16 zogj që fillojnë me J (Foto dhe fakte)

16 zogj që fillojnë me J (Foto dhe fakte)
Stephen Davis
Bretkosat Javane:Foletë e tyre zakonisht ndërtohen në degët e nivelit më të ulët të një peme dhe janë bërë nga pupla me push, fragmente lëvoresh dhe myshk.

13. Juniper Titmouse

Juniper Titmousepixabay

Emri shkencor: Jabiru mycteria

Jeton në: Amerikën e Jugut

Ju mund të jeni në gjendje të merrni me mend nga forma e tij, por Jabiru është një anëtar i familjes së lejlekëve. Ata kanë një trup kryesisht të bardhë, qafë dhe kokë të gjatë të zezë pa pupla dhe një qese të kuqe në bazën e qafës. Jabiru është zogu më i gjatë fluturues i gjetur në Amerikën e Jugut, dhe meshkujt janë deri në 25% më të mëdhenj se femrat. Zakonisht do t'i gjeni këta zogj pranë lumenjve dhe pellgjeve, në tufa të mëdha.

Fakt argëtues për Jabirus: Emri i saj rrjedh nga gjuha Tupi–Guaraní, një gjuhë e Amerikës së Jugut, dhe përkthimi i saj në anglisht do të thotë "qafë e fryrë".

10. Syri i Bardhë japonez

Syri i Bardhë i Çrregulltpëllumbi është një pëllumb i vogël frutash me ngjyra të ndezura që banon kryesisht në pyjet e shiut të ulët dhe kënetat e mangrove. Meshkujt mund të identifikohen nga mjekra e tyre e zezë dhe fytyra e kuqërremtë. Femrat, nga ana tjetër, kanë një mjekër të errët dhe një fytyrë ngjyrë vjollce të zbehtë. Këta pëllumba do të hanë fruta nga toka ose direkt në pemë.

Fakt argëtues për pëllumbat e frutave Jambu: Në sezonin e shumimit, mashkulli do të gugatisë ndërsa ngre krahët dhe tund trupin për të vënë në rrezik territorin e tij. Nëse kjo shfaqje dështon, mashkulli mund të japë një goditje të shpejtë për të shmangur meshkujt e tjerë.

6. James's Flamingo

James's Flamingosë bashku në tufa. Ushqehen kryesisht me fara dhe kokrra, të cilat i çajnë me lehtësinë e sqepit të trashë. Në fakt, ato konsiderohen si një kërcënim bujqësor në disa vende për shkak të konsumit të të korrave të orizit.

Fakt argëtues për harabela Java: ndërsa ata nuk janë vendas në Hawaii, pasi u prezantuan ata lulëzuan dhe sot ato mund të gjenden në të gjithë ishujt Havai.

4. Jamaican Oriole

Jamaican Oriolefamilja sorrë, Corvidae. Penda e saj është një ngjyrë jeshile e ndezur, me një faturë të kuqe të kuqe, këmbë dhe rreth rreth syve. Zogjtë e mitur kanë një ngjyrë më të kaltërosh dhe bëhen më të gjelbër ndërsa rriten. Zogjtë e rritur në robëri gjithashtu mund të kthehen në një blu të shurdhër nëse nuk ushqehen me një dietë të mirë.

Fakt argëtues për Magpie të Gjelbër Java: Penda e tyre e gjelbër e ndezur rrjedh nga pigmenti lutein që vjen nga dieta e tyre e insekteve. Ata gjithashtu ndonjëherë do të hanë hardhuca të vogla dhe bretkosa.

15. Kingfisher Javan

Kingfisher Javanduke u kthyer në të njëjtën pozitë.

Fakt argëtues për dimrat e Jacky: Për shkak të zakonit të tyre për t'u ulur në trungje dhe shtylla rrethojash, ata ndonjëherë njihen edhe me emrat "stumpbird" dhe "postboy" .

Shiko gjithashtu: 8 zogj të ngjashëm me kardinalët e veriut

2. Qyqja Jakobine

Qyka Jakobine

Zogjtë që fillojnë me J në këtë listë vijnë nga e gjithë bota. Disa nga zogjtë janë vendas në Amerikën e Jugut dhe të Veriut, ndërsa të tjerët mund të gjenden në Japoni, Indonezi dhe Azi. Këta zogj u zgjodhën për ngjyrat, sjelljen, habitatin dhe zakonet e tyre të të ushqyerit.

Shiko gjithashtu: Në cilën orë të ditës ushqehen kolibrat? - Ja kur

Zogjtë që fillojnë me J

Më poshtë është një listë me 16 lloje zogjsh interesante dhe të larmishme, emri i të cilëve fillon me J Le t'i hedhim një sy!

Përmbajtjafsheh 1. Jacky Winter 2. Jacobin Cuckoo 3. Java Sparrow 4. Jamaican Oriole 5. Jambu Fruit Dove 6. James's Flamingo 7. Jandaya Parakeet 8. Japanese Paradise Flycatcher 9. Jabiru 10. Japonez White-Eye 11. Japanese Waxwing 12. Javan Frogmouth 13. Juniper Titmouse 14. Javan Green-Magpie 15. Javan Kingfisher 16. Jungle Myna

1. Jacky Winter

Jacky Winteremri: Aratinga jandaya

Jeton në: Brazilin verilindor

Paraketët Jandaya kanë një pendë të lavdishme. Fatura e saj është e zezë dhe ka një kokë të verdhë, faqe portokalli, trup dhe krahë të gjelbër, shpinë të kuqërremtë-portokalli dhe majat blu në krahët dhe pendët e bishtit. Habitati i tyre natyror është pemët me palma dhe pyje gjetherënëse fushore. Kryesisht ushqehet me gjëra të tilla si mango, arra palme dhe mollë shqeme.

Fakt argëtues për paraketin Jandaya: Ka gjëra që janë toksike për këtë specie zogjsh dhe përfshijnë kafeinë, çokollatë dhe disa nga kimikatet që gjenden në avokado.

8. Flycatcher japonez paradise

Japonez parajsës fluturueskonsiderohet si një nga zogjtë më të populluar të tokës në Hawaii. Sot ato mund të gjenden në të gjithë ishujt Havai.

11. Japonez Waxwing

Japoneze Waxwingemri: Acridotheres fuscus

Jeton në: Nepal, Bangladesh, Indi

Jungle mynas janë anëtarë të familjes së yjeve. Një pendë e mirë identifikuese që ata kanë është shtufi i puplave që ngjiten në bazën e sqepit. Ato janë rreth nëntë inç të gjata, me pendë gri, krahë gri më të errët, një kartë portokalli dhe sy të verdhë. Mashkulli dhe femra duken identike dhe nuk mund të dallohen nga njëri-tjetri në bazë të pendës. Ata janë të gjithëngrënës dhe kryesisht ushqehen me insekte, fruta dhe fara që foragjerohen në tokë.

Fakt argëtues për mynas të xhunglës: Në disa vende, ata do të ulen në pjesën e pasme të bualleve të ujit dhe gjitarëve të tjerë të mëdhenj, duke hequr parazitët nga flokët e tyre për të ngrënë.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.