17 zogj që fillojnë me T (me foto)

17 zogj që fillojnë me T (me foto)
Stephen Davis
Daniels nëpërmjet Wikimedia Commonsfoletë në vrimat e pemëve, ata nuk mund t'i krijojnë vetë këto vrima dhe të përdorin vrimat e vjetra të qukapikut.

4. Tamaulipas Pygmy Owl

Tamaulipas Pygmy Owldhe e bardhë, pjesët e poshtme të bardha, krahët të bardha bardh e zi. Meshkujt kanë një njollë të verdhë në ballë ndërsa femrat jo. Shumica e qukapikëve kanë katër gishtërinj - dy të drejtuar përpara dhe dy prapa. Megjithatë, siç sugjeron emri i tij, ky qukapik ka vetëm tre gishta të këmbëve dhe të gjithë drejtohen përpara. Në vend që të bëjnë shpime të rënda në pemë për të gjetur ushqimin e tyre, ata preferojnë të heqin lëvoren me faturat e tyre. Zakonisht ngjituni ekskluzivisht pas pemëve të ngordhura ose të ngordhura.

Fakt argëtues për qukapikët me tre gishtërinj: Qukapiku me tre gishta rritet më në veri (Kanada e sipërme në Alaskë) se çdo qukapik tjetër.

Shiko gjithashtu: Si të tërheqni kardinalët (12 këshilla të thjeshta)

10. Tataupa tinamou

Tataupa tinamou

Fakt argëtues për grykët e bretkosave ngjyrë kafe: Grykët e bretkosave me ngjyrë të kuqe janë një shembull i shkëlqyer i mimikës në natyrë, shpesh duke u maskuar kundër lëvores së pemëve, pothuajse plotësisht të pazbulueshme.

Shiko gjithashtu: Si të tërheqni zogjtë në një ushqyes dritareje

15. Euphonia me kapelë kafe

Euphonia me kapak

Ka miliona zogj që gjenden në të gjithë botën e të gjitha formave, madhësive dhe ngjyrave. Ne zgjodhëm vetëm një mostër të vogël prej 17 zogjsh për listën tonë të zogjve që fillojnë me T. Nga titmice te tinamou, ka disa zogj vërtet unikë dhe interesantë që fillojnë me T nga e gjithë bota.

Le t'i hedhim një sy!

17 zogj që fillojnë me T

Më poshtë është një listë me 17 lloje zogjsh, emri i të cilëve fillon me T. Le t'i hedhim një sy këtyre magjepsësve , zogj të frikshëm dhe të jashtëzakonshëm!

Tabela e përmbajtjeshide 1. Barbet Tajvan 2. Magpia blu e Tajvanit 3. Tifka me tufa 4. Tamaulipas Pygmy Owl 5. Pëllumb Dajre 6. Tanager Finch 7. Tanimbar Corella 8. Sparrow (amerikan) 9. Qukapiku me tre gishtërinj (amerikan) 10. Tataupa tinamou 11. endëse Taveta 12. Kafshatë e Tenesit 13. Mjellma me trumbet 14. Frogmouth me ngjyrë 15. Euphonia me kapelë të kuqe 16. Shkaba turke Tavabet 17. 7>Tajvan Barbetfakt për pëllumbat e dajreve:Pëllumbave të dajreve u pëlqen të hanë fara nga bima e vajit të kastorit, por gjithashtu ushqehen me fara të tjera dhe fruta të vogla.

6. Tanager Finch

Tanager Finchndërtoni fole në formë kupe të bëra nga bari dhe myshk i tharë, ndërsa pjesa e brendshme e folesë është e veshur me bar, flokë dhe kërcell më të butë.

13. Mjellma e trumbetistit

Mjellma e trumpetit

Emri shkencor: Cygnus buccinator

Jeton në: Alaska, Kanada, popullsi të shpërndara në SHBA-në veriore

Një mjellmë e bukur krejt e bardhë me një qafë të gjatë të dobët dhe një sqep të zi. E zeza e sqepit të tyre shtrihet përsëri në sytë e tyre. Madhësia e tyre e madhe e bën të vështirë ngritjen në fluturim dhe atyre u nevojiten rreth 100 jard për të filluar vrapimin. Këto mjellma pëlqejnë gëlltitjen e ujërave të pellgjeve, liqeneve, lumenjve dhe kënetave.

Fakt argëtues për mjellmat trumbetiste: Me meshkuj që peshojnë 26 kilogramë, ata janë zogu më i rëndë fluturues i Amerikës së Veriut.

14. Tawny Frogmouth

Tawny Frogmouthtingujt variojnë nga një kërcitje deri tek kërcitjet.

Fakt argëtues për barbetat e Tajvanit: Emri i tij përkthehet në "zog me pesë ngjyra" në kinezisht dhe njihet si "murgu i njollosur i pyll” në Tajvan.

2. Magpia blu e Tajvanit

Mapi blu e Tajvanitnën krahët e tyre. Koka e tyre rozë është pa pupla, gjë që i ndihmon ata të mos kenë pupla vazhdimisht të pista të fytyrës kur fusin kokën në kufomat e kafshëve për të ngrënë. Shkapat në përgjithësi nuk e vrasin vetë prenë, por përkundrazi nuhasin kafshët që tashmë kanë ngordhur ose janë vrarë nga grabitqarët e tjerë.

Fakt argëtues për shkaba e gjelit të detit: Studiuesit besojnë se shkaba e gjelit mund të nuhasë kërma mbi një milje larg.

17. Dallëndyshja e pemës

Image: 272447corellas:Studime të mëtejshme të kryera nga disa universitete përcaktuan se këta zogj ishin në gjendje të zgjidhnin probleme komplekse mekanike.

8. Tree Sparrow (amerikan)

Imazhi: Fyn Kynd / flickr / CC BY 2.0

Emri shkencor: Spizelloides arborea

Jeton në: Shtetet e Bashkuara dhe Kanada

Harabela e pemëve amerikane shumohen në tundrat e largëta veriore të Amerikës së Veriut, më pas migrojnë në një distancë mjaft poshtë për të kaluar dimrin në veri gjysma e SHBA-së dhe Kanadaja jugore. Tiparet identifikuese të këtij harabeli janë forma e tij pak më e rrumbullakët, kapaku i ndryshkur dhe boshti dyngjyrësh që është i errët në gjysmën e sipërme dhe të verdhë në gjysmën e poshtme. Këta harabela ushqehen me ushqim në fusha dhe janë ekspertë dhe shkundin farat nga bari i tharë. Ata do të vijnë te ushqyesit e oborrit të shtëpisë dhe do të kërkojnë foragjere përmes barërave të këqija të oborrit të shtëpisë.

Fakt argëtues për harabela e pemëve: Kolonët evropianë në Amerikë menduan se këta harabela dukeshin shumë të ngjashëm me harabelin e pemëve euroaziatike, duke i dhënë kështu emrin e tij. Megjithatë ata në fakt sillen ndryshe dhe janë më shumë zogj tokësorë, që kërkojnë ushqim dhe madje folenë në tokë.

9. Qukapiku me tre gishta (amerikan)

shkencor emri: Picoides dorsalis

Jeton në: Në pjesën më të madhe të Kanadasë dhe Alaskës, përgjatë korridorit Rocky Mountain

Këta qukapikë kanë një shpinë të zezë me qendrën e pasme të zezë
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.