në të gjithë Amerikën në 48 shtetet më të ulëta.

Robinët frekuentojnë njësoj zonat periferike dhe rurale. Ata kanë një shije për insektet, kështu që ata rrallë vijnë në ushqyes. Nëse doni t'i tërheqni ata në oborrin e shtëpisë tuaj, merrni parasysh instalimin e një burimi uji. Një banjë zogjsh ose një përrua i cekët do t'u sigurojë robinave vende të sigurta për t'u larë.

Nëse jetoni në një zonë me rritje të konsiderueshme të gjetheve, mund të jeni me fat që të dalloni një çift të çiftëzuar që folezon afër. Femra zakonisht lëshon 3-4 vezë blu të shndritshme në një fole të vogël të futur në brendësi të një kaçubeje ose piruni pemësh.

1. Nuthatch me gjoks të kuq

Shkencëmadhësi të ngjashme dhe kanë ngjyrë të ngjashme. Megjithatë, vetëm mashkulli Spotted Towhee duket si robin. Femra ka një ngjyrë gri-kafe të errët.

Shiko gjithashtu: 15 zogj me sqepa të lakuar (Foto)

Ata janë insektngrënës si robinët, por preferojnë të hanë insekte 'më krokante': karkaleca, kriketa dhe brumbuj. Në dimër, ata do të kërkojnë lisa rreth bazës së pemëve të lisit. Ju mund të jeni në gjendje t'i tërheqni ata në oborrin tuaj duke spërkatur farat e shpendëve në tokë rreth ushqyesve.

Towhees me njolla jetojnë në Shtetet e Bashkuara perëndimore. Ata janë banorë gjatë gjithë vitit të Bregut të Paqësorit dhe Maleve Shkëmbore. Një popullatë kalon pranverën dhe verën në Idaho dhe Montana.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.