16 lloje zogjsh që fillojnë me K (me foto)

16 lloje zogjsh që fillojnë me K (me foto)
Stephen Davis
Wikimedia Commons

Emri shkencor: Tauraco corythaix

Shiko gjithashtu: Njihuni me Hummingbird-in e Anës (Foto, Fakte, Informacion)

Jeton në: Afrikën e Jugut

Ata zakonisht quhen Loeries në Afrikën e Jugut. Knysna turaco ka një pendë kryesisht jeshile, një faturë portokalli-të kuqe dhe një vijë të bardhë vetëm poshtë syve.

Shiko gjithashtu: 13 zogj me këmbë të gjata (Foto)

Mashkulli dhe femra janë të ngjashëm në pamje, por tek pasardhësit, atyre u mungon vija e bardhë poshtë sytë dhe kanë një kreshtë më të shkurtër. Foletë e tyre janë bërë nga shkopinj dhe vendosen në një pemë. Femrat shpesh vendosin dy vezë gjatë sezonit të shumimit.

16. Dreri vrasës

Killdeer me vezët e tyre, vetëm në një gropë të vogël në tokë, jo shumë mbulesë. (Imazhi: Rajoni USFWS Midwestnë:Afrika e Jugut

Lark Karoo njihet gjithashtu si lark me kurriz të kuq dhe është pjesë e familjes së larkëve. Habitati i lark karoo është toka e thatë tropikale dhe subtropikale me shkurre. I pëlqen të gërmojë në zona me rërë për të gjetur ushqim. Insektet janë burimi kryesor i tij i ushqimit.

Fakt argëtues për larkët e Karoo : Larkja karoo është një larkë e mesme. Meshkujt duan të këndojnë nga shkurret.

5. Karoo korhaan

Karoo korhaan

Me një larmi të tillë zogjsh që fillojnë me K për të zgjedhur, ishte mjaft e vështirë për të zgjedhur zogjtë që do të hynin në këtë listë. Por zogjtë që u futën në listë u futën për një sërë arsyesh, duke përfshirë sjelljen, habitatin dhe për shkak të pamjes së tyre unike.

16 zogj që fillojnë me shkronjën K

Përmbajtjafshehin 16 zogj që fillojnë me shkronjën K 1. Tirani i sotëm i Kaempferit 2. Qukapiku i Kaempferit 3. Kagu 4. Larku Karoo 5. Karoo korhaan 6. Mëllenjë Karoo 7. Flycatcher Kashmir 8. Kauaaʻuaaiʻi. 10. Kafsha e Kentakit 11. Kerguelen tern 12. Mbreti eider 13. Thëllëza e Mbretit 14. Kafshata e Kirtlandit 15. Knysna turaco 16. Dreri vrasës

1. Tirani i Kaempferit

Kaemptyrant'sshkencëtarët me emrin F. Richardson dhe J. Bowles.

9. Kauaʻi ʻelepaio

Kauai 'Elepaiome gjatësi 24 centimetra. Ky zog mban një emër tjetër: mëllenjën e Smithit.

Fakt interesant për mëllenjën Karoo : Mëllenjët Karoo nxjerrin vezë të vogla jeshile mente të lehta me njolla kafe të madhësive të ndryshme.

7. Flycatcher Kashmir

Muzzapëse Kashmirparë për herë të parë në 1991.

2. Qukapiku i Kaempferit

Quapiku i Kaempferitemri: Synoicus chinensis

Jeton në: Kinë, Azinë Juglindore, Australinë Juglindore

Pa dyshim, tipari më spektakolar rreth ky zog është ngjyra e tij. Ngjyrat në gjininë mashkullore variojnë midis kafesë, blusë, kafesë së errët, gështenjës dhe nuancës afër të zezës. Ky zog loje ka këmbë të shkurtra portokalli të krijuara për një jetë në tokë. Femra ngjan shumë me mashkullin për nga ngjyra, por pa nuancë blu.

Fakt argëtues për shkurtat e mbretit : Meshkujt luftojnë njëri-tjetrin për të drejtën për t'u çiftuar me femrat. Fituesi fjalë për fjalë i merr të gjitha.

14. Kërpudha e Kirtland-it

Kirtland's Warblerafër një foleje, mund të jesh i sigurt se do të jetë një nënë ose një baba atje për t'ju njoftuar. Madje shumë herë ata do t'ju përzënë në mënyrë agresive pasi janë shumë mbrojtëse ndaj foleve të tyre.Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.