4 zogj unikë që fillojnë me shkronjën X

4 zogj unikë që fillojnë me shkronjën X
Stephen Davis

Në alfabetin anglez, ka relativisht pak fjalë që fillojnë me X. Emrat e zogjve që fillojnë me X janë po aq të pazakontë. Në fakt, ne mund të gjenim vetëm katër specie të gjalla aktualisht, emri i zakonshëm i të cilëve fillon me një X. Është interesante se secila prej tyre gjendet në një kontinent të ndryshëm. Një në Amerikën e Veriut, një në Amerikën e Jugut, një në Afrikë dhe një në Azi.

Le t'i hedhim një sy!

4 zogj që fillojnë me X

1. Antbird Xingu Scale-Backed

Xingu Scale-backed AntbirdGuinea Ekuatoriale dhe Uganda. Ata kanë një shpinë ulliri-kafe me gjoks dhe bark të verdhë. Këta të gjelbër kryesisht hanë brumbuj, merimangat, vemjet dhe tenjat dhe plotësohen me fruta dhe fara. Ata jetojnë në pyje të thata tropikale ose subtropikale ose në pyje me lagështirë fushore.

Fakt argëtues: Në gamën e tyre të vogël ata shpesh jetojnë në habitat të mbrojtur brenda parqeve si Parku Kombëtar Korup dhe Kameruni dhe Parku Kombëtar Semliki në Ugandë.

Kliko këtu për të parë fotot e Xavier's Greenbul në eBird.

3. Kolibri i Xantusë

Kolibri i Xantusëfamilja e shpendëve Corvidae. Me formën e trupit të gjatë dhe të hollë të shumicës së jajve, Xingjiang-ja ka një trup kryesisht të nxirë, krahë të zinj me njolla të mëdha të bardha, një kapak të zi, këmbë të zeza dhe një kartëmonedhë të zezë pak të ulur. Habitati i tyre i preferuar është zona e thatë e hapur dhe shkurre. Fatkeqësisht, për shkak të degradimit dhe fragmentimit të habitatit, ato kanë qenë në listën e specieve "gati të kërcënuara" që nga viti 2004.

Fakt argëtues: Xinjiang-jasit në tokë njihen si vrapues mjaft të shpejtë, në gjendje për të ndjekur dhe kapur jovertebrorët dhe zvarranikët e vegjël.

Shiko gjithashtu: Si të shpëtojmë nga yjet në ushqime (7 këshilla të dobishme)

Kliko këtu për të parë fotot e Xinjiang Ground-Jay në eBird.

Shiko gjithashtu: 13 zogj që fillojnë me unë (foto dhe fakte)Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.