22 lloje zogjsh që fillojnë me shkronjën L (Foto)

22 lloje zogjsh që fillojnë me shkronjën L (Foto)
Stephen Davis
nga Bettina Arrigoni nëpërmjet FlickrWikimedia Commons

Zogjtë vijnë në të gjitha format dhe madhësitë dhe kanë emra që fillojnë me çdo shkronjë të alfabetit. Ka mjaft lloje zogjsh që fillojnë me shkronjën L, në këtë artikull ne do t'ju bëjmë një vështrim nga afër të disa prej tyre. Le të hedhim një vështrim në 22 lloje të ndryshme zogjsh që të gjithë fillojnë me L.

22 zogj që fillojnë me shkronjën L

Këtu është një listë me 22 zogj të ndryshëm që të gjithë fillojnë me shkronjën L , duke filluar me trumcakun e gurit gëlqeror.

Zogjtë që fillojnë me shkronjën Lfshehin speciet 1. Gëlqeror gëlqeror 2. furça si lark 3. qukapiku me dantella 4. fazani i Zonjës Amherst 5. Skifter Lanner 6. Rosë liqeni 7. Heshtakë kafshatë 8. Laysan albatros 9. Qukapiku me shpinë shkalle 10. Nata me bisht shkalle 11. Lagden's bushshrike 12. Lapland bunting 13. Pëllumbi i limonit 14. Gryka e madhe gri 15. Lark sparrow Labunlling 16. 19. Goldfinch Lawrence 20. Më pak mizakëpëse 21. Më pak e hidhur 22. Lapland longspur

1. Limestone wren-babbler

Limestone wren babbler Spinus lawrencei

Gardina e Lawrence është një nga zogjtë më shumëngjyrëshe të Amerikës së Veriut, por për fat të keq për ne të tjerët ju mund të kënaqeni duke parë këtë zog vetëm nëse jetoni në Arizona, New Meksika, Kalifornia ose Meksika Veriore. Goldfinches e Lawrence kanë një gamë shumë të kufizuar dhe shumë rriten vetëm në Kaliforni.

Ju mund të jeni në gjendje të tërhiqni një finch të Lawrence në një ushqyes duke përdorur thjesht një ushqyes të mirë finch dhe së bashku me disa nyjer. Si mashkulli ashtu edhe femra kanë shenja të verdha, por ngjyrat e mashkullit janë shumë më të ndritshme dhe mbulojnë më shumë nga trupi i tij. Mashkulli gjithashtu është i vetmi që ka maskën dhe kurorën e zezë.

Shiko gjithashtu: Ushqyesit më të mirë të shpendëve me kapacitet të madh (8 opsione)

20. Më pak mizakërcues

Muzakuqi më i vogëlperfekte për kapjen e insekteve, gjarpërinjve të vegjël dhe hardhucave që hanë.

Bushrike e Lagdenit komunikon me kërcitje dhe bilbil. Shkurret e Lagden kanë gjoks të verdhë nëse jetojnë në lindje të vargut të tyre dhe portokalli në perëndim.

12. Lapland bunting

Lapland buntingfazani është afërsisht 100 centimetra i gjatë, me bishtin që përbën 80 cm nga kjo. Mashkulli është i mrekullueshëm, me ngjyrosje bardh e zi dhe me kreshtë të kuqe. Femra ka një ngjyrë kafe më të shurdhër. Ata jetojnë në drithëra të trasha dhe të errëta dhe janë të vështira për t'u dalluar.

Fakt argëtues: Emri vjen nga Sarah Amherst, e cila dërgoi ekzemplarin e parë në Londër në 1828.

5. Skifteri Lanner

Skifteri Lannershkëmbinjtë gëlqerorë.

Identiteti i trumcakut gëlqeror nuk është i qartë, sepse zogu është ndarë në tre lloje të ndryshme.

2. Furça si lark

Lark- si bushrunnermuajt e shumimit dhe në disa pika pranë bregut perëndimor. Ata fluturojnë në jug në Amerikën Qendrore dhe Jugore për dimër. Edhe pse dimër në Teksasin Jugor dhe Florida Jugore.

Këta jetojnë në ligatinat ku ecin në ujërat e njelmëta duke kërkuar peshq ose amfibë që mund të kapin dhe hanë. Në fillim të verës mund të shikoni në ujëra kënetore me bimësi të lartë si bishta, nëse doni të dalloni një të tillë.

22. Lapland longspur

Lapland longspurmeli proso, farat e lulediellit ose gjembaku nyjer, prandaj ofrojini ato në ushqyes nëse dëshironi t'i tërheqni ato.

17. Pulëbardhë e qeshur

Image: paulbr75një zog mjaft i thjeshtë gri-kafe, me një fytyrë gri të errët, nga i cili bie në sy syri i verdhë i ndezur. Ata e kalojnë kohën duke kërcyer në tokë në tufa dhe janë zogj shumë të gjallë.

Fakti argëtues: Llambaxhiu e ka marrë emrin nga thirrja e tij, e cila është e zhurmshme dhe këmbëngulëse: një zhurmë zhurme .

15. Harabeli lark

Emri shkencor: Chondestes grammacus

Shiko gjithashtu: Ja pse ngjyrosja e kuqe e ushqimit mund të jetë e dëmshme për kolibrat

Lives në: Amerika Veriore dhe Qendrore Perëndimore

Harabeli i larkës është mjaft i madh në mesin e harabela. Ka një trup ngjyrë kafe të përhimtë, me njolla në bisht, por është fytyra me vija të zeza, të bardha dhe kafe që e bën atë të dallohet.

Shfaqja e ballafaqimit të mashkullit është një seri hopësh dhe kolltuqesh. Është një zog mjaft i zakonshëm dhe gjendet në një zonë mjaft të madhe. Femrat e harabelave mund të përdorin foletë e vjetra tallëse të shpendëve në kohë, në vend të tyre.

16. Lazuli bunting

Image: Dave Menke, USFWSStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.