15 fakte rreth rrotave të pikturuara (me foto)

15 fakte rreth rrotave të pikturuara (me foto)
Stephen Davis
preferoni të qëndroni disi të fshehur në habitatin me shkurre, kështu që të kesh shkurre të dendura në oborrin tuaj do t'i bëjë ata më të prirur për t'i vizituar.Buza me lyerje mashkullorePërpiquni patjetër të merrni në anën e mirë të femrave dhe t'i bëni përshtypje. Ata shpesh dalin jashtë dhe i shfaqin femrës pendët e tyre. Kjo specie është kryesisht monogame gjatë sezonit të mbarështimit, i cili zakonisht zgjat midis prillit dhe gushtit.Femra / e papjekur e lyer me tufahabitatet dhe terrenet që përmbajnë elementë të veçantë të shkurreve. Kjo mund të përfshijë duna të pyllëzuara, tokë bujqësore djerrë ose oborre me shumë shkurre.Burrat e lyera me lyerje mashkullore

Asgjë nuk është më emocionuese për shpendët mesatarë sesa sezoni i migrimit të pranverës dhe vjeshtës. Gjatë këtyre muajve, ne kemi mundësinë të shohim specie zogjsh që mund të mos e kalojnë gjithë vitin në Shtetet e Bashkuara. Për vëzhguesit e zogjve në juglindje të SHBA-së, një specie e lakmuar është Painted Bunting. Në këtë artikull ne shikojmë disa fakte interesante rreth xhamave të lyer për t'ju ndihmuar të mësoni pak më shumë rreth sjelljeve dhe zakoneve të tyre.

Fakte rreth xhamave të lyera

1. Meshkujt dhe femrat janë me ngjyra të ndryshme

Buntet e lyera janë seksualisht dimorfike, që do të thotë se meshkujt dhe femrat kanë pendë të ndryshme. Meshkujt janë shumëngjyrësh me ngjyra të ndezura dhe të gjalla, ndërsa femrat janë më të thjeshta, por gjithsesi shumëngjyrëshe.

Shiko gjithashtu: 10 zogj të ngjashëm me zogjtë blu (me foto)

Burrat me lyerje të meshkujve zakonisht kanë një kokë blu me unazë syri të kuq, të kuqe nga fyti në bark dhe sipërme të verdhë në të gjelbër mbrapa. Ato duken si një pikturë e gjallë me bojëra uji. Ndërkohë, zogjtë dhe femrat adoleshente kanë një ngjyrë uniforme të gjelbër në të verdhë, e cila mund të variojë nga disi e shurdhër në mjaft të ndritshme. Femrat dhe të rinjtë e rrahura të lyera mund të dallohen gjithashtu nga rrethi i zbehtë rreth syve të tyre.

Burrat dhe femrat e lyera me blloqe që hanë nga një ushqyes në oborrin e shtëpisë.

2. Ngjyrosja e meshkujve u ka fituar atyre shumë nofka

Bunting mashkull i pikturuar është konsideruar prej kohësh një nga zogjtë më të gjallë të Amerikës së Veriut. Në Meksikë, Bunting Painted është i njohur si sietengjyrat , ose "shtatë ngjyra". Në Luiziana ata kanë fituar emrin nonpareil , që në frëngjisht do të thotë "pa të barabartë".

Shiko gjithashtu: 15 lloje të zogjve të bardhë (me fotografi)

3. Painted Buuntings kalojnë verën në Shtetet e Bashkuara

Në pranverë dhe verë, Painted Bunting udhëtojnë në vendet e tyre të shumimit të cilat janë në dy vende kryesore. Popullsia perëndimore mund të gjendet në mes të jugut, duke përfshirë Meksikën veriore, Teksasin, Oklahoma, Arkansas, Luiziana dhe Misisipin perëndimor. Zona e dytë e shumimit, ose popullsia lindore, është përgjatë rajoneve bregdetare juglindore të Floridës veriore, Gjeorgjisë dhe Karolinës.

4. Pantallonat e lyera migrojnë në jug për dimër

Kur ftohet, Painted Buuntings shkojnë në jug. Ata e kalojnë dimrin në skajin jugor të Floridës, Karaibeve, Kubës, Meksikës jugore dhe Amerikës Qendrore.

5. Zinxhirët e lyer preferojnë habitatet rurale

Buntings painted preferojnë habitate shkurre-kënetore. Këto habitate janë ato që shumë mund t'i konsiderojnë të duken "të parregullta" ose "të padisiplinuara". Me fjalë të tjera, ata preferojnë hapësira të egra. Është më e lehtë t'i gjesh ato në zona me pemë, shkurre të shpërndara dhe njolla barërat e këqija. Ky habitat gjysëm i hapur i lejon zogut të ketë shumë hapësirë ​​për të fluturuar me grupin e tyre, ndërkohë që ruhet edhe nga grabitqarët gjatë sezonit të çiftëzimit.

Megjithatë, Bunting Painted që ndodhen në bregdet nuk kanë qasje të lehtë për këtë lloj habitati. Si rezultat, ata janë përshtatur me përdorimin
Stephen Davis
Stephen Davis
Stephen Davis është një vëzhgues i zjarrtë i shpendëve dhe entuziast i natyrës. Ai ka studiuar sjelljen dhe habitatin e shpendëve për më shumë se njëzet vjet dhe ka një interes të veçantë për zogjtë në oborrin e shtëpisë. Stephen beson se të ushqyerit dhe vëzhgimi i zogjve të egër nuk është vetëm një hobi i këndshëm, por edhe një mënyrë e rëndësishme për t'u lidhur me natyrën dhe për të kontribuar në përpjekjet e ruajtjes. Ai ndan njohuritë dhe përvojën e tij përmes blogut të tij, Bird Feeding and Birding Tips, ku ofron këshilla praktike për tërheqjen e zogjve në oborrin tuaj, identifikimin e specieve të ndryshme dhe krijimin e një mjedisi miqësor ndaj kafshëve të egra. Kur Stephen nuk është duke vëzhguar shpendët, ai kënaqet me ecjen dhe kampingun në zona të largëta të shkretëtirës.