15 lloje të zogjve të verdhë (me fotografi)

15 lloje të zogjve të verdhë (me fotografi)
Stephen Davis
ludoviciana

Tanager perëndimore është e pamundur të humbasësh. Meshkujt kanë një kokë me ngjyrë flakë dhe bark, qafë dhe bisht të verdhë të ndezur. Femrave u mungon koka e zjarrtë dhe janë më të zbehta. Dieta e tyre përbëhet nga insekte, nektar lulesh dhe fruta. Këta tanager migrojnë në një distancë të gjatë nga zonat e tyre dimërore në Amerikën Qendrore dhe Meksikë në vendet e tyre të shumimit veror në Shtetet e Bashkuara perëndimore dhe Kanada.

Tanagerët perëndimorë mund të tërhiqen nga oborret e shtëpisë dhe zonat periferike nëse mbillni shkurre dhe pemë frutdhënëse, keni lule që prodhojnë nektar dhe ndonjëherë vizitoni ushqyes me nektar. Ata janë një nga zogjtë më të shndritshëm të verës të pranishëm në Kanada. Mos i humbisni thirrjet e tyre, të cilat janë të ngjashme me ato të një robin.

3. Prairie Warbler

foto: Charles J Sharpnjë tjetër kafshatë me gjelbërim të përhershëm që e bën shtëpinë e saj në pyjet halore. Këta ngrënës të insekteve i bëjnë foletë e tyre në pyjet halore të Kanadasë juglindore dhe verilindjes amerikane. Disa nga ushqimet e tyre të preferuara janë vemjet, por hanë edhe manaferrat në dimër.

Si meshkujt dhe femrat punojnë së bashku për të bërë një fole nga bari, degëzat dhe barërat e këqija. Është një shtëpi e ndërtuar mirë, e vendosur zakonisht në cepin e një dege peme pranë një trungu peme. Të dy prindërit kujdesen gjithashtu për zogjtë duke i ndarë detyrat e prindërimit përgjysmë.

8. Lufsha me krahë blu

imazhi: Kelly Colgan Azarpor ato ende ndihmojnë në rritjen e të rinjve nga të dy kthetrat.

4. Scott's Oriole

Scott's Oriole (mashkull)një Kingbird perëndimor mund të jetë një i zakonshëm. Këto fluturakë janë të shoqërueshëm dhe të guximshëm. Ata gjuajnë për gjahun e tyre të insekteve duke u ulur në gardhe ose shkurre dhe duke pritur kohën më të mirë për të goditur.

Në formë trupore ngjajnë me robina, megjithëse ngjyra e tyre është krejtësisht e ndryshme. Barku dhe pjesa e poshtme e krahëve të Kingbird-it perëndimor është e verdhë e lehtë. Ata kanë një kokë gri dhe krahë kafe, dhe pjesa e sipërme e shpinës së tyre ndonjëherë mund të ketë një larje të verdhë-jeshile.

Flycatchers janë të zakonshëm në të gjithë Amerikën e Veriut dhe ka shumë lloje. Një pjesë e madhe e tyre kanë ngjyrë të ngjashme të kokës dhe trupit gri dhe kafe me të verdhë të ndezur në gjoks dhe bark. Disa shembuj janë Flycatcher Nutting, Flycatcher Ash-throated, Flycatcher Jukatan, Flycatcher Great Crested dhe Flycatcher me kreshtë kafe.

Kingbirds perëndimore përshtaten shumë mirë me infrastrukturën njerëzore. Ata ndërtojnë fole në qoshet dhe çarjet e shtyllave telefonike dhe rregullisht kujdesen për të vegjlit e tyre në zona urbane të zhurmshme dhe të përmbytura nga njerëzit.

10. Bishti i Verdhë Lindor

Bishti i Verdhë Lindorjuglindja e Shteteve të Bashkuara gjatë verës është vendi ku mund t'i gjeni këto çifka para se të shkojnë në jug për dimër.

Crathët protonotarë mund të gjenden pranë ujit në habitatet e tyre të preferuara të kënetave të pyllëzuara, pyjeve të përmbytura dhe pyjeve pranë përrenjve, liqeneve dhe lumenjve. Ndryshe nga shumica e kafshëve të tjerë, ata zgjedhin të bëjnë fole në zgavrat e pemëve dhe ndonjëherë përdorin vrima të vjetra të krijuara nga qiqrat dhe qukapikët.

13. Oriole me bisht te verdhe

Oriole me bisht te verdhejanë gjithashtu adhurues të frutave si manaferrat dhe bananet.

Gjeni Summer Tanagers në të gjithë Shtetet e Bashkuara lindore në jug të Liqeneve të Mëdha dhe në Shtetet e Bashkuara perëndimore në Kaliforni, Arizona dhe New Mexico.

Ky model i dimorfizmit seksual kur meshkujt janë të kuq dhe femrat janë të verdha, shihet në shumë tanager të tjerë të Amerikës së Veriut, duke përfshirë Tanager Hepatic, Scarlet Tanager, Flame-color Tanager dhe Ant-Tanager me fyt të kuq.

15. Vireo me grykë të verdhë

Vireo me grykë të verdhëpërrenj, kopshte dhe këneta.

Është e lehtë të dallohen foletë e tyre, të cilat janë të hapura dhe shpesh të parazituara nga zogjtë e lopës. Për t'u përshtatur me këto vezë ndërhyrëse, Yellow Warblers do të ndërtojnë një dysheme të re mbi vezën që hyn dhe do të lëshojë më shumë vezë të tyre. Të dy prindërit bashkëpunojnë për të rritur zogjtë për pak më pak se dy javë.

6. Meadowlarks (Eastern & amp; Western)

Eastern Meadowlarknë ajër. Ata pëlqejnë të jetojnë pranë zonave të ujit ku mund të gjejnë burime të bollshme insektesh për të ngrënë.

Bishtet e verdha lindore janë zogj me fole në tokë. Femra e ndërton folenë e saj e vetme dhe përpiqet ta fshehë nën shkurre. Zakonisht është endur së bashku nga bari, likenet dhe myshk. Është gjithashtu e veshur me pupla ose materiale të buta.

Shiko gjithashtu: 21 lloje zogjsh me sqepa të verdhë (Foto)

11. Evening Grosbeak

Mashkull Evening Grosbeak, Image: AlainAudet

E verdha është një nga ngjyrat më të zakonshme për pendët e shpendëve. Nga e shurdhër në të gjallë, e zbehtë në të ndritshme dhe gjithçka në mes. Në këtë artikull do të shohim 15 lloje zogjsh të verdhë që gjenden në Amerikën e Veriut. Nga ata që hanë insekte tek ata që hanë fara që vizitojnë rregullisht ushqimin e zogjve tuaj, ka një shumëllojshmëri të gjerë të zogjve të verdhë në këtë listë.

15 Llojet e Zogjve të Verdhë

Ka kaq shumë zogj që kanë ngjyrë të verdhë saqë nuk mund t'i rendisim gjatë gjithë vitit. Pra, ne zgjedhim 15 nga të preferuarit tanë që përfaqësojnë shumë lloje dhe grupe të ndryshme zogjsh. E verdha është e dukshme në grupe të caktuara zogjsh si mizakëzuesit, zogjtë mbretërorë, kafshët, oriolat dhe tanagerët.

1. American Goldfinch

Emri shkencor: Spinus tristis

Ndoshta zogjtë e verdhë më të njohur në botë SHBA, Goldfinch Amerikan është një zog që ha fara që do të përfitojë nga ushqyesit e shpendëve të oborrit tuaj. Kërkoni trupin e verdhë të ndezur të mashkullit me krahë të zinj dhe një kapak të zi. Femrat kanë një ngjyrë pak më delikate me një kokë të verdhë dhe një trup të purpurt dhe kafe.

Gjatë dimrit, ato shkrihen në një ngjyrë shumë më të zbehtë në të verdhë ulliri, pastaj bëhen përsëri të ndritshme në pranverë. Ato mund të gjenden në të gjithë SHBA-në, si dhe në Kanadanë jugore dhe pjesë të Meksikës përgjatë Gjirit.

2. Western Tanager

Imazhi nga PublicDomainImages nga Pixabay

Emri shkencor: Piranga

Shiko gjithashtu: 25 fakte interesante rreth amerikanëve RobinsStephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.