20 zogj me bark të verdhë (Foto)

20 zogj me bark të verdhë (Foto)
Stephen Davis
2.0
 • Gjatësia : 6.7-8.3 in
 • Pesha : 0.9-1.4 oz
 • Gjepësia e krahëve : 13.4 në

Ky anëtar i madh i familjes së mizakëve migron në gjysmën lindore të SHBA për t'u shumuar. Kanë madhësinë e një robini, me shpinë të ngrohtë kafe, fytyrë gri dhe bark të verdhë. Kreshta në kokën e tyre nuk është shumë e gjatë, por ajo i jep kokës së tyre një pamje katrore.

Muzakërbuesit e mëdhenj me kreshtë kalojnë shumë nga koha e tyre lart pranë majave të pemëve, kështu që mund të jenë të vështira për t'u dalluar, por nëse familjarizoheni me këngën dhe thirrjet e tyre, mund të kuptoni se i dëgjoni shpesh. Dëgjojini ata në parqe, pyje, fusha golfi dhe lagje të pyllëzuara.

20. Prairie Warbler

foto: Charles J Sharpzonat e pyllëzuara, veçanërisht platformat e hapura që ofrojnë fara, mund t'i tërheqin ato brenda rrezes së tyre.

Këta zogj veriorë mund të gjenden gjatë gjithë vitit në të gjithë Kanadanë, në veriperëndim të Paqësorit dhe në Nju Anglinë veriore. Ata konsiderohen si "migrantë të parregullt", duke lëvizur herë pas here më në jug në Shtetet e Bashkuara gjatë dimrit ku furnizimi me kone me gjelbërim të përhershëm është më i ulët dhe ata duhet të gjejnë më shumë ushqim.

9. Oriola e Audubon

Oriola e Audubonmashkulli këndon, femra do të përgjigjet shpesh, edhe nëse është ulur në folenë e saj. Femrat janë të verdha ulliri gjithandej me të pasme dhe krahë gri.

Nëse jetoni në jugperëndim, është e mundur që të shihni oriole të një Scott që kërkon insekte dhe manaferra midis yucca dhe dëllinjë të pranishme në zonë . Kjo oriole mbështetet veçanërisht në yucca për ushqimin dhe fibrat e folesë. Kërkojini ato gjatë verës në pjesë të Kalifornisë, Utah, Arizona, New Mexico dhe Teksas.

18. Lesser Goldfinch

Imazhi: Alan Schmierer
 • Gjatesia : 3,5-4,3 in
 • Pesha : 0,3-0,4 oz
 • Gjerësia e krahëve : 5,9-7,9 in

Dreka e vogël mashkullore e artë ka një kapak të zi, poshtë trupit të verdhë dhe njolla të bardha në krahët e saj të errët, siç tregohet më sipër. Ekziston gjithashtu një variacion tjetër i pendës që mund të jetë i pranishëm në Kaliforni, ku ato mund të duken një ngjyrë të zezë me shkëlqim të errët përgjatë gjithë kokës dhe shpinës. Femrat janë të verdha poshtë me kokë dhe shpinë më ngjyrë ulliri. Ju shpesh do t'i shihni këto finches në një tufë të përzier me finches të tjera, finches shtëpi dhe harabela.

Gardina e Vogël mund të gjendet gjatë gjithë vitit në pjesën më të madhe të Kalifornisë dhe Arizonës jugore dhe lëviz vetëm pak në veri në shtetet e tjera jugperëndimore gjatë sezonit të shumimit.

19. Flycatcher i madh me kreshtë

Muzambajtës i madh me kreshtëKiskadeeKiskadee e madhefoletë!

16. Lindore / Perëndimore Meadowlark

Livadhi Lindor

Në këtë artikull ne po shohim zogjtë që të gjithë kanë një gjë të përbashkët, barkun e verdhë! E verdha është një ngjyrë mjaft e zakonshme në pendën e shpendëve, dhe barqet e verdha gjenden mjaft shpesh në specie si kafshët dhe mizakërbuesit. Më poshtë kemi mbledhur një listë me 20 lloje zogjsh me bark të verdhë.

20 zogj me bark të verdhë

1. Sapsucker me bark të verdhë

Sapsucker me bark të verdhë (mashkull)shtyllat, linjat e energjisë elektrike, shtyllat e shërbimeve, pemët dhe shkurret.

4. Cedar Waxwing

Cedar Waxwingfytyra shquhet për unazat e syve të bardhë të lidhur me një shirit të bardhë përgjatë ballit si syze, dhe një shirit të bardhë "mustaqe". Barku i poshtëm i tyre është i bardhë, ndërsa pjesa e sipërme e barkut, gjoksit dhe fytit janë të verdhë të ndezur. Bisedat meshkuj me gjoks të verdhë janë këngëtarë të shkëlqyer dhe mund të prodhojnë një larmi të madhe tingujsh dhe këngësh.

Bisedat me gjoks të verdhë janë të përhapura në të gjithë SHBA-në gjatë sezonit të riprodhimit të pranverës dhe verës. Megjithatë, ato mund të jenë të vështira për t'u gjetur, pasi habitati i tyre i preferuar është gëmusha e dendur ku mund të qëndrojnë të fshehura. Brenda këtyre gëmushave hanë insekte që i tërheqin nga bimësia si dhe manaferrat. Gjatë kulmit të sezonit të shumimit, meshkujt do të dalin nga hijet dhe do të këndojnë nga një purtekë e ekspozuar.

8. Mbrëmje Grosbeak

Evening Grosbeak (femër majtas, mashkull djathtas)sqep portokalli. Krahët dhe bishti i tyre janë të zinj me nivele të ndryshme të shufrave të bardha. Meshkujt kanë një kapak të zi në majë të kokës. Megjithatë, më vonë gjatë sezonit, në përgatitje për dimër, ato do të shkrihen dhe e verdha e tyre e ndezur zbehet në një ton më të shurdhër kafe ose ulliri. Edhe sqepi i tyre portokalli bëhet i errët. Por ju mund t'i njihni ato në çdo kohë të vitit nga ngjyrat e zeza në krahët e tyre dhe sqepat e tyre të ngjashëm me finçin.

Gardincat amerikane janë banorë gjatë gjithë vitit për pjesën më të madhe të SHBA-së lindore dhe veriperëndimore. Për pjesën tjetër të vendit ata mund të jenë vizitorë dimëror. Goldfinches do të hanë patate të skuqura luledielli, por i duan ushqyesit e gjembaçit. Një ushqyes gjembaku është një nga bastet tuaja më të mira për t'i tërhequr ato.

14. Williamson's Sapsucker

Williamson's Sapsucker (mashkull i rritur)mungon maska ​​e zezë dhe e verdha e tyre mund të mos jetë aq e ndritshme. Ata i pëlqejnë fushat me furça dhe zonat përreth ujit si ligatinat dhe kënetat.

Për shumicën e SHBA-ve, ata kalojnë vetëm sezonin e shumimit këtu dhe më pas migrojnë në jug të kufirit për të dimëruar në Meksikë. Në zonat e Kalifornisë bregdetare dhe në juglindje të SHBA-së, ato mund të qëndrojnë gjatë gjithë vitit.

6. Lulja protonotare

Imazhi: 272447Duke u ngjitur në anë të pemëve, mund të jetë mjaft e vështirë të dallosh barkun e tyre të verdhë të shtypur pas lëvores.

Të pazakonta në oborret e shtëpisë, sapsuckers Williamson gjenden kryesisht në pyjet malore. Ata strehohen në zgavra natyrore ose të gërmuara dhe preferojnë folenë në pemë më të mëdha dhe më të vjetra. Sapsuckers Williamson gjenden vetëm në xhepat e një habitati specifik në shtetet e SHBA-së perëndimore. Disa qëndrojnë gjatë gjithë vitit, por shumica udhëtojnë në Meksikë në dimër.

15. Nashville Warbler

 • Gjatesia: 4,3-5,1 in
 • Pesha: 0,2-0,5 oz
 • Gjerësia e krahëve: 6,7-7,9 në

Shumica e pendës së një kafshaku të Nashville është një ngjyrë e verdhë e gjallë, me përjashtim të kokës së tyre që është gri e zbehtë. Ata kanë rrathë të bardhë rreth syve. Femrat janë mjaft të ngjashme me meshkujt, por jo aq të gjallë. Bazuar në emrin e tyre, mund të mendoni se ato janë të zakonshme në Tenesi, por në fakt ato kalojnë nëpër shtet vetëm gjatë migrimit. Ata u vunë re për herë të parë dhe u njohën zyrtarisht në Nashville në 1811, kështu e morën emrin e tyre.

Çifkat e Nashville mund të shihen në pjesën më të madhe të SHBA-së gjatë migrimit të pranverës dhe vjeshtës. Megjithatë ata rrinë përreth për t'u shumuar për verën në verilindje dhe veriperëndim. Ata pëlqejnë habitatin me furçë, gjysmë të hapur dhe janë të rehatshëm në pyjet që rriten përsëri. Interesante, këta kafshatë janë parë duke përdorur gërvishtje të derrit në tomadhësia dhe njolla të bardha në bishtin e tyre.

Kafshët femra me kapuç kanë bark të verdhë të ndezur dhe të pasme në të verdhë të gjelbër. Meshkujt kanë një kokë të zezë me një seksion të madh të verdhë rreth syve. Imagjinoni një zog të verdhë që tërhoqi një maskë skish mbi kokë. Kokat e femrave janë kryesisht të verdha, dhe disa mund të tregojnë pak errësirë ​​në kurorë. Çdo mashkull këndon një këngë paksa të ndryshme dhe mund të njohë këngën e meshkujve fqinjë si nga zëri ashtu edhe nga vendndodhja. Studiuesit supozojnë se kjo mund t'i ndihmojë ata të shmangin grindjet për territorin.

Ata nuk i vizitojnë ushqyesit e zogjve, por ju mund t'i dalloni gjithsesi duke ndaluar në oborrin tuaj gjatë migrimit të pranverës ose vjeshtës. Ata udhëtojnë nga zonat e tyre të dimrit përgjatë bregut lindor të Meksikës, Amerikës Qendrore dhe Karaibeve, në vendet e tyre të shumimit në lindje të SHBA-së, nga shtetet e Atlantikut të mesëm deri në Gjirin e Meksikës.

11. Western Tanager

Mashkull Western Tanager / Imazhi: USDA NRCS Montana
 • Gjatësia : 6,3-7,5 in
 • Pesha : 0,8 -1,3 oz

Është e vështirë të gabosh një tanager mashkull perëndimor. Ata kanë një fytyrë portokalli të ndezur, dhe barku, gjoksi dhe shpina e tyre në ngjyrë të verdhë të ndezur bien në sy pranë krahëve të zinj. Femrat janë zakonisht me ngjyrë më të zbehtë dhe mund të duken më shumë si të verdhë ulliri me krahë gri, dhe ato nuk kanë ngjyrë portokalli në fytyrën e tyre. Ato janë të zakonshme në pyje, veçanërisht në mesin e pyjeve halore, duke ngrënë kryesisht insekte të cilat i shkulin me kujdes nga gjethja.majat e pemëve.

Gjatë vjeshtës dhe dimrit hanë shumë fruta. Mund të provoni t'i tërheqni në oborrin tuaj duke nxjerrë portokall të freskët, madje ata mund të vizitojnë herë pas here një ushqyes të kolibrit. Tanager perëndimor dimëron në Meksikë, më pas migron në veri për të kaluar verën në SHBA perëndimore, British Columbia dhe Alberta.

12. Yellow Warbler

Imazhi: birdfeederhub.com
 • Gjatësia : 4,7-5,1 in
 • Pesha : 0,3-0,4 oz
 • Gjerësia e krahëve : 6,3-7,9 në

Me emrin e duhur, kafsha e verdhë është e verdhë jo vetëm në bark, por në të gjithë. Gjoksi dhe koka e tyre priren të jenë më të shndritshme, ndërsa shpina e tyre mund të jetë më e errët, e verdhë ulliri. Meshkujt kanë disa vija të kuqe-kafe në gjoks. Habitati i tyre i preferuar është gëmusha dhe pemët e vogla pranë ligatinave ose përrenjve.

Ata janë kafshatë të zakonshme në pjesën më të madhe të Shteteve të Bashkuara gjatë pranverës dhe verës, me përjashtim të shteteve të largëta jugore ku ata kalojnë vetëm gjatë migrimit . Kafshët e verdha konsiderohen si një nga kërcinjtë më të dëgjuar, kështu që mbani veshët hapur gjatë pranverës ndërsa ecni pranë përrenjve ose pyjeve të lagësht.

Shiko gjithashtu: 10 lloje zogjsh që notojnë nën ujë (me foto)

13. American Goldfinch

Shiko gjithashtu: Çfarë hanë Chickadees Foshnjat?
 • Gjatesia : 4,3-5,1 in
 • Pesha : 0,4-0,7 oz
 • Gjerësia e krahëve : 7,5-8,7 in

Gjatë periudhës së shumimit të pranverës, fincat amerikane kanë një trup kryesisht të verdhë të ndezur dhe
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.