40 lloje zogjsh që fillojnë me shkronjën R (Foto)

40 lloje zogjsh që fillojnë me shkronjën R (Foto)
Stephen Davis

Tabela e përmbajtjes

shtetet. Ata hanë kryesisht gjitarë të vegjël, zogj të tjerë, si dhe zvarranikë dhe amfibë. Popullsia e skifterëve me shpatulla të kuqe është rritur gjatë 50 viteve të fundit në gamën e tyre.

Skifterat me shpatulla të kuqe janë të njohur për jetën dhe folezimin në zona të pyllëzuara dhe pyje. Kërcënimi më i madh për këtë specie është pastrimi i zonave të pyllëzuara ku folezojnë dhe shumohen. Hawks me shpatulla të kuqe zakonisht do të ripërdorin të njëjtën fole vit pas viti. Mësoni disa fakte rreth skifterit me shpatulla të kuqe këtu.

24. Terni mbretëror

Sikufi mbretëror Phasianus colchicus

Kërkoni për fazanë me qafë unazore përgjatë rrugëve dhe në fusha të hapura në pjesën më të madhe të Shteteve të Bashkuara veriore dhe në pjesë të Kanadasë jugore. Këta zogj me fole në tokë janë pak më të vegjël se gjelat dhe meshkujt kanë kokë të gjelbër dhe një jakë të bardhë të spikatur rreth qafës.

Fazanët me qafë unazore janë koka që preferojnë të jetojnë në kullota, fusha, këneta dhe afër ligatinave, ku kanë qasje të lehtë te frutat, arrat dhe insektet. Meshkujt kanë një sorrë që lulëzon, e ngjashme me atë të gjelit, që mund të dëgjohet për më shumë se një milje larg.

39. Rosë me qafë unaze

Rosë me qafë unaze

Nga kolibrat te skifterët te qukapikët, lista e mëposhtme e 40 zogjve fillon me shkronjën R. Secili prej tyre ka një fotografi dhe disa fakte interesante për të mësuar rreth tyre.

Kënaquni!

Zogjtë që fillojnë me R

Zogjtë që fillojnë me Rtregojnë speciet Zogjtë që fillojnë me R 1. Kolibri i vrullshëm 2. Kolibri me grykë rubin 3. Gryka e kuqe 4. Pitta me bark të kuq 5. Pulëbardhë relikt 6. Rook 7. Rosella 8. Qift i kuq 9. Redwing 10. Pushkatar 11. River Tern 12. Gur kthesës me ngjyrë të kuqe 13. Rhinoceros Auklet 14. Hummingbird Rivoli 15. Kinglet me kurorë rubin. 16. Rose-Bakreast1 Qukapiku bark 18. Qukapiku kokëkuq 19. Arrëza me gjoks të kuq 20. Vireo me sy të kuq 21. Zogu i zi me krahë të kuq 22. Skifiteri me bisht të kuq 23. Skifiteri me shpatulla të kuqe 24. Skifteri mbretëror 25. Ridgway's Razor Flokëkuqe 28. Pëllumb shkëmbi 29. Trumcak shkëmbi 30. Lugë roseate 31. Rrënekë shkëmbi 32. Ptarmigan shkëmbi 33. Pata e Ross 34. Rosë e kuq 35. Zog i zhveshur 36. Zog i ndryshkur 37. Sparrowing-me kurorëzim 39. Rosë me qafë unazë 40. Pulëbardhë me unazë

1. Hummingbird i vrullshëm

Kolibri i vrullshëmParaziti i pjellave, qyqja me veshë të zezë, shpesh heq vezët e Grykës së Kuqe nga foleja e saj dhe i lëshon vezët e veta me pamje të ngjashme.

4. Pitta me bark të kuq

Pitta me bark të kuqPixabay

Emri shkencor: Corvus frugilegus

Kurri është një zog i madh nga familja e sorrave që gjendet në Skandinavi dhe Evropën Perëndimore deri në Siberinë lindore. Të rriturit peshojnë rreth 12 oz, një gjatësi nga 17 në 18 inç dhe një hapje krahësh deri në 40 inç. Ka pupla të errëta që shpesh kanë një shkëlqim kaltërosh-vjollcë.

Puplat në qafë, kokë, dhe supet janë të trasha dhe prej kadifeje. Këmbët dhe këmbët janë kryesisht të zeza, me një sqep gri-të zi dhe një iris kafe të errët. Burrat mashkull dhe femër lidhen për jetë dhe mbeten në tufë.

7. Rosella

Rozela veriore e ulurshtetet juglindore si Florida, Teksas dhe Luiziana, si dhe përgjatë bregut lindor. Në dimër, tufat deri në 60,000 flokëkuqe shfaqen në një gji të Gjirit të Meksikës në Teksasin jugor.

28. Pëllumb shkëmbi

Imazhi nga 👀 Mabel Amber, i cili një ditë do të largohet nga Pixabay

Emri shkencor: Columba livia

Pëllumbi shkëmbor është një nga zogjtë më të përhapur në Amerikën e Veriut dhe mund të gjendet nga maja e Amerikës së Jugut në Kanadaja Jugore. Ato janë të zakonshme në qytetet e mëdha dhe zonat urbane, por gjithashtu do të vizitojnë oborret e shtëpisë dhe do të godasin farat dhe kokrrat në tokë ose në ushqyesit e platformës.

Hieroglifët egjiptianë sugjerojnë se pëllumbat janë zbutur më shumë se 5000 vjet më parë, që do të thotë se ata kanë një histori të gjatë me njerëzit. Ne e kemi përdorur këtë zog për qindra vjet për të dërguar mesazhe për shkak të aftësisë së tyre të jashtëzakonshme për t'u kthyer në shtëpi. Pëllumbat madje mund të gjejnë rrugën e tyre për në shtëpi nga një distancë e gjatë të mbyllur plotësisht duke përdorur gjëra të tilla si fushat magnetike të tokës, tingujt, aromat dhe diellin.

29. Trumcak shkëmbi

tremçak shkëmbizgjidhni të jetoni gjatë gjithë vitit në plazh, kështu që nëse doni të dalloni një të tillë, drejtohuni në një plazh. Ato janë mjaft të zakonshme në shumicën e plazheve në Shtetet e Bashkuara.

Të dy gurët e kuqërremtë të shumimit të meshkujve dhe femrave, si ai i paraqitur më lart, kanë pendët me ngjyrë gështenjë, megjithëse femrat janë pak më të zbehta se meshkujt. Zogjtë që nuk rriten të kësaj specie humbasin kalikon si pupla dhe bëhen shumë më kafe.

13. Rhinoceros Auklet

Rhinoceros AukletFlickr

Emri shkencor: Euphagus carolinus

Zogjtë e zinj të ndryshkur kalojnë dimrin në pjesën më të madhe të gjysmës lindore të Shteteve të Bashkuara, por drejtohen në veri drejt pyjeve boreale për sezonin e shumimit në Kanada dhe Alaskë. Ky zog është një nga speciet më të shpejta në rënie të Amerikës së Veriut me 85% ose më shumë të popullsisë është zhdukur në 40 vitet e fundit. Shkencëtarët nuk e kanë idenë se çfarë e ka shkaktuar atë.

Meshkujt janë të zinj me shkëlqim dhe femrat kanë një ngjyrë kafe të ndryshkur. Zogjtë e zinj të ndryshkur zakonisht nuk shihen në oborret e shtëpisë ose në ushqimet e shpendëve dhe jetojnë në këneta dhe ligatina për habitatet e tyre. Ata ushqehen kryesisht me insekte dhe lëndë bimore, por kjo specie është dokumentuar se ushqehet me zogj të tjerë.

37. Harabeli me kurorëzimin e rrufeshëm

Harabeli i kurorëzuar i gërvishturgjejnë mes shkëmbinjve ku u pëlqen të jetojnë.

Këmbët e rërës kanë këmbë të shkurtra dhe karame të gjata duke u dhënë atyre një pamje të trashë. Ata rrinë në tokë shumicën e kohës dhe janë vrapues të shpejtë. Të rriturit e shumimit kanë koka të zbehtë dhe shenja gështenjash në shpinë dhe krahë. Zogjtë që nuk rriten janë gri të zbehtë.

32. Rock ptarmigan

Imazhi nga WONHO SON nga Pixabay

Emri shkencor: Lagopus muta

Rock ptarmigan jetojnë në pjesët e largëta veriore të Kanadasë, Alaskës dhe në Grenlandë. Ky zog i guximshëm mund t'i mbijetojë klimës së ftohtë dhe foletë në tundrën alpine dhe rajonet arktike. Si meshkujt ashtu edhe femrat e kësaj specie zbardhen plotësisht në dimër, por gjatë periudhës së shumimit të vitit secili merr shtresën e vet unike të puplave.

Femra ka pupla me lara-kafe të lehta dhe të zeza dhe mashkulli i shumimit merr pupla kafe me lara-lara me nënbark të bardhë. Kjo specie nuk është e zakonshme në shumicën e vendeve të populluara nga njerëzit, kështu që kërkoni për to në zonat e tundrës të paktën 7-10 milje nga këto zona.

33. Ross's Goose

Ross's Goosespecia është pak më e vogël se një patë kanadeze, dhe morfa e bardhë ka pamjen e një pate bore. Ata kanë krahë me majë të zezë dhe pendë bishti.

34. Rosë e kuqërremtë

Emri shkencor: Oxyura jamaicensis

Rosat e kuqërremta rriten në moçal liqene dhe pellgje kryesisht përgjatë skajit verior të Ohajos. Ata preferojnë të jetojnë në bimësi të dendur brenda ose pranë ligatinave, gjë që mund t'i bëjë të vështirë t'i dallosh.

Rosat e kuqërremta duket se po zgjerojnë gamën e tyre në Ohajo. Ata kanë një bisht në formë ventilatori i cili shpesh ngjitet lart dhe një trup kompakt me pamje "të ngjeshur". Meshkujt riprodhues kanë një sqep të kaltër të ndezur, trup gështenjë dhe faqe të bardhë.

35. Grouse i zhveshur

Ruffed Grouse

Emri shkencor: Bonasa umbellus

Edhe pse meshkujt janë më të mëdhenj se femrat, gjinitë janë të vështira për t'u dalluar. Plumage është një përzierje e të bardhëve, kafeve dhe grive në një larmi modelesh të ndryshme. Ata kanë vrimat e hundës me pupla dhe këmbët e tyre janë të mbuluara me pupla deri në gishtat e këmbëve. Kjo pendë e përzier e bën pulën e gërvishtur të përsosur dhe të përzier me rrethinat e saj, dyshemenë e pyllit.

Ato zakonisht fluturojnë vetëm me breshëri të shkurtra dhe kryesisht qëndrojnë në ecje përgjatë tokës. Në mbarë botën ka mbi dhjetë lloje të tjera të pulave. Zogu i ndryshkur është zogu i gjahut rezident më i përhapur në Amerikën e Veriut.

36. Zogu i ndryshkur

Zog i ndryshkurqiftet kanë një hapje krahësh 175-179 cm dhe një gjatësi 60-70 cm; meshkujt mund të peshojnë 800-1200 g dhe femrat 1000-1300 g.

Është një zog i këndshëm, që fluturon me krahë të mëdhenj dyfaqësh dhe një bisht të gjatë me pirun. Ngjyrosja rufous shtrihet në bust, bishtin e sipërm dhe mbulesat e krahëve. Puplat kryesore të bardha fluturuese dallohen nga majat e zeza të krahëve. Rreth 1% e Qifteve të Kuq në popullatën e Uellsit çelin me një ngjyrë më të çelur se norma.

Shiko gjithashtu: 15 zogj me sqepa të lakuar (Foto)

9. Redwing

Redwingkryesisht për shkak të humbjes së habitatit. Kjo specie ka gjëndra të veçanta që i lejojnë të pijë ujë të kripur, diçka që shumica e zogjve të tjerë nuk janë në gjendje ta bëjnë.

Binarët e Ridgway janë zogj me përmasa mesatare, pak më të mëdha se robinat amerikanë. Faturat e tyre janë pak të lakuar nga poshtë dhe kanë krahë të rrumbullakosura. Këta zogj janë ngrënës oportunistë dhe ushqehen me krustace si gaforret, karkalecat dhe karkalecat.

26. Razorbill

Imazhi nga McCloudy nga Pixabay

Emri shkencor: Alca torda

Razorbill janë gjetur janë gjendet përgjatë Gjirit të Maine dhe pjesëve të New England-it bregdetar në Shtetet e Bashkuara, por kolonia më e madhe e briskut është në fakt në Islandën perëndimore.

Në moshën vetëm 20 ditëshe, një rroje e re duhet të kërcejë nga foleja që është në një shkëmb në detin më poshtë. Razorbill janë notarë të shkëlqyer që zhyten me mjeshtëri në ujë nga lart me saktësi. Ata mund të notojnë mbi 300 metra nën ujë në mënyrë që të rrëmbejnë peshk dhe të sigurojnë një vakt.

27. Flokëkuqja

Rosa flokëkuqetrekëndësh i kuq i ndezur në gjoks. Sqepat e tyre rozë të trashë mund t'i ndihmojnë ata të thyejnë farat e forta.

17. Qukapiku me bark të kuq

Imazhi: Scottslmfyt. Trupi i tyre është i gjelbër dhe kafe. Shpesh ato mund të duken tërësisht të errëta në dritë të caktuar.

Femrat nuk e ndajnë këtë ngjyrim dhe janë jeshile sipër dhe të bardha poshtë. Ata janë pak më të mëdhenj se shumica e kolibrave që shihen në SHBA, me një faturë më të gjatë. Ato gjenden kryesisht në Meksikë dhe si kanione me hije dhe pyje malore.

15. Kinglet me kurorë rubin

Imazhi: Fyn Kynd / flickr / CC BY 2.0

Emri shkencor : Regulus calendula

Kjo mbret i vogël është një ngjyrë jeshile ulliri me shufra krahësh të bardhë, pendë krahësh dhe bishti me buzë të verdha dhe një unazë syri të bardhë. Mashkulli ka një copë të vogël puplash të kuqe të ndezura në majë të kokës, të cilat mund t'i ndezë kur është i emocionuar, megjithatë këto zakonisht janë të fshehura.

Kërkuesit me energji të lartë, ata shpesh vrapojnë nëpër shkurre dhe pemë dhe tundin krahët . Kjo lëvizje e vazhdueshme e krahëve mund të ndihmojë me identifikimin. Për një zog kaq të vogël, ata mund të bëjnë deri në 12 vezë në të njëjtën kohë!

16. Grosbeak me gjoks trëndafili

Imazhi: theSOARnetQukapiku kokëkuq shkon një hap më tej dhe do të shkojë aq larg sa ta mbulojë ushqimin me lëvore ose dru për të kamufluar më mirë sasinë e tij.

19. Nuthatch me gjoks të kuq

Emri shkencor : Sitta canadensis

Këto arra të vogla kanë një shpinë gri të errët, të ndryshkur (varon nga me ngjyrë të guximshme në të zbehtë) gjoks dhe bark, dhe një fytyrë me vija të guximshme bardh e zi. Ata janë zogj të shpejtë dhe aktivë që gjenden më së shpeshti duke kërcyer në trungje dhe degë pemësh duke kërkuar insekte poshtë lëvores. Folezojnë në zgavrat e pemëve dhe madje do të përdorin kuti foleje në oborrin e shtëpisë.

20. Vireo me sy të kuq

Emri shkencor : Vireo olivaceus

Vireo me sy të kuq janë një nga zogjtë më të zakonshëm të verës lindore të SHBA-së. Pasi kalojnë dimrat në Amerikën e Jugut, ata udhëtojnë deri në SHBA për sezonin e mbarështimit. Të pasmet dhe bishtat e tyre janë një ulli i zbehur, me gjoks dhe bark më të lehtë.

Siç sugjeron emri i tyre, ata kanë një unazë të kuqe, megjithëse mund të jetë e vështirë për t'u parë dhe syri i tyre duket i zi kur janë në hijet. Pavarësisht se sa të zakonshme janë, ato nuk shihen shpesh nëse nuk jeni duke kërkuar në mënyrë aktive.

Gjithashtu, dëgjoni këngën dhe thirrjet e tyre, të cilat sapo të mësoni t'i njihni ndoshta do të filloni t'i dëgjoni kudo gjatë verës që nga viti këta vireo janë të njohur për "flasin" gjatë gjithë ditës.

21. Zogu i zi me krahë të kuq

Emri shkencor : Agelaius phoeniceus

Ndër zogjtë më të shumtë në të gjithë Amerikën e Veriut, mashkulli Zogjtë e zinj me krahë të kuq janë të pagabueshëm për shkak të "spatullave" të tyre të kuqe dhe të verdha që bien në sy mes trupave të tyre të zinj. Femrat e kësaj specie megjithatë duken krejt të ndryshme dhe janë kryesisht kafe me vija të lehta.

Ato njihen si specie poligjene, që do të thotë se meshkujt do të kenë deri në 15 femra të ndryshme me të cilat çiftëzohen. Për fat të keq, ata ndonjëherë shfaqen tek ushqyesit në tufa dhe gëlltisin farën shpejt.

22. Skifteri me bisht të kuq

Emri shkencor : Buteo jamaicensis

Skifteritë me bisht të kuq janë ndoshta skifterët më të zakonshëm në SHBA me pothuajse 2 milionë skifteri fole në Amerikën e Veriut. Ky numër përbën rreth 90% të popullsisë globale të Skifterit me bisht të kuq. Skifterët me bisht të kuq janë më aktivë gjatë ditës ose herët në mëngjes.

Ata zakonisht shihen duke fluturuar lart duke kërkuar pre ose të ulur përgjatë rrugës në shtyllat e telefonit. Skifterët me bisht të kuq nuk shihen shpesh në oborret e shtëpive që përgjojnë rreth ushqyesve, sepse ata prenë kafshë më të mëdha që janë thjesht zogj këngëtarë. Mësoni disa fakte interesante rreth Skifteri me bisht të kuq këtu.

23. Skifiteri me supe të kuqe

Emri shkencor: Buteo lineatus

Skifteri me shpatulla të kuqe mund të gjendet në pjesën më të madhe të gjysmës lindore të Shteteve të Bashkuaramjedise me të çara dhe vende për hije. Trupat e gurëve folenë mbi shkëmbinj të sheshtë shpesh përdorin këto të çara për mbrojtje dhe mbulim. Ndërsa kalojnë pjesën më të madhe të kohës në tokë, ata hanë kryesisht insekte që banojnë në tokë si kriket, brumbujt dhe merimangat.

30. Roseate Spoonbill

Emri shkencor : Platalea ajaja

The Roseate Spoonbill është lokalisht i zakonshëm në Florida bregdetare, Teksas dhe Luiziana jugperëndimore. Ata preferojnë të enden në tufa të vogla dhe shpesh do të shoqërohen me endacakë të tjerë. Lugët ushqehen në ujëra të cekëta dhe përdorin llogoret e tyre të gjera të sheshta për të shoshitur baltën duke tundur kokën nga njëra anë në tjetrën.

Ky zog i mrekullueshëm është i pazakontë dhe tepër i prekshëm ndaj degradimit të habitateve të të ushqyerit dhe folezimit. Ata praktikisht u eliminuan nga Shtetet e Bashkuara si një efekt anësor i shkatërrimit të kolonive të pendëve nga gjuetarët e shtëllungave në vitet 1860 dhe vetëm kohët e fundit filluan të ri-kolonizojnë Teksasin dhe Florida në shekullin e 20-të.

Padyshim që padyshim. një nga zogjtë me pamje më unike me sqepa të mëdhenj.

Shiko gjithashtu: A i tërheqin arinjtë ushqyesit e shpendëve?

31. Rrënekë guri

Imazhi nga Dr. Georg Wietschorke nga Pixabay

Emri shkencor: Calidris ptilocnemis

Këta zogj të vegjël bregu janë afërsisht sa një robin dhe dimërojnë në pjesë të Paqësorit Veriperëndimor, Kanadasë perëndimore dhe bregut jugor të Alaskës. Ata ushqehen me insekte, krustace dhe jovertebrorë ujorëdhe një fyt portokalli-kuq. Femrat janë të gjelbra me njolla të ndryshkura dhe një fyt të njollosur.

Në pranverë ato migrojnë nëpër Kaliforni, e kalojnë verën në Paqësorin veriperëndimor dhe në Kanada, dhe më pas kalojnë nëpër shkëmbinjtë në vjeshtë. Ndërsa rufous konsiderohet si një hummingbird i SHBA-së perëndimore, ata janë ndoshta specia e dytë më e zakonshme e shikimit në bregun lindor pas kolibrit me grykë rubin.

2. Hummingbird-throated.

Emri shkencor : Archilochus colubris

Megjithëse të zakonshme vetëm në gjysmën lindore të Shteteve të Bashkuara, zogjtë me grykë rubin janë speciet më të bollshme të kolibrave në vend. Ata janë gjithashtu e vetmja specie shumuese e kolibrit që gjendet në SHBA-në Lindore

Ata e kanë marrë emrin e tyre sepse meshkujt kanë një fyt të ndezur në të kuqe rubin. Hummerët me grykë rubin janë ngjyrë jeshile smeraldi në kurrizin, krahët dhe kokat e tyre me pjesë të bardha poshtë. Femrave u mungojnë pendët e kuqe të fytit.

3. Gryka e kuqe

Emri shkencor: Pyrrholaemus brunneus

The redthroat, australian gri-kafe zog, më së shpeshti vërehet duke shigjetuar midis degëve dhe shkurreve të ulëta ose duke kërcyer përgjatë tokës.

Vetëm meshkujt e pjekur kanë njollën karakteristike të qafës të vogël, ngjyrë kafe të ndryshkur që i jep kësaj specie emrin e saj popullor dhe bën dallimin midis femrave dhe të rinjve më i vështirë. Të Larus delawarensis

Më shpesh i parë larg zonave bregdetare, pulëbardha me unazë e ka marrë emrin nga unaza e dukshme që ka rreth sqepit. Ndërsa ato ndodhin si në bregun lindor ashtu edhe në atë perëndimor në dimër, pulëbardha me unazë shumohen pranë ujërave të ëmbla kryesisht në brendësi të Shteteve të Bashkuara dhe Kanadasë jugore.

Këto pulëbardha janë omnivorë dhe shpesh shihen duke kërkuar ushqim në parking shumë dhe nëpër plehra. Pulëbardhat me unazë janë zogj me përmasa mesatare, sa një sorrë amerikane. Meshkujt dhe femrat punojnë së bashku për të ndërtuar foletë e tyre në tokë, zakonisht diku me mbulesë nga grabitqarët ajrore.

Në krah është një shirit i artë nëpër pendët fluturuese. Gryka, barku dhe gjoksi janë të bardha. Femra ka një ngjyrë kafe më të errët me njolla okër në kokë dhe në shpinë.

Ato kanë krahë të vegjël të rrumbullakosur, një bisht të shkurtër dhe një sqep të gjatë të hollë në ngjyrë kafe si fëndyrë për plasaritje. Pushkatari mori emrin e një njësie historike të Zelandës së Re, sepse pendët e saj i ngjanin asaj të një ushtari me veshjen ushtarake të atij regjimenti.

11. Lumi Tern

Imazhi nga Dr. ka pjesën e poshtme të bardhë, pjesën e sipërme gri të errët, krahë të gjatë me majë dhe një bisht të pirun me rryma të gjata që rrjedhin. Është 38-43 cm i gjatë. Sqepi është i verdhë, ndërsa këmbët janë të kuqe të ndezura.

Kur shumohen, pendët e tyre ngjajnë me një kapele të zezë. Në dimër, kurora ose kapela është e bardhë gri me njolla dhe vija të zeza, një maskë e errët përgjatë syrit dhe një majë e errët në faturë. Kërpudhat e lumenjve gjuajnë për peshq, krustace, terrëza dhe jovertebrorë ujorë duke u zhytur në lumenj dhe liqene.

12. gur kthesës ruddy

Imazhi nga Paul Brennan nga Pixabay

Emri shkencor : Arenaria interpres

Ky zog shumëngjyrësh jeton përgjatë brigjeve të Amerikës së Veriut dhe kalon vetëm nëpër pjesën më të madhe të SHBA-së gjatë rrugës për në zonat e tij të shumimit në arkipelagun kanadez dhe Grenlandë. Disa gur kthesë të kuqërremtë
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.