18 zogj që fillojnë me M (foto dhe fakte)

18 zogj që fillojnë me M (foto dhe fakte)
Stephen Davis
Amerika, ata janë vendas në Evropë. Të gjitha mjellmat memece që gjenden sot në Amerikën e Veriut kanë ardhur nga mjellmat e sjella në vend nga Evropa në vitet 1800 dhe fillim të viteve 1900 për kopshtet zoologjike dhe për të "zbukuruar" prona të mëdha.

Fakt argëtues për mjellmat memece: Ata shpesh shihen si simbole dashurie për shkak të reputacionit të tyre për çiftëzimin pothuajse gjithmonë gjatë gjithë jetës.

18. Magnolia Warbler

imazhi: Rodney Campbellnumri i tyre në vitet e fundit, popullsia ende vlerësohet të jetë rreth 18 milionë.

2. Zogu i kaltër i malit

Zog i kaltër i malit mashkullshqiponjat kanë shikim shumë të mprehtë që i ndihmon ata të dallojnë prenë e tyre të peshqve, gaforreve dhe breshkave. Ky mund të konsiderohet si një nga zogjtë më të rrallë në tokë me afërsisht 98 çifte të gjallë. Është renditur si një specie kritikisht e rrezikuar.

Fakt argëtues për shqiponjat e peshkut të Madagaskarit: Ata janë zogu kombëtar i Madagaskarit.

4. Madeira firecrest

Madeira Firecrestmaskë e zezë dhe sy të kuq të kuq. Emri i tyre rrjedh nga grepi i mprehtë në majën e sqepit të sipërm, i cili përdoret për të prerë bazën e luleve në mënyrë që të arrijë nektarin brenda.

Fakt argëtues për shpueset e luleve të maskuara: Zogjtë në pjesët veriore dhe jugore të Amerikës së Jugut këndojnë nota të ndryshme që mund të sugjerojnë lloje ose nënspecie të ndryshme.

10. Trogon i maskuar

Trojoni i maskuarose tufa të vogla, ato ndonjëherë mblidhen së bashku në grupe të mëdha në burimet e ushqimit të bollshëm. Shkatërrimi i habitatit të tyre pyjor ka bërë që numri i tyre të ulet vitet e fundit.

Fakt argëtues për papagajtë e Meyer: Femrat zakonisht lëshojnë deri në tre vezë të bardha dhe inkubojnë zogjtë për një total prej 28 ditësh. Përafërsisht 60 ditë pas çeljes, të vegjëlit largohen nga foleja.

14. Monk parakeet

Emri shkencor: Myiopsitta monachus

Shiko gjithashtu: 28 zogj që fillojnë me B (foto dhe fakte)

Jeton në: Amerikën e Jugut

Shiko gjithashtu: Pse qukapikët godasin drurin?

Papagajtë murgj janë të vetmit papagaj që ndërtojnë foletë e tyre duke përdorur shkopinj në krahasim me përdorimin e vrimave në pemë. Këta papagaj shumohen në mënyrë koloni (në koloni të mëdha). Ata do të ndërtojnë një fole të vetme të madhe që ka disa hyrje për secilën palë. Shpesh foletë mund të rriten për të arritur madhësinë e një makine të vogël.

Fakt argëtues për parakejtë e murgjve: Edhe pse ata janë nga Amerika e Jugut, popullatat e egra lokale janë krijuar në shumë vende të tjera duke përfshirë Evropën, Azinë dhe Shtetet e Bashkuara (Florida).

15. Bisht mali

Bisht malinë tela telefonik ose në grupe në pemë. Pëllumbat e zisë janë kryesisht gri me pika të zeza sipër, një ngjyrë pjeshke të zbehtë poshtë dhe këmbët rozë. Ata vizitojnë lehtësisht ushqyesit e zogjve të oborrit të shtëpisë, megjithëse priren të qëndrojnë në tokë dhe të mbledhin farën që ka rënë.

Fakti argëtues për pëllumbat zie: Emri i tyre vjen nga "coo-oo" shpesh bëjnë thirrje meshkujt e ulur, që shumë njerëz mendojnë se tingëllon e trishtuar ose vajtuese.

8. Tanager i kuq i maskuar

Tanager i maskuar Crimsonku kapin gjahun e tyre. Dieta e këtij pinguini përbëhet kryesisht nga krustace, kallamar, krill dhe sepje. Pinguini Magelanik ka qenë gjithashtu i njohur për të ngrënë pelte peshku. Ata gjuajnë për ushqim në tufa të mëdha.

Fakt argëtues për pinguinët Magelanic: Ata janë emëruar pas eksploruesit portugez Ferdinand Magellan i cili gjeti zogjtë në udhëtimet e tij në 1520.

6. Malabar trogon

Malabar Trogon (mashkull)hapje krahësh. Meshkujt janë zakonisht më të vegjël se femrat, përkatësisht 6 inç në madhësi dhe 11 inç. Merlinët nuk i ndërtojnë foletë e tyre, por përkundrazi marrin foletë e vjetra të përdorura më parë nga grabitqarë të tjerë ose zogj të mëdhenj si sorrat dhe harqet.

Fakt argëtues për merlinët: Merlinët janë gjahtarë të aftë që përdor sulme të befasishme për të kapur zogj më të vegjël.

12. Mallard

Emri shkencor: Anas platyrhynchos

Jeton në: Amerikën e Veriut, Evropë, Azi dhe pjesë të Grenlandës, Australisë dhe Zelandës së Re

Malardat janë shumë të zakonshme me një shpërndarje të madhe në shumë vende. Meshkujt janë të lehtë për t'u dalluar me kokën e tyre jeshile smeraldi dhe kartonin e verdhë. Femrat janë kafe me lara në të gjithë. Ata shpesh çiftëzohen dhe krijojnë hibride me specie të tjera lokale të rosave, të cilat mund të shkaktojnë përzierje konfuze që nuk mund të identifikohen lehtë. Shihet shpesh në parqet dhe pellgjet e qytetit.

Fakt argëtues për mallarët: Mallarda janë paraardhës të pothuajse të gjitha racave shtëpiake të rosave.

13. Papagalli i Meyer

Papagalli i Meyershtigjet. Ushqimi i tij përbëhet kryesisht nga mizat që i ushqen në rërë, ujë të cekët dhe në shkëmbinj.

Fakt argëtues për bishtin e malit: emrat e tjerë me të cilët njihen janë bishti me bisht të gjatë dhe bisht me prapanicë gri.

16. Chickadee malore

Mountain Chickadee

Në këtë artikull unë do të mbuloj zogjtë që fillojnë me M. Zogjtë që janë përzgjedhur për këtë listë bazohen në ngjyrat e tyre magjepsëse, zakonet unike ose këndimin e bukur. Nga zogjtë këngëtarë te pinguinët, ka një shumëllojshmëri të gjerë zogjsh me një emër M për të cilët mund të mësojmë.

Zogjtë që fillojnë me M

Më poshtë është një listë e 18 llojeve të mrekullueshme dhe të mrekullueshme të shpendëve të të cilëve emri fillon me M. Le t'i hedhim një sy!

Përmbajtjafsheh 1. Pinguin makarona 2. Zogu blu i malit 3. Shqiponja e peshkut të Madagaskarit 4. Zjarri i Madeira 5. Pinguini Magelanik 6. Trogon Malabar 7. Pëllumbi i zisë 8. Tanager i kuq i maskuar 9. Lulja e maskuar10 trogon i maskuar 11. Merlin 12. Mallard 13. Papagalli i Meyer 14. Paraketë murgu 15. Bisht mali 16. Chickadee malore 17. Mjellma memec 18. Warbler Magnolia

1. Pinguin makarona

MakaronaStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.