5 Lloje zogjsh që fillojnë me Q (me figura)

5 Lloje zogjsh që fillojnë me Q (me figura)
Stephen Davis

Tabela e përmbajtjes

Wikimedia Commonsme pendë bishti të zinj, 17 centimetra të gjatë – kjo është arsyeja pse disa njerëz e quajnë këtë zog "Waydah me bisht bosht". Femrat dhe meshkujt që nuk janë duke u shumuar kanë pjesë të sipërme vija-vija dhe pjesë të poshtme të lehta dhe me gunga.

Kur meshkujt shumohen, ata gdhendin territorin në shkurre të thata e me gjemba. Megjithatë, pasi të përfundojë sezoni i shumimit, ata formojnë grupe me mbjellës të tjerë. Mbretëresha Whydah në mënyrë parazitare lëshon vezët e saj në foletë e Waxbill-it me veshë vjollce dhe mund të imitojë këngët e tyre imituese.

Ky zog është seksualisht dimorfik sezonal (që do të thotë se meshkujt dhe femrat shfaqin dallime fizike). Gjatë sezonit të riprodhimit, mashkullit i rritet një bisht i gjatë dhe pendët e tij marrin ngjyrë të dukshme, por në të gjitha kohët e tjera, mashkulli duket saktësisht i njëjtë me femra si harabeli.

5. Pushka e Mbretëreshës Victoria's 5> Zog pushkësh i mbretëreshës Viktoria

Këtu kemi një listë të zogjve që fillojnë me Q së bashku me foto dhe disa fakte argëtuese për secilin prej tyre. Ne përfshimë specie nga e gjithë bota pasi zogjtë që fillojnë me shkronjën q janë të vështira për t'u gjetur, kështu që mund të mos keni dëgjuar për disa nga llojet e mëposhtme të zogjve.

Shiko gjithashtu: Sa kohë jetojnë kolibrat?

Zogjtë që fillojnë me shkronjën Q

1. Thëllëza

Ka të paktën 6 lloje thëllëzash që gjenden në Amerikën e Veriut duke përfshirë Thëllëzën Montezuma, Thëllëzën e Kalifornisë, Thëllëzën e Malit , Thëllëza me luspa dhe thëllëza e Gambel.

Tëllëza Montezuma

Tëllëza Montezumanë këtë qëndrim, ata ndezin zbrazëtira të verdha të ndezura, duke u tundur, duke u lëkundur dhe duke ngritur secilin krah lart një nga një.

Nga të gjithë zogjtë pushkë, zogu i pushkës së Mbretëreshës Victoria është më i vogli. Meshkujt kanë një kokë blu-smerald, poshtë trupit dhe gjoks prej bronzi. Pjesa e sipërme e trupit të tyre është e mbuluar me një ngjyrë të gjallë të purpurt me shkëlqim. Ata kanë gjithashtu një copë kadifeje të zezë në mes të fytit të tyre poshtë një trekëndëshi blu metalik.

Shiko gjithashtu: Si të tërhiqni qukapikët në oborrin tuaj (7 këshilla të thjeshta)

Këta zogj jo migrues njihen me një sërë emrash, si 'zogu i vogël i pushkëve' dhe 'Victoria Riflebird'. 1>

*Imazhi i veçuar i Montezuma Quail nga Danny Hancock
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.