19 zogj unikë që fillojnë me V (Foto)

19 zogj unikë që fillojnë me V (Foto)
Stephen Davis
gardhe.

'Pyrocephalus', gjinia Vermillion Flycatcher's, do të thotë 'me kokë zjarri.' Flycatchers vermillion janë të zakonshme në pjesën më të madhe të Amerikës së Jugut dhe SHBA-së jugperëndimore.

5. Virginia Rail

imazhi: Becky Matsubara

Nga fluturat e mizave te kolibrat, më poshtë është një listë e zogjve kryesisht të Amerikës së Veriut që kanë një gjë të përbashkët. Këta zogj fillojnë të gjithë me shkronjën V.

Kënaquni!

Shiko gjithashtu: Çfarë hanë Chickadees Foshnjat?

Zogjtë që fillojnë me V

Zogjtë që fillojnë me shkronjën Vfshehin speciet 1. Verdin 2 Veery 3. Varied Thrush 4. Vermilion Flycatcher 5. Virginia Rail 6. Variable Sunbird 7. Variegated Fairy-wren 8. Vaux's Swift 9. Velvet Scoter 10. Flowerpiercer Venezuelian 11. Verreaux's Eagle.1-Villageaol. 14. Vullkani Junco 15. Qyqe vjollce 16. Grykë e larmishme 17. dallëndyshe vjollce-jeshile 18. Harabeli i darkës 19. bufi shqiponjë i Verreaux

1. Verdin

Verdinka nuanca të ndezura në të kuqërremtë në kafe në të gjithë, një gjoks të zbehtë dhe një bark të bardhë. Më shpesh ato gjenden në zona më të lagështa. Në mbrëmje, mashkulli këndon një këngë të ëmbël, eterike, luhatëse poshtë. Të dyja gjinitë janë të qeta dhe të turpshme.

Veery është më pak i ndotur nga të gjitha mëllenjat amerikane, por është gjithashtu më e lehtë për t'u identifikuar. Kjo specie jeton në Kanadanë jugore përmes Gjeorgjisë veriore. Dimrat i kalon në Brazilin qendror.

3. Mëllenjë të ndryshme

Emri shkencor: Ixoreus naevius

Një Mëllenjë e bukur me modele të guximshme dhe me modele të shndritshme që ka një model të guximshëm. Meshkujt kanë një përzierje mahnitëse të blu-gri, portokalli dhe të zezë. Mëllenja e larmishme shfaqet në Alaskë, Yukon dhe në pjesën perëndimore të Territoreve Veriperëndimore në jug deri në Oregon, Kaliforni, Idaho dhe Montana.

Ato shumohen në pyjet e lagështa të pjekura të Paqësorit Veriperëndimor dhe gjenden në një grup të pyjeve me bimë frutore në dimër. Mëllenja e shumëllojshme është një specie agresive dhe ngacmon speciet e tjera të shpendëve ushqyes.

4. Flycatcher Vermilion

MuzzakuesiTachycineta thalassina

Dallëndyshet me ngjyrë vjollce-jeshile mund të gjenden në të gjithë Amerikën Veriore dhe Qendrore perëndimore, duke kaluar dimrin në Meksikë dhe Amerikën Qendrore dhe duke u ngjitur në SHBA dhe Kanada gjatë sezonit të shumimit. Ashtu si dallëndyshet e tjera, specialiteti i tyre është akrobaci ajrore, duke u kthyer dhe zhytur mbi trupa uji duke kapur insektet në ajër. Ato janë shumë të bardha në faqe, fyt dhe gjoks, me krahë metalikë vjollcë-jeshile që ndonjëherë mund të duken kafe në një ndriçim të caktuar.

18. Harabeli i mbrëmshëm

Harabeli i darkëskthesë paksa poshtë që përfundon me një grep në majë. Kjo faturë jep një të dhënë për emrin e tyre, pasi ata e përdorin atë për të shpuar bazën e luleve për të arritur te nektari brenda lules. Një metodë e ndryshme nga shumë zogj të tjerë të pirjes së nektarit, të cilët thjesht kanë fatura të gjata, atëherë mund të ngjiten brenda lules.

11. Verreaux's Eagle

Verreaux's Eaglemund të jetë edhe portokalli ose e bardhë. Femrat dhe meshkujt që nuk rriten nuk janë aq shumëngjyrëshe, me pendë ulliri të shurdhër dhe të verdhë.

Faturat e tyre më të gjata kanë një kthesë në rënie për t'i ndihmuar ata të arrijnë te lulet për nektar. Zogjtë e diellit kanë një shkallë të lartë metabolike dhe kërkojnë një rrjedhje të qëndrueshme të karburantit nga dieta e tyre.

7. Variegated Fairy-wren

Variegated Fairywrenkoha e tyre në ajër, duke kapur insekte fluturuese në fluturim.

Për shkak se mbështetet në pemë të mëdha dhe të zgavra si vende foleje, speciet janë bërë të pakta që kur pylli i vjetër që dominonte dikur në veriperëndim është zhdukur. Ndonjëherë ato mund të bëjnë fole në oxhaqe. Në disa fole, disa të rritur jo prindër mund t'i ndihmojnë prindërit të ushqejnë foletë, si kujdesi për zogjtë.

Shiko gjithashtu: 15 zogj që fillojnë me F (Foto dhe informacione)

9. Velvet Scoter

Velvet Scoternganjëherë thuhet se duken pak "të këqij" për shkak të syve të tyre të verdhë të veçantë të vendosur në një maskë të zezë. Por këta harabela të vegjël nuk mund t'ju dëmtojnë, dhe janë zogj mjaft të qetë dhe me karakter të mirë.

15. Qyqja manushaqe

Qyqja manushaqeKominoshe në ngjyrë të verdhë ulliri me krahë kafe. Të dyja speciet kanë sy të kuq.

Këta endës përdorin barëra dhe shirita gjethesh për të ndërtuar foletë e tyre të mbyllura si xhepa, të cilat janë të varura nga një degë peme. Ata janë mbarështues kolonialë, që do të thotë se do të bëjnë fole në grupe dhe shumë fole mund të varen nga e njëjta pemë.

13. Zogu me kapak vjollce

Kolibri me kapelë vjollcenë të gjithë Afrikën Sub-Sahariane, dhe njihet edhe si bufi i shqiponjës së qumështit ose bufi gjigant i shqiponjës. Është bufi më i madh në Afrikë, me gjatësi pak më shumë se dy metra. Puplat e tyre janë kryesisht nuanca të ndryshme gri, me veçori të vetme dalluese qepallat rozë. Asnjë buf tjetër i njohur në botë nuk ka qepallat rozë. Ata kanë një thirrje shumë të thellë "gwok", për të cilën disa kanë vërejtur se tingëllon më afër një pantere sesa një zog tjetër.Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.