17 zogj që fillojnë me shkronjën D (foto)

17 zogj që fillojnë me shkronjën D (foto)
Stephen Davis
në:Bolivi, Brazil

Koketa me veshë pika është një specie e kolibrit që gjendet kryesisht në Brazil. Megjithatë, kur rri pezull, krahët e saj që përplasin mund të imitojnë tingullin e një blete që gumëzhin pak. Ai është një zog i ulur dhe një ushqyes i vijës së kurthit, që do të thotë se do të fluturojë në një qark duke kërkuar për nektar. Sezoni i bukës është nga dhjetori në prill dhe femra do të lëshojë rreth dy vezë.

Fakt argëtues për koketat me veshë pika : Koketa me veshë pika është një zog i vogël me gjatësi 3 inç, që peshon më pak se 0,01 ons.

13. Antbird i mugët

zogu i muzgut2.0

Emri shkencor: Stagonopleura guttata

Jeton në: Australi

Bishti i zjarrit të diamantit identifikohet lehtësisht nga faturën e saj të kuqe të zjarrtë, trungun dhe sytë. Do të vini re një brez të zi që shtrihet në pjesën e sipërme të gjoksit deri në krahët e tij. Pikërisht poshtë krahëve, ky brez i zi është shënuar me pika të bardha. Pjesa e sipërme e krahëve të saj është një nuancë pak më e errët se e kuqe.

Fakt argëtues për bishtat e diamantit : Dieta e tyre përbëhet nga fruta të pjekura dhe pjesërisht të pjekura, insekte si dhe fara. Pjesa më e madhe e kohës e kalon në tokë duke kërkuar për insekte dhe fara.

11. Pulëbardhë delfin

pulëbardhë delfin

Ka mbi 300 lloje të ndryshme zogjsh që fillojnë me shkronjën D. Ky artikull do t'ju tregojë disa zogj të njohur që fillojnë me D, dhe disa zogj më pak të njohur.

Përveç kësaj, ne kemi shtuar disa fakte interesante për secilën prej llojeve të shpendëve që fillojnë me shkronjën D.

17 zogj që fillojnë me shkronjën D

Përmbajtjafshehin 17 zogj që filloni me shkronjën D 1. Pelikani dalmat 2. Zonja Damara 3. Qukapiku Darjeeling 4. Goshawk këndues i errët 5. Kafshatar i Dartfordit 6. Flycatcher i Darvinit 7. Ylli Daurian 8. Harabeli i Detit të Vdekur 9. Bufi i shkretëtirës 10. Bishti i shkretëtirës 11a. pulëbardhë 12. Koketë me veshë pika 13. Antzog i zymtë 14. Papagalli i zymtë 15. Paraketë me kokë të errët 16. Dunlin 17. Qukapiku Downy

1. Pelikani dalmat

pelikanë dalmatBasen

Foletë e tyre gjenden shpesh në zgavrat e pemëve. Femra do të lëshojë rreth tre deri në katër vezë të bardha dhe do t'i inkubojë vezët për rreth 26 ditë. Në moshën 70 ditëshe, ose 70 ditë pas çelëzimit, bishtat do të largohen nga foleja. Habitati natyror i papagajve të errët mund të përshkruhet si pyje me lagështirë të ulët të tokës.

Shiko gjithashtu: Si të ruani farat e shpendëve të egër (3 mënyra të thjeshta)

Fakt argëtues për papagajtë e errët : Ndryshe nga papagajtë e tjerë, papagalli i errët nuk njihet për të folur shumë. Fjalori i tij varion vetëm nga 10 deri në 20 fjalë.

15. Parakeet me kokë të errët

parakeet me kokë të errëtgoshawk me këndim të errëtNdryshe nga natyra sociale e specieve të pelikanit, pelikanet dalmat janë shumë më pak social, shpesh folezojnë në grupe të vogla ose ndonjëherë edhe vetëm.

2. Damara tern

damara terntë cilën femra e zgjedh një të tillë.

6. mizakëruesi i Darvinit

Mzakonja e Darvinitemri: Passer moabiticus

Jeton në: Lindjen e Mesme, Afganistanin Perëndimor, Iranin lindor

Harabeli i detit të Vdekur, njëlloj si të tjerët lloj harabeli, kryesisht ushqehet me fara. Mbarështimi ndodh në ultësira të thata me shkurre përreth ku ka akses të mjaftueshëm në ujë. Gjatë sezonit të riprodhimit, femra bën nga katër deri në shtatë vezë.

Shiko gjithashtu: 22 fakte zbavitëse rreth Blue Jays

Fakt argëtues për harabela e Detit të Vdekur : Atyre iu dha emri për faktin se ata kryesisht rriten në zonat përreth Deti i Vdekur.

9. Bufi i shkretëtirës

Bufi i shkretëtirës (bufi i Hume)Atlantik dhe brigjet e Gjirit në Shtetet e Bashkuara. Këta zogj fluturojnë në veri për të fole në rajonet e tundrës nën-arktike të Alaskës dhe Kanadasë. Ata kalojnë nëpër baltë dhe rërë dhe ushqehen me insekte, krustace dhe nganjëherë peshq.

Dunlin dikur quheshin rëre me kurriz të kuq dhe u emëruan sipas pendës së tyre pranverore. Ata gjithashtu kanë një pendë shumë të shurdhër gri-kafe në dimër, kjo është arsyeja pse ata u quajtën "dunlin" që kanë sot.

17. Qukapiku Downy

Emri shkencor : Picoides pubescens

Jetojnë në : Shtetet e Bashkuara, Kanada

Këta qukapikë të vegjël mund t'i gjeni në pjesën më të madhe të Shtetet e Bashkuara. Qukapikët Downy janë speciet më të vogla të qukapikëve në Amerikën e Veriut. Ata janë gjithashtu shumë të zakonshëm në ushqyesit e shpendëve shumë herë duke qenë të parët që vizitojnë një ushqyes të ri.

Qukapikët Downy e duan suetin, por gjithashtu hanë një shumëllojshmëri farash si farat e lulediellit, meli dhe kikirikët. Ata janë vetëm sa një harabel dhe mund të identifikohen nga njollat ​​e bardha në shpinë dhe nga barku i bardhë. Meshkujt gjithashtu do të kenë një njollë të kuqe në majë të kokës.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.