15 zogj të mahnitshëm që fillojnë me shkronjën U (Foto)

15 zogj të mahnitshëm që fillojnë me shkronjën U (Foto)
Stephen Davis
Patat banojnë kryesisht në kullota, shkurre malore, kullota dhe toka bujqësore të Amerikës së Jugut. Të rriturit shfaqin dimorfizma të dukshme seksuale femërore dhe mashkullore në pendën e tyre.

Të dyja gjinitë kanë njolla dhe irise të errëta, këmbët dhe këmbët e tyre ndryshojnë. Patat e malit hanë shpesh në grupe të mëdha me qindra.

8. Ultramarine Flycatcher

Ultramarine Flycatcherata gjithashtu gjuajnë për insekte dhe krimba toke. Ai jeton në bimë lundruese dhe gjuan për ushqim mes kallamishteve, duke mos e lënë kurrë ujin.

10. Bufi pa njolla Saw-whet Owl

Bufi i pandoturduke ushqyer tufat, të cilat përbëhen nga druvarë dhe oriolë.

Fakti argëtues: Aphelocoma është latinizuar nga greqishtja e lashtë dhe do të thotë 'flokë të butë'.

5. Uniform Treehunter

Gjuetari i pemëve uniformeemri: Buteo Hemilasius

Duke qenë specia më e madhe në gjininë Buteo, besohet se Buzzards Upland përbëjnë një specie aziatike Raptor. Për shkak të karakteristikave të tyre të veçuara, shumë vëzhgues të shpendëve besojnë se statusi i tyre si specie është në rrezik. Buzzards malore janë migratore, por udhëtojnë vetëm në një distancë të shkurtër për të parandaluar varfërimin e furnizimeve ushqimore për shkak të borës.

Ato nuk shihen shpesh, por kanë një zonë të gjerë habitati. IUCN ka konfirmuar se popullsia e tyre bie nën listën e specieve më pak të shqetësuar, që do të thotë se ato nuk janë të rrezikuara. Duket se ata janë thjesht shumë, shumë të aftë për t'u fshehur!

13. Tapaculo Unicolor

Emri shkencor: Scytalopus Unicolor

I përkasin familjes Tapaculo nga Amerika e Jugut, Tapaculos Unicolred janë zogj kalimtarë të Amerikës së Jugut me origjinë nga vendi peruan. Peru.

Në të kaluarën, besohej të ishte rasti se zezakët, si dhe Trilling Tapaculos, ishin nëngrupe të këtyre zogjve. Megjithatë, tani ato konsiderohen si specie të veçanta. Tapaculos njëngjyrësh janë zogj të vegjël, që rriten më pak se 4 inç në gjatësi.

14. Upcher's warbler

Upcher's warblerTanzania qendrore. Pjesa e pasme e thëllëzës Udzungwa është me hekura, kafe dhe pjesët e poshtme janë gri dhe me fiston të zi, ndërsa boshti i saj është i kuq.

Ky zog u zbulua në vitin 1991 dhe është endemik i Parkut Kombëtar të Maleve Udzungwa në Tanzani. Kërkojini ato veçanërisht në zonat e pjerrëta me bambu.

3. Grosbeak Ultramarine

Grosbeak Ultramarine

Nga këpurdha e malit deri te zogu i zi njëngjyrësh, më poshtë është një listë e zogjve nga e gjithë bota që kanë një gjë të përbashkët. Këta zogj fillojnë të gjithë me shkronjën U.

Le t'i hedhim një sy këtyre zogjve të mrekullueshëm!

Zogjtë që fillojnë me shkronjën U

Zogjtë që fillojnë me ULlojet e fshehta 1. Sandpiper malor 2. Thëllëza Udzungwa 3. Grosbeak ultramarine 4. Jay njëngjyrësh 5. Gjuetari uniform i pemëve 6. Bufi Ural 7. Pata lart 8. Flycatcher ultramarine 9. Zogu i zi njëngjyrësh 10. Ultramarine Lockbird 12. Buzzard Upland 13. Tapaculo njëngjyrësh 14. Upcher's Warbler 15. Urich's Tyrannulet

1. Upland Sandpiper

krediti: US Fish and Wildlife Service Rajoni Verilindor

Emri shkencor: Bartramia longicauda

Randpiperat malore jetojnë në Kanada, SHBA, Argjentinë veriore dhe Paraguaj. Rëniqet dalluese shihen shpesh të vendosura mbi shtyllat e gardhit ose të ulura mbi bimë të vogla.

Këto këpurdha kanë ngjyrë kafe dhe kanë koka të vogla, qafë të gjatë, sy të mëdhenj dhe një faturë të verdhë me majë të zezë. Këta zogj kanë një bisht të gjatë dhe krahë që fluturojnë i japin një pamje unike gjatë fluturimit. Rrëshiku i ri njihet si përgjues.

2. Udzungwa Partridge

Emri shkencor: Xenoperdix udzungwensis

Ky është një thëllëzë e pazakontë që jeton në pyjet e një vargu të vogël malesh nënumërimi ditor i pesë zogjve. Ato vërehen kryesisht në shkurret dhe shkurret përreth fushave me spërkatje.

Bishti i Upcher's Warbler është i gjatë dhe i plotë dhe bëhet më i errët drejt skajit. Bishti lëviz në një lëvizje të ngadaltë lëkundëse që shpesh është anash dhe poshtë dhe gjithashtu e ajrosur. Henry Baker Tristam e quajti këtë specie për nder të një prej miqve të tij më të ngushtë, Henry Morris Upcher.

15. Urich's Tyrannulet

Emri shkencor: Phyllomyias Urichi

Shiko gjithashtu: Si të mbani qukapikët jashtë shtëpisë tuaj

Ka të paktën 438 lloje mizakërshësh tiranas, Tyrannulet i Urichut është vetëm një. Ata janë zogj të vegjël që janë kryesisht jeshile ulliri ose gri-kafe sipër dhe me ngjyra më të lehta, si e verdha e bardhë e lehtë dhe bezhë në pjesën e poshtme të tyre. Ata hanë pilivesa, bletë dhe insekte të tjera më të mëdha.

Këta mizambajtës 'tirantë' quhen kështu për shkak të natyrës së tyre të egër dhe aftësisë për të përzënë zogjtë që ndërhyjnë sa trefishi i tyre, nëse ndërhyrësit afrohen shumë afër. mjaft në foletë e tyre. Tyrannulet e Urich janë të rrezikuara dhe ndodhin vetëm në një zonë të vogël në Venezuelën veriore.

Shiko gjithashtu: 31 fakte të shpejta rreth bufave me dëborëStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.