17 zogj që fillojnë me shkronjën S (Foto)

17 zogj që fillojnë me shkronjën S (Foto)
Stephen Davis
bazë.

Surfbirds ushqehen me midhje, limpets dhe barnacles folezuar përgjatë kreshtave shkëmbore. Zogjtë e sërfit do të qëndrojnë në folenë e tyre deri në momentin e fundit kur shqetësohen, pastaj befas fluturojnë në fytyrën e një ndërhyrës për t'i larguar ata.

15. Qifti me bisht dallëndyshe

kredi: Susan Young

Emri shkencor: Elanoides forficatus

Raptori me klimë të ngrohtë ka një trup të bardhë të zi dhe të shndritshëm me një bisht të gjatë, të zgjatur dhe me pirun. Këta grabitqarë të hollë janë më të zakonshëm në Amerikën e Jugut, por migrojnë në veri për t'u shumuar në vende si Florida, Karolina e Jugut, Xhorxhia dhe Alabama në Shtetet e Bashkuara.

Qiftet me bisht dallëndyshe kalojnë pjesën më të madhe të ditës duke fluturuar lart mbi pyll ligatinat që kërkojnë pemë për hardhuca, bretkosa, insekte dhe zogj të vegjël.

16. Stellar's jay

Emri shkencor: Cyanocitta stelleri

Jeton në:

Ka 6 lloje jay amerikanë, më i zakonshmi dhe më i njohuri është ndoshta bluja. Zogu që është më i afërt me jay blu është jay i yjeve, i cili gjendet në perëndim të gamës së jay blu. Të rriturit janë gjysmë të zinj dhe gjysmë blu me kreshta të mëdha.

Lloji më i zakonshëm i jay në perëndim të Kolorados do të jetë jay i Stellar, dhe në lindje do të jetë jay blu. Jays Stellar shijojnë kikirikët dhe tërhiqen lehtësisht nga ushqyesit e shpendëve me disa.

17. Rrathë me njolla

Rrakë me njollarrëmbeje vaktin, duke u kthyer në ajër për t'u ushqyer.

Termi i blozës mund të fluturojë për tre vjet pa prekur kurrë ujin dhe fle duke hipur në rrymat e ajrit. Besohet se sternat e blozës nuk çiftëzohen deri në moshën 6 vjeçare.

Shiko gjithashtu: 20 lloje zogjsh që fillojnë me N (Foto)

11. Pëllumbi me pika

Imazhi nga Peter W nga Pixabay

Emri shkencor: Spilopelia chinensis

Jeton në: Azinë Juglindore dhe nënkontinentin Indian

Pëllumbi me njolla udhëton në tufa të vogla dhe mund të njihet nga një copë e zezë dhe pika të bardha në qafë. Pëllumbat me njolla tërhiqen nga habitatet njerëzore dhe kryesisht ushqehen me fara dhe drithëra. Pëllumbi me njolla ka pupla të veçanta për të krijuar një lloj pluhuri për të lubrifikuar pendët e tjera të zogjve.

12. Buku me njolla

Buku me njolla veriorekryesisht në Teksas në Shtetet e Bashkuara, por edhe në shtetet fqinje si Oklahoma, Kansas, Luiziana dhe Misuri.

Këta zogj zakonisht shumohen në copa furçash, shkurresh dhe pemësh. Meshkuj dhe femra fluturues me bisht me gërshërë kërkojnë vendet e folezimit dhe përcaktojnë pikën më të mirë duke shtypur trupin e tyre kundër vendit të mundshëm për të testuar për forcë.

5. Skifiteri me këmbë të mprehtë

Imazhi: Mike Morel, USFWStë mbuluara kryesisht me pendë kafe të errët, me të bardha kudo.

Disqet e tyre të fytyrës kanë gjithashtu një shenjë të bardhë "X" që ndihmon në identifikimin e tyre. Ashtu si shumica e bufave, bufat me njolla janë aktive gjatë natës, kur gjuajnë për gjahun e vogël, kryesisht brejtës. Zhurmat e tyre të forta dhe të thella ndonjëherë mund të bëjnë jehonë për më shumë se një milje në netët e qeta pranë pyjeve.

13. Qukapiku kafe e tymosur

Quapiku kafe e tymosur

Nga bufi me veshë të shkurtër deri te rrota me njolla, më poshtë është një listë e zogjve nga e gjithë bota që kanë një gjë të përbashkët. Këta zogj fillojnë të gjithë me shkronjën S.

Le t'i hedhim një sy këtyre zogjve unikë dhe interesantë!

Zogjtë që fillojnë me S

Zogjtë që fillojnë me SLlojet e fshehta 1. Sherebela 2. Harabeli i Sherebelës 3. Vinçi i rërës 4. Mizambajtësja me bisht me gërshërë 5. Skifteri me këmbë të mprehta 6. Bufi me veshë të shkurtër 7. Laureshi 8. Harabeli me dëborë 9. Bufi me borë Ternnty 10.11. Pëllumb me njolla 12. Buf me njolla 13. Qukapiku ngjyrë kafe e tymosur 14. Zogu i sërfës 15. Qifti me bisht dallëndyshe 16. Jay i yjeve 17. Rrota me njolla

1. Sherbela

Image nga iTop Loveliness> Emri shkencor: Centrocercus urophasianus

Shrebela jeton në zonat e sherebelës në të. Vlerësohet se dikur ishte 16 milionë banorë, sot popullsia e tyre mendohet se të jetë 200,000 deri në 400,000. Gropat mblidhen në pranverën e hershme në njolla në tokë të hapur të njohura si "leks", ku meshkujt përpiqen të tërheqin femrat për çiftëzim.

Ka 2 lloje të dallueshme të rrëqelit. Gruaja më e madhe e sherebelës e paraqitur në foton më sipër gjendet në Shtetet e Bashkuara perëndimore si dhe në disa zona të Kanadasë jugperëndimore, gryka e sherebelës Gunnison shfaqet vetëm në një zonë të vogël të Kolorados dhe Jutës.

2. Sage Sparrow

harabeli i sherebelëskëmbët e tyre të gjata, pendët e bardha të ndezura, gishtat e gjatë dhe këmbët e verdha të ndezura.

Gjatë sezonit të riprodhimit, këmbët e tyre të verdha kthehen në portokalli të kuqërremtë dhe bashkëshortët nuk njihen derisa të kryejnë një pranim të hollësishëm të përshëndetjes.

9. Bufi me borë

Imazhi: Glavonevadensis

Jeton në: Shtetet e Bashkuara perëndimore dhe Meksikë

Harabela e sherebelës janë harabela të përmasave mesatare me kokë të rrumbullakosura dhe sqepa të trashë e të shkurtër me bisht të gjatë. Ekspertët vlerësojnë se kjo specie ka një popullsi prej rreth 4 milionë zogjsh të rritur që shumohen.

Ata zakonisht fshihen në shkurre dhe në tokë, duke u shumuar në shkurre të shkretëtirës kreozote dhe kripura. Harabeli i urtë krijon një këngë melodioze, të gjallë me frekuenca të akorduara mirë për të përcjellë nëpër hapësira të hapura për të tërhequr shokët.

3. Sandhill Crane

Emri shkencor: Antigone canadensis

Vinçat e rërës janë zogj të gjatë, me qafë të gjatë, me krahë të gjerë dhe këmbë të gjata. Ata ushqehen me drithëra dhe jovertebrorë rreth kënetave, kullotave dhe prerive në të gjithë Amerikën e Veriut. Ata udhëtojnë në tufa të mëdha duke migruar lart në qiell drejt zonave dimërore.

Ka ndalesa të zakonshme për vinçat e kodrës ranore ku dihet se zogjtë mblidhen në tufa të mëdha çdo vit. Shumë nga grupet e migrimit mund të jenë nga dhjetëra deri në qindra mijëra! Ndoshta pika e nxehtë më e njohur është lumi Platte, Nebraska.

4. Flycatcher me bisht me gërshërë

Imazhi nga Israel Alapag nga Pixabay

Emri shkencor: Tyrannus forficatus

Shiko gjithashtu: Ushqyesit më të mirë të shpendëve për apartamente dhe apartamente

Jeton në: Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Meksikën Veriore

Muzakërcuesi me bisht gërshërë ha kriket, karkaleca, brumbuj dhe insekte të tjera. Ato gjendendimër në këneta, gurore zhavorri dhe shkëmbi, fusha, pyje dhe gëmusha.

Siç nënkupton edhe emri i tyre, ato kanë pendë "tufe veshi", por ato janë aq të shkurtra sa nuk duken pothuajse kurrë. Popullatat e tyre në një zonë të caktuar mund të ndryshojnë nga viti në vit në lidhje të ngushtë me popullsinë e gjahut të tyre si nishanet, minjtë, lepujt dhe nuselalat.

Mendohet se popullsia e tyre në përgjithësi është në rënie, pasi ato janë veçanërisht të ndjeshme ndaj humbjes së habitatit dhe fragmentimit nga kullotat e mëdha të hapura, ato kërkojnë të kthehen në tokë bujqësore, tokë kullotjeje, zona rekreative dhe zhvillim banimi.

7. Skylark

Imazhi nga TheOtherKev nga Pixabay

Emri shkencor: Alauda arvensis

Skylarks janë zogj të vegjël me ngjyrë të shurdhër gri-kafe që jetojnë në Evropë, Azi dhe Afrikën e Veriut. Ata preferojnë të kërkojnë insekte dhe fara në tokë dhe janë lehtësisht të dallueshëm kur janë në fluturim me këngët e tyre melodike dhe bulëzuese. Kënga e skylark ka nga 160 deri në 400 rrokje dhe dihet se është në më shumë poezi se çdo zog tjetër këngëtar.

8. Egret Snowy

Imazhi nga Susan Frazier nga Pixabay

Emri shkencor: Egretta thula

Jeton në: Amerikën e Veriut

Tifkat me borë preferojnë foletë rreth kënetave, pellgjeve me bar dhe fushave të lagështa . Ata ushqehen me kafshë ujore, duke përfshirë bretkosat, krimbat, peshqit dhe insektet. Çafkat me borë mund të identifikohen ngaDaniel Roberts nga Pixabay

Emri shkencor: Pipilo maculatus

Tuhee me njolla është më e zakonshme në Shtetet e Bashkuara nga Oklahoma dhe Teksasi në perëndim në Kaliforni dhe Paqësorin Veriperëndimor . Gama e tyre e mbarështimit është në disa shtete veriore si Idaho dhe Montana, si dhe në Kanadanë Jugore aty pranë.

Nëse jetoni në lindje të gamës së kësaj rimorkimi, atëherë ka të ngjarë të jeni mësuar të shihni rimorkën lindore, e cila është shumë e ngjashme në pamje dhe sjellje. Towhees janë foragjerë dhe nuk i vizitojnë ushqyesit e zogjve, megjithatë ato janë mjaft të zakonshme në shumë oborre të shtëpisë nëse dini ku t'i kërkoni. Kemi çdo vit një çift rimorkimi lindor.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.