20 lloje të zogjve të murrmë (me fotografi)

20 lloje të zogjve të murrmë (me fotografi)
Stephen Davis
skifterët janë një ngjyrë kafe e kuqe e errët. Vini re ato gjatë gjithë vitit në shumicën e Shteteve të Bashkuara dhe në muajt e ngrohtë në Kanada. Ata janë grabitqarë grabitqarë që hanë brejtës dhe zogj të vegjël. Ata ulen në linja elektrike dhe pemë për të dalluar gjahun. Vetëm të rriturit zhvillojnë bishtin e kuq prej tulle, ndërsa të miturit janë shumë kafe dhe vija-vija.

4. Bufi i madh me brirë

Bufi i madh me brirë

I ofroni këtij harabeli ushqim të rregullt, si farat e lulediellit, dhe ata mund të vizitojnë një ushqyes. Ngjyra kafe në kokën dhe shpinën e tyre ka një nuancë të ngrohtë, të ndryshkur.

9. Shumë

Shumëamericana

Kërcjellësi i murrmë është një zog i pyjeve. Ata jetojnë gjithë jetën e tyre të ulur mbi trungjet dhe degët e pemëve, duke kërkuar për insekte, duke ndërtuar fole në formë thes dhe duke thirrur njëri-tjetrin me një bilbil të lartë kërcitës. Njihini ato nga pjesa e poshtme e bardhë dhe liga e lakuar poshtë. Pjesa e pasme e tyre është kafe me lara për t'u përzier me lëvoren e pemëve.

12. Brown Shrike

Brown ShrikeKanadaja dhe Shtetet e Bashkuara në veri të Utah dhe Tenesi. Ata dimërojnë në jugperëndim, Teksas dhe juglindje. Siç sugjeron emri i tyre, ata e bëjnë shtëpinë e tyre në kullota ku ka pak pemë të larta. Njihuni ata nga kënga e tyre bilbil, e cila tingëllon si kriket. Ata kanë vija ngjyrë kafe të rëndë në të gjithë me një nuancë të verdhë në fytyrë.

15. Trumcaku i Paqësorit

Trumaci i Paqësorit

Kafja është një nga ngjyrat më të zakonshme në natyrë, nga lëvorja e pemëve te gurët dhe toka. Pavarësisht nëse jetoni në shkretëtirën jugperëndimore ose në bregun shkëmbor dhe me erë të New England-it, ju garantohet se do të dalloni një mori zogjsh kafe në kamare të panumërta habitatesh. Ngjyra kafe i ndihmon zogjtë të kamuflohen në mjedisin e tyre. Vazhdoni të lexoni për të mësuar rreth njëzet lloje zogjsh kafe që jetojnë në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada.

20 Llojet e zogjve kafe

1. Brown Thrasher

Brown Thrasher

6. Song Sparrow

Emri shkencor: Melospiza melodia

Këta harabela të zakonshme që hanë insekte dhe banojnë në shkurre jetojnë në të gjithë Amerikën e Veriut. Ata duan të ulen në shkurre dhe të kërkojnë insekte. Gjatë sezonit të riprodhimit, meshkujt ulen në degë të hapura për të kënduar, duke i bërë ata relativisht të lehtë për t'u dalluar. Harabela e këngës ndonjëherë viziton ushqimin e oborrit të shtëpisë dhe shijon një banjë zogjsh. Janë me vija kafe në të gjithë, por kërkoni njollën e madhe të errët në mes të gjoksit për t'i identifikuar.

7. Harabela e shtëpisë

Emri shkencor: Passer domesticus

Harabela e shtëpisë janë përshtatur plotësisht me shqetësimet njerëzore dhe infrastrukturën , dhe mund të jetë një shqetësim i vërtetë në kafenetë e jashtme, plazhet dhe kudo ku njerëzit ka të ngjarë të sjellin ushqim. Ata nuk janë fillimisht vendas në Shtetet e Bashkuara, por pasi u prezantuan koha i ka lejuar të përshtaten në zonat ekologjike. Ata vizitojnë rregullisht ushqyesit e shpendëve për shumicën e llojeve të farave, ndonjëherë në grupe të mëdha. Fatkeqësisht, ata dihet se i dëbojnë zogjtë vendas nga shtëpitë e zogjve.

8. American Tree Sparrow

Imazhi: Fyn Kynd / flickr / CC BY 2.0

Emri shkencor: Spizelloides arborea

Do të shihni vetëm ky zog këngëtar aktiv në dimër nëse jetoni në Shtetet e Bashkuara. Harabela Amerikane e Pemëve e kalojnë pranverën dhe verën në kufijtë veriorë të Kanadasë dhe Alaskës.verë në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Ata vizitojnë zogjtë, por shpesh qëndrojnë në tokë dhe marrin farën e rënë.

Shiko gjithashtu: Simbolizmi i pëllumbit (kuptimet dhe interpretimet)

18. Carolina Wren

Shiko gjithashtu: A hanë Robinët në Furnizuesit e Zogjve?

Emri shkencor: Thryothorus ludovicianus

Ky zog është vendas në Shtetet e Bashkuara juglindore , megjithëse popullatat po lëvizin ngadalë drejt veriut. Trumcat e Carolina janë kafe të ngrohtë në të gjithë: kafe të errët në shpinë, bisht dhe kokë, dhe kafe të çelur në anët e poshtme. Ata me kënaqësi vizitojnë ushqyesit e suetit në mot të ftohtë dhe pushojnë në kutitë e foleve.

19. Bewick's Wren

Imazhi: Nigel / flickr / CC BY 2.0

Emri shkencor: Thryomanes bewickii

Bewick's Wren i pëlqen mjediset e thata dhe të zhveshura të Shteteve të Bashkuara Perëndimore dhe Meksikës. Ata janë këngëtarë me zë të lartë dhe vizitojnë oborret e shtëpisë të mbjella me shkurre vendase. Vetëm mashkulli këndon. Ato gjendeshin gjithashtu në lindje, por besohet se ndërsa trumcaku i Shtëpisë zgjeroi gamën e tij, ai nxori jashtë trumçakun e Bewick-ut.

20. Zogu me kokë kafe

Imazhi: Patricia Pierce / flickr / CC BY 2.0

Emri shkencor: Molothrus ater

Femra me kokë kafe janë një kafe e lehtë në të gjithë, ndërsa meshkujt kanë një trup të zi me një kokë kafe të ngrohtë. Të neveritshëm dhe parazitarë, ata mblidhen në tufa të mëdha, vendosin vezë në foletë e zogjve të tjerë dhe përfitojnë nga pyjet dhe fushat bujqësore të pastruara nga njerëzit.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.