15 zogj që hanë zogj të tjerë

15 zogj që hanë zogj të tjerë
Stephen Davis
shtetet dhe janë skifterët më të vegjël në SHBA

Ata njihen për gjuetinë e hardhucave, gjitarëve të vegjël dhe foletë e shpendëve të tjerë. Nëse dallojnë një fole të pambikëqyrur, ata do të fluturojnë poshtë dhe do të vjedhin një zogth nga foleja. Cooper's Hawks gjithashtu shihen shpesh në oborret e shtëpisë duke përndjekur ushqyes zogjsh për vaktin e tyre të ardhshëm. Pëllumbat e zisë priren të jenë të preferuarat e tyre.

3. Barred Owl

Emri shkencor: Strix varia

Thirrja e pagabueshme e Barred Owls për “kush gatuan -për ty? kush gatuan për të gjithë ju?” mund të dëgjohet nga një pyll dhe një oborr i shtëpisë. Ata janë gjuetarë të natës që konsumojnë minj, minj dhe zogj.

Shumica e zogjve janë gjahu të ndershëm, deri në madhësinë e një pule ose pule. Këto bufa ulen të qetë në një pozitë të lartë, duke skanuar tokën poshtë për prenë e tyre me shikimin dhe dëgjimin e tyre të mprehtë. Ata duan të rrinë në pyje pranë përrenjve dhe liqeneve.

4. Qukapiku me bark të kuq

Imazhi: Ken Thomasfole, madje hanë zogj të rritur. Llojet e tyre të preferuara të gjahut janë puffins dhe grebes.

Pulëbardha me shpinë të zezë shumohen në Newfoundland, por mund të shihen gjithashtu gjatë gjithë vitit në Nova Scotia dhe në brigjet e New England. Ata mund të udhëtojnë më tej në bregun lindor në dimër.

13. Korbi Amerikan

Emri shkencor: Corvus brachyrhynchos

Inteligjent dhe i udhëtuar mirë, Korbi Amerikan jeton në të gjithë Shtetet e Bashkuara për pjesën më të madhe të vitit. Popullsitë jetojnë gjithashtu në Alaskë dhe Kanada. Sorrat janë një nga speciet e pakta të shpendëve që përdorin mjete për të gjetur ushqim dhe për t'u argëtuar.

Ata janë të famshëm për vjedhjen e zogjve nga foletë e zogjve të tjerë. Është e pamundur të humbasësh "kopa" e tyre.

14. Shrike veriore

Shrike e kokësdëshmoi Grey Catbirds duke vrarë zogjtë dhe duke shkatërruar vezët në foletë e specieve rivale të shpendëve. Ata zgjedhin të sulmojnë specie si Chipping Sparrow dhe Eastern Wood-Pewee.

8. Grackle e zakonshme

Emri shkencor: Quiscalus quiscula

Grackle e zakonshme është një zog mjaft famëkeq që gjendet kudo pjesa më e madhe e Shteteve të Bashkuara lindore dhe mesperëndimore. Të zhurmshëm dhe të zhurmshëm, këta zogj grumbullohen në grupe të mëdha ku kërkojnë insekte, jovertebrorë dhe bretkosa të vogla dhe hardhuca. Ata gjithashtu hanë zogj nga foletë e zogjve të tjerë dhe mund të godasin lehtësisht në vezë.

Shpesh konsiderohet si një "zog dhunues" për aftësinë e tyre për t'u shfaqur në ushqime të zogjve në grupe të mëdha, për të marrë të gjithë ushqimin dhe për të trembur zogjtë më të vegjël.

9. Bufi i madh me brirë

Bufi i madh me brirë

Si çdo grup tjetër kafshësh, zogjtë mund të jenë barngrënës ose mishngrënës. Shumë zogj mishngrënës ushqehen me hardhuca, gjitarë të vegjël dhe madje edhe zogj më të vegjël. Kjo listë shqyrton 15 lloje zogjsh që hanë zogj të tjerë si pjesë e dietës së tyre.

Shiko gjithashtu: Pse zogjtë braktisin foletë e tyre me vezë - 4 arsye të zakonshme

Ju mund të habiteni kur zbuloni se jo të gjithë zogjtë në këtë listë janë zogj grabitqarë. Ka shumë lloje të tjera zogjsh që konsumojnë të afërmit e tyre të shpendëve. Vazhdoni të lexoni për të mësuar rreth 15 lloje zogjsh që dihet se bëjnë një vakt të zogjve të tjerë.

Shiko gjithashtu: 4 zogj unikë që fillojnë me shkronjën X

15 zogj që hanë zogj të tjerë

1. Skifteri me bisht të kuq

Skifteri me bisht të kuq në fluturimbemtecemri: Haliaeetus leucocephalus

Shqiponjat tullac janë zogu kombëtar i Shteteve të Bashkuara. Ata dikur shiheshin gjatë gjithë vitit në shumicën e Shteteve të Bashkuara, por zhvillimi dhe helmimi nga DDT e zvogëluan numrin e tyre. Pas përpjekjeve të fundit të ruajtjes, numri i tyre është rikuperuar ndjeshëm.

Peshqit janë elementi kryesor i dietës së Shqiponjave tullac, megjithatë ata do të plotësohen me shumë burime të tjera ushqimore. Këtu mund të përfshihen amfibët, zvarranikët, gaforret, gjitarët e vegjël dhe zogjtë. Nëse ata synojnë zogjtë, shpesh bëhet fjalë për shpendë bregu dhe shpend uji si pulëbardha, patat, kërpudhat dhe rosat.

6. Blue Jay

Emri shkencor: Cyanocitta cristata

Blue Jay është pothuajse e pamundur të humbasë me shkëlqimin e tyre pupla blu. Kjo specie jeton në lindje të Maleve Shkëmbore gjatë gjithë vitit. Ata preferojnë pyjet dhe pyjet e hapura, ku mund të gjejnë ushqim përgjatë tokës për lisat dhe jovertebrorët.

Megjithatë, këto gjallesa të zhurmshme njihen gjithashtu për vjedhjen e vezëve nga foletë e zogjve më të vegjël. Ndonjëherë, ata madje do të vrasin foletë.

7. Grey Catbird

Emri shkencor: Dumetella carolinensis

Nëse jetoni në Shtetet e Bashkuara lindore dhe dëgjoni një "meow" që vjen nga brendësia e një peme me gjethe, mund të mos jetë një mace. Grey Catbirds janë të njohur për thirrjen e tyre që tingëllon si një mjaullime. Ata janë të zhurmshëm si dhe konkurrues.

Shkencëtarët kanëpër të kursyer për më vonë.

15. Korbi i zakonshëm

Emri shkencor: Corvus corax

Një nga zogjtë më inteligjentë në mbretërinë e kafshëve , Korbi i zakonshëm është një banor gjatë gjithë vitit i perëndimit amerikan dhe maleve Apalachian. I zgjuar dhe i adaptueshëm, ky zog do të ngacmojë zogjtë e tjerë dhe do të presë zogjtë e vegjël. Ai ha pothuajse çdo gjë dhe është një fluturues i aftë.
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.