15 zogj unikë që fillojnë me P (me fotografi)

15 zogj unikë që fillojnë me P (me fotografi)
Stephen Davis
dimër.

Është një rosë e madhe me pupla të gjata të bishtit qendror dhe të dy gjinitë kanë këmbë gri dhe karame me një ngjyrë blu gri.

Fakte argëtuese : Në moshën një vjeçare , të dy gjinitë janë gati për t'u shumuar, gjë që ndodh nga prilli deri në qershor.

6. Grosbeak i pishës

Grosbeak i pishës (Image: dfaulder

Ka kaq shumë lloje zogjsh dhe emra nga A-Z, më shumë nga sa mund të kuptosh. Nëse keni parë ndonjëherë një zog duke bërë diçka unike ose duke shfaqur një veçori që tërheq vëmendjen tuaj dhe pyet veten se cili është emri i tij, ne mund të kemi përgjigjen për ju.

Nga zogjtë e zakonshëm deri tek të pazakontë që i hulumtojnë fanatikët si ju, ja një listë zogjsh që fillojnë me P për ndriçimin tuaj:

Përmbajtjafsheh 1. Pelikanët 2. Papagajtë 3. Thëllëza 4. Pinguin 5. Bisht (verior) 6. Grosbeak pishe 7. Siskin pishe 8. Puffbird 9. Lejleku i lyer 10. Potoos 11. Avocet me pikla 12. Pirrhuloxia 13. Martin i purpurt 14. Sorra e purpurt 15. Phickoo4 që fillojnë me P

1. Pelikanët

Emri shkencor: Pelecanus

Jeton në: Me përjashtim të Antarktidës, në çdo kontinent

Zogj të mëdhenj uji me një sqep të gjatë dhe një qese të madhe në qafë për mbledhjen e gjahut dhe lëshimin e ujit përpara gëlltitjes.

Me përjashtim të Pelikanët peruan dhe kafe, ata kanë pendë të zbehtë. Të gjitha sqepat, qeset dhe lëkura e fytyrës së zhveshur e pelikanit kthehen në të verdhë të ndezur përpara sezonit të riprodhimit.

Shiko gjithashtu: 13 Llojet e Zogjve të Kuq (me fotografi)

Tetë speciet aktuale të pelikanit janë të shpërndara në të gjithë globin, nga zonat e buta në ato tropikale.

Pelikanët hanë peshk në detet malore dhe bregdetare. Ata janë zogj shoqërorë, që grumbullohen së bashku për të udhëtuar, gjuajtur dhe riprodhuar. Të tjerët bëjnë folenë mes pemëve.

2. Papagajtë

imazhi: Heather PaulAmerika e Karaibeve, Qendrore dhe e Jugut

Potoët janë të afërm me natët dhe grykët e bretkosave. Ata janë Caprimulgiformes. Ka shumë lloje dhe nënlloje të ndryshme të potoos. Disa prej tyre përfshijnë potoo Rufous, potoo me bisht të gjatë, potoo të zakonshme dhe potoo veriore për të përmendur disa.

Thirrja e tyre e gjuetisë është e dallueshme. Shumë njerëz kanë dëgjuar 'të varfërit' kur takuan këta zogj. Potoos pëlqejnë të eksplorojnë globin gjatë natës dhe të flenë shumicën e ditës.

Fakte argëtuese : Për shkak se dremisin drejt, trupat e tyre përshtaten mirë me mjedisin e tyre . Potoos janë gjuetarë të turpshëm të vetëm, të cilët shijojnë vetminë. Goja e tyre e hapur dhe sytë e vëmendshëm ndihmojnë në gjueti.

11. Avocet me pista

avocetë me pistainsektet.

Fakte zbavitëse: Ndryshe nga sa mund të tregojë emri i tyre, pendët e këtyre zogjve nuk janë vjollcë, por një ngjyrë e zezë kaltërosh e errët që ka një shkëlqim të ylbertë.

14. Sorrë me pike

sorb me pikegjelbërim dhe hani manaferra, arra dhe insekte.

4. Penguin

Pinguinët perandori

Emri shkencor : Psittaciformes

Jeton në : Afrikë, Qendrore & Amerika e Jugut, Azia Jugore, Oqeania dhe Australia.

Papagajtë, një nga zogjtë më të zakonshëm që fillojnë me P, janë të njohur për mimikën e tyre vokale. Janë pothuajse 400 lloje të njohura papagajsh në mbarë botën . Ky Rend i shpendëve, së bashku me korvidët si korbat dhe sorrat, janë pa dyshim ndër zogjtë më të zgjuar në planet.

Njerëzit i kanë mbyllur papagajtë me shekuj për t'u zbavitur. Papagajtë janë zogj të zgjuar, të dashur dhe besnikë. Për shkak të stilit të tyre të jetesës, piratët thuhet se kanë preferuar papagallët për miq. Një papagall ishte më i aftë të mbijetonte dhe të qëndronte besnik sesa ekuipazhi i një pirati. Pra, një papagall ishte një zgjedhje superiore.

Fakte zbavitëse : Papagalli gri afrikanë dhe i Amazonës janë imituesit më të mirë të gjuhës njerëzore.

3. Thëllëza

Tëllëza këmbëkuqe"Finches dimërore prishëse" për shkak të migrimeve të tyre të çrregullta bazuar në disponueshmërinë e ushqimit.

8. Puffbird

Puffbird me mustaqe të bardha

Emri shkencor: Cardinalis sinuatus

Shiko gjithashtu: Banjat e kolibrit DIY (5 ide fantastike)

Jeton në: Texas, Arizona, New Mexico, Baja California, Mexico

Këta zogj këngëtarë, të quajtur edhe "Kardinalët e Shkretëtirës" zakonisht jetojnë në gëmusha me mesquite, pyje dhe habitate të tjera të ngjashme në shkretëtirë.

Përveç lëkurës së tyre kafe-gri, Pyrrhuloxia ka gjoks të kuq dhe një maskë.

Pupla është një dhurim i qartë për sa i përket gjinisë së këtyre zogjve, me meshkujt që kanë më shumë ngjyrë të kuqe të ndezur se femrat. Ushqimi kryesor i Kardinalit të Shkretëtirës përbëhet nga frutat, farat dhe insektet.

Fakte argëtuese : Sqepat e tyre të artë dhe të trashë ngjajnë me atë të një papagalli.

13. Martin Purple

Purple Martin u ul mbi pagurin e tij (Imazhi: Thomas Barnes, USFWSStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.