16 zogj që fillojnë me G (Foto dhe informacione)

16 zogj që fillojnë me G (Foto dhe informacione)
Stephen Davis
(Northern Goshawk)Northern Goshawk (Image: Jevgenijs Slihtokakado me gjoks. Ata janë një papagall i madh me krahë gri, një trup rozë dhe një "kapelë" pendësh rozë të lehtë në kokë. Sekset mund të dallohen nga ngjyra e syve; meshkujt janë kafe të errët dhe femrat e kuqe rozë. Ato gjenden në pjesën më të madhe të Australisë dhe dukej se lulëzojnë me ndryshimet e sjella nga vendbanimet evropiane, ndërsa shumica e specieve kanë vuajtur për shkak të humbjes së habitatit.

Fakt interesant për Galah: Ata dihet se udhëtojnë në tufa duke arritur mijëra.

10. Grackle me bisht të madh

Grackle me bisht të madhmodele. Ata kanë vrimat e hundës me pupla dhe këmbët e tyre janë të mbuluara me pupla deri në gishtat e këmbëve. Kjo pendë e përzier e bën pulën e gërryer të përsosur dhe të përzier me mjedisin e saj, dyshemenë pyjore. Ata zakonisht fluturojnë vetëm në breshëri të shkurtra dhe kryesisht qëndrojnë në ecje përgjatë tokës.

Fakt interesant për Grouse Ruffed: Grouse ruffed janë zogjtë e gjahut rezidente më të përhapura në Amerikën e Veriut.

Shiko gjithashtu: 18 zogj me katër shkronja

Të tjera Grouse: ka mbi dhjetë lloje të tjera të barkave në mbarë botën.

6. Pulëbardhë me krahë glaukozë

Pulëbardhë me krahë glaukozëaftësia për të kopjuar dhe përsëritur atë që dëgjojnë. Ata shpesh bashkojnë disa këngë të kopjuara nga zogj të tjerë për të krijuar këngën e tyre. Zogjtë e maceve duan të hanë fruta dhe tërhiqen nga pemët dhe shkurret vendase që japin fruta.

Fakt interesant rreth Grey Catbirds: Ata e kanë marrë emrin e tyre nga një thirrje që bëjnë shpesh, e cila tingëllon si një mace që dredhon.

15. Flycatcher me kreshtë

Muzambajtëse e madhe me kreshtëshpina e bardhë e lyer me të zezë.

Fakt interesant për Gyrfalcon: gjatë sezonit të shumimit, një familje Gyrfalcon ka nevojë për 2-3 kilogramë ushqim në ditë.

13. Qukapiku Gila

Qukapiku Gilaemri: Anser albifrons

Jeton në: Evropë, Azi dhe Amerikën e Veriut.

Pata më e madhe ballëbardhë ka një trup trupor me këmbë të shkurtra portokalli dhe sqep të kuqërremtë portokalli. Trupi i tyre është i përgjithshëm në ngjyrë gri-kafe me një kërpudha të bardhë dhe unazë të bardhë rreth faturës. Ata shpesh shihen duke u varur në grupe më të mëdha të patave kanadeze.

Fakt interesant për patën më të madhe ballëbardhë: femrat do të fitojnë 30% më shumë peshë përpara se të migrojnë në veri për të mbajtur rezerva të mjaftueshme për vendosjen e vezëve.

Shiko gjithashtu: Zogjtë që pinë nektar nga ushqyesit e kolibrit

8. Greenshank ( Greenshank e zakonshme)

Greenshank e zakonshmerosat, dhe Gadwall më i vjetër i njohur ishte 19 vjeç.

2. Syri i artë (i zakonshëm)

Emri shkencor: Bucephala clangula

Jeton në: Kanada, Shtetet e Bashkuara (veçanërisht veriore), Evropën veriore dhe të mesme dhe pjesë të Azisë

Të emërtuar për irisin e tyre të verdhë, meshkujt e artë kanë kokë të gjelbër në të zezë me një rrethore të bardhë copëz midis syrit dhe bazës së faturës. Femrat e arta kanë koka kafe, një rrip qafe të bardhë, dhe kurrizin dhe anët gri. Ata janë më të njohur për kokën e tyre në dukje të madhe dhe sytë e verdhë. Syri i zakonshëm i artë rritet në pellgje, këneta dhe liqene.

Fakt interesant për Syrin e Artë të zakonshëm: Gjuetarët e quajtën syrin e artë si "bilbil" për tingullin dallues të fishkëllimës së krahëve të tij gjatë fluturimit. Moti i ftohtë thekson tingullin.

Goldeneyes të tjerë: Një tjetër specie shumë e ngjashme është syri i artë i Barrow, që gjendet pothuajse ekskluzivisht në rajonet veriore të SHBA-së dhe Kanadasë.

3. Garganey

Mashkull Garganeynuk janë një rosë shumëngjyrëshe, pendët e tyre janë ende një koleksion modelesh të bukura. Femrat që janë kryesisht kafe, dihet se janë të vështira për t'u dalluar nga femrat me krahë blu.

Fakt interesant për Garganey: Ata janë një specie zogjsh monogame që shumohen në çifte. Femrat bëjnë rreth 7 deri në 9 vezë për çelje.

4. Bufi i madh gri

Imazhi: Kevinsphotos

Ka miliona zogj që gjenden në mbarë botën. Zogjtë e zymtë në shumëngjyrëshe, nga të mëdhenj në të vegjël, gjenden në çdo kontinent. Ne zgjodhëm 16 zogj për listën tonë të zogjve që fillojnë me G, disa janë mjaft të zakonshëm për t'u gjetur në oborrin e shtëpisë tuaj, ndërsa të tjerët mund të jetojnë në vende më të largëta ose ekzotike.

Le t'i hedhim një sy!

2>Zogjtë që fillojnë me G

Më poshtë është një listë me 16 lloje zogjsh nga rosat deri te bufat, emri i të cilëve fillon me G. Le t'i hedhim një sy këtij zogu të bukur dhe interesant!

Tabela e Përmbajtjes fsheh 1. Gadwall 2. Sy i artë (i zakonshëm) 3. Garganey 4. Buf i madh gri 5. Grouse (Zhjerrë e rrëmujshme) 6. Pulëbardhë me krahë glaukoze 7. Patë me ballë të bardhë 8. Bufkë jeshile (Bufkë e gjelbër e zakonshme) 9. Galah 10. Grackle me bisht të madh 11. Goshawk (Northern Goshawk) 12. Gyrfalcon 13. Gila Qukapiku 14. Grey Catbird 15. Flycatcher me kreshtë 16. Goldfinch (American Goldfinch)

1. Gadwall 0>

Emri shkencor: Mareca strepera

Jeton në: Amerikën e Veriut, Evropë dhe Azi

Gadwalls janë një specie rosash që hanë bimësi ujore. Meshkujt përcaktohen nga njolla e tyre e zezë dhe njolla të zeza, të bardha dhe kafe që shihen në krahët e tyre gjatë fluturimit. Modeli i ngjyrës së femrës është një kafe me lara-lara në të gjithë me një sqep portokalli ku sqepat e mashkullit janë kryesisht të zinj.

Fakt interesant për Gadwalls: Gadwalls ndonjëherë vjedhin ushqim nga të tjerëttristis

Jeton në: Shtetet e Bashkuara, Kanada, pjesë të Meksikës

Gardina amerikane ka pendë të verdha të ndezura në pranverë dhe verë. Gjatë kësaj periudhe ata janë kryesisht të verdhë, ose "artë", me krahë me majë të zezë dhe meshkujt kanë një kapak të zi në majë të kokës. Gjatë dimrit ato do të shkrihen dhe e verdha e tyre e shndritshme zbehet në një ton më të shurdhër kafe ose ulliri. Ju mund t'i njihni gjithmonë në çdo kohë të vitit nga të zezat në krahët e tyre dhe sqepat e tyre të ngjashëm me finçin.

Fakt interesant për Goldfinch Amerikan: ndryshe nga shumë zogj këngëtarë të tjerë që fillojnë hedhjen e vezëve në fillim të pranverës, Goldfinch Amerikan pret deri në qershor ose korrik kur qumështi dhe gjembaku prodhojnë farat e tyre me push që përdorin në foletë e tyre dhe për të ushqyer të vegjlit e tyre.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.